Şimdi Ara

siemens KS 40 U 620 NE no frost buzdolabı su akıtıyor lütfen yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
18.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mrb arkadaslar annemin yaklasık 10 yıllık siemens buzdolabınin birkere motoru yandı degişti.bu değisimden sonra sorunsuz 3-4 yıl kullanıldı şimdi iki senedir iyi soğutmamaya basladı.böyle olunca dolabı kapatıp kapaklarını acıp 24saat bekletip çalıştırıyorduk.son zamanlarda dolap çalışırken dolabın arkasından resmen su şırıltısı sesi gelmeye başladı.dünde dolabın ön sol ayağını oradan siyah bir su akmaya başladı.dün sildim bugünde kahverengi bir su gelmeye baslamış.arıza nedir ne yapabiliriz arkadaslar.ben elektronik teknisyeniyim mümkünse kendim tamir edeceğim cünkü annemin çamasır makinesi yeni 140 liraya tamir ettirdik ve yine arıza yaptı.ve birde bulasık makinesi aldık maddi durumda alt seviyelerde su an.o yüzden lütfen yardım arkadaslar sorunu nasıl çözerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi victorybicer -- 26 Nisan 2011; 16:20:39 >

• lütfen tecrübeli arkadaslardan destek bekliyorum
  • USTALAR neredeseniz dolap su akıtmaya devam ediyor yardım lütfen
  • Dolabı çekip motorun üzerindeki su kabını kontrol ettiniz mi?

Buzdolabınızda defrost arızası var gibi görünüyor. Yani dolap ana soğutucu (evaporatör) üzerindeki buzu eritemediğinden veya eriyen buzun oluşturduğu suların akmasını sağlayan kanalı ısıtamadığından hava kanalları buzla donuyor ve soğuk hava iletilemediğinden dolap soğutamıyor.

Siz dolabı fişten çekince de buzların hepsi birden eridiğinden kap dolup taşıyordur.

Sorununuz rezistanslarda veya kartta olabilir.
  • motor kabında hiç su yok önceden azıcık olurdu şimdi hiç yok.ve ön ayağın ordan su sızıyor.kaba gelen hortumu üfledim hiç hava gitmiyor içeri.buzluk kısmının alt ve iç kapağını açtım sırf buz vardı fişi çektim erimesini bekliyorum.ne yapabilirim
  • Ayaktan su gelmesi tuhaf. Arka tahliye borusundan üflediğinizde hava gitmediğine göre drenaj kanalındaki rezistans arızalı sanırım. Buzlar eridikçe su gelmesi lazım. Ayaktan su gelmesinin sebebi hortum yerinden çıktığından da olabilir belki, dolabı çok detaylı söküp inceleme şansım olmadığından bir şey diyemiyorum. Buzlar eridikten sonra resimleri çekin inceleyelim isterseniz.
  • candoğan resimleri ekleyemedim image sorun mu vardır ne.buzlar erimiş erimeden önce su tahliye borusuna arkadan üfleyince hava gitmiyordu tıkalıydı bugün üfledim hava buzluğun altından çıkıyor açılmış.defost dediğiniz şey buzluğun tam karşısında alüminyumdan kalorifer radyatörüne benzeyen içi plakalı birseymi.eğer o ise onun kablolarını soketinden çıkarıp ölçtüm 275 yada 217 ohmdu sanırım normal bir değer bu doğru mu doğru ise bu sağlam. birde bu radyatöre benzeyen şeyin üzerinde siyah bir kablo ve ucunda sert 2 cm lik kadar ince uzun plastik var.sanırım bu ısı sensörü ptc yada ntc bunun soketini çıkarıp ölçtüm ve 0.6 ohm gösterdi yani kısa devre gösteriyor sanırım bozuk olan parça bu.öyle düşündüm.yada böylemi olması gerekiyor.0.6ohm normal değilse değer kaç ohm olmalı.yardımı bekliyorum.inşallah bozuk parça budur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • candoğan burada isen cevabını ve yardımını bekliyorum
  • candoğan burada isen cevabını ve yardımını bekliyorum
  • dolabın içinde sebzeliğin arkasındaki yüksek yeri kontrol edin su birikintisi varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: esra_45

dolabın içinde sebzeliğin arkasındaki yüksek yeri kontrol edin su birikintisi varmı?

