Şimdi Ara

Siemens REV 24 RF Kablosuz, Dijital, Progralanabilir Oda Termostatı hakkında yorumlarınız!!! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
353
Cevap
22
Favori
35.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    tasarruf eden varsa kaç m3 takip ettilermi
    teşekkürler.
  • istanbul37 İ kullanıcısına yanıt
    kombi kullanma kılavuzlarına bakın.on off termostat ile çalışırsa rev 24 sorunsuz çalışır.bu konuda bilgim yok. ben buderus GB 012 ile kullanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sharpkiss

Rev24 alıpta tasarruf eden varmı?
    tasarruf eden varsa kaç m3 takip ettilermi
    teşekkürler.

tasarruf konusunda kayıtlarımı incelemem lazım. ama rev24 taktığımdan beri tam konforu yakaladım.

şu ana kadar kullandığım 4 ncü termostat rev24.

1- mekanik buderus on off
    2- modülasyonlu bosch TRZ200 (Buderus otmp ile bire bir aynı ürün)
    3- akıllı termostat
    4- Sıemens rev24

sırası ile bunları kullandım. özellikleri farklı olmasına rağmen şu ana kadar ençok memnun kaldığım rev24.

sürekli 23 derecede öğrenme modu aktif olarak kullanıyorum. ev ısısı 23 ü kombi nedeniyle geçtiğini hiç görmedim. ev ısısı sürekli 22.9 ile 23.0 arasında ve tam konfor sağlıyor.

tasarruf konusunu dediğim gibi yinede net olarak yapamam.çünkü kullandığım zamanlar farklı dış ortam sıcaklıkları vardı. fakat kombi ve tesisat aynı.

• bende vitopend 100 kombiye bu siemens rev24 kablolu taktım. yanlız anlamadığım birşey var. termostatın derecesi bazen takılıyor gibi. yada geç algılıyor. yani odanın camını açıyorum. aradan 10 dakika geçiyor derece aynı hala uyku modunda gibi.

örneğin evde başka bir elektronik derece var. REV24 ve dereceyi yanyana sıcaktan soğuğa geçiriyorum rev24ün algılaması 3-4 dakikayı buluyor. bazende takılıyor. bir arada yüksek gösteriyordu sonra kalibrasyon yaptım bu sefer iyice sapıttı tekrar sıfırladım oda derecesi ile aynı hale geldi. çok tutarlı çalışmıyor gibi sanki.

benim üründe mi sorun var bilemedim. sizde durum nasıldır?
  • Evimde baymak eco24 kombi ve GEneral 300 set modelini kullanıyorum fakat aldığımdan beri çekme kapasitesi kobusunda beni hep hüsrana uğrattı.
    Şimdi siemens rev24 rf modelini almak istiyorum. Sizin tecrübenize göre tavsiye edermisiniz.
    kapsama alanı ve konfor olarak fark edilir düzeyde rahatlama sağlayabilirmiyim sizce.
    Tavsşye edebileceğiniz datın alabileceğim bi yer varmıdır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Arkadaslar,

Evimde Demirdokum Nitron kombi takılı ve oda termostatı takmayı düşünüyurum. Acaba Siemens REV 24 RF uyumlu mu? Kendim takabilir miyim? Demirdöküm servisini aradığımda ancak Demirdöküm oda termostatı takabileceklerini söylediler ama cok iyi şeyler duymadım termostat hakkında.

Tesekkürler,
  • HTCA H kullanıcısına yanıt
    Siemens REV 24 RF uyumludur, el beceriniz varsa kendiniz takabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

Siemens REV 24 RF uyumludur, el beceriniz varsa kendiniz takabilirsiniz.

Kitapçığında resim veya ona benzer bir anlatım var ise yaparım . Ama insan korkuyor doğalgaz ve elektrik yanyana olunca.

Elektriği ve gazı keserseniz tehlike kalmaz. Anakartın üzerinde köprü yapılmış bir bağlantı vardır, köprüyü söküp oda termostatın (vericinin) kablolarını oraya bağlayacaksınız.
  • quote:

Elektriği ve gazı keserseniz tehlike kalmaz. Anakartın üzerinde köprü yapılmış bir bağlantı vardır, köprüyü söküp oda termostatın (vericinin) kablolarını oraya bağlayacaksınız.

