Şimdi Ara

SİEMENS wm14s763tr çamaşır makinesi incelemesi ... f57 arızası ... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
2
Favori
7.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • o dediği sıvı det değil, sabun tozu diye hatırlıyorum ben de :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: baberti

quote:

Orijinalden alıntı: efemre5059

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

quote:

bugün aynı yıkamadan 2 defa yaptık, arada fark oldu:

-ilk yıkamada 4 adet silikon yastık için 2 kapak (woolite marka) sıvı deterjan koyduk, makina 53 dak. belirledi...yarım saat sonra durulama yaptı ama içi köpük doluydu...bir süre bekledi ve ekranda "ek durulama: köpük" yazısı çıktı...süreyi yakl. 20 dak. uzattı...

-ikinci yıkamada yine 4 silikon yastık ama bu sefer 1,5 kapak sıvı deterjan koyduk...yıkama, başta belirlediği gibi 53 dak. sürdü, bu sefer köpük daha azdı...

her iki yıkama çok sessiz oldu, zaten yastıklar hareketsiz durdular, sadece kazan dönüyordu...

ek1: makina köpük için durulama süresini uzattı ama bunun çoğunu köpüğün sönmesini beklemekle geçirdi, arasıra kazan döndü ve sık sık pompa çalıştı...

ek2: çamaşırlarda en iyi sonucu veren toz deterjanlar hangileri?...+ yumuşatıcılar?..

yastıklar hareketsiz durup kazan döndüyse, nasıl etkin bir yıkama gerçekleşmiş olabilir ki? 4 silikon yastık fazla gelmiş olabilir...hangi programda yıkadınız? sentetikler mi? narin mi?

açıkçası ben de etkin bir yıkama yaptığını düşünmüyorum, gerçi mis gibi kokuyorlardı çıktıklarında...

tek seferde 4 yastık fazlaydı aslında, ama 8 yastığı 2+2+2+2 şeklinde 4 seferde yıkamak uzun tutacaktı, ben de 4+4 yaptım...
    3 yastıkta da durum pek değişmezdi, çünkü yastıklar hafif ama hacimliydi, yıkanırken fazla küçülmediler, suyun çoğu dış yüzeylerinde kaldı...

hassas/2 kg. programda yıkanmalıydı belki ama, biz sentetik/3.5 kg.'de yıkadık, yıkama boyunca yastıklar hiç çevrilmedi ve hatta içte kalan kısımlara çok az su temas etti diyebilirim...

tek artısı, fısıltı gibi bir yıkama oldu...

şimdi evde hem deterjan, hem de yumuşatıcı bitti...ne alayım diye araştırıyorum...

bence sıvı al matikler kuruyunca çok kötü oluyor ne yapsanız kuruyor

sıvı al diyorsun da, candoğan usta sıvılarla ilgili bir sorundan bahsetmişti, zamanla rezistansta katman oluşturuyormuş gibi bir şeydi sanırım...

zaten evde woolite sıvı var, toz olarak araştırdım; forumda birisi persil gold, diğeri rinso dedi...
    yumuşatıcı olarak biri yumoş/doğanın özü, biri de bim ürünü bulut ekstra öneriyor...
    ikisinden birini alırız artık...

evde depo olarak bulutun yumuşatıcısı var yumoştan daha iyi kalıcılıı ve yumuşatması evde sıvı ve toz var ön yıkamalarda rinsonun pembe renkli deterjanını kullanıyoruz fena değil şu anda persil jele devam omodan daha ıyı sıvı deterjan konusunda

• quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

o dediği sıvı det değil, sabun tozu diye hatırlıyorum ben de :)

ondan bahsetti geçenlerde, ama sıvı konusu da önceden geçti diye hatırlıyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayberty -- 13 Haziran 2012; 20:30:04 >
  • makinayla ilgili izlenimlere devam...

