Şimdi Ara

Sıfır Araç alırken pazarlık teknikleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57
Cevap
2
Favori
16.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sıfır araç alırken müşteri temsilcisi ile nasıl pazarlık etmeli. Ters köşeye yatmamak için ne tür sorular sorulmalı.
    Alırken kazanılır mantığıyla yola çıkarak sizlerin araç alırken uyguladığınız teknikler, sorular,pazarlık yöntemleri nelerdir?

Teşekkürler..

• Takipteyim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: codemaster42

Takipteyim..
    Güzel konu
    Pazarlık özürlü biri olarak etkili olabilecek fikirlere ihtiyacım var benim de.
  • quote:

Takipteyim..
    Günde 100 Müşteri İle Satış Konuşması Yapıyorum En Az,Pazarlık Yapmayan Alıcı Yoktur,Satılan Şeylerde Her Zaman Pazarlık Payı Vardır Kafanıza Bunu Koyun.

Yapmanız Gerekenler,Alıcı Olduğunuzu Hissettirmek,Sadece İndirime İhtiyacınız Olduğunu Belli Etmek Ve Samimi Olmak.

Arada Küçük Kıyaslamalar Yapın."Aslında X Modelin Donanımı Böyle Ama Ben Bunu Çok Beğeniyorum" Mesajı Verin.

İstediğinizi Alamazsanız Gider Yapın,Vazgeçermiş Gibi Yapın Sonuç Değişmez İse Vazgeçin :)) [Şansınız %50 - 50]

Bunlar Benim Tecrübelerimdi.Önerim,5-6 Bayiiden Birden Fiyat Alın.Mutlaka Söyleyin Şu Bayi Şu Kadara Veriyo Şunlar Hediye Diye.Mutlaka İstediğinize Yakın Bi Noktaya İnersiniz.
  • quote:

Takipteyim..
    Normal pazarlık yapılır...
    Son verebileceğiniz fiyat bu mudur? denir. Tamam bi düşüneyim deyip çıkılır.
    2-3 gün sonra sizi ararlar ne düşündünüz diye... Fiyat biraz fazla geldi denir... 1000 TL'ye kadar ekstra indirim sağlanabilir...

Bu 2-3 gün süre zarfında B-C-D şehirlerindeki bayiler aranarak "ben A şehrinden arıyorum şu model için verebileceğiniz son fiyat nedir?" diye sorulur. Bu durumda diğer şehir bayileri gayet iyi fiyat verirler... Kendi şehrimizdeki bizi aradığında son pazarlık yapılır ve araç alınır.

Ben bu şekilde "en son budur" denildikten sonra telefonda "750 TL indirim+ park sensörü hediyesi" aldım... :))

İlk sıfır aracım 2007 sonları: liste fiyatı 30.000; alış fiyatım 29.000.
    ikinci sıfır aracım: 2012 Mayıs: liste fiyatı 35.600; alış fiyatım: 31.750.

Deneyim işte... Bi de ilk aracım da satış sorumlusu tanıdıktı... Tanımadıklarınızdan almak daha mantıklı, dost kazığı yememeye özen gösterin...

• quote:

Orijinalden alıntı: r0x

Günde 100 Müşteri İle Satış Konuşması Yapıyorum En Az,Pazarlık Yapmayan Alıcı Yoktur,Satılan Şeylerde Her Zaman Pazarlık Payı Vardır Kafanıza Bunu Koyun.

Yapmanız Gerekenler,Alıcı Olduğunuzu Hissettirmek,Sadece İndirime İhtiyacınız Olduğunu Belli Etmek Ve Samimi Olmak.

Arada Küçük Kıyaslamalar Yapın."Aslında X Modelin Donanımı Böyle Ama Ben Bunu Çok Beğeniyorum" Mesajı Verin.

İstediğinizi Alamazsanız Gider Yapın,Vazgeçermiş Gibi Yapın Sonuç Değişmez İse Vazgeçin :)) [Şansınız %50 - 50]

Bunlar Benim Tecrübelerimdi.Önerim,5-6 Bayiiden Birden Fiyat Alın.Mutlaka Söyleyin Şu Bayi Şu Kadara Veriyo Şunlar Hediye Diye.Mutlaka İstediğinize Yakın Bi Noktaya İnersiniz.

Peki bayilerin bir arabadaki ortalama kar marjı ne kadardır?
    Mesela 40.000 TL'lik bir modelde bayi ne kadar kazanır?

• Siz pazarlik yapip indirim aldiginizi sanirsiniz ama o size istedigi fiyata satar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nihilist76

quote:

Sıfır Araç Hiç Almadım.HHiç Bir Bilgim Yok Yazdıklarım Evrensel Pazzarlık Teknikleri :) Deneyin Mutlaka.Sıfır Araç Alanlar Yazarlar Zaten.

Ama Emin Olun Baya Kazanıyolardır,Çalıştığım Şirket x Dolara Aldığı Ürünü x Tl ye Satıyor Örnek Olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r0x -- 20 Mayıs 2012; 0:07:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: +24edition

Siz pazarlik yapip indirim aldiginizi sanirsiniz ama o size istedigi fiyata satar.

• quote:

quote:

quote:

Sıfır Araç Hiç Almadım.HHiç Bir Bilgim Yok Yazdıklarım Evrensel Pazzarlık Teknikleri :) Deneyin Mutlaka.Sıfır Araç Alanlar Yazarlar Zaten.

Ama Emin Olun Baya Kazanıyolardır,Çalıştığım Şirket x Dolara Aldığı Ürünü x Tl ye Satıyor Örnek Olarak.

Alıntıları Göster
    Silindi... Sebep: konu dışına çıktığımı farkettim... :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pirekare -- 20 Mayıs 2012; 0:10:45 >

• quote:

Pardon ben sizi satış temsilcisi gibi algıladım mesajınızdan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihilist76 -- 20 Mayıs 2012; 0:15:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: +24edition

Siz pazarlik yapip indirim aldiginizi sanirsiniz ama o size istedigi fiyata satar.
    Ankara Efe Honda da zor oluyor...

Manken gibi satış temsilcilerini koymuşlar,ağzınızdan girip burnunuzdan çıkıyorlar bir şekilde kabul ettiriyorlar istediklerini
  • quote:

quote:

Satış Temsilcisiyim.Ama Farklı Alanda :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r0x -- 20 Mayıs 2012; 0:17:55 >
  • quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    en son fiyatı aldıktan sonra, cep telefonunuzu bırakın ve şöyle deyin "bir kaç gün içinde son kararımı vereceğim, eğer bu fiyattan biraz daha inerseniz beni hemen haberdar edin, ama lütfen acele edin çünkü o zamana kadar başka bir bayiden veya bambaşka bir araç almış olabilirim"

bu cümleyi tabi ki inalnılmaz pazarlık yaptıktan sonra söyleyin, bir kaç yüz lira daha indirme tekniğidir :)

• quote:

Orijinalden alıntı: asdfg112

en son fiyatı aldıktan sonra, cep telefonunuzu bırakın ve şöyle deyin "bir kaç gün içinde son kararımı vereceğim, eğer bu fiyattan biraz daha inerseniz beni hemen haberdar edin, ama lütfen acele edin çünkü o zamana kadar başka bir bayiden veya bambaşka bir araç almış olabilirim"

bu cümleyi tabi ki inalnılmaz pazarlık yaptıktan sonra söyleyin, bir kaç yüz lira daha indirme tekniğidir :)

Alıntıları Göster
    o kadar param yok neyse baska model bakayım diyip kapıya yönelin sansınız epey yüksek..

• quote:

Orijinalden alıntı: IV.MAN

o kadar param yok neyse baska model bakayım diyip kapıya yönelin sansınız epey yüksek..

Alıntıları Göster
    mümkün olduğunca çok bayiyi aramak lazım, 1 yıl önce aracımı alırken istanbulda ki tüm bayileri ve komşu illerden birçok yeri aramıştım, böylece arabanın gerçek son fiyatını öğrenmiş oldum, ve o rakam üzerinden en fazla indirim yapan yerden aldım. bu süreçte 32 bin liradan 30,800 liraya kadar teklifler geldi, arabanın son satış fiyatı 31 bindi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dendesox

mümkün olduğunca çok bayiyi aramak lazım, 1 yıl önce aracımı alırken istanbulda ki tüm bayileri ve komşu illerden birçok yeri aramıştım, böylece arabanın gerçek son fiyatını öğrenmiş oldum, ve o rakam üzerinden en fazla indirim yapan yerden aldım. bu süreçte 32 bin liradan 30,800 liraya kadar teklifler geldi, arabanın son satış fiyatı 31 bindi.

44 binden 38.5 e indirdim bende.
  • Annem icin C4 1.6 hdi confort plus+mcp metalik renk 53.300 fiyat aldim dun.53 e bile dusurmedi, yok ellerinde az bole arac kalmis bu ay cok satmislar flan dedi satis danismani.
    Araci begendigimi soyledim, acik acik 50 lira veririm yoksa 308 golf bakarim c segmenti arac cok dedim numarami biraktim ciktim.
    Bakalim cok sattik diyen danisman donus yapcak mi bana :)
    Pugda arkadasima liste fiyati 34 kusur olan araci 30 a zorlamistim ayni yonteme, 30.700 e en son birakmislard.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vet147

Annem icin C4 1.6 hdi confort plus+mcp metalik renk 53.300 fiyat aldim dun.53 e bile dusurmedi, yok ellerinde az bole arac kalmis bu ay cok satmislar flan dedi satis danismani.
    Araci begendigimi soyledim, acik acik 50 lira veririm yoksa 308 golf bakarim c segmenti arac cok dedim numarami biraktim ciktim.
    Bakalim cok sattik diyen danisman donus yapcak mi bana :)
    Pugda arkadasima liste fiyati 34 kusur olan araci 30 a zorlamistim ayni yonteme, 30.700 e en son birakmislard.

hocam o aracı bende araştırdım, 50 ye vereceklerini sanmam. Az yukarıda bir mesaj yazmıştım, son fiyatı öğrenmek lazım diye, sizin donanım seviyesinde c4 için son fiyat benim öğrenebildiğim kadarıyla 53 bin lira. bunun üzerinden pazarlık yapmaya bakın, 52.500 iyi bir rakam olur. Peugot 308 active için son fiyat 52 bin lira alabilmiştim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dendesox -- 20 Mayıs 2012; 10:02:09 >

• quote:

quote:

quote:

Hangi alanda?

Bu arada vazgeçiyormuş gibi yapmak çok işe yarıyor gerçekten.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.