Şimdi Ara

SİEMENS MARKA BUZDOLBIMDAKİ KOKUYU ÇIKARMAK İÇİN YARDIM İSTİYORUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
9.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar; bu sitede sorunumun cevabını bulacağımı ümit ediyorum
    yaklaşık 3 yıl önce aldığım Siemens marka No-Frost buzdolabım var, buzluk kısmında 1,5 yıldır süren buzluk kokusu diye tabir edebileceğim bir koku mevcuttu, koku buzluktaki peynir, nohut, börek gibi gıdalara sinip onları yenmez hale getirmeye başladı önce, sonrasında tahminen 2,5-3 aydırsa koku alt bölüm olan soğutucu kısma geçti, buzdolabını açtığımızda koku oldukça yoğun olmaya başladı, bazı internet sitelerinde bunun için öneriler okudum bir bardak sütün veya demlenmiş çay artığının kokuyu emeceğini duydum ve uyguladım gerçekten de koku bir kaç gün gitti fakat fazlasıyla geri geldi, sonrasında henüz garantili ürünümüz için teknik servisi çağırdık, servis kokunun buzdolabında açık vaziyette duran meyvelerden olacağını söyleyip gitmişti oysaki ben onların poşetlerini sadece bir önceki gün çıkarmıştım poşetlerin kokuyu artırdığını düşünerek yani poşetsiz olmasının koku yapmadığı aşikardı, yinede servis başka hiç bir işlem yapmadan evden ayrıldı.

netten araştırmalarım neticesinde bu marka buzdolaplarında bir şikayet sitesinde bolca aynı şikayetten olduğunu fark ettim, ve malesef firma buna bir çözüm bulamamıştı orada okuduğum tüm önerileri kendimiz uygulamaya karar verdik,
    - buzdolabı temizleyici adı verilen ürünü satın alarak tüm iç yüzeyi bu ürünle sildik (koku 1 gün kadar gitti yada biz öyle sandık)
    - buzdolabındaki karbon filtresini çıkardık dolap şuan filtresiz çalışmakta (koku 7-8 gün kadar kayboldu)

bu arada içerisindeki eski tüm ürünleri ya attık yada paketlerini kavanozlarını değiştirerek yerleştirdik fakat koku halen var, şuan ne yapabileceğimiz konusunda endişeliyim koku bir türlü gitmiyor gün geçtikte katlanarak artıyor
    hayatımızı kolaylaştırması düşünülen bir makine şuan kabusum olmuş durumda diyebilirim.

LÜTFEN ! bunun çözümünü bilen duyan birileri varsa buradan paylaşsın gerçekten de çok çok minnettar olacağım ona

• merhaba,

sorun gerçekten ciddi ve can sıkıcı buzdolabın iç kısmında hava akışını sağlayan strafor kanallar var koku buraya sinmişse çıkması çok zor.

buzdolabı temizleyicisi olarak hangi markayı aldınız siemens yetkili servisinden mi temin ettiniz?

buzdolabı için parfümler var sağlığa zararı olmayan içeriye koyuyorsunuz öyle kalıyor ve içerideki kokuyu değiştiriyor katlanılabilir hale getiriyor onlardan deneyebilirsiniz.

düşük bir ihtimal ama buzdolabının fişini çekin hem dondurucu hem soğutucu kapaklarını açın ve 2 gün bekleyin ortam sıcaklığı ile kurutup içerideki bakterilerin dolayısı ile kokunun azalmasına yardımcı olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kokomoko

merhaba,

sorun gerçekten ciddi ve can sıkıcı buzdolabın iç kısmında hava akışını sağlayan strafor kanallar var koku buraya sinmişse çıkması çok zor.

buzdolabı temizleyicisi olarak hangi markayı aldınız siemens yetkili servisinden mi temin ettiniz?

buzdolabı için parfümler var sağlığa zararı olmayan içeriye koyuyorsunuz öyle kalıyor ve içerideki kokuyu değiştiriyor katlanılabilir hale getiriyor onlardan deneyebilirsiniz.

düşük bir ihtimal ama buzdolabının fişini çekin hem dondurucu hem soğutucu kapaklarını açın ve 2 gün bekleyin ortam sıcaklığı ile kurutup içerideki bakterilerin dolayısı ile kokunun azalmasına yardımcı olabilir.

hocam bu strafor köpük kullanımı şart mı buzdolaplarında? daha kaliteli bir alternatifi yok mu? siemenslerdede samsunglardada hotpointdede hava kanallarının olduğu aralıklara dikkatli bakınca görünüyor bu strafor köpükler. koku sorunu bencede strafora sinen koku yüzünden olabilir. ama alternatifi yokmu acaba bunun?

