Başlıkta da yazdığım gibi bir kıyaslama içerisinde kaldık; 2023 Fiat Egea, Urban, 1.4 Fire 95hp, Benzinli, Manuel, Metalik Renk, Geri görüş kamera vs. mevcut Sıfır bayi fiyatı 830Bin TL Ben bu parayı Egea'ya vermektense 2.el Megane alalım dedim. (özellikle de Egea'nın benzinlisi iyi olmuyor dedikleri için) Sarı site vs. taradım biraz. 2021/2022 model ve 35bin km altı modellere baktığımda; 2022 Renault Megane, Joy Comfort, 1.3 TCe 140Hp, Otomatik 900-912 Bin TL'ye Joy Comfort, Beyaz/Mavi renklerde, iç ekransız olanlar var. 925-935 Bin TL civarlarında az biraz daha çıkınca Tesla gibi ekrana sahip olanlar var. Öncelikle her şeyi geçtim, biri sıfır evet diğerinde ise ufak tefek çizikler olacaktır. KM düşük olsa bile o sıfır hissiyatı olmaz. Ancak gel gelelim Renault'un hem motoru çok daha iyi hem de otomatik vites. Sizce ne yapmalıyız? Kredi kullanmayacağız... |
Sıfır 1.4 Egea Urban vs 2.el 2022 düşük km Megane Joy Comfort
-
-
Megane alın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
1.4 sedan easy kullanıcısıyım, bu ikisi arasından Megane al
Bindiğim 20.000 km deki egeadaki trim sesleri ve konforsuz süspansiyonu görünce megane a koşarak kaçarım
-
1.4 Fire ile 1.3 Tce zaten motor olarak rakip değil yani eşit bir kıyas değil sonuç direk belli
Burada urban paket ile joy pakette donanım olarak kıyas yapın sizi hangisi daha çok tatmin eder. Mesela sıfır egea ile 2. el megane kıyası yapıyorsanız. Yine 2. el egea 1.6 multijet lounge paket bakarsanız temiz düşük km sizi hem motor hemde donanım olarakta çok mutlu eder
-
Hocam alacağım kişi model seçiyor, Egea'yı beğeniyordu ben beğenmesemde. Farklı modellere bakmıyorlar malesef :( Teşekkürler.
-
çok haklısınız. bu şekilde de değerlendireceğim. Ancak motor seçeneğini ikna ettiremiyorum. Kendime alacak olsam ne seçeceğim belli zaten de..
Ekstra olarak bir kaç model daha bakıp ekledik seçeneklere;
Hyundai i20, bayon 1.4 veya 1.0T (büyük ihtimalle 1.4 mpi olanın egea motoruyla aynı performansı verecektir)
Skoda Scala
Fiat Arona
Renault Clio 1.3tce
Bütçeyi maksimum 1 milyona çıkarabilirzi. 600-700 lerden iyi bişe alalım diye buralara geldik vallahi. Sırf yürüsün yeter, ihtiyacımızı görsün derken almışken iyisi olsun diye diye :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X