Evet haklısınız. Beni daha çok yanlış bağlantı (+,- yerlerinin tutmaması) sonrasında elektriği be doğal gazı açtığımda olacaklar korkutuyor :) .Ama yine de buyuk ihtimal termostati alacağım. Forumlarda okuduğum kadarıyla , insanlarlar başka termostatlari kullandıktan sonra Siemens'e geçiyorlar. Ben de direkt Siemens alayım diyorum. Demirdöküm'ün dayattığı oda termostatı da almayı hiç düşünmüyorum :)

Iyi forumlar..

Oda termostatlarında (+,-) ayrımı yoktur o konuda endişe etmenize gerek yok. Yapılacak işlem de bir tornavida yardımı ile birkaç vida söküp ve takmaktan ibaret olduğundan elektriği ve doğalgazı açtığınızda korkulacak bir şey olması mümkün değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebza -- 17 Ekim 2015; 8:12:20 >
  • Bir ufak sorum daha olacak, verici prize mı takılıyor yoksa biz kablolardan kombinin sigortasına bağlayabilir miyiz?

• Proterm marka leopard 24btv model kombim için rev24rf almak istiyorum. Demirdöküm, proterm ve ulaşabildiğim bazınyerlere uyumunu sordum. Yetkili servis kendi markaları (proterm ve Demirdöküm) dışında termostat takmıyorlar hatta garantisi bozulabilir diyorlar. Sadece yetkili servisten biri aç kapa olanlar uyar dedi.
    Rev24rf alırsam siemens yetkili servismi montajı yapıyor. Yada kendim takabilirmiyim. Takma şeması yada videosu olan varmı?
    Yada iyi bir servis önerisi olan.

• Zebza kullanıcısına yanıt
    Proterm marka leopard 24btv model kombim için rev24rf almak istiyorum. Demirdöküm, proterm ve ulaşabildiğim bazınyerlere uyumunu sordum. Yetkili servis kendi markaları (proterm ve Demirdöküm) dışında termostat takmıyorlar hatta garantisi bozulabilir diyorlar. Sadece yetkili servisten biri aç kapa olanlar uyar dedi.
    Rev24rf alırsam siemens yetkili servismi montajı yapıyor. Yada kendim takabilirmiyim.ayrıntılı Takma şeması yada videosu varmı?
    Yada iyi bir servis önerisi.(İstanbul başakşehir)

• Eklediğim kombinin kullanma kılavuzundan termostat ve bağlantıları ile ilgili sayfalardır. Burada yazılanlara göre rev24rf benim cihaza uyarmı ve ben bağlayabilirmiyim. Altı çizili kısımlara ⚠ Yardım lütfen 🙏
     Siemens REV 24 RF Kablosuz, Dijital, Progralanabilir Oda Termostatı hakkında yorumlarınız!!! Siemens REV 24 RF Kablosuz, Dijital, Progralanabilir Oda Termostatı hakkında yorumlarınız!!!

Sigortaya bağlayabilirsiniz.
  • kayaof kullanıcısına yanıt
    Siemens REV24 RF uyumludur ama Protherm kombilerde oda termostatı devreye girmesi için parametre ayarı yapılması gerekiyor o yüzden parametreleri bilen birine yaptırmanız gerekiyor.
  • quote:

Sigortaya bağlayabilirsiniz.

Hocam bugün termostat elime geçecek. Eğer isin icinden çıkamazsam sizi rahatsız edebilir miyim? Bu işlemi bir elektirikci yapabilir mı?
    Teşekkürler

Elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım. Sigortaya bağlantıyı elektrikçi yapabilir ama kombiye yapabilir mi bilmiyorum.
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    kendi servisi başka marka takmam diyor. nasıl çıkıcaz işin içinden. yada parametre ayarlarını nasıl öğreneceğim bakalım. bu işi bilen bir servis yada teknik eleman lazım.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.