Şimdi Ara

SIFIR ARAÇ SOHBET, FİYAT, KIYASLAMA KONUSU (ÖTV İNDİRİMİ, TÜKETİM, DONANIM VB.) (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.020
Cevap
181
Favori
143.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Otomobil almak isteyenlere iyi haber! ÖTV indirimi geliyor
    https://www.ilan365.net/finans/otomobil-almak-isteyenlere-iyi-haber-otv-indirimi-geliyor-h7041.html

• ysfk34 Y kullanıcısına yanıt
    evet haftanın ÖTV haberi de düştü :D

Artık haftada bire düştü sıklığı

yanlız haberi hazırlayanın Türkçe lens herhalde

"Otomobilde ÖTV indirimi en çok Fiat ve Renault istiyor. ÖTV indirimi gelmezse bile yüzde 25'e yakın indirim yapacaklarını duyurdu. Ancak hükümete sektörün liderleri Fiat ve Renault ÖTV indirimini getirtir."

artık efsane ötv haberleri çıkmaya başladı gerçekten

yalan haber yapıyorsun otur adam gibi yaz
  • 2001 Eylül'ünde onsu 293 dolar olan altının şu an onsu 1550 dolar. 2001'de 10bin dolara sattığınız evin parasını altına yatırmış olsanız bugün 300bin lira eder. Hesabınız yanlış.

Benim otomobil piyasası ile ilgili şahsi fikrim; sıfır araç arzı düşük olduğu için ikinci elciler at koşturuyor. Bu böyle gitmez, 2020 model araçlarla olmasa da en geç 2021 model araçlarla arz artacaktır.
  • carlfred C kullanıcısına yanıt
    10.000 dolara o dönemde 1130 adet ata lira (cumhuriyet altını, tam altın değil) alınabiliyor.

Bu miktardaki ata lira şu an itibariyle 2.184.335 TL yapıyor. (kaynak: altinkaynak.com)

Ekleme: 10.000 doların şu an alabildiği 30.3 adet ata lira. Altın doları işte böyle tokatlamış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-681F960DF -- 14 Ocak 2020; 17:16:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-681F960DF

10.000 dolara o dönemde 1130 adet ata lira (cumhuriyet altını, tam altın değil) alınabiliyor.

Bu miktardaki ata lira şu an itibariyle 2.184.335 TL yapıyor. (kaynak: altinkaynak.com)

Ekleme: 10.000 doların şu an alabildiği 30.3 adet ata lira. Altın doları işte böyle tokatlamış.
    Hocam hesabınızda hata var.

2001 yılında 1 adet Ata Altını'nın 9 dolar olmadığından çok eminim. Olsa olsa 80-90 dolar filandır diye tahmin ediyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dallamos D kullanıcısına yanıt
    SIFIR ARAÇ SOHBET, FİYAT, KIYASLAMA  KONUSU (ÖTV İNDİRİMİ, TÜKETİM, DONANIM VB.)

https://resmim.net/preview/7heUU5.jpg

SIFIR ARAÇ SOHBET, FİYAT, KIYASLAMA  KONUSU (ÖTV İNDİRİMİ, TÜKETİM, DONANIM VB.)

https://resmim.net/preview/kC8ZQB.jpg

10.000 doları 1.390.000 TL'den bozdurunca 13.900.000.000 TL yapıyor.

Bu paraya, alım fiyatı 12.296.000 TL olan ata liradan 1130.44 adet almak mümkün gözüküyor.

Gerçekler acıdır. Tanesi 9 dolardan 326 dolara fırlamış.

Altın doları 18,3 yılda 36,22 kere tokatlamış. Yılda yaklaşık 2 (tam rakam 1,979) tokat atılmış altın tarafından. Çünkü altından başka hiçbir şey para değildir. Karl marx bile das kapitalde uzun uzun altını anlatır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-681F960DF -- 14 Ocak 2020; 23:53:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-681F960DF

https://resmim.net/preview/7heUU5.jpg

https://resmim.net/preview/kC8ZQB.jpg

10.000 doları 1.390.000 TL'den bozdurunca 13.900.000.000 TL yapıyor.

Bu paraya, alım fiyatı 12.296.000 TL olan ata liradan 1130.44 adet almak mümkün gözüküyor.

Gerçekler acıdır. Tanesi 9 dolardan 326 dolara fırlamış.

Altın doları 18,3 yılda 36,22 kere tokatlamış. Yılda yaklaşık 2 (tam rakam 1,979) tokat atılmış altın tarafından. Çünkü altından başka hiçbir şey para değildir. Karl marx bile das kapitalde uzun uzun altını anlatır.
    Hocam neden hatada ısrar ediyorsunuz anlayamadım gerçekten.

Bulduğunuz kaynaktaki verinin yanlış olduğu bariz belli. Ben 2001 yılını gayet iyi hatırlıyorum, şubat ayındaki devalüasyon sonrası dolar bir günde 2 katına çıktı; TL değersizleşti ama hiçbir zaman 1 Ata Altını 9 USD olmadı...

Paylaştığınız resimdeki mantıksızlık da hemen göze çarpıyor zaten: Onsu (~31 gramı) 272 dolar olan altının yaklaşık 6.6 gramını (Ata Altını'nın has altın karşılığı) 9 dolara almak mümkün müdür sizce???

Buradaki 272 Dolarlık ons fiyatını doğru kabul edersek 1 Ata Altını yaklaşık 58 dolara geliyor. 10.000 dolara da bu altından 172 tane alabilirsiniz, ki bugünkü değeri de aşağı yukarı 335.000 TL eder. (~57.000 USD)

Yani ortada öyle uçuk bir kazanç yok. Tamamen altın fiyatlarındaki değişimle doğru orantılı.