DÜN 15 DAK./SÜPER KISA PROGRAMDA 2 DEFA DENEME YAPTIK...
    HİÇ FENA DEĞİL SONUÇLAR...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tutankemon

quote:

selam arkadaşlar,

önceki makinam (1997) beko 2720c idi...tam 15 yıl -şaka değil- hiç tamirci yüzü görmedi...köyde, şehirde, en zor şartlarda çalıştı ama tık demedi...eşimin ısrarı üzerine yeni makina arayışına girdik, beko'yu hediye ettik...

çamaşır makinaları ve beyaz eşya forumlarını bir süre okudum, bilgi birikimim oldu...
    fırçalı/fırçasız motor; sesli/sessiz makinaları öğrendim...
    özellikle bosch/siemens/profilo ve bazı LG tavsiyelerini çok gördüm, birçok model inceledim...
    sonunda SİEMENS wm14s763tr aldım...yazılanlara bakılırsa alınabilecek makinaların başında geliyordu...

15 yıl aradan sonra teknolojinin evrim geçirdiğini düşünmüştüm ama değişen pek birşey göremedim...sadece LG'nin bir miktar yenilik getirdiğini (6D motor hareketi gibi) duymuştum...

ancak, FIRÇASIZ MOTOR/SESSİZ MAKİNA söylemlerine fazla önem verildiğini gördüm…eksik bırakılan bir nokta var:makinada ses yapan sadece motor değil…

SİEMENS’in çamaşır yıkama sesi 15 yıllık vefalı beko'mun motorunun karizmatik sesinden çok da az değil...beko'da böyle bir şeyi bilmezdik bile, siemens sayesinde öğrenmiş olduk: ÇAMAŞIRIN KAZANDA ÇIKARDIĞI SES!!!...
    SİEMENS, YIKAMAYA BAŞLADIĞINDA İNANILMAZ SESSİZ…BUNU GÖRÜNCE BİR ANDA MAKİNAYA HAYRAN KALIYORSUNUZ…

ancak çamaşırlar tam ıslandıktan sonra çamaşırların tamburda oluşturduğu çarpma sesi çok rahatsız edici…özellikle de o ses, deterjan çekmecesi tarafında çok belirgin…

SONUÇ: FORUMLARDAKİ TAVSİYELERİ OKUYUN AMA ÖNERİLEN MAKİNALARLA İLGİLİ FAZLA BEKLENTİYE GİRİP HAYAL KIRIKLIĞI YAŞAMAYIN…

çünkü makinaları çalıştırıp baştan sona izlemeden gerçeği anlayamazsınız…

not: başka gözlemlerim de var, onları sonra eklerim...

ek: diğer gözlemlerim;
    -su alma sesi fazla...
    -sadece beyaz/renkli çamaşırda kapasite 8 kg...diğer programlarda 1, 2, 3.5 kg...
    -programda değişiklik yapınca kapasiteler yine düşüyor...(bu normal, ama keşke hep 8 kg. olsaydı...)
    -bence bazı programlar gereksiz...(bu kişisel görüşüm, gözlem değil)...
    -eski makinamız yıkarken içindeki deterjan köpüğünü görürdük, bunda yok, tuhaf geldi...(bu da tamamen kişisel)...
    -tuşlar dokunmatik, bizim makina mutfakta olduğundan yanlışlıkla temas oluyor...
    -yanlışlıkla veya bilerek başlat/duraklat tuşuna dokununca, kaldığı yerden devam etmiyor, ekrandaki yıkama süresi değişiyor...30 sn. bile durdurup başlatınca süreyi dakikalarca uzatıyor...
    -aqua sensörlü durulama diye birşey var, çok sarsıntılı sıkıyor...
    -pompa sesi yüksek...
    -bazen fazla düşünüyor...düşünen adam heykeli gibi sessizleşiyor, "bir şey mi oldu yoksa" diye endişelendiriyor adamı...
    -kapak tam 180 derece açılmıyor...

başka birşey çıkarsa eklerim, şimdilik bu kadar...

görende IQ aldın sanacak

yada

miele aldın sanacak 2000 tl makine daha ne olsunki hayret

birde 15 yıl gitti şaka gibi diyorsunuzki acaip güldüm.

iyi bir makine 25 - 30 sene gider beko ne be

Böyle küstahça cevap yazanlara sinir oluyorum..Adam 600 tl lik samsung yada altus almamış sen diyorsun 2000 tl........2000 tl lik makineden de beklentilerinin olması çok doğal..15 sene giden bir makine Türkiye şartlarında iyi gitmiş..Adam yazmış ama sanırım okuma zahmetinde bulunmadığından böyle yazmışsın.Köyde filanda kullandık demiş...