• cevap veren iki arkadaşa çok teşekkür ederim, buzdolabı temizleyecisi olarak aldığımız ürünün markası PROMAXX farklı ve daha etkili bir marka var ise önerebilirseniz temin edeceğim,
    strafor konusuna gelince evet koku en çok oradan geliyor zaten ve içerindeki köpük kısmıda bakınca görünüyor, ben bu spreyi oraya bile sıktım koku gidermi diye fakat fayda etmedi, o kısımdaki bahsettiğiniz köpüğü değiştirme veya bi şekilde kokusunu giderme gibi bir öneriniz varmı?

veya önerisi olan başka birisi varsa??

ve o kısım buzlukta olduğu için o kısmın önüne ne koyarsak limon,süt vb. donduğu için koku konusunda bir yardımı olmuyor malesef
  • bu arada fişini çekmeyi bizde planlarıyoruz bu ara ama malum yaz şartları bi kaç gün tatile gideceğiz sanırım onda uygulayacağız bunu fakat nedense çözüm olacakmış gibi gelmiyor bana bahsettiğim şikayet sitesinde bunları yapıp kokusu yinede gitmeyen buzdolapları olduğu yazıyor çünkü
    tabi yinede bunu da uygulayacağım
  • ZEITGEIST Z kullanıcısına yanıt
    üstad,

maliyetleri ve faydayı göz önüne aldığında en avantajlısı bu strafor denen meret. daha avantajlısı konusunda hiç araştırmadım ama güzel noktaya dikkat çektin buna bir bakmak lazım.

koku bu strafor ve diğer aksamlar ile alakalı sadece strafordan kaynaklanmıyor ara bölme evap filan soğutma çevriminde olan havanın temas ettiği her nokta koku sorununda başrolde.

strafor neden kullanılıyor derseniz kısaca şöyle açıklanabilir. kompresör gazı sıkıştırır evap a yollar evapta genleşir ve ortam sıcaklığını üzerine alarak evapı dondurur burda evap üzerindeki ısı değeri -40 lara kadar iner. oluşan bu soğuk hava fan motoru yardımı ile dolap içerisinde dağıtılır. evaptan çıkan ana soğuk hava dondurucu bölmesine verilir soğutucu bölmesine ısı geçişini sağlayan klape üzerinden aşağıya yönlendirilir. tam bu sırada o içine baktığımızda strafor gördüğümüz kısım işte. evaptan direk gelen hava normal dolap çalışma ısısından daha düşük burda strafor kullanılmadığı zaman plastik yüzey buzlanmaya başlıyor ve kıtır kıtır oluyor. dolayısı ile mecburen kullanılalıyor. ayrıca o alandaki boşluğu azalttığı için hava basıncını ve hava akışınında hızlanması gibi şeylerde var kullanım alanı içerisinde.

• bbilim B kullanıcısına yanıt
    merhaba,

strafor kısmı ancak servis değiştirebilir ücreti karşılığnda fakat buda %100 koku gidecek anlamına gelmiyor malesef.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kokomoko kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ederim bilgileriniz için ayrıca attığınız mesajıda şimdi görebildim
    hotpoint servislerine soracağım bunu

ve bilgileriniz gerçekten çok fazla ben bu konularda baya cahilim sanıyorum straforu sadece içeriye hava veren delikler olarak zannediyordum aydınlattığınız için teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: bbilim

Merhaba arkadaşlar; bu sitede sorunumun cevabını bulacağımı ümit ediyorum
    yaklaşık 3 yıl önce aldığım Siemens marka No-Frost buzdolabım var, buzluk kısmında 1,5 yıldır süren buzluk kokusu diye tabir edebileceğim bir koku mevcuttu, koku buzluktaki peynir, nohut, börek gibi gıdalara sinip onları yenmez hale getirmeye başladı önce, sonrasında tahminen 2,5-3 aydırsa koku alt bölüm olan soğutucu kısma geçti, buzdolabını açtığımızda koku oldukça yoğun olmaya başladı, bazı internet sitelerinde bunun için öneriler okudum bir bardak sütün veya demlenmiş çay artığının kokuyu emeceğini duydum ve uyguladım gerçekten de koku bir kaç gün gitti fakat fazlasıyla geri geldi, sonrasında henüz garantili ürünümüz için teknik servisi çağırdık, servis kokunun buzdolabında açık vaziyette duran meyvelerden olacağını söyleyip gitmişti oysaki ben onların poşetlerini sadece bir önceki gün çıkarmıştım poşetlerin kokuyu artırdığını düşünerek yani poşetsiz olmasının koku yapmadığı aşikardı, yinede servis başka hiç bir işlem yapmadan evden ayrıldı.

