Şimdi Ara

SIFIR ARAÇ SOHBET, FİYAT, KIYASLAMA KONUSU (ÖTV İNDİRİMİ, TÜKETİM, DONANIM VB.) (84. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.958
Cevap
175
Favori
138.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Polo 100.000 TL olduğundan beri aynı şey söyleniyor

2.000.000 TL olduğunda da alıcı olacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya hadi bi sevdirip gitsinler. 2022 X3 M Sport alma arifesindeyim, 10 yıldır kullandığım 116i Sport Line'ı satışa çıkaracağım yaz başında.

Geçen hafta gittim Borusan Esenboğa'ya araba yok tribindeler. "Galericiler arabayı yaratıyorlar mı?" diye sordum. Neymiş efendim çok dikkat ediyorlarmışta, galerici eşine dostuna aldırıp sonra galeriye koyuyormuşta.

Kardeşim ben diyorum ki galericilerin %99.5'i ilanına "BAYİ" (yani Ya Borusan Oto ya da Borusan Oto Yetkili Satıcıları'ndan biri), "BORUSAN ÇIKIŞLI" yazıyor, demek ki bu otomobil satılıyor. Siz kendi primlerinizi ve şirket kârlılığının devamlılığını düşündüğünüz için gelen arabayı direk piyasaya veriyorsunuz olay bu! Sonra ben araba istediğimde bana araba yok diyorsun. Laf ola beri gele. İsmimi, istediğim X3'ün özelliklerini aldılar. 2 - 3 ay bekleyecekmişim. Ki işin içinden gelen biriyim. Beni de mi kekliyorsunuz modunda konuştum. Borusan Otomotiv (distribütör) tarafında esas benim işim.

Özetle biri ikisi farketmez. Yedirtmesinler bana bahanelerini. Tamam çip krizi ve pandemi yüzünden hem üretim hem lojistik sekteye uğradı ama BMW özelinde konuşacak olursam ne Almanya, ne Amerika ne de Çin fabrikalarında üretimde sıkıntı yok. Ne otomobilde, ne yedek parçada! Ha çip krizinden dolayı bazı opsiyonlar için üretim süreci yavaşladı ona da eyvallah ama Borusan ülkeye bomboş BMW'leri getiren bir kurum. TR paketlerinin geçmişini, o paketleri kimin yarattığını uzun uzadıya anlatmaya gerek yok! Zamanında Almanya'ya gidip hazır paketleri sunup, o paketler üzerinden bilmem kaç bin adet araçta anlaşıp AG'den ve USA'den ekstra indirimli otomobil çektiklerini bilmiyoruz sanki!

Her neyse, sözün özü, araç var! Adama aracın bugünkü fiyatını kapora olarak vereyim aracı bana bağlı diyorum, sistemde BONO'nuza bağlayacak otomobilim yok diyor. Ama galerici tayfası eşiyle, dostuyla X3'ü arka bahçelerinde üretiyorlar demek ki.

Sonra Almanya'da bir galeri ile anlaşıp, varsa sahibi olduğunuz bir şirket, ithalat yoluyla yılda bir kere otomobil getirme hakkınızı kullanırsınız, garanti koşullarında bin dereden su getirir Borusan "bizim sistemimizde kaydı görünmüyor aracın" diye. Koskoca BMW'nin global garanti verdiğini de tüm BMW Garanti Danışmanları da bilir!

Gitsinler yalanlarını, bahanelerini kendilerine anlatsınlar. Bir Renault bayinin 4 düzine sıfır km Duster'ı satılığa çıkartmadan plakalayıp aynı bayinin ikinci elinde daha yüksek fiyattan sattığına şahit oldum. Kimse bana işi anlatmasın!

Hepsi yalancı, hepsi fiyatların artmasını bekliyor. Başka bir bok bildikler yok. Kim kimi severse işte. Ülkenin çivisi çıktı sonunda!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 6 Mayıs 2022; 18:20:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• CaptainSkyWalker kullanıcