Şimdi Ara

Sifir Arac Alirken Benzinli Tercih Etmek Mantiklimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
2.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tamam benzin pahali tasarruflu degil ama artik dizeller ile benzinliler arasinda en az 10 bin tl fark var.Benim gibi senede 5 bin km yapan insanlar icin benzin mantikli degil mi.Hem yeni nesil 1.0 1.2 turbo benzinliler eski 1.6 atmosferikler kadar gidiyor yakit tuketimleri ve vergileri daha az.Ayrica benzinli araci daha dolu alabiliyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nike Tyson -- 27 Mayıs 2017; 0:57:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dizel araba zengin arabasi dostum

Benzinli al gitsin sanki icinde yatacaksin bakma sen milletin dedigine

• 1.2 i20 ile 85 km yolu 90-120 kmh ile 4.8 ort ile gittim napayım dizeli üstelik 4 kişi vardı araçta.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TSY

Dizel, yılda 20 bin km altında yapan için almak ahmaklıktır, aptallıktır.

Dizele parası yetmeyen fakir çığlıkları. Bu iş kedi ciğeride geçti. Passat dizel ile benzin Arasında 20k oynuyor. C segment araçlarda bile 15k oldu nerdeyse pazarlık vs. Öncedendi 4-5k fiyat farkı dizel benzinli arası.

• 2013 Model 208 1.2 Benzinli otomatik aldım. 7.5 ayda 21.000 KM oldu. 11.000 KM de LPG taktırdım şehiriçinde köprü trafiğinde 1000 km ortalama 20 kuruş, şehirdışında 120 KM ile 15 kuruş yakıyorum. Aynı şartlarda daha az yakabilecek dizel bir araba varsa satar dizel alırım. Total ortalamam 9999 km nin 5.8 litre. Bu kullanım şehirdışı şehiriçi ağır trafik Çevreyolu bütün yol şartları aynı zamanda sakin ve uzun süreli agresif kullanım içerir.

Komşu 101.500₺ ye Corolla almış benden daha az yakacağını iddia etti, bodruma gidip geldik benim aracım benzinde litre bazında 4.3 litre yakarken onunki 4.6 litre yaktı. Benzinde bile kafa kafaya yakıt giderimiz olurken lpg ile hesaplama yapmaya gerek bile kalmadı.

Yaptığı kilometre senede 10.000 km yi geçmez ama benzinli araba kullanmam ben der. Allah milletimize akıl fikir biraz da bilinç ihsan eylesin.

• Yinemi bu konu.

cevap bilindiği halde hala açılıyor.
  • Çok zenginler!!! dizel alsınlar,bizim gibi fakirler de benzinli alsın...Konu kapanmıştır...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: omcool

2013 Model 208 1.2 Benzinli otomatik aldım. 7.5 ayda 21.000 KM oldu. 11.000 KM de LPG taktırdım şehiriçinde köprü trafiğinde 1000 km ortalama 20 kuruş, şehirdışında 120 KM ile 15 kuruş yakıyorum. Aynı şartlarda daha az yakabilecek dizel bir araba varsa satar dizel alırım. Total ortalamam 9999 km nin 5.8 litre. Bu kullanım şehirdışı şehiriçi ağır trafik Çevreyolu bütün yol şartları aynı zamanda sakin ve uzun süreli agresif kullanım içerir.

Komşu 101.500₺ ye Corolla almış benden daha az yakacağını iddia etti, bodruma gidip geldik benim aracım benzinde litre bazında 4.3 litre yakarken onunki 4.6 litre yaktı. Benzinde bile kafa kafaya yakıt giderimiz olurken lpg ile hesaplama yapmaya gerek bile kalmadı.

Yaptığı kilometre senede 10.000 km yi geçmez ama benzinli araba kullanmam ben der. Allah milletimize akıl fikir biraz da bilinç ihsan eylesin.

7.5 ayda 21.000 km nasıl yaptınız hocam? Şehir içi değil tabiiki çoğu değil mi? Otomatik şanzımanı ETG için söylüyorum adamı delirtir ama EAT bambaşka tabi.

• Gırrrrrrrrr gır gır gır gır

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Okulum Kocaeli'de iş yerim Etiler'de evim Beykoz'da. %60ı uzun yoldur. %40 şehiriçidir. Şanzımana gelecek olursak bir rahatsızlığım yok. İhtiyaçlarımı karşılıyor ve tatmin ediyor.

Yakıtı arttırmıyor, masraf çıkarmıyor, arıza vermiyor memnunum bu yüzden değiştirmem için bir neden yok.

• Benzinli arabanın keyfi tartışılmaz benim için ama dizel çok daha avantajlı.Hele basarak kullanınca makas epey açılıyor.

Ha dizeli 2 litre olur benzinlisi 1.6 o zaman benzinli ama diğer türlü her zaman dizel derim
  • Halalaluya H kullanıcısına yanıt
    İlk alırken haklısınız ancak durum sonradan aynı şekilde ilerlemeyebiliyor.

İlk aldığım zamanda çıkabildiğim fiyata manuel dizel veya otomatik benzinli almam gerekiyordu. Ben tercihimi en başta otomatik olmasından benzinde de az yakmasından yakıt masrafı çok gelirse de lpg dönüşümü yapılabileceğinden dolayı seçimimi bu yönde yaptım. 4 ay sonrasında da lpg montajını yaptırdım.

Şuanda çok şükür eğer istersem 1.6 HDi motor otomatik kombinasyonunu alabilecek durumum var ancak böyle bir ihtiyaç içerisinde değilim. Dizel olsun çok gitsin vs. diye bir düşüncem yok ayrıca daha az yakmayacığımı biliyorum bu yüzden dizele geçme ihtiyacı duymuyorum.

Bu yüzden her LPG kullanan adam için Dizel almaya parası olsa düşünmez Dizel alır yorumu yapınca çok doğru olmuyor.

• Benzinli candır. Atmosferik ile devir çevirmek gibisi yok.

Ağırlıklı olarak uzun yolda kullanılacaksa benzinli ile dizel arasındaki farkı çıkartacak kadar bir fark yok Doblo'da.

Ekonomi yapmak için dizel yeni Doblo aldığımda yıllık ekstra 3-4 bin tl masrafı var. Bu durduğu yerdeki masrafı. Benim Doblo'da yıllık 5.000 km yapıyor (ortalama).

Aradaki 4000 tllik ekstra fark ile ben bir sene bedava geziyorum

Gitte ekonomi için dizel al

• quote:

Orijinalden alıntı: omcool

İlk alırken haklısınız ancak durum sonradan aynı şekilde ilerlemeyebiliyor.

İlk aldığım zamanda çıkabildiğim fiyata manuel dizel veya otomatik benzinli almam gerekiyordu. Ben tercihimi en başta otomatik olmasından benzinde de az yakmasından yakıt masrafı çok gelirse de lpg dönüşümü yapılabileceğinden dolayı seçimimi bu yönde yaptım. 4 ay sonrasında da lpg montajını yaptırdım.

Şuanda çok şükür eğer istersem 1.6 HDi motor otomatik kombinasyonunu alabilecek durumum var ancak böyle bir ihtiyaç içerisinde değilim. Dizel olsun çok gitsin vs. diye bir düşüncem yok ayrıca daha az yakmayacığımı biliyorum bu yüzden dizele geçme ihtiyacı duymuyorum.

Bu yüzden her LPG kullanan adam için Dizel almaya parası olsa düşünmez Dizel alır yorumu yapınca çok doğru olmuyor.

Her benzinli LPG uyumlu değildir.

Benzinli de 2.elde daha çok değer kaybediyor. Tabiki Passat gibi 20k vermez isen. C sınıfında bazı modellerde 15 k bazısında 10k.

Şahsen 10k fark olursa dizel derim. Üzeri ise her türlü benzinli. Senede 20k km herkes yapmıyor malûm

• arkadaş dizel lineaya binip benzinli 3.20 ye binene laf söylüyorlar bu forumda neyse konuya gelelim
    eğer senede 5 bin km yapıyorsan dizel araç gerekli değil yakıt parası sorun olmaz zaten bu kadar düşük km de kullanan birisi için.
    kaldı ki "bazı" benzinli araçlar gerçekten az yakıyor.
    o nedenle benzinli araç daha mantıklı senin için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bloodletting. -- 29 Mayıs 2017; 23:50:6 >
  • Halalaluya H kullanıcısına yanıt
    LPG kullananlar için fakir tesellisi diyenler için söyledim.

10-15 Bin km yapan adam da dizel alsa saygı duyarım. Ama lafım yılda maximum 10 Bin km yapıp aracı alırkende 10-15 Bin lira fark ödeyerek dizel alıp üstelik benim aracım çok az yakıyor diyenlere.

• 1.2 tsi kullanıyorum. eski aracım 1.6 atmosferik benzinliydi.
    şehir içinde düşük hızlar ve düşük devirde 1.2 tsi turbosuyla çok daha seri.
    çoğunlukla şehir içinde kullandığım için bir daha araç alacak olsam yine turbolu seçerdim.
    büyük farklar oluyor arada. özellikle istanbul gibi bol tepeli bir şehirde çok önemli.

1.6 da kötü değildir. uzun yolda çok birçok dizelliyi üzerdi.
    fakat şehir içinde 3000 devirde yokuş çıkmaya çalışmak yorucu oluyor.

maliyet açısından yapılmış çalışmalar zaten var
    Sifir Arac Alirken Benzinli Tercih Etmek Mantiklimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orcnd -- 30 Mayıs 2017; 2:48:42 >

• eğer arada dişe dokunur bir fiyat farkı varsa, aynı modelin dizelini almak mantıklı değil günümüz şartlarında. ancak tabi ki, benzinli araç alacağınız paraya dizel almak mantıklıdır.

parayı baştan verip sonra tasarruf etmek bana mantıklı gelen bir iş değil. 15 - 20, bazen 40 - 50 bin fazladan verip sonra yakıttan tasarruf sağlamaya çalışmak pek gerçekçi değil. kendinizi kandırmayın derim. zaten vakit, nakit devri. tasarruf etmek istiyorsanız, otomobil alımı için ayırdığınız bütçeyi net olarak belirleyin, benzinli aracın yakıt gideri ilerleyen dönemde aylık bütçenizi sarsacaksa daha ucuz dizel bir modele yönelin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalsiyum 17 -- 31 Mayıs 2017; 23:30:37 >
  • Cevabı kendin vermişsin zaten bence sınır senelik 15 bin km olmalı bu konuda

• Bireysel hesabınızı yapacaksınız bu durumda, herkesin ihtiyacı farklı. Yıllık 10bin km yapan biri baştan yüksek para vermeyeyim, benzinli alayım der, diğeri ben bu arabayı 10 sene kullarınım, kullanırken az yaksın diye dizel alayım der. Bütçesi kısıtlıdır ikinci el dizel yerine sıfır benzinli alayım der. İstediği aracın dizeli 1.4 benzinlisi 1.2 dir, yakıt artar ama 6 aylık 200 lira az vergi öderim der... bu liste baya bir uzar gider.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.