Şimdi Ara

SIFIR 2015 CLA200 AMG vs 2.EL 2013 C180 AMG (W204FL) ???

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Forumumuzdaki başlıkları gezindim ve pek çok değerli yorum okudum. Bu sayede arabalardan pek anlamayan birisi olarak önceki halime kıyasla baya fikir sahibi oldum (diye düşünüyorum). Şu sıralar araç değiştirme durumum var ve kalitesini hemen herkes gibi benim de bildiğim, yakın zamanda çizgisini daha dinamik bir noktaya çeken Mercedes tek tercihim olacak. Kararsız kaldığım iki araç var ve öğrendiğim kadarıyla-segmentleri farklı olduğundan-ikisini karşılaştırmak doğru bir yaklaşım değil ama ikisinden birisini tercih edeceğim. Genel toplamda C serisi CLA'ya göre elbette daha üstün fakat gelgelelim kararsızlıktan çıkamıyorum :/

Bir tarafta sıfır km, 2015 model, dış tasarımına tam anlamıyla vurulduğum CLA200 AMG (dağ grisi)
    diğer tarafta ise çok temiz kullanıldığını ve hasarsız olduğunu bildiğim (amcamın aracı), 25 000 km'de 2013 model C180 AMG (beyaz)

30 yaşında bir hekimim ve tek tabanca takılıyorum... Şu anda kullandığım araç 2012 model Audi A3 Sportback 1.2 TFSI ve 35 000 km'de...Bunu satıp üzerine kredi çekerek aracımı değiştirebileceğim.
    Eğer CLA200 AMG'yi tercih edersem (duygusal taraf CLA diyor) C180 AMG'ye (ki mantığın sesi de bunu işaret ediyor) göre 20 000 TL daha fazla ödeyeceğim, MB'de haziran sonuna dek CLA'larda %0.79 vade ile kredi imkanı sunuyor. Ben de bu krediyi (36 ay vade, 2300-2400 TL/ay gibi bir mebla) kullanarak alabilirim.
    Eğer C180 AMG'yi tercih edersem ise kullanacağım kredi banka kredisi olacak ve şartlar şu şekilde (%1 vade, 36 ay, 1900 TL/ay)(%1 vade, 24 ay, 2600 TL/ay)

Arada kaldığım bir iki husus var:

1. Yeni kasası çıkmışken 2013 model 25 000 km'de C180 AMG almak mı, yoksa 2015 model sıfır km CLA200 AMG almak mı daha doğru bir yatırım olur? (alacağım aracı bir sıkıntı olmazsa en az 3 sene kullanma niyetindeyim...aracın değer kaybı, 2.elde satış kolaylığı...vs düşünülürse)
    2. Şimdi yaş gereği CLA daha genç işi olduğundan daha şık geliyor gözüme...AMG de olsa C180 biraz daha ileri yaş arabası gibi bir düşünce oluyor bende, yanılıyor olabilirim. w204 FL kasa da hiç fena değil ama CLA'nın o önden görünüşü.. acayip bir albenisi oluyor, kafamı sürekli karıştırıyor. İleride C180'den inip CLA'ya binmenin çok mantıksız olabileceği düşüncesi de var (ki bu şekilde CLA'dan C serisine geri dönenleri de okudum forumda)...Yardım lütfen, CLA'nın dış görünüşü çok fena gaza getiriyor insanı !

Sabrınız ve değerli yorumlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim arkadaşlar !

SIFIR 2015 CLA200 AMG vs 2.EL 2013 C180 AMG (W204FL) ??? SIFIR 2015 CLA200 AMG vs 2.EL 2013 C180 AMG (W204FL) ???

• Selamlar,

Öncelikli olarak iki aracı da mutlaka deneyin. CLA görüntüsü çok güzel olmasına rağmen özellikle AMG paketle oldukça sert bi araba. Forumda yanılmıyorsam Orhan Bey fıtıktan dolayı sert arabalardan kaçındığını yazmıştı, gerçekten de böyle bir probleminiz varsa uzak durmanızı tavsiye ederim. Ben kasa konusunda takıntılıyım biraz, sırf 3 serisine hafif makyaj gelecek diye almaktan kaçındım. Şimdi eski kasayı yeni kasa bir araçla karşılaştırmak eski C serisine haksızlık olur. Kaldı ki güncel C serisi oldukça güzel bir araba, benim güncel C serisini seçenekler arasına katmama nedenim bizde müdürlere şirket aracı olarak verilmesi ve şirket otoparkında bu araçtan çok sayıda olmasıydı. Renk olayına gelince, bence kırmızı ve dağ grisi bu aracın en güzel iki rengi, ben tercihimi kırmızıdan yana kullandım. Yakın yaşlarda olduğumuz düşünülürse bu sertlikte araçlara bu yaşta binmenin daha doğru olacağını düşünüyorum, ilerleyen yıllarda daha fazla konfor ve hacim beklentiniz olması muhtemel.

Şimdiden hayırlı olsun,

Saygılarımla,

• Bu zamana kadar okudugunuz,tavsiye edilenler gibi bir cevap vereceğim belki ama,sizin için önemli olan ne? Önce buna KESİN olarak karar vermeniz gerekli.Dıs tasarım ise (göreceli) CLA önde gibi..Pesinden C gelir..Ama iş sürüs dinamikleri,arkadan itis keyfi,mercedes tadına gelince değişiyor işte..
    Ayrıca CLA yı 0 km aldıgınızda daha fazla ikinci el zararı olacak...C ise edeceği 'zararı' zaten etmiş.C şu yönden de avantajlı,tanıdıgınız arac..Kimin elinde nasıl kullanıldıgını biliyorsunuz üstelik..Sanki 0 km gibi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: engin uzun

Bu zamana kadar okudugunuz,tavsiye edilenler gibi bir cevap vereceğim belki ama,sizin için önemli olan ne? Önce buna KESİN olarak karar vermeniz gerekli.Dıs tasarım ise (göreceli) CLA önde gibi..Pesinden C gelir..Ama iş sürüs dinamikleri,arkadan itis keyfi,mercedes tadına gelince değişiyor işte..
    Ayrıca CLA yı 0 km aldıgınızda daha fazla ikinci el zararı olacak...C ise edeceği 'zararı' zaten etmiş.C şu yönden de avantajlı,tanıdıgınız arac..Kimin elinde nasıl kullanıldıgını biliyorsunuz üstelik..Sanki 0 km gibi...

Neden C için edeceği zararı etmiş dediniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar cevaplar için çok teşekkürler !

Esasen terazi hesabı yapıp + ve - 'leri düşünürsek ibre C serisine dönüyor. Ve tabii ne istediğini bilmek önemli...
    Hazır 40'lı yaşlardan uzakken daha, spor bir otomobil (ki arabalardan pek anlamam, bugüne dek cidden ilk defa "Vay arkadaş, ne güzel bir şeymiş bu" dedirten araçtır CLA) daha cazip geliyor. Fakat 20 000 TL daha az vererek artıları daha fazla olan ve yorumlara istinaden söylersem "daha Mercedes" hissettiren bir C serisi de bir taraftan aklımı çelmekte...

Vay arkadaş...dış görünümün beni bu kadar ikilemde bırakacağını hiç düşünmezdim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Metal_Up_Ur_Ass

quote:

Bu zamana kadar okudugunuz,tavsiye edilenler gibi bir cevap vereceğim belki ama,sizin için önemli olan ne? Önce buna KESİN olarak karar vermeniz gerekli.Dıs tasarım ise (göreceli) CLA önde gibi..Pesinden C gelir..Ama iş sürüs dinamikleri,arkadan itis keyfi,mercedes tadına gelince değişiyor işte..

İkinci el alınacagı için..Bundan daha fazla asagı inmez fiyatı artık..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Metal_Up_Ur_Ass

quote:

İkinci el alınacagı için..Bundan daha fazla asagı inmez fiyatı artık..

Doğru söylüyorsunuz tabiki ama fiyatların dengesizliği de var.

Gerçi bu kasa epey gidiyor.2.el'de pek sıkıntı olmaz herhalde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.