Şimdi Ara

Sıfır Araç alırken pazarlık teknikleri (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
2
Favori
16.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: r0x

quote:

Orijinalden alıntı: zaferaltug
    Daha beter batardınız...X'e farklı değerler vererek deneyelim:
    örnek 1000 dolara aldınız 1000 tl'ye sattınız.. 838 tl zarar..
    1000000 dolara aldınız 1000000 tl'ye sattınız.. 838000 tl zarar..
    "Anaaa" - "Abooo"

Valla Demek İstediğini Pek Anlayamadım Ama Sen Bi Rahat Ol Bu Firma Batmaz :) Daha Fazla Yorum Yapamıyorum Maalesef Ama Senin Kafan Çok Rahat Olsun Gerçekten BatmazTek Bi Örnek le "Anaa" Dedirtirim Sana

Neyse Bu Konu Hakkında Daha Fazla Yorum Yapmayalım.

Evet anlamamışsınız..
    İlk mesajınıza bakın:"Çalıştığım Şirket x Dolara Aldığı Ürünü x Tl ye Satıyor Örnek Olarak."
    x dolara alıp x liraya satıyoruz demişsiniz ki günümüz kuruyla bu ticaret şirket batırır..Ona takılıyoruz..
    Yani siz şunu demek istediniz heralde yanlış yazdınız: "Çalıştığım Şirket x Tl'ye Aldığı Ürünü x Dolara Satıyor Örnek Olarak."
    Gerginliğe gerek yok...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otosarrafı -- 20 Mayıs 2012; 21:03:56 >

• quote:

quote:

quote:

"Anaaa" - "Abooo"

Valla Demek İstediğini Pek Anlayamadım Ama Sen Bi Rahat Ol Bu Firma Batmaz :) Daha Fazla Yorum Yapamıyorum Maalesef Ama Senin Kafan Çok Rahat Olsun Gerçekten BatmazTek Bi Örnek le "Anaa" Dedirtirim Sana

Evet anlamamışsınız..
    İlk mesajınıza bakın:"Çalıştığım Şirket x Dolara Aldığı Ürünü x Tl ye Satıyor Örnek Olarak."
    x dolara alıp x liraya satıyoruz demişsiniz ki günümüz kuruyla bu ticaret şirket batırır..Ona takılıyoruz..
    Yani siz şunu demek istediniz heralde yanlış yazdınız: "Çalıştığım Şirket x Tl'ye Aldığı Ürünü x Dolara Satıyor Örnek Olarak."
    Gerginliğe gerek yok...

Yoo,3 Dolara Aldığı Ürünü 168 TL Ye Satıyo Yazmıştım.Belkide Kur Dersi Vermeden Önce Böyle Bi İhtimali Düşünmeliydin :)) Gerginlik Yaratacak Mesaj Yok Zaten.

• quote:

quote:

quote:

quote:

"Anaaa" - "Abooo"

Evet anlamamışsınız..
    Gerginliğe gerek yok...

Yoo,3 Dolara Aldığı Ürünü 168 TL Ye Satıyo Yazmıştım.Belkide Kur Dersi Vermeden Önce Böyle Bi İhtimali Düşünmeliydin :)) Gerginlik Yaratacak Mesaj Yok Zaten.

O zaman da x değişkeni aynı kalmamalıydı yazınızda diğer arkadaşın dediği gibi..
    3x dolara aldığımız ürünü 168x Tl yesatıyoruz demeliydiniz ayni açık yazsaydınız sıkıntı olmazdı.
    Kur da ders verilecek bir alan değildir ayrıca. Makro ekonomik bir şeydir kur, bu problem üzerinden kur dersi verilemez.

