Şimdi Ara

SIFIR ARAÇ SOHBET, FİYAT, KIYASLAMA KONUSU (ÖTV İNDİRİMİ, TÜKETİM, DONANIM VB.) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.036
Cevap
173
Favori
146.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kasımda 80 bine toyota aldım, megan a da bakmıştım reno bayileri bir garip benim bildiğim liste fiyatından düşük fiyat verilir sen de pazarlık yaparsın bunlar liste fiyatından bile yüksek fiyat çekiyorlar bir de pazarlıksız sttirin dedim gittim toyota aldım ha onlar da pazarlık yapmadı ama 10 bin tl fark vardı arada, neden sıfır aldın derseniz kredi kampanyası için hiç param yoktu arabamı satıp kalanı da kredi ile ödüyorum ayrıca ikinci el fiyatlar uçmuş 100 bini devirmiş 6-7 yaşında arabalara bile 70 bin tl civarı fiyat istiyorlar, şuan kullanıyorum çok yakıyor, lpg şart ama lpg ile nekadar düşer bilmem, gidişi falan güzel ama dizel performansı yok, içi dışı beğeniyorum, sahip olduğum en lüks araba, yokuş kalkış desteği çok sevimli, bunun dışında advance modeline 95 bin demişlerdi param olsa advance alırdım, içi krem rengi rezil gerçekten siyah olanı aldım ama zevk meselesi millet kremi daha çok beğeniyor, bir de piyasada ne kadar çok corolla oldu zibil gibi, çok sattı, kasımda bütün bayileri dolaştım en ucuz satılan araba corollaydı, ben aracı alırken fark ettim ki anlaşanların çoğu galerici yada bireysel alım satım yapanlardı bu ötv indiriminin uzaması iyi oldu ellerinde patladı ocakta 100 bine satmayı hayal ediyorlardı, umarım bir kaç yıl daha böyle kalır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dndd -- 2 Ocak 2019; 13:8:20 >

• Gümrükte bekleyen araçları indirim yapıp da satmayacaklar, 2019 fiyatları ile aralarında fark olacak. Millet 2019 modellere o kadar para verilmez deyip zamlı tarifeden 2018 model araç alacak. Daha önce de belirtmiştim. Aralık ayını bekleyenler paralarıyla rezil oldu. Alan aldı, alamayan bakakaldı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ÖTV üst limitleri için yeniden değerleme yapılmadı mı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhann_75

Gümrükte bekleyen araçları indirim yapıp da satmayacaklar, 2019 fiyatları ile aralarında fark olacak. Millet 2019 modellere o kadar para verilmez deyip zamlı tarifeden 2018 model araç alacak. Daha önce de belirtmiştim. Aralık ayını bekleyenler paralarıyla rezil oldu. Alan aldı, alamayan bakakaldı.
    Hocam bence yanlış düşünüyorsunuz

Sizin dediginiz ülke normal zamanda olaydı haklısınız

Bu kriz ortamında fazla direnemezler , bu demek degildir ki zararına satarlar ama ellerinide taşın altına koyacaklar

31 aralık son gun bahaneleri bitti arac yok kalmadı lafları zaten yalandı daha sağlıklı dusunmek için aralık satışlarını görmek lazım öyle yorumlamak daha dogru olur kanaatindeyim

• quote:

Orijinalden alıntı: dndd

kasımda 80 bine toyota aldım, megan a da bakmıştım reno bayileri bir garip benim bildiğim liste fiyatından düşük fiyat verilir sen de pazarlık yaparsın bunlar liste fiyatından bile yüksek fiyat çekiyorlar bir de pazarlıksız sttirin dedim gittim toyota aldım ha onlar da pazarlık yapmadı ama 10 bin tl fark vardı arada, neden sıfır aldın derseniz kredi kampanyası için hiç param yoktu arabamı satıp kalanı da kredi ile ödüyorum ayrıca ikinci el fiyatlar uçmuş 100 bini devirmiş 6-7 yaşında arabalara bile 70 bin tl civarı fiyat istiyorlar, şuan kullanıyorum çok yakıyor, lpg şart ama lpg ile nekadar düşer bilmem, gidişi falan güzel ama dizel performansı yok, içi dışı beğeniyorum, sahip olduğum en lüks araba, yokuş kalkış desteği çok sevimli, bunun dışında advance modeline 95 bin demişlerdi param olsa advance alırdım, içi krem rengi rezil gerçekten siyah olanı aldım ama zevk meselesi millet kremi daha çok beğeniyor, bir de piyasada ne kadar çok corolla oldu zibil gibi, çok sattı, kasımda bütün bayileri dolaştım en ucuz satılan araba corollaydı, ben aracı alırken fark ettim ki anlaşanların çoğu galerici yada bireysel alım satım yapanlardı bu ötv indiriminin uzaması iyi oldu ellerinde patladı ocakta 100 bine satmayı hayal ediyorlardı, umarım bir kaç yıl daha böyle kalır
    Galerici ve al sat yapan tayfanın patlayacağını kestirmek zor değil. Sadece ne zaman olacağı meçhul...

Umarım tez vakitte nihayete erer. Piyasanın bu noktaya gelmesinde bir sebep de kendileridir.

Fakat halkımızın hunharca ve düşünmeden hareket etmesi de buna ayrı bir sebeptir.

Her sıfır araç alan sattığı kişiyi kazıklama derdine düşmüş! (İyi niyetliler hariç)

100'e aldığını bir ay sonra 110-120'ye kitlemeye kalkan birçok yüzsüz var.

Böyle bir ortamda enflasyon da olur araba stokçuluğu da olur. Her şey olur.

İşte bu yüzden ikinci eli sıfırından pahalı fiyatlar ortaya çıkıyor.