netten araştırmalarım neticesinde bu marka buzdolaplarında bir şikayet sitesinde bolca aynı şikayetten olduğunu fark ettim, ve malesef firma buna bir çözüm bulamamıştı orada okuduğum tüm önerileri kendimiz uygulamaya karar verdik,
    - buzdolabı temizleyici adı verilen ürünü satın alarak tüm iç yüzeyi bu ürünle sildik (koku 1 gün kadar gitti yada biz öyle sandık)
    - buzdolabındaki karbon filtresini çıkardık dolap şuan filtresiz çalışmakta (koku 7-8 gün kadar kayboldu)

bu arada içerisindeki eski tüm ürünleri ya attık yada paketlerini kavanozlarını değiştirerek yerleştirdik fakat koku halen var, şuan ne yapabileceğimiz konusunda endişeliyim koku bir türlü gitmiyor gün geçtikte katlanarak artıyor
    hayatımızı kolaylaştırması düşünülen bir makine şuan kabusum olmuş durumda diyebilirim.

LÜTFEN ! bunun çözümünü bilen duyan birileri varsa buradan paylaşsın gerçekten de çok çok minnettar olacağım ona

Merhabalar,

Dolabın karbon filtresinin içerideki kokuyu gidermesi gerekirdi. İsterseniz filtreyi sadece su ile yıkayıp güzelce kuruduktan sonra takıp bir daha deneyin, olmazsa yeni filtre alın.

• egenin_efesi E kullanıcısına yanıt
    çıkardığımızda filtre çok kötü kokuyordu öyleki bi kaç gün beklettikten sonra bile kokusu oldukça kötüydü, şimdi tekrar yeni filtre alsak taksak koku geçermi dersiniz yada şu bambu liflerinden yapıldığı söylenen buzdolabının herhangi bir rafına konulan koku çekici filtre vari şeyler var onlarda aynı etkiyi yaratırmı bunu sormamdaki amaç filtreyi oldukça zor bir yerden söktü eşim, tak çıkar sorun olmasın istiyorum ama dolabın rafını koyacağım benzer ürün aynı işi görürse onu temin etmekte kullanmakta daha kolay gibi geldi bana
  • ha birde yıkarken filtreyi malesefki kırdım
    Filtrede kötü koku varsa işlevini yitirmiş olabilir. Yeni filtrenin kokuyu gidereceğini düşünüyorum ama yine de servise danışmanızı tavsiye ederim. 10 yıldır kullandığım Arçelik buzdolabında da karbon filtre var ve hiç değiştirmedim koku olayı da yaşamadım. Bambu lifinden olanlar iş görür mü bilmiyorum ama dolaplar için koku giderici jeller var sağlık açısından uygunluğu nasıldır bilmiyorum verdiğim linkten inceleyebilirsiniz. 3 ay süreyle kokuyu emiyormuş ama bu sefer de maliyetli olacak.

http://www.electroworld.com.tr/p/electrolux-sogutucu-koku-emici-jel/

• Allah Allah bosch profilo siemensde bunların olmaması lazım ama buralarda resmi pazarlamacısı var onların damlaması lazımdı buraya...

ha pardon unuttum onlar sadece alın diyomuş sorun olunca kayboluyo başlığa vestel ariston samsung beko arıza falan yazsa damlar hemen uyduruk üretim yok firma politikası...
  • egenin_efesi E kullanıcısına yanıt
    biliyormusunuz keşke arçelik alsaydım diyorum şimdi
    yakınlarımda var sizinde dediğiniz gibi hiç sorun çıkarmadan tıkır tıkır çalışıyor,
    hoş ben alırken evde buzdolabı yeri vardı ve oranın boyutlarına uygun almak zorundaydım dolabı en uygun siemens ve bosh ta bulmuştum o yüzden birazda almak zorunda kaldım diyelim ha bide güvenilir marka dedim ama değilmiş
    şimdi bir şikayet sitesine yazmayı planlıyorum bakalım ne olacak?
    merhaba. bu kokudan kurtulmanız için öncelikle kaynağını tespit etmeniz lazım. yoksa durduk yerde böyel bir kokunun olması mantıklı değil. daha önce elektrik kesintisi vb gibi sebepelrle, mesela siz tatildeyken, derin dondurucudaki yiyecekleriniz hiç eriyip de dolabı kokuttu mu? böyle bir durum olduysa şayet kokunun kaynağı bu olabilir.

