Şimdi Ara

SIFIR ARAÇ SOHBET, FİYAT, KIYASLAMA KONUSU (ÖTV İNDİRİMİ, TÜKETİM, DONANIM VB.) (101. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.019
Cevap
181
Favori
143.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 979899100101
Sayfaya Git
Git
Giriş

sizin adınıza sevindim =)

ama bu millete üzülemiyorum artık. çünkü 2 milyon para bağladığı arabayı hiç araştırmadan etmeden pazarın gittiği yön neresi demeden peugeot gibi markaya güvenerek araç alıyorsan sonuçlara katlanacaksın. babanın oğlu mu bu markalar ki güveniyorsun SIFIR ARAÇ SOHBET, FİYAT, KIYASLAMA  KONUSU (ÖTV İNDİRİMİ, TÜKETİM, DONANIM VB.) 

bir de kazık yiyeceğini bile bile, ceo'su sizi öpeceğiz demesine rağmen gidip byd'ye koşanlar var. şikayetvar'a girdim aklım çıktı. yazık etmişler kendilerine.SIFIR ARAÇ SOHBET, FİYAT, KIYASLAMA  KONUSU (ÖTV İNDİRİMİ, TÜKETİM, DONANIM VB.) 

• Mehtumem kullanıcısına yanıt
    Bu tarzla siz araç felan satamazsınız zaten.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bilirkisi.06 B kullanıcısına yanıt
    SIFIR ARAÇ SOHBET, FİYAT, KIYASLAMA  KONUSU (ÖTV İNDİRİMİ, TÜKETİM, DONANIM VB.)

• THEVENİNTEORİ T kullanıcısına yanıt

Satış rakamları fena değilmiş piyasaya göre insanın aklını karıştırıyor.

• Nissan Honda birleşmesini red etmek üzere.
    Bu iş olmazsa TR tarafı ciddi etkilenir diye düşünüyorum zira zaten TR şartları zor.

https://www.carscoops.com/2025/02/honda-wants-to-take-over-but-nissan-wont-back-down?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber/

• acquiles A kullanıcısına yanıt
    Honda icin iyi olur zaten hondanin.hisseleri haberden sonra artmis, nissanin kiler dusmus.

• tasshelhoff kullanıcısına yanıt
    Bu japonlar in kibirli olmalarına hastayım zaten.. Burnu düşse yere düşmez durumu. İnada binridmenin ne alemi var..
    Vw gibi birleşe birleşe büyüyün, maliyeti düşürüp satışı artırın iteleyin gitsin :)
    Gurur yapmış Nissan gereksiz.. Honda da ben senden buyugum ne dersem o olur şube olarak katıl bana demiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 5 Şubat 2025; 17:23:31 >
    Ya nissani artik suruklemeye gerek yok, yillardir ben nissani japon markasi olarak ta gormuyorum. Fransiz motoru kullanan japon arabasi mi olurmus.

volvo gibi cinlinin biri alsin bitsin olay, bizim devlet aklini calistirsin togg a eklesin mesela dünyaya acilma adiminda bircok basamagi bir anda cikmis olursun.

Honda su an dunyanin 5. En cok satan markasi. Ayagina pranga istemiyor.

• tasshelhoff kullanıcısına yanıt
    İşte japonar değişik. Çin e satmaz harakiri yapar kapatır gider.

• SIFIR ARAÇ SOHBET, FİYAT, KIYASLAMA  KONUSU (ÖTV İNDİRİMİ, TÜKETİM, DONANIM VB.)
  • Hybridci japon hayranlarına gelsin bu video

Dolubataryayoutube
    HİBRİT TUZAĞI | Toyota'nın SONU?
    https://www.youtube.com/watch?si=ObgbnkKHW3vM-whg&v=C3yevNWIINs&feature=youtu.be