• quote:

Orijinalden alıntı: ShadowOfSpirit

quote:

quote:

selam arkadaşlar,

önceki makinam (1997) beko 2720c idi...tam 15 yıl -şaka değil- hiç tamirci yüzü görmedi...köyde, şehirde, en zor şartlarda çalıştı ama tık demedi...eşimin ısrarı üzerine yeni makina arayışına girdik, beko'yu hediye ettik...

çamaşır makinaları ve beyaz eşya forumlarını bir süre okudum, bilgi birikimim oldu...
    özellikle bosch/siemens/profilo ve bazı LG tavsiyelerini çok gördüm, birçok model inceledim...
    sonunda SİEMENS wm14s763tr aldım...yazılanlara bakılırsa alınabilecek makinaların başında geliyordu...

15 yıl aradan sonra teknolojinin evrim geçirdiğini düşünmüştüm ama değişen pek birşey göremedim...sadece LG'nin bir miktar yenilik getirdiğini (6D motor hareketi gibi) duymuştum...

ancak, FIRÇASIZ MOTOR/SESSİZ MAKİNA söylemlerine fazla önem verildiğini gördüm…eksik bırakılan bir nokta var:makinada ses yapan sadece motor değil…

SİEMENS’in çamaşır yıkama sesi 15 yıllık vefalı beko'mun motorunun karizmatik sesinden çok da az değil...beko'da böyle bir şeyi bilmezdik bile, siemens sayesinde öğrenmiş olduk: ÇAMAŞIRIN KAZANDA ÇIKARDIĞI SES!!!...
    SİEMENS, YIKAMAYA BAŞLADIĞINDA İNANILMAZ SESSİZ…BUNU GÖRÜNCE BİR ANDA MAKİNAYA HAYRAN KALIYORSUNUZ…

ancak çamaşırlar tam ıslandıktan sonra çamaşırların tamburda oluşturduğu çarpma sesi çok rahatsız edici…özellikle de o ses, deterjan çekmecesi tarafında çok belirgin…

SONUÇ: FORUMLARDAKİ TAVSİYELERİ OKUYUN AMA ÖNERİLEN MAKİNALARLA İLGİLİ FAZLA BEKLENTİYE GİRİP HAYAL KIRIKLIĞI YAŞAMAYIN…

-su alma sesi fazla...
    -sadece beyaz/renkli çamaşırda kapasite 8 kg...diğer programlarda 1, 2, 3.5 kg...
    -programda değişiklik yapınca kapasiteler yine düşüyor...(bu normal, ama keşke hep 8 kg. olsaydı...)
    -eski makinamız yıkarken içindeki deterjan köpüğünü görürdük, bunda yok, tuhaf geldi...(bu da tamamen kişisel)...
    -tuşlar dokunmatik, bizim makina mutfakta olduğundan yanlışlıkla temas oluyor...
    -yanlışlıkla veya bilerek başlat/duraklat tuşuna dokununca, kaldığı yerden devam etmiyor, ekrandaki yıkama süresi değişiyor...30 sn. bile durdurup başlatınca süreyi dakikalarca uzatıyor...
    -pompa sesi yüksek...
    -bazen fazla düşünüyor...düşünen adam heykeli gibi sessizleşiyor, "bir şey mi oldu yoksa" diye endişelendiriyor adamı...

görende IQ aldın sanacak

yada

Böyle küstahça cevap yazanlara sinir oluyorum..Adam 600 tl lik samsung yada altus almamış sen diyorsun 2000 tl........2000 tl lik makineden de beklentilerinin olması çok doğal..15 sene giden bir makine Türkiye şartlarında iyi gitmiş..Adam yazmış ama sanırım okuma zahmetinde bulunmadığından böyle yazmışsın.Köyde filanda kullandık demiş...

ben de bi şey anlamadım zaten...
    "gören de IQ aldın sanacak" demiş te, ne demek istemiş?..
    IQ ne ki?..

