Şimdi Ara

Sıfır arac alirken pazarlik yapma taktikleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
3.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar ben pazarlik yapma ozurlusuyumdur. 3 liralik mala 5 istesinler 4 e bile indiremem.😢 Liste fiyatinin 6-8 bin altinda arac alan arkadaslar nasil yaptiniz. Nasil bir taktik uygulamak lazim.?

Son zamanlarda sifir alanlar liste fiyatinin ne kadar altinda aldilar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Balder35 -- 15 Ekim 2015; 1:00:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şu bayi şu kadara veriyor deyin. Bütün bayilerden fiyat alıp, onları birbirlerine düşürün.

• Abstraction kullanıcısına yanıt
    en son pazarlığımızda dedik,gidin oradan alın dediler.gittik oradan aldık tabi
  • Şu kapış kapış giden 1 tl bile inmiyor dedikleri crv için babamın ısrarı ile 2 bayiyle görüştüm. 2 bin TL indirim+bir sürü hediye aldım

Test aracı yok diyorlardı alıyorum deyince bir anda arka taraftan test aracı geldi

• Hocam en geçerli taktik başka bayide bu fiyatı veriyorlar demek.

Birazda satıcıyı ölçüp tartmakla alakalı.

En son atıyorum 58.750 dedi. 57.500 verirsen alırım gibi.....

• araç başına minumum %10 kazandığını bilseniz herhalde çingene pazarlığı yapardınız. Sanırım yeni duyuyorsunuz

Onlar nasıl 100 binlik araçta 1000 lira kar ettiklerini söylüorsa sende 10 binlira kar ettiklerini ısrarlı bir şekilde iddia et. Eşşek gibi inecekler.

Birazda yalvarttır. Kesinlikle çok pahalı olduğunu bildir. İşinize de kapıyı çarp git.

Para senin ve sen kralsın bunu unutma. Artık bol likitide dönemi bitti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6D7247931 -- 15 Ekim 2015; 1:53:14 >
  • Takip ediyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hevesli olarak değilde olursa alıcam gibi gidin daha fazla insirim olur kafadan, yada benim bütçem bu kadara getirin olursa alırkm diyin.

• 2012 yılında Kayseride bizim w211 fl aracımınız mazot damlatması üzerine servise sokmuştuk o zamanlar aracı beklerken S class sormuştum bayi biz bu araçtan 750€ para kazanıyoruz demişti. :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • birkac bayiyi arayin fiyat alin. sonra diyin butcem bu kadar arac fiyati butce fiyatima inerse beni arayin. o satis temsilcileri mutlaka size donecektir. tecrubeyle sabittir :)
    tabi yok satan markalarda ise yarar mi bilemem. ben opel de tutturdum bu taktigi

• vetenes kullanıcısına yanıt
    2000TLden 1 kuruş inmiyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: +7Can

2000TLden 1 kuruş inmiyorlar.

Hocam bir iki bayi ile görüşelim daha da fazla düşürürüm :)

• pazarlık yapma yeteneği doğuştan gelen bir özelliktir,bende yapamam.bazı tanıdıklarım var alışveriş yaparken yarı fiyatına bile düşürüyorlarsatıcılar zaten pazarlık farkını ekliyorlar aslında kimse ucuz almıyor bazıları fazla ödüyor

• Hondada 2013 te araç aldım.. 61 di 59 a bıraktı.. 58e zorpayinca hocam inanın 500 lira ancak kalır bir araçtan dedi.. Beni bir Gülme tuttu ama dayanamıyorum arkadaşla bastık kahkahayi.. Adam epey bozulmuştu..

• Sürekli konuşmak, karşı tarafı yıldırmak lazım. Tabiri caizse konuşarak karşı tarafı döveceksiniz.
    Benim bir arkadaşım var adam da bir çene var, 5 liralık malı 50 kuruşa alır o derece satıcı olsam o gelince kepenk indiririm.

74 binlik fiyat verilen aracı bu arkadaşın çenesi sayesinde, 67 bine almışlardı.
    Ama öyle boşta konuşmayacaksınız, karşı tarafı bağlayan, samimi muhabbetler olacak.

Örn: "Biz de esnafız halden anlarız, memleket neresi, sizin işler de zor valla, abi Türkiye'de araba işi böyle işte, çoluk çocuk nasıl, hangi takımlısın.
    Bu böyle gidiyor, kendinize bir konu seçip muhabbeti kurun, sonra şu bayiden şu fiyatı aldım, şunu alırsam ne hediyeniz var, bir tane alalım amca oğlu da alacak v.s yardıracaksınız.

• Alacağınız marka veya modele göre değişir. Örneğin ellerinde bir araç vardır, uzun süredir satılmiyordur, o araca yüksek miktarda indirim alabilirsiniz ki bu durum satış adetleri genelde düşük markalarda veya yüksek satış adetlerinde olupta düşük satış adetlerinde olan modellerde olur. Örneğin Skoda Seat Vw ekstra kampanya yapmadığı müddetçe kralı gelse yüksek indirim alamaz. Bu markalarin düşük kar marjlari var çünkü. Araç başı 500 tl ler falan gerçek yani. Bayiler satış dan değil servisten para kazanıyor. Satış dan para kazanmaları için hedeflerini tutturup gizli musteri, müşteri memnuniyeti puanının yüksek olması gerekiyor ki ekstra bonus alsın. Bu arada başka bayiden şu fiyati aldım diye sacma sapan bir fiyat ufurmek ise yaramaz. Aracın maliyeti belli. Söylediğiniz rakam kurtarır cinsten değilse hiç bir satış danışmanı yemez bunu. Gidip oradan alin derler size :) Karşınızdaki adam tezgahtar değil, bunu unutmayın. İyi bir indirim almanız için araştırmacı olmak yeterli. Bayileri arayın tek tek fiyat alın. Doğrucu olun. Bunu satış danismanina hissettirin. O da sizin araştırmacı olduğunuzu ve gerçekten o fiyati aldığınızı anlasın. O zaman zaten yapılabilecek birsey varsa emin olun yaparlar. Böylelikle en uygun fiyati almış olursunuz.

• - Birkaç bayiden teklif alın mutlaka ama mutlaka.
    - Ayın bitmesine yakın gidin ikinci gidişinizde. Çünkü aylık satış hedefini tutturmak için biraz daha indirim yapacaklardır (satış temsilcisi arkadaşımdan tavsiye)
  • AkifKarabulut A kullanıcısına yanıt
    O aslında kelime oyunu. Geçen hafta toyotaya gittim corolla için fiyat istedim 77.000 olan aracı 72.000 bıraktı. Hatta sohbet o kadar koyuydu ki abi bak sana bir liste gösterim dedi. Baktım son fiyat 72.000 yazıyor. Abi bu firmanın bize en son bırak dediği fiyat, 77.000den sonrası bize kalmış dedi. Anlayacağınız kar satış temsilcisinden giden kardır. Tabi bu fikrim, yoksa o 72.000 tllik fiyatta da servis karı vardır. Hoş satış temsilcisinede 75.000 e satmış olsa 3.000 tl onamı kalır, zannetmiyorum ama illaki primi yükselir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 207m

Alacağınız marka veya modele göre değişir. Örneğin ellerinde bir araç vardır, uzun süredir satılmiyordur, o araca yüksek miktarda indirim alabilirsiniz ki bu durum satış adetleri genelde düşük markalarda veya yüksek satış adetlerinde olupta düşük satış adetlerinde olan modellerde olur. Örneğin Skoda Seat Vw ekstra kampanya yapmadığı müddetçe kralı gelse yüksek indirim alamaz. Bu markalarin düşük kar marjlari var çünkü. Araç başı 500 tl ler falan gerçek yani. Bayiler satış dan değil servisten para kazanıyor. Satış dan para kazanmaları için hedeflerini tutturup gizli musteri, müşteri memnuniyeti puanının yüksek olması gerekiyor ki ekstra bonus alsın. Bu arada başka bayiden şu fiyati aldım diye sacma sapan bir fiyat ufurmek ise yaramaz. Aracın maliyeti belli. Söylediğiniz rakam kurtarır cinsten değilse hiç bir satış danışmanı yemez bunu. Gidip oradan alin derler size :) Karşınızdaki adam tezgahtar değil, bunu unutmayın. İyi bir indirim almanız için araştırmacı olmak yeterli. Bayileri arayın tek tek fiyat alın. Doğrucu olun. Bunu satış danismanina hissettirin. O da sizin araştırmacı olduğunuzu ve gerçekten o fiyati aldığınızı anlasın. O zaman zaten yapılabilecek birsey varsa emin olun yaparlar. Böylelikle en uygun fiyati almış olursunuz.

Kar konusunda yazdıklarınıza gerçekten inanıyor musunuz? 50 bin liralık bir araçtan 500 lira kazanacak ve o dükkan ayakta kalacak, hem de ekstraları ancak hedefleri tutturursa alacak. Sizce böyle bir ticarette ayakta kalınabilir mi? Hedefi tutturamadığı ilk dönemde batar böyle bir firma ama çevrenize bakın otomobil bayiileri genelde hep ayaktalar ve kardalar. Bu nasıl mümkün oluyor? 50 bin liradan bırakın araç satacağım diye uğraşarak, sadece basit ve çok az riskli yatırımlarla ayda 1000 lira kazanırsınız.
    Unutmayın hiç kimse aracı dip fiyattan almıyor. Dip fiyat merak ediyorsanız leasing veya filo şirketlerinin satınalmacıları ile görüşün bakın bakalım sizin 50 bin liralık araç kaç paraya kadar inebiliyormuş ve o fiyatta bile kar olduğunu unutmayın. EN basitinden şöyle diyeyim size, bir filo şirketi sıfır aldığı aracı 1 yıl kiralayıp yaklaşık 20000 km'de ikinci el sattığı zaman yaklaşık aldığı fiyata satıyor kira bedelinden kalan masrafları düşünce de cebine kar kalıyor. Yoksa zaten onlar da para kazanamaz.

Kısaca dediğim gibi son kullanıcı asla dip fiyattan araç alamaz.

• Valla 6 ay evvel opel bayisine gittim. içerisi ana baba günüydü. Bizimle ilgilenecek satıcı bulamadık. Neyse sonradan biri geldi buyrun dedi. Etikette fiyat yazıyordu. Biraz muhabbetten sonra en son kaça olur dedim. Son fiyat dedi ve gitti.Rakamda küsüratlı birşeydi.
    Şöyle bir yaklaşım olmadı ; buyrun bişey ikram edelim, şöyle alırsanız bu olur, böyle alırsanız şu olur gibi alternatif bile vermedi.
    Kısadan hisse bu talepler devam ediyorsa adamlar burunlarından kıl aldırmıyor. Ne zaman talep düşer o zaman indirim alabiliriz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.