Şimdi Ara

SİEMENS CX 65 DE BATARYA SORUNU???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 3 yıldır CX 65 kullanıyorum. Telefonumdan memnunum aslında. Öyle sık sık telefon değiştirme gibi adetlerim yoktur. Hangisini alsan modası geçiyor nasıl olsa... Benim sorunum şu. Son zamanlarda şarjı 2gün ancak gider oldu. Bende orjinalini bulamadığımdan yan sanayi batarya aldım. Şimdi ise günde 2 kez şarj etmek zorunda kalıyorum. Sizce neden olabilir? Birkaç kez bataryayı aldığım yerden değiştirdim yine aynı. Aynı bataryayı arkadaşımın telefonunda denedik 3 gün gitti. Kullanım sürelerimizde aynı. Temaları bütün ayarları standart yaptım (belki pil tüketimi artıyordur diye) durum yine değişmedi. Sizce bir tlf bataryayı neden hızlı tüketir? belli bir sebebi olabilir mi? Bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa çok memnun olurum. Herkese selamlar...

• ekran parlaklılığı ve gprs in açık olması da etkiyebiliyor.
    menü/ayarlar/ekran/aydınlatma yı %10 a indir ve menü/ayarlar/veri bağlantısı/gprs i kapat. bir de bu şekilde dene istersen
  • Şarjının bitme nedeni çoğunlukla ekran parlaklığının %100 olmasındandır.
    Siemens M65 kullanan birisi olarak konuşuyorum...
  • Aynı sonrun bana ait olan emektar CX65 de var, lakin tüm gün ekran parlaklığı %10 geziyoruz ama nafile gün çıkmıyor.Zaten arama geldi diğer tlf yönlendiriyoruz
  • yazılımsal bir soruna benzemiyor.cihazın dialog entegresinde (güç yönetim birimi) problem olabilir.garanti varsa yetkili servise başvurmalısın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmert -- 14 Ağustos 2007; 20:52:43 >
  • siemslerin bazı orjinal bataryalarında sorun var diye okumuştum s65 sahibi olan biri olarak yazıyorum bende bu tarz sorunlara bir ara mağruz kaldım eğer bataryanda sorun yoksa yazıcaklarımı bir dene sorun büyük bir ihtimal çözülecektir

1.Sende bilirsinki siemenslerin yazılımları ufak tefek farklar dışında bir çok telofonunda aynıdır s65 le cx65 aynı yazılımları kullanıyor
    menü/ayarlar/ekran/ekran koruyucu suna gir burada biçimi dijital saat olark değiştir ve otamatik tuş kilidni aç (istersen tuş kilidine şifrede koyabilirsin) bekleme süresini 1 dakikaya ayarla ve çık.
    2.Sim kartta rehber kaydın olmasın varsa sil kayıtlar telefon hafızasında kalsın
    3.cx 65 lerin hafıza kartı varmı bilmiyorum ama varsa hafıza kartının formatlanmış olmasına telefonun açılırken hata vermemesine dikkat et hata veriyosa içindekilerin yedeğini al ve formatla.
    4.Ekran aydınlığını düşür.
    Bu dediklerimi uygula kesin yararı olacktır sonucunu bekliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 14 Ağustos 2007; 21:58:20 >

• Yorum ve tavsiyeleriniz için çok teşekkürler arkadaşlar. Ekran parlaklığı olayını denememiştim. Onu deneyeceğim şimdi. Bakalım sonucu buraya yazarım. Ayrıca garanti süresi 2 yıldı ve doldu. Servise göndersem bile 1 ayda anca gelir. O da sorunu çözermi çözmezmi Allah bilir... GPRS ve İrda yı zaten kapalı tutuyorum. Birde ekran koruyucuyu devreye sokacağım. Arkadaşın dediği gibi digital saat yapayım 1 dk. ya ayarlayım. Bakalım sonuçtan size bilgi veririm arkadaşlar...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: cmert

yazılımsal bir soruna benzemiyor.cihazın dialog entegresinde (güç yönetim birimi) problem olabilir.garanti varsa yetkili servise başvurmalısın.

Herşeyi denedim yidede bir değişiklik olmadı arkadaşlar. Sanırım arkadaşın dediği gibi bir sorunumuz var. Garantisi dolalıda 1 yıl oluyor. Sizce ne yapmalı? Servise göndersek bir ayda gelmez şimdi. Vay be 370 YTL ye almıştım şimdi satsam 100 etmez. Servis masrafı ne olur bilgisi olan var mı ? neyse kaldır atlık oldu sanırım...

• bu sorunun cevabını bilen banada söylesin , bu güç entegresi bize kaça patlar.
  • bendede cx65 var 15 ytl ye yeni bataray aldım fakat senin dediğin gibi telefonu günde 2 kez sarja takar oldum sorunun çözümünün olduğunu düşüşünmüyorum
  • Aynı sorun bende de var yeni batarya alma harici herseyi denedim ama çözüme ulaşamadım. Tlf şarj süresi saatlerle ölçülüyo artık tlf değiştirmenin zamanı geldi sanırım
  • ekran koruyucuyu dijital saat değil de enerji tasarrufu seçeneğini uygulayın bir de yazılım güncellenmesiyle bataryanın daha uzun gittiği gibi bişey duymuştum(özellikle cx65de) ama s65 imde yazılım güncellemeyi epey denemiş ama başaramamıştım... bir de otomatik kapanma gibi bi seçenek var onu kurun en azından günde 7 saat uyusanız(ayarlar>tel ayarları)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quarez999 -- 21 Eylül 2008; 14:35:10 >
  • telefonun versiyonunun yukseltılmesının faydalı oldugunu duymustum www.siemensplanet.com a bir bakın ,ingilizce ve almanca bir site.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.