Şimdi Ara

Sıfır arac alirken pazarlik yapma taktikleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
3.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ülkemizde her sektörde olduğu gibi otomotiv sektöründe de rekabetçi piyasa bir türlü oturmadığından, dolayısıyla firmalar da aslında birbiriyle rekabet falan etmiyorlar. müşterilerin bırakın indirimi ay başında fiyat güncellemelerinden dolayı eline daha bindirim bile verirler..
    o yüzden pazarlık yaparken rahat olun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Legend_Come_Back

Valla 6 ay evvel opel bayisine gittim. içerisi ana baba günüydü. Bizimle ilgilenecek satıcı bulamadık. Neyse sonradan biri geldi buyrun dedi. Etikette fiyat yazıyordu. Biraz muhabbetten sonra en son kaça olur dedim. Son fiyat dedi ve gitti.Rakamda küsüratlı birşeydi.
    Şöyle bir yaklaşım olmadı ; buyrun bişey ikram edelim, şöyle alırsanız bu olur, böyle alırsanız şu olur gibi alternatif bile vermedi.
    Kısadan hisse bu talepler devam ediyorsa adamlar burunlarından kıl aldırmıyor. Ne zaman talep düşer o zaman indirim alabiliriz.

Bundan yaklasik 4 yil once, peugeot bayiisine gittik. gittigimiz ilk ve tek bayi oldu. Bayiiye girdigimiz andan itibaren ayakta bir laf dahi edilmedi, buyrun oturalim konusalim dendi. elimizdeki partner tepee'yi hatri sayilir bir paraya aldilar. Almaya gittigimiz 508 icinde yine guzel bir indirim yaptilar. Active donanimin liste fiyatina gore cidden buyuk rakamdi yapilan indirim. Fakat bu aralar bayilerden boyle bir ilgi goremiyoruz. Bahsettigim peugeot bayisi de dahil. 3-5 yilda cok sey degisti piyasada

• Çok sıkı pazarlık yaparım. Renault bayisinden güzel fiyat almıştık ve Megane aldık. Aynı şekilde Mercedes bayisinde bile indirim istedik. İnsanın biraz içinde olucak, bizim aile ileride Türkiye'nin en zengini bile olsa yine de pazarlık yapar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sıfır faiz yalanına inanmayın en temizi cebindeki parayla gitmek
  • peugeot206WRC kullanıcısına yanıt
    Şirketlerin aldığı filo indirimini bayi yapmıyor, distributor firma yapıyor. Yani filo indirimi için ekstra destek veriyor bayiye. Bu nedenle bayi ile ilgili bir durum yok ortada. Yani anlayacağınız dip rakam alınabilir. Perakendeyle filo farklı olaylar. İşin içinde olmadığınız belli. Bu söylediklerini gayet normal karşılıyorum. Şuan %2 kar marjlari çalışan markalar var. Yeri geliyor %1 zarar yazıyor. Çünkü hedef tutarsa o araçtan %3 bonus alacak. Bu bir risk. Ama ticarette her zaman risk vardır. Bayilerin ayakta kalmasını sağlayan bu bonuslar ve özellikle servis giriş çıkışları.

• PAzarlık ayağını belirleyen 3 ana başlık: Marka,model,bayi. Markayı tespit et, bu markanın pazarlık durumunu araştır, modeli belirle, çok satılan modeller de pazarlık gücün daha zayıf olacaktır. Bayi durumunda ise o markaya ait birçok bayi olması avantaj, en kelek bayi genelde en az satar onunla pazarlık et. Vw nin pazarlık marjı düşük çok uğraşma onun için, bmw, mercedes in pazarlığı yüksek olur mesela. Tutturabilirsin hyundai,toyota,opel,renodan iyi indirim alırsın.Mesela adam yazmış astra dizel j kasa ya 60.000 , falanca bayi 58e veriyor de, o bayi de 58500 e veriyor olsun, baktın pazarlığa açık 57 liram var 1 kuruş çıkamam sondayım dersin, baktın pazarlığa çok kapalı 57500 olsun hiç uğraşmayalım hemen alırım de, servise de buraya gelecem zaten dersin gibi. Diğer bir taktik, baktın pazarlığa yanaşmıyor, telefonu bırak, dediğim fiyattan verirseniz ararsınız çok acelem yok zaten de çık git. Blöfü yer yada yemez artık bazı şeyler risk. Bir araç almayı kafayı koydun ve hiçbir şekilde pazarlığa girişmiyorlar (mesela vw) o zaman gözünü kapat tıkır tıkır paranı öde al çık.

• Ben de pazarliktan cok anlamam. Liste fiyati 132000 olan araci liste fiyati guncellenmemis hali olan 123 000 uzerinden 111000 e aldim. Kendimle gurur duyuyorum. Herhalde bu konuda alici oldugunuza ikna etmeniz ve piyasada buna muadil pek cok arac oldugunu ima etmeniz gerekiyor.

• Bu arada kayseri vw özsada yüzde 3 indirim var dun konustum

• -shadow-- kullanıcısına yanıt
    Yanlış hatırlamıyorsam özsa orayı satmıştı. Yeni alanlar vw'nin satış stratejisini bilmiyor

Sıfır arac alirken pazarlik yapma taktikleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeTaLLiCaLi06 -- 20 Ekim 2015; 10:22:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pmyoank

Yanlış hatırlamıyorsam özsa orayı satmıştı. Yeni alanlar vw'nin satış stratejisini bilmiyor

Sıfır arac alirken pazarlik yapma taktikleri

pardon hocam aykan
    pek anlamam stratejilerinden polo ya baktım 1.2 tsi 56 bin tl dedi tüm araçlarımızda şuan yüzde 3 indirim var dedi bende bilgilendirmek amaçlı yazdım ama zaten forum bilgili galiba bu konuda
    arkadaşımın seat arabasını servise götürmüştük o ara dolaşırken bilgi aldım

• quote:

Orijinalden alıntı: 207m

Şirketlerin aldığı filo indirimini bayi yapmıyor, distributor firma yapıyor. Yani filo indirimi için ekstra destek veriyor bayiye. Bu nedenle bayi ile ilgili bir durum yok ortada. Yani anlayacağınız dip rakam alınabilir. Perakendeyle filo farklı olaylar. İşin içinde olmadığınız belli. Bu söylediklerini gayet normal karşılıyorum. Şuan %2 kar marjlari çalışan markalar var. Yeri geliyor %1 zarar yazıyor. Çünkü hedef tutarsa o araçtan %3 bonus alacak. Bu bir risk. Ama ticarette her zaman risk vardır. Bayilerin ayakta kalmasını sağlayan bu bonuslar ve özellikle servis giriş çıkışları.

siz showroom'a 1 milyon liralık mal yükleyip bunlar satılacak da 10 bin lira kazanacağım diye beklerseniz emin olun bir iki ay içerisinde o dükkanı döndüremez batarsınız. Ben otomotiv sektöründe değil ancak beyaz eşya sektöründe çalıştım bir dönem ve emin olun o markalar bayiilerini müşterilerinden çok daha fazla tutuyorlar ki bu doğal çünkü batan bir bayii şirketin tamamı için bir prestij kaybı yaşatıyor. Belki kağıt üzerinde baktığınızda dediğiniz gibi %1-2 kar görünüyor olabilir ama markalar o kadar ciddi sübvansiyonlar sağlıyorlar ki gerçekte bir araçtan bir firma %10 civarı para kazanıyor.
    Sadece servis ile para kazanılıyor olsaydı inanın kimse satış yapmak istemez, servis fiyatlarında ciddi indirimlerle çok ciddi sürüm yapıp oradan kazanırlardı. Evet servis karları çok yüksek ama satış karları da reelde %1-2 falan değil.

• 500 tl kar falan demiş bir sürü kişi. 50 bin tl lik bir arçtan 500 tl kar ediceksen o işi yapmazsın. Türkiyede toplam 11 bin aracı olan bir rent a car şirketi bir arkadaşımın ailesinin. %20 iskontoyla alıyorlar opelleri 500 kar ediyoruz 1000 kar ediyoruz ayaklarına inanmayın.
  • Siz : Merhaba şu model şu donanım aracın fiyatı nedir

Bayi : XXXXX lira efendim

Siz : XXXXX lira mı, napıyon kardeş sen o paraya gider şunu alırım, üstüne azıcık koyar şunu alırım

Bayi : Efendim işte şöle böle cartcurt

Siz : Son kaça bırakıyon

vs vs vs uzar gider,

sonuç olarak listede atıyorum 100.000 tl yazıyor, bayilerin karı genelde %10 un altına düşmez siz aracı 92.000 gibi bir rakama alabileceğinizi belirtin,
  • Hemşeri olacaksınız, nerelisiniz diye sorun nere derse siz de oralı olun

• quote:

Orijinalden alıntı: Master_Evil

sıfır faiz yalanına inanmayın en temizi cebindeki parayla gitmek

Sıfır faiz denilen durumda indirim yapılmadan araç liste fiyatından satılmaya çalışılıyor. Kandırmacadan başka bir şey değil.

• peugeot206WRC kullanıcısına yanıt
    Ben bu sektörün içindeyim üstadım. emin olun satıştan para mara kazanmıyorlar. Eski girişli araç olur 4.000 TL, 5.000 TL kar yazarsınız ona bir şey diyemem ama yeni girişli araçlarda emin olun yeri geliyor zarar yazıyorlar. Çünkü hedef tuttuğunda bonus kazanıyorlar araç başı. Servisden çok iyi paralar kazanılıyor. Yedek parçada %15-20, bakımda vs. daha fazla karlar söz konusu.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.