buzdolabının arkasında, defrost sonrası akan suyun biriktiği plastik bir hazne olur. orayı kontrol ettiniz mi? içi, pis-kokulu bir suyla dolmuş olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 22 Temmuz 2013; 10:47:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

merhaba. bu kokudan kurtulmanız için öncelikle kaynağını tespit etmeniz lazım. yoksa durduk yerde böyel bir kokunun olması mantıklı değil. daha önce elektrik kesintisi vb gibi sebepelrle, mesela siz tatildeyken, derin dondurucudaki yiyecekleriniz hiç eriyip de dolabı kokuttu mu? böyle bir durum olduysa şayet kokunun kaynağı bu olabilir.

buzdolabının arkasında, defrost sonrası akan suyun biriktiği plastik bir hazne olur. orayı kontrol ettiniz mi? içi, pis-kokulu bir suyla dolmuş olabilir.

daha önce öyle bişey yaşamadım hiç
    fakat bahsettiğiniz hazneyi eşime de söyledim (kendisi tıbbi cihazlar konusunda teknik servistir) baktı fakat göremedi öyle bir yer
    yetkili servis ise geldiğinde öyle bir hazneden bahsetmedi Siemens markalardada bu hazne varmı acaba ? neresinde olabilir yardımcı olabilirmisiniz?

önceden dolapların altında tekmelik gibi bir bölüm olurdu. oraya akardı su. fakat son dönemdeki dolaplarda , plastik bir kap oluyor dolabın arka bölümünde. eğer cihazın arkası tamamen kapalıysa, yani telleri, motoru görünmüyorsa, arka kısmı kapatan paneli sökmeniz gerekebilir bu kabı bulmanız için. onun dışında aklıma birşey gelmiyor.

dolabın arkasının fotosunu çekip buraya koyabailirseniz belki daha faydalı olur, yorum yapma açısından.
  • Bir yakinimda da siemens var ve buzlugu koku yapiyor...Ama ben de neden bilmiyorum siemens profilo bosch almayi dusunuyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bbilim

quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

daha önce öyle bişey yaşamadım hiç
    fakat bahsettiğiniz hazneyi eşime de söyledim (kendisi tıbbi cihazlar konusunda teknik servistir) baktı fakat göremedi öyle bir yer
    yetkili servis ise geldiğinde öyle bir hazneden bahsetmedi Siemens markalardada bu hazne varmı acaba ? neresinde olabilir yardımcı olabilirmisiniz?

KARDEŞ BENİMKİ NAÇİZANE BİR FİKİR
    ARABA KLİMALARINI DEZENFEKTE ETMEK İÇİN VE KÖTÜ KOKULARINI GİDERMEK İÇİN UZUN HORTUMLU SPREYLER SATILIYOR HAVANIN ÇIKIŞINA DEĞİLDE HAVANIN SİSTEMİN İÇİNE ÇEKTİĞİ YERE SIK UZUN HORTUMU SAYESİNDE DERİNLİKLERİNE İYİCE İTELE TÜM ŞİŞEYİ İYİCE SIK HEM SOK HEM SPREYİ SIK YANİ SIKARAK SOK HORTUMU DİĞER HAVA ÇIKIŞ DELİKLERİNEDE AYNI ŞEKİLDE HORTUMU HEM SOK İLERLERKEN AYNI ZAMANDA SPREYİ SIK TÜM KANALLARI
    BU ŞEKİLDE AYNI İLEMİ YAP KOKU KALMAYACAKTIR KOKU BAKTERİDİR YA YÜKSEK SICAKLIKTA BUZDOLABINI ÇALIŞTIRIYORSUNUZ ODA KOKU YAPTI SİSTEME İYİCE YERLEŞTİ BİRDE DOLABIN İÇİNİ KOMPLE SABUNLU AZ HİPOLU SUYLA İYİCE TÜM GİRİNTİLERİ KÖŞELERİNİ ÇIKINTILARINI İYİCE SİLİP KURULAYIN
    DÜŞÜNSENİZE DİŞİNİN ARASINDA AZICIK YEMEK ARTIĞI KALIYOR ÇİRKEF GİBİ KOKUYOR
    SAYGILARIMLA
    MAHÇUP
    5442375778

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahçup -- 27 Temmuz 2013; 12:43:41 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.