orası dikkatimi çekmedi ama sağdaki sebzeliğin altında biraz su vardı azdı ama vardı.yine bakarım.dolabı geri toparladım 3-4 gündür normal çalısıyor.su akması gereken yere yani motorun üzerindeki kaba akıyor.ama ne kadar böyle normal çalısır bilelem.belki sorun düzeldi belki düzelmedi.

sizinde bilginiz varsa bu konu hakkında lütfen paylasın yardımcı olun.cevabınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi victorybicer -- 3 Mayıs 2011; 10:09:05 >
  • bosch buzdolabımda böyle bir problem yaşıyorum su dolabın altın geliyor gibi görünüyor ama bahsettiğim yerden yani dolabın içinden geliyor özetle:dondurucu kısmın duvarlarının altı buz kaplıyor ve dolap bu buzu eritemiyor dolabın içine su akıtmaya başlıyor.servis çağırıyorum dondurucu kısmın duvarlarını söküyor altındaki buzları sıcak su yardımıyla eritip temizliyor problem bitiyor menfez temizliği diyor bu işe yani servis kağıdında öyle yazıyor ama 2-3 ay sonra problem tekrarlıyor aynı problemden 9 sene içinde 7 kere servis geldi dolabın bütün borularını değiştirdiler ama yine de problemi gideremediler 2-3 ayda bir tekrarlıyor yani üretim hatalı bir buzdolabı olduğunu söylüyor servis ama hata nerede bulamıyorlar servis ilk geldiğinde ücret aldı ama aynı problemden tekrar tekrar ücret almıyorlar servis çağırırsanız ve problem tekrarlarsa bilginiz olsun siemens ve bosch ürünleri aynı olduğu için sizinde problem bundan kaynaklanıyor olabilir umarım yardımcı olabilmişimdir

• bizimkinin garantisi bitti 10-12 senelik bir kere motoru yandı yeni motordan 1-2 sene sonra bu sorun çıktı.2-3ayda bir oluyor bizde fişi çekip buzun erimesini bekliyoruz.eminim forumdan çözüm söyleyecek biriçıkar
  • bendeki bosch A++ sınıfı buzdolabı da aynı şekilde ön ayakların ordan su akıtıyor dışarı
  • quote:

Orijinalden alıntı: pampilo

bendeki bosch A++ sınıfı buzdolabı da aynı şekilde ön ayakların ordan su akıtıyor dışarı

Buz dolabının tamir detaylarını yazdım arkadaşlar.

çok basitmiş ;)

donanımhaber forum
    Buz dolabı su akıtıyordu yaptırdım ( tamir detaylar içerde) » Sayfa 1 - 1
    http://forum.donanimhaber.com/m_62349951/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istcool -- 22 Haziran 2012; 20:53:40 >

• Ben de sorun fanda değil. Fan çalışıyor.
  • A++ dediğiniz dolabın modeli nedir? Garantisi olması lazım zaten onun, direkt ervisi çağırın.
  • Bende de 12 yıllık Siemens KS 40 U 620 NE modeli var. Şimdiye kadar çok şükür bir huzursuzluk çıkarmadı fakat bu sabah yukarıdaki ışıkların komple yanıp söndüğünü farkettim.Belirli bir frekansta ( zaman aralığında ) yanıp yanıp sönüyor. Kapılardan birini açınca yanıp sönme bitiyor, normale dönüyor herşey. Kapatınca tekrar başlıyor. Tecrübeli arkadaşlar arıza hakkında sizde bir fikir uyandırdı mı ? Yardımlarınız için teşekkür ederim.
  • rozmen22 R kullanıcısına yanıt
    rozmen22 2012 yılında siemens ks 40u 620 ne model buzdolabınız arzalanmış benimde ortalama 13 yıl felan oldu aynı buzdolabı model felan herşey aynı ve arzada senin tarif ettigin gibi aynı arza sen ne yaptın bana yardımcı olurmusunuz ne yapmam gerekiyo siz tecrübelisinizdir telim 0542 7431650 ismim behlül
  • rozmen22 R kullanıcısına yanıt
    Soru yedi yıl önce sorulmuş.
    Ancak bu sorunu ben de yeni yaşadım.
    Çözüm çok basit.

Yanıp sönen ledlerin bağlı olduğu bir elektronik kart var.
    O yerinden çıkartılıyor.
     siemens KS 40 U 620 NE no frost buzdolabı su akıtıyor lütfen yardım

Bu kartın üzerinde bulunan iki adet elektrolitik kondansatör değiştirilince, sorun ortadan kalkıyor.

Toplam maliyet 3-5 TL

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.