Bu ülkede bu gibi manzaralara çok da şaşırmamak lazım.

• Şimdi konuştum Opel bayisi ile Sedan Edition Plus yok ellerinde:))))))

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ysnsln kullanıcısına yanıt
    Aklımdan Toyota geçiyor, ama Opel Astra Sedan Edition Plus da alabilirim.

Beklemedeyim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cnyttt kullanıcısına yanıt
    Benim demek istediğim, kimse zararına satış yapmaz, en fazla kepengi kapatır. Seçime kadar yatay seviyede seyreden döviz ve altın, seçimden sonra her şeye gebe. 2019'un bize ne getireceği belli değil. Kendim için konuşuyorum, faizlerin düşmesini bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhann_75 -- 2 Ocak 2019; 14:34:41 >
  • gokhann_75 G kullanıcısına yanıt
    Ben de böyle düşünüyorum ama ne olacak göreceğiz.

Elinde 2018 stok varsa zaten Haziran -Temmuz öncesi 5-5.50 Euro kuru ile gelen araclar bunlar. 2019 lar en az 6 TL kurdan giriş yapacak. Kısaca minimum 10% artış olacak.

Suzuki Vitara da mesela 1.6 motor bir daha gelmeyecek. 1.4 ve 1.6 motor aynı paket liste fiyatında 2500 TL fark vardı ama nakit alım fiyatları arasında 10000TL fark oluyordu. Kısaca marka 1.6 yı al avanatajlı olursun diyordu.

Bayiler fiyatları ve yapacakları indirimleri her şeyi hesaba katarak belirliyorlar. Fiyatlar daha aşağı iner mi göreceğiz.
  • Bugun arac teslim alan var mi? Bayiden haber bekliyoruz sıkıntı yaptik iyice beklerken

• quote:

Orijinalden alıntı: _RuLazz_

Şimdi konuştum Opel bayisi ile Sedan Edition Plus yok ellerinde:))))))
    Birçok bayi ilanı mevcut. İlandaki bayileri arayıp sormak lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: haremsize

Arkadaşlar var mı gözünüze ilişen iyi fiyat ve performans aracı? Bayicikler yeni yıl zammı yapmış mı?

Yaptıkları zamlarla pazarı %40 daraltan bayicikler satamadıkları 2018 model araçları yeni yıl zammı ile mi satacaklar? Bu kafada olan bayicikler varsa 2019 yılında batışını veya sektörden çıkışını heyecan ile takip edeceğim.
    Bayiler ek is olarak al satci ile ugrasan ve galericilere satti lar son 2 ayda.

O yuzden yellow sitede bolca sifirindan 5-10 bin lira pahali araclar var.

Tabi 2.ci elde durgun oldugu icin pazar daralmaya devam edicek cunku almiyor akli olan kisiler

Muhtemel aralik ayindada en fazla 65.000 -70.000 adet civari satis olmustur. Daralmaya devam

• Arkadaşlar peugeot 2008 otmtk dizel in 2. el piyasası nasıldır değer kaybı satılma hızı cevap verenlere şimdiden teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: HardLoveBaby

Bayiler ek is olarak al satci ile ugrasan ve galericilere satti lar son 2 ayda.

O yuzden yellow sitede bolca sifirindan 5-10 bin lira pahali araclar var.

Tabi 2.ci elde durgun oldugu icin pazar daralmaya devam edicek cunku almiyor akli olan kisiler

Muhtemel aralik ayindada en fazla 65.000 -70.000 adet civari satis olmustur. Daralmaya devam

Alıntıları Göster
    2019 yılında galerici ve al sat yapanlar ellerinde 2018 yılından sıfır araç olduğu için yeni sıfır araç alamayacaklar. İşte o zaman satış rakamları 20.000 adetin de altında olacak. İşte o zaman şimdilerde çaka satan bayilerin yalvarışlarını duyacağız. Maalesef bile bile lades olmayı seçtiler. 2019 yılı bedel ödeme senesi olacak gibi görünüyor.

• frbs F kullanıcısına yanıt
    2016 yılında 2014 model boyasız hatasız dizel 2008 vardı elimizde bir tane. Satarken çok zorlandık, ki en makul fiyatlı araçtı internetteki. En son takasa vermek zorunda kaldık. Maalesef araç çok güzel olsa da (yol tutuşu hariç) ikinci eli pek bir zayıf.

• merdas kullanıcısına yanıt
    Bugün her yer yoğun hocam. Malum, 2019 ilk resmi çalışma günü. Yarın alırsınız inşallah :) Havalar kötü olacak ama yapacak bir şey yok :)
  • Fiyatlar güncelleniyor, ne olacağını birlikte göreceğiz. Hiçbir bayi zararına satış yapmaz. 2019 kriz olacak deniliyor (ben demiyorum).

• 2019 da 2018 modeller eritilmeye calisilacak once .bu nedenle bazi marka modellerde uygun fiyatli arac bulunabilir ancak bu sene kurlarda olusabilecek yukari yonlu hareketin hesaba katilmasi gerekir ayrica en az yuzde 20 lik enflasyonu da yine hesaba katmak gerek
  • sıfır araç olarak 2,0 dizel forester, raw4 hibrid hangisi tercih edilir. 5 kullanılacak ve satılacak. yakıt tüketimi ve 5 yıl sonraki 2. el değeri bakımından hangisi daha az üzer.
  • Dolar ve Euro ile ithal edilen araçlar için enflasyon farkı hesaplamak gibi bir düşünceyi hangi kafayla üretiyorsunuz.
    Gümrükte bekleyenler, bayilerde bekleyenler, bayilerin kendilerine yaptıkları satışlar falan derken mevcut stoklar 3-5 ay götürür.
    Herşey normal giderse 6. Aydan sonra 2019 model araç görmeye başlarız belki.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.