Şimdi Ara

Sıcak Fırsatlar ve Alışveriş Hastalığı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
4
Favori
3.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
60 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Konu dışı bir post olacak ama düşüncelerimde yalnız olup olmadığımı, forumda vakit geçiren insanların neler hissettiğini merak ettiğim için aklımdan geçenleri yazıya dökmek istedim. Umarım yazımı okumaya zaman ayırabilirsiniz.

Sıcak Fırsatlar forumuyla tanıştığım ilk zamanlarda bir ürünü indirimli alabilmek o kadar zevk veriyordu ki bunun cazibesine kapıldım ve zamanla Sıcak Fırsatlar forumunda aktif üyelerden birisi oldum. 1,5 yılda Sıcak Fırsatlar forumunda 3600 mesaja nasıl ulaştım, zaman nasıl bu kadar çabuk geçebildi inanın farkedemedim.

Farkedememin sebebi ise bu zaman zarfında hayatım o kadar monotonlaştı ki önceki günlerde neler yaptığımı bile hatırlayamamaya başladım. Çünkü uyanık kaldığım 16 saatin 8'i Sıcak Fırsatlar'da geçiriyorum ve bunu her gün uyguluyorum. Bu kadar fazla zaman geçirmemin arkaplanında ise Sıcak Fırsatlar forumunun bana kazandırdığı psikolojik hastalık yatıyor.

Ülkenin malum ekonomi gündemi ve alışveriş hastalığı beni bu foruma tamamen bağımlı yaptı.

Eskiden kitap okuma, film/dizi izleme, oyun oynama gibi hobilerim vardı. Şimdi ise fırsatları kaçıracağım diye bu aktiviteleri yaparken odaklanamıyorum. Hobileri bırakın artık işime bile doğru düzgün odaklanamamaya başladım.  Ayrıca bazen durduk yere ihtiyacım olmayan ürünleri sırf ucuz diye alıp masraf yapıyorum.

Evet, ürünleri olduğu fiyatından daha düşüğe almak keyifli ama bunun getirisi mi daha fazla yoksa hem maddi hem mental sağlığımızdan götürdükleri mi emin olamıyorum.

Bu konu belki de Sıcak Fırsatlar forumunun gereksiz konusu, belki konu şikayet edilip rafa kaldırılacak ama diğer yandan insanların bu duyguları bilinçaltında mı saklanıyor yoksa durumun farkındalar mı merak ediyorum.

Bu tekrar foruma dönmeyeceğim anlamına gelmese de psikolojimi düzeltmek adına kendimi forumdan uzaklaştıracağım. Forumda her zaman iyi niyetli, yardımsever biri olmaya çalıştım. Forumdaki agresif tepkilere karşı hep alttan almaya gayret gösterdim. Sonuçta birbirimizi görmediğimiz platformda kalp kırmanın lüzmu yok, değil mi?

Kalbini kırdığım, gücendirdiğim birisi olduysa ve değerli vaktinizi çaldıysam tüm içtenliğimle özür diliyorum. Kendinize iyi bakın, iyi geceler.

• +1

• Hocam bende senin gibiyim, ağustos Amazon indirimlerinde resmen telefon elimde bekliyordum. Yavaş yavaş azaltıyorum bu durumu.

Gereksiz tüketim de zararlı çünkü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben kesinlikle katılıyorum bende böyleydim her dakika telegramdan mesaj ve amazon konusundan mesaja bakmadan edemiyordum black friday'den sonra bütün bildirimleri kapattım. O kadar iyi geldi ki.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ön not: Durumdan rahatsız olan arkadaşlar; en büyük goygoyun döndüğü ve scriptlerle en sıkı takip altında olan Amazon konusuna uğramamak size iyi gelecektir.

Cevabıma gelince:

İpin ucunu kaçırmamak lazım elbette. Hiç bir gruba üye olmadığım, hiç bir başlığı bildirimle takip etmediğim halde, sayfanın sık kullanılanlarda olması sebebiyle burada kalmanın ciddi zaman aldığını söyleyebilirim. Daha önce farklı başlıklarda yer yer değindiğim: Birkaç hafta sıkı takip edip ürünü indirimli almak mı yoksa bu zamanı kendine ayırmak mı? sorusunu kendimize sormalıyız.

İnsanın düşmanı boş vakit, bu vakitleri güzel işlerle doldurma çabası içinde olursak gereksiz işler kendine yer bulamayacaktır.

• Bende aynıyım, elimden tlf düşmüyor. Tlf bırakırsam ege de tatil köyüne yerleşçem.

• 3-4 yıl önceki beni anlatmışsın hocam. Bu bağımlılık yavaş yavaş azaltma yöntemi ile yok olmuyor maalesef. Birden, çok net bir kararla kesmen lazım. Telefonundaki tüm alışveriş uygulamalarını, web tarayıcındaki tüm yer işaretlerini tümden silerek başlayabilirsin. Başarılar, görüşmek üzere...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dangerous kullanıcısına yanıt
    Söylediklerinizi iki kez yaptım ama maalesef başarılı olamadım tekrar geri yükledim en fazla 1 ay dayanabildim

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ben de şu an aynı durumdayım 😓 acilen bırakmam lazım..

• Benim düşüncem bu bağımlılıkdan daha çok fırsat kollamak nedeni ise malum Türkiye şartların da bugün 3'e aldığımız bir ürün yarına 5'e alıyoruz yada daha pahalı oluyor. Bu yüzden de fırsat bulduğumuz yada fiyatını uygun bulduğumuz ürünü bazen ihtiyaç dışı olsa da hazır ucuza bulmuşken alayım lazım olur diye alıyoruz.

• Bunun adı alma hastalıgı. Malesef farkında olmasakta hepimiz bagımlıyız. Sureklı bakma ıhtıyacı hıssedıyoruz. Lazım klanıda olmayanıda alıyoruz. Sanırım saglam bır tedavıye ıhtıyacımjz var

• Bu başlığı açıp açmamak arasında gidip geliyordum ki bunu gördüm. Ailemize ve kendimize ayırdığımız vakitten çalıyoruz ama aynı zamanda da mecburuz. Ben artık Yıllık erzak ihtiyaç vs stoğunu yapıp sadece ara ara bakmayı düşünüyorum bu sene. Yoksa göz sağlığı ve zihin sağlığı ciddi alarm veriyor. Bu hale gelmemize neden olan herkese ahirette gereken vebalin yükleneceğine tam kanaatim olması içimi ferahlatan tek şey. Allah soracak hesabını. Şimdi inşallah şakşakçı arkadaşlar tepki koymaz ama kimse bu kadar temel ihtiyaç kovalamak zorunda kalmamalı. Daha iyi bir gelecek inşallah hepimize nasip olur. Allah'a emanet olun.

• J.sins kullanıcısına yanıt

Bu kendimizi kandırmak olur. Krizden önce de böyleydi buralar. Etkisi var mı elbette var, ama başlıktaki durum bambaşka.

• psikologofisi
    Onyomani (Alışveriş Bağımlılığı) Nedir? Belirtileri ve Tedavisi
    https://www.psikologofisi.com/blog/onyomani-alisveris-bagimliligi

beyler bizbizeyiz kendimizi kandirmayalim hepimizde bu hastalik bagimlilik mevcut :(

• Banka kampanyalarına katılım hastalığı var bende de

• Hızla terkettiğim alışkanlık durumu. Çok azaldı.. dönmek istemiyorum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kendini bilen insanın bu gibi saçma bahanelere ihtiyacı yok

10 yıldır takip etmekteyim buradan iyi paralar da kazandım

• Bu bağımlılık işi aslında parayla da doğru orantılı, paran var ki alabiliyorsun her istediğini, ama böyle olunca da satın alma ölçüsünü kaçıranlar oluyor ,bir insan sırf indirimli buldu diye 10 ketçap mayonezi birden alıyorsa bunun kötü ekonomiyle ilgisi yok, hastadır o adam, yine aynı şekilde evin bir odasını eksiksiz küçük bir markete çevirenlerin de ekonomiyi bahane etmeleri yine aynı bağımlılığın sonucudur, neyse ki parayı hâla bulamadığım için bu tarz sorunlarım yok ama benim izlenimlerim bu şekilde..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bella Ciao -- 18 Aralık 2022; 10:21:14 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her ürüne atlamamak lazım.
    Kendimce listem vardır. Bunlar indirime girerse alırım.
    Acil lazım olan, indirime girerse alınacak, ileride lazım olacak gibi listem var.
    Sırf çok ucuz diye boş alışverişi bırakmak lazım.
    Mutlaka listeniz olsun, küçüğünden büyüğüne kadar.

Burada neler görüyoruz. 30tl limitsiz kupon oluyor mesela, neler alıyoruz diye yazanlar oluyor. Ne lazımsa onu alacaksın.

Öte taraftan topluluk psikolojisi ile hareket etmek var. 5 10 indirimli olduğu için saldıranlar oluyor. Ama 5tl yi saçma şeylere harcıyor.

İyi kontrol şart. Bunun içinde liste şart.

• Ucuza ürün almak bana da keyif veriyor ama burada sürekli kovalarsam saatlik çalışma ücretimin, yakalayacağım bir indirimden edeceğim kardan daha fazla olduğunu biliyorum. Bunu fark ettiğim günden beri aklıma getirdiğim an kendime dur diyebiliyorum. Kaybettiğimiz zaman hem maddi hem de manevi olarak her açıdan çok değerli. İhtiyaç bazlı kullanmaya çalışıyorum o yüzden veya BF, 11.11 gibi fazla indirimin olduğu günlerde takip ediyorum. Bu kadarla kalınca bana pek zararı olmuyor.

Buna ek olarak şunu da unutmamak lazım: ihtiyacım olmayan bir ürün (örneğin ses sistemi olsun) 2K yerine 1K'ya da satılsa 1K kâr etmiş olmuyorum, cebimden ihtiyaç duymadığım ürüne 1K para çıkmış oluyor. Elimde 1K nakit olması ihtiyaç duymadığım üründen daha değerli. Bunu biliyorum, buna göre davranıyorum. Kıyafet ve ayakkabı gibi o günlük ihtiyacım olmayan ama yakın zamanda olabilecek bir üründe iyi bir indirim görürsem alırım mesela, yakın zamanda ihtiyaç olmayacaksa almam. Paranın zaman değeri de mevcut. Buradan da zarar etmemek gerek.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.