Geyik amaçlı yazdığımız bir şeyden dolayı şirketinizi koruma psikolojisine girdiniz o sebeple gerginlik olmasın dedim.
    Bu forumda insanlar otomobillerine ve çalıştıkları yerlere söylenen şeyleri kişiselleştirebiliyorlar.
    Bu şekilde algılamayın demek istedim.
    Neyse sıkıntı yok öyleyse..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otosarrafı -- 20 Mayıs 2012; 21:24:16 >

• quote:

O zaman da x değişkeni aynı kalmamalıydı yazınızda diğer arkadaşın dediği gibi..
    3x dolara aldığımız ürünü 168x Tl yesatıyoruz demeliydiniz ayni açık yazsaydınız sıkıntı olmazdı.
    Kur da ders verilecek bir alan değildir ayrıca. Makro ekonomik bir şeydir kur, bu problem üzerinden kur dersi verilemez.

Geyik amaçlı yazdığımız bir şeyden dolayı şirketinizi koruma psikolojisine girdiniz o sebeple gerginlik olmasın dedim.
    Bu forumda insanlar otomobillerine ve çalıştıkları yerlere söylenen şeyleri kişiselleştirebiliyorlar.

Sadece Rakamları Editledim,Başkası Alıntı Yapmasın Diye Tamamen Editlemezdim Zaten.Sıkıntı Olacğını Sanmıyorum,,Olmadıda :)

Jeton Geç Düştü,Demek İstediğinizi Anladım X Dolar X TL Olayı İlk Bakışta Aynı İzlenimi Yarattı Bendede :) Sadece Ona Cevap Verdim,Biraz Yanlış Anlaşılma Oldu Ama Art Niyetle Laf Sokma Amacı İle Bir Cümle Kurmadım.Burda Yanlış Anlaşılma Olmasın.2. Kur DERSİ İçin Teşekkürler

Şirket-Marka Fanatikliği Yapacak Kadar Geri Zekalı Değilim Merak Etmeyin :) Bu Forumdaki İnsanlar Öyle Evet Maalesef. O Cümlenin Açılımını Birazdan PM Olarak Yolluyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r0x -- 20 Mayıs 2012; 21:34:00 >

• quote:

quote:

Sadece Rakamları Editledim,Başkası Alıntı Yapmasın Diye Tamamen Editlemezdim Zaten.Sıkıntı Olacğını Sanmıyorum,,Olmadıda :)

Jeton Geç Düştü,Demek İstediğinizi Anladım X Dolar X TL Olayı İlk Bakışta Aynı İzlenimi Yarattı Bendede :) Sadece Ona Cevap Verdim,Biraz Yanlış Anlaşılma Oldu Ama Art Niyetle Laf Sokma Amacı İle Bir Cümle Kurmadım.Burda Yanlış Anlaşılma Olmasın.2. Kur DERSİ İçin Teşekkürler

Şirket-Marka Fanatikliği Yapacak Kadar Geri Zekalı Değilim Merak Etmeyin :) Bu Forumdaki İnsanlar Öyle Evet Maalesef. O Cümlenin Açılımını Birazdan PM Olarak Yolluyorum.

• arkadaşlar renault da 40 binlik araç için ortalama kaç lira indirm yaptırabilirim 2-3 bin indirebilirmiyim fiyatı daha önce renaultdan indirim yaptıran var mı varsa hangi bayi şimdiden teşekkürler...
  • arkadaşlar yeni astranın baz donanımını kaça bırakıyorlar en son. yakın zamanda alan yada bilgisi olan var mı?

teşekkürler.
  • konu güzel
  • Bu konunun özü; paran varsa her türlü pazarlığı yaparsın, paran yokta krediyle alacaksan, hele ki peşinatın düşükse o şartlarda verenden alırsın 3-5 yüzü aramazsın...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pazarlığı kampanyalı fiyat izerinden yapın liste fiyatı zaten şişik fiyat
  • quote:

Orijinalden alıntı: dendesox

quote:

Orijinalden alıntı: vet147

Pugda arkadasima liste fiyati 34 kusur olan araci 30 a zorlamistim ayni yonteme, 30.700 e en son birakmislard.