• THEVENİNTEORİ T kullanıcısına yanıt

Toyota nın hybrid i gayet verimli çok saçma bir video olmuş kendilerini bilirkişi zanneti herhalde bu dolubatarya elektrikli öveceğim diye saçma sapan işler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • phoenix_88 kullanıcısına yanıt
    Scooter pilli arabaları bizim gibi ülkelere sokuştururken, Amerika'da bataryacı firmalara yatırım yapıp elektrikli araç reklamları yapması etik değil. 30 yıllık teknoloji ile devam ediyor bizim gibi pazarlarda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THEVENİNTEORİ -- 8 Şubat 2025; 14:51:14 >
  • Hibrit araclarin bataryalari buyuk olamaz zaten, video tarafli yapilmis, batarya buyurse benzin motoru tarafindan sarj edilemez hale gelir. Benim aracim uzun bir rampayi inerken bataryasini doldurabiliyor, cikarken de elektrikli olarak cikiyorum. Zaten hibridin amaci bu

Sanki elektrikli araba mutlak sonmus gibi hayal dunyasinda yasiyorlar.

Ayrica abd de en cok satan hibrit araclar hadi biz 3. Dunya ulkesiyiz bize kakaliyorlar diyelim abd yi nasil kandiriyorlar.

Hem sadece toyota degil honda hibritlerinde abd de cok satiyor.

Ayrica Bizimkisi gibi ulkeler icin hibrit cok daha rasyonel neden?

1- klasik benzinliye gore yari yariya az tuketiyorlar ozellikle dur kalk trafik olan sehirlerde. Bu da daha az yakit daha az disa bagimlilik demek

2- emisyon degerleri kayda deger sekilde dusuk

3- menzil dertleri yok

4- herhangi bir altyapi gereksinimleri yok. Herkes elektrikli arabanin alim ve kullanim maliyetine bakiyor o kadar istasyon onun alt yapisi onlarin bakimi onlar icin yurt disindan yapilan ithalat vb kimse konusmuyor.

5- bu piller bir sure sonra degismek zorunda o vakit geldiginde pil toplama kutularinda yazar 1 adet kalem pil sunkadar ton topragi kirletiyor diye, elektrikli arabalarda bulunan 500-1 ton arasi pil sizce nasil geri donusturulecek? Elbet isvec amerika vb gibi yerlerde olmasi gerektigi gibi donusturulur ama ya bizim ulkemizde? Hic sanmiyorum. Hibrit araclarda ise video dada bahsedildigi uzere kayda alinmayacak olcude pil var . Ayrıca ulkemizde ne pil fabrikasi nede pil hammaddesi var yani ayni petrol gibi disa bagimliyiz.

Hayirli gunler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 8 Şubat 2025; 15:7:46 >

• SIFIR ARAÇ SOHBET, FİYAT, KIYASLAMA  KONUSU (ÖTV İNDİRİMİ, TÜKETİM, DONANIM VB.)

AB deki teşvikler değişince tesla dramatik bir satış kaybı yaşamış 1 yılda..
    Ülkemizde de %10 dilim nedeniyle rağbet göre model, olası bir otv artışı ile aynı kaderi TR de de yaşar mı?

AB deki bu düşüş, tesla yi %10 dilim değişmeden çılgın kampanyalar ile Türkiye pazarına daha fazla ürün göndermesini sağlar mı?

Not:ABD de de tesla ciddi satış kaybetmiş durumda.

bence sadece teşvik meselesi değil. fiyatlar o kadar da pahalı değil artık zaten

menzil kısalığı ve tahmin edilemezlik başlı başına problem.

ayrıca genelde dile getirilmiyor ama bataryaların ciddi bir kapasite kaybı problemi var.

çok soğukta kalmayacak, çok sıcakta kalmayacak, çok fazla boşalmayacak- dolmayacak... garajı olmayan insana uyması zor bir denklem.

• 19can84 1 kullanıcısına yanıt
    Pek tabi diğer etkenler de var. Ülkemizde esprisi %10 gibi ultra düşük bir otv ile araç alabiliyor olması bu satışların. En basit egea modelinde dahi %80 vergi var. Çılgın bir fiyat farkı.
    Fazla değil ev araçların otv si %40 olsun minimum, tesla model Y yi ve diğer %10daki otomobilleri satış listelerinde göremeyiz.

• 
Sayfa: önceki 979899100101
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.