• Dallamos D kullanıcısına yanıt
    Bu site yanlış bilgi veriyorsa bilemem hocam. Verilere göre hesabım doğru. Onsu 272 dolarsa gramı 8.74 dolar yapar. O veriyi fark etmemişim.

Dolar o zaman ne kadardı, ata lira veya çeyrek altın ne kadardı hatırlayan varsa beri gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-681F960DF -- 15 Ocak 2020; 1:33:16 >
  • cumhuriyet altını 6 sıfır atılmadan önce 102,5 girilmiş. Buradan 102 milyon alınabilir. Siz 12 milyon gibi almışsınız değeri. 8 kat fark var arada
  • Seneler önceye bakmayın beyler, Aralık 2018 tarihinde 200TL olan gram altın, bir yıl sonra 305 TL'yi gördü. Dolar'a bakarsanız 20kr civarı arttı. Neyse sıfır araba fırsatı var mı
  • EUS E kullanıcısına yanıt
    Doğru bir tespitiniz olmuş. Passat ilanı için bir şahsı aradık sıfır bayiden çıkacak aracın opsiyonunu sarıyorlar 5bin liraya. Doğuştaki arkadaşımla görüştüm sistemden baktılar 5 tane araç opsiyonlamış. Nasıl olur dedik. Neyseki gerekli süreci başlattılar. Yalnız cimere yazılan yazılarda başlık kısmına Maliye bakanlığının İçişleri bakanlığının ve Ticaret Bakanlığının dikkatine şeklinde ekleme yapılırsa 3 bakanlığın havuzunada aynı anda düşer konu. 3 bakanlıkta aynı konuyla kendi kamu güçleriyle birlikte ilerlerler. Çok ciddi bir suç işleniyor. İnanıyorum ki buna bir önlem alınacak

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cngblmr C kullanıcısına yanıt
    Devlet bayilere daha çok araba getirmesi için baskı mı yapacak
    Passat - Gol için konuşuyorum

Araba yok

Satılan arabalar teslim ediliyor

stok da yok ortada

1 kişiye 1 tane satıyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaptainSkyWalker -- 16 Ocak 2020; 14:40:11 >
  • Passatta aynı ibandan farklı 5 araca kapora yatırmışlar. İsimler farklı hesabın çıkış noktası aynı. Siz ye telaşlandınız bukadar. Niye savunmaya çalışıyorsunuz. sizde bizim gibi normal bir vatandaşsınız eğer beni desteklemeniz lazım.

sen de Mart'ı bekle

2020 modellere kapora ver

Passat Mart'da gelecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: cngblmr

Doğru bir tespitiniz olmuş. Passat ilanı için bir şahsı aradık sıfır bayiden çıkacak aracın opsiyonunu sarıyorlar 5bin liraya. Doğuştaki arkadaşımla görüştüm sistemden baktılar 5 tane araç opsiyonlamış. Nasıl olur dedik. Neyseki gerekli süreci başlattılar. Yalnız cimere yazılan yazılarda başlık kısmına Maliye bakanlığının İçişleri bakanlığının ve Ticaret Bakanlığının dikkatine şeklinde ekleme yapılırsa 3 bakanlığın havuzunada aynı anda düşer konu. 3 bakanlıkta aynı konuyla kendi kamu güçleriyle birlikte ilerlerler. Çok ciddi bir suç işleniyor. İnanıyorum ki buna bir önlem alınacak
    Hangi bayi bu bilgileri bana iletirseniz surec flan yok direk iptal ettiririm opsiyonlarini.

• quote:

Orijinalden alıntı: cngblmr

Passatta aynı ibandan farklı 5 araca kapora yatırmışlar. İsimler farklı hesabın çıkış noktası aynı. Siz ye telaşlandınız bukadar. Niye savunmaya çalışıyorsunuz. sizde bizim gibi normal bir vatandaşsınız eğer beni desteklemeniz lazım.
    Hangi bayii bu ? İsim versene sen bı hele.

• EUS E kullanıcısına yanıt
    İptal edildi üstadım. Gereken yapıldı

• Yalnız KVK'ya göre sizlerin yaptığı da suç. KVK'ya göre kişinin bilgisi haricinde kişisel bilgileri başka birisi ile paylaşılamaz. Yani şu kişi şu araca para yatırdı,şu araç sahibinin plaka bilgileri bu aracının bilgileri arkadaşınızı sizin ile paylaşamaz,3.cü kişileri bilgilendiremez aynı şekilde siz de bunu talep edemezsiniz.

Arkadaşınız ile yaparsınız ayrı konu ama forumda,başka bir yerde bunu dile getirirseniz ve şayet birisinin dikkatini çeker şikayet ederse veya o araç sahibi bunu öğrenirse sizi şikayet eder. Arkadaşınız da böyle bu durumda tazminatsız olarak işten atılır.Normal vatandaşı savunmak başka kendinizi özellikle de arkadaşınızı riske atmak başka,uyarmak istedim sadece.

Bayiler ellerinden geldiği kadar al-satçı ve galericilere satmamaya çalışıyor. Ama bu da bıçak sırtı bir konu çok artarsa yine dava konusu olur. Devlet kazandığına bakar. Olayda vergi kaçakçılığı yoksa ilgilenmiyorlar bile. Yoksa kimsenin al-satçı ve piyasayı yükselten galericileri sevdiği yok.

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.