Peugot 308 active için son fiyat 52 bin lira alabilmiştim

Birde uygun zamanlama önemli.En iyi pazarlık yıl sonunda yapılıyor.Peugeot 308 SPORTİUM 51 bin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: +24edition

Siz pazarlik yapip indirim aldiginizi sanirsiniz ama o size istedigi fiyata satar.

Aynen doğru
  • Takip

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nihilist76

quote:

Günde 100 Müşteri İle Satış Konuşması Yapıyorum En Az,Pazarlık Yapmayan Alıcı Yoktur,Satılan Şeylerde Her Zaman Pazarlık Payı Vardır Kafanıza Bunu Koyun.

Yapmanız Gerekenler,Alıcı Olduğunuzu Hissettirmek,Sadece İndirime İhtiyacınız Olduğunu Belli Etmek Ve Samimi Olmak.

Arada Küçük Kıyaslamalar Yapın."Aslında X Modelin Donanımı Böyle Ama Ben Bunu Çok Beğeniyorum" Mesajı Verin.

İstediğinizi Alamazsanız Gider Yapın,Vazgeçermiş Gibi Yapın Sonuç Değişmez İse Vazgeçin :)) [Şansınız %50 - 50]

Bunlar Benim Tecrübelerimdi.Önerim,5-6 Bayiiden Birden Fiyat Alın.Mutlaka Söyleyin Şu Bayi Şu Kadara Veriyo Şunlar Hediye Diye.Mutlaka İstediğinize Yakın Bi Noktaya İnersiniz.

Peki bayilerin bir arabadaki ortalama kar marjı ne kadardır?
    Mesela 40.000 TL'lik bir modelde bayi ne kadar kazanır?

Alıntıları Göster
    Liste fiyatı 43 bin olan bir araç 39.5 e düştü Şu an pazarlıklarım devam ediyor. Öncelikle A bayisini aradım bir fiyat aldım. sonra başka bir şehirdeki bayiyi aradım ondan da bir fiyat aldım oda aynı fiyatı verdi. Bende buradaki bayide aynı fiyatı verdi o zaman sizin oraya gelmeme gerek yok dedim. Beyefendi sizin için ayrı bir fiyatlandırma yapabilirim dedi ve 2 binlira birden düştü ben hemen bizim bayiye döndüm B şehrindeki bayi bu fiyatı veriyor sizde niye bu kadar yüksek dedim 1 dakika beyefendi satış müdürümle görüşüp ben size tekrar döneyim dedi. tekrar geri döndü verdiği fiyat 39500 oldu bende tekrar B şehrindeki bayiyi aradım şimdi oradan yeni bir fiyat bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RACO38 -- 21 Aralık 2012; 11:28:45 >

• Kendi stratejini oluşturursanız daha faydalı olur gibi yani kişilğinize göre

mesela;

rest çekerek inandırıcı olursanız kuş yuvadan uçuyor mantığıyla istediğiniz fiyata indirirsiniz yoksa nanay avucuna bakarak dönersin

ya da hiç anlamıyorsan şurada bayileri çarpıştırma

veee çingenelik
  • İstanbul disinda bir ilde oturuyorum. Gecen gun bayiyi aradim su arac su donanim ne kadar dedim, 69500 dedi, istanbul bayileri bu arac icin pazarlik yapmadan 63500 fiyat verdi neden bu kadar fark var arada dedim, kredili mi ne kadari pesin dedi, ayni araci 62750ye ben veririm dedi sonra baska bi firma metalik rengini bu fiyata verdi dedik, 800tl metalik farki olan araci yine 62750ye ve 70 tllik mazot ve boya korumasi ile aldik, loste fiyatindan 8000 inmis oldu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • HİÇ KİMSE KENDİ YÖNTEMİNİ AÇIKLAMAZ BUNU UNUTMAYIN.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.