önemsemedim, boşverdim...

• quote:

Orijinalden alıntı: ShadowOfSpirit

quote:

quote:

selam arkadaşlar,

-su alma sesi fazla...
    -pompa sesi yüksek...

görende IQ aldın sanacak

yada

aynen katılıyorum

• yıkama esnasında köpük olmadığından bahsetmiştim konu başlığında, meseleye açıklık getireyim...

standart programlarda köpük olmuyor ve makina çok az su kullanarak yıkıyor, bu kötü bir şey değil...
    ama bizim gibi eskiler alışıktır köpüklü makinalara, bu bakımdan önce yadırgıyorsunuz, hatta böyle temiz olur mu şüphesine kapılıyorsunuz başta...

forumlarda işi bilenlerden öğrendim ki çözümü varmış...çözüm, leke seçimini kullanmakmış...örnek; çorap kiri, kan lekesi gibi...
    bunlardan birini seçtiğinizde makina daha fazla su ve zaman harcayarak köpüklü bir yıkama yapıyor...seçim sizin...

konunun detayları şurada geçti...http://forum.donanimhaber.com/m_59966988/mpage_5/f_/key_//tm.htm

• quote:

yıkama esnasında köpük olmadığından bahsetmiştim konu başlığında, meseleye açıklık getireyim...

standart programlarda köpük olmuyor ve makina çok az su kullanarak yıkıyor, bu kötü bir şey değil...
    ama bizim gibi eskiler alışıktır köpüklü makinalara, bu bakımdan önce yadırgıyorsunuz, hatta böyle temiz olur mu şüphesine kapılıyorsunuz başta...

forumlarda işi bilenlerden öğrendim ki çözümü varmış...çözüm, leke seçimini kullanmakmış...örnek; çorap kiri, kan lekesi gibi...
    bunlardan birini seçtiğinizde makina daha fazla su ve zaman harcayarak köpüklü bir yıkama yapıyor...seçim sizin...

konunun detayları şurada geçti...http://forum.donanimhaber.com/m_59966988/mpage_5/f_/key_//tm.htm

peki yinede köpük görülüyormu bu akşam ön yıkamalı çarşaf yıkandı ağzına kadar doluydu ve su görünüyordu tabikide köpükte vardı

• 1,5 sene kadar önce Siemens WM14Y760 tr/14 model iq800 serisi çamaşır makinası aldım. 9 kilo fırçasız motor vs...

Aslında fiyatı beni çok aşıyordu ama forumdaki tavsiyelerden etkilenerek taksit kampanya vs bir şekilde aldım.
    Evladiyelik olsun babında.

Şimdi kapağın kapandığı o daire şeklindeki boşluğun çevresindeki plastik körük yırtılmış ve su sızdırıyor yıkama esnasında.
    Servisi aradım 185 tl karşılığında değiştireceklerini söylediler.

Basit bir plastik parça için istenen yüksek bir meblağ değil mi?
    Ayrıca garanti kapsamında niçin değiştirmediklerini anlamadım.

Garanti kapsamına artık ne girecek anlamıyorum. Ben o plastiğe nasıl zarar verebilirim? Çamaşırları çıkartırken de deforme olmuşsa bu benim dikkatsizliğim mi yoksa malzemenin kalitesinden mi kaynaklanmıştır?

Bundan önceki Arçelik'in giriş modelini 10 yıl kullandım bu tür bir problem çıkarmadı. Hatta bir arkadaşa vermiştim çalışır vaziyette sadece yıkama kapasitesi küçük geliyordu.

Bu parçanın garanti kapsamında değişmesi gerekmez miydi?

• quote:

Orijinalden alıntı: mnbvc

1,5 sene kadar önce Siemens WM14Y760 tr/14 model iq800 serisi çamaşır makinası aldım. 9 kilo fırçasız motor vs...

Aslında fiyatı beni çok aşıyordu ama forumdaki tavsiyelerden etkilenerek taksit kampanya vs bir şekilde aldım.

Şimdi kapağın kapandığı o daire şeklindeki boşluğun çevresindeki plastik körük yırtılmış ve su sızdırıyor yıkama esnasında.

Garanti kapsamına artık ne girecek anlamıyorum. Ben o plastiğe nasıl zarar verebilirim? Çamaşırları çıkartırken de deforme olmuşsa bu benim dikkatsizliğim mi yoksa malzemenin kalitesinden mi kaynaklanmıştır?

Bundan önceki Arçelik'in giriş modelini 10 yıl kullandım bu tür bir problem çıkarmadı. Hatta bir arkadaşa vermiştim çalışır vaziyette sadece yıkama kapasitesi küçük geliyordu.

beni de en çok endişelendiren mesele bu, 100 lira verip garantiyi uzattık ama okuduğum örneklerde hep servisler sorun çıkarmış...

garanti belgesini okuyun, bendeki garanti belgesinde tüm parçalar firma garantisindedir diyor...
    servisi tekrar arayıp bildirin, aynı cevabı alırsanız direkt siemensle irtibat kurun...

onlar da aynı tavrı gösterirse kendilerinden bu parçanın "garanti belgesine dahil olmadığını" belirten bir yazılı belge göndermelerini isteyin...sanırım göndermezler ama gönderirlerse o belgenin ve garanti belgesinin fotokopisini de alıp kaymakamlıklardaki tüketici hakem heyetine başvurun...

• quote:

quote:

1,5 sene kadar önce Siemens WM14Y760 tr/14 model iq800 serisi çamaşır makinası aldım. 9 kilo fırçasız motor vs...

beni de en çok endişelendiren mesele bu, 100 lira verip garantiyi uzattık ama okuduğum örneklerde hep servisler sorun çıkarmış...

garanti belgesini okuyun, bendeki garanti belgesinde tüm parçalar firma garantisindedir diyor...
    servisi tekrar arayıp bildirin, aynı cevabı alırsanız direkt siemensle irtibat kurun...

onlar da aynı tavrı gösterirse kendilerinden bu parçanın "garanti belgesine dahil olmadığını" belirten bir yazılı belge göndermelerini isteyin...sanırım göndermezler ama gönderirlerse o belgenin ve garanti belgesinin fotokopisini de alıp kaymakamlıklardaki tüketici hakem heyetine başvurun...

Bilgilendirme için teşekkür ederim.
    Siemens merkezle de irtibata geçeyim.

Ben çamaşır makinası almak isteyen arkadaşlar son kararlarını verirken lütfen servis ve yedek parça fiyatlarını göz önüne alsınlar.

Yerli üretim markaları seçmek daha mantıklı sanırım.
    Makinayı alalı 1,5 yıl oldu daha, basit bir platik parçaya 185 lira vermek
    Makinayı servisten toplasam demekki araba parası gidecek...

• mnbvc M kullanıcısına yanıt
    "Ben çamaşır makinası almak isteyen arkadaşlar son kararlarını verirken lütfen servis ve yedek parça fiyatlarını göz önüne alsınlar.

Yerli üretim markaları seçmek daha mantıklı sa
    nırım. "...

bu tesbite katılıyorum...
    ek olarak bir ekleme yapayım, yerli markalarla da sorun yaşanabiliyor...
    bu ülkede sorun şu;
    firmalar kanunlardan korkmuyor, çünkü müeyyide ve caydırıcılık yok...
    bile bile zorluk çıkardıkları durumlarda bile tek cezaları zaten yapmaları gerekeni yaptırmaktan ibaret...
  • quote:

"Ben çamaşır makinası almak isteyen arkadaşlar son kararlarını verirken lütfen servis ve yedek parça fiyatlarını göz önüne alsınlar.

nırım. "...

bu ülkede sorun şu;
    bile bile zorluk çıkardıkları durumlarda bile tek cezaları zaten yapmaları gerekeni yaptırmaktan ibaret...

Tüketici hakem heyetine filan gitmem gerektiğini ve gidersem %99 kazanacağımı söyleyenler var ama benim o konularda bilgim var ne de zamanım.

Zaten böyle şeylerle uğraşmayayım diye bu marka modeli almıştım...

100 kişiden 1 kişi gidiyordur zaten bu durumda. 99 kişi de benim gibi paşa paşa ödüyor.

• quote:

quote:

nırım. "...

bu ülkede sorun şu;

Tüketici hakem heyetine filan gitmem gerektiğini ve gidersem %99 kazanacağımı söyleyenler var ama benim o konularda bilgim var ne de zamanım.

Zaten böyle şeylerle uğraşmayayım diye bu marka modeli almıştım...

100 kişiden 1 kişi gidiyordur zaten bu durumda. 99 kişi de benim gibi paşa paşa ödüyor.

ne desen haklısın...

"hakkın olanı aramak" gibi bir sorunu var bu ülkenin...
    kendi ülkelerinde tüketicisine saygılıdır bu markalar ama bu ülkede yaptıkları bu işte...

belki de bizim umursamazlığımız neden oluyordur buna, bunu da düşünmek lazım...%1 değil de en azından %50-60 şikayet başvurusu yapan olsa işi yokuşa sürüp uğraştırmayı göze alamazlar belki...

• Ellerinize sağlık hocam gayet güzel olmuş videolar makineniz mükemmel makine program bakımından çok zengin. Kalitesi de çok iyi. Videolarda motor sesi duyulmuyor bile. Ancak bu kadar fazla deterjan koymanız hem israf hem de çok fazla kg başına 20-25 ml yeterli olur. Bende geçen gün köpürmüyor diye 5 kg çamaşıra 150 ml den fazla deterjan koydum iki kere sıkmada köpük yaptı. Aslında bu makineler de eski makineler kadar olmasa da köpüklü yıkıyor ancak tambur hacmi derin(65) lt o yüzden köpük gözükmüyor. Bu da benim makinemin videoları

Sadece kıyaslamak için attım videoları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -DanceOfEternity- -- 22 Eylül 2015; 18:28:25 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• teşekkürler...
    aslında fazla deterjan konmadı, sentetik ürünler yıkanırken bu şekilde köpürme oluyor ve hoşumuza gidiyor, diğer çamaşırlarda böyle köpük olmuyor hatta niye hiç köpük yok diye merak ediyorduk ilk günler, çünkü önceki makinemiz bol köpüklüydü...

@memnun olan
  • Naylon kumaşlar fazla köpük yapıyor. Ben bu tür çamaşırlara normal koyduğum miktardan biraz daha az koyuyorum. Makineniz çamaşırları temiz yıkıyor güzel koku ile makineden çıkıyorsa fazla köpüğe gerek yok zaten köpük su tamburun görünmeyen kısmında oluyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bayberti

teşekkürler...
    aslında fazla deterjan konmadı, sentetik ürünler yıkanırken bu şekilde köpürme oluyor ve hoşumuza gidiyor, diğer çamaşırlarda böyle köpük olmuyor hatta niye hiç köpük yok diye merak ediyorduk ilk günler, çünkü önceki makinemiz bol köpüklüydü...

@memnun olan

Perdeler yikandigindan olmus bu kopuk hangi deterjani kullaniyorsunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: bilalkendisin0606

quote:

Orijinalden alıntı: Bayberti

teşekkürler...

@memnun olan

Perdeler yikandigindan olmus bu kopuk hangi deterjani kullaniyorsunuz

ariel beyaz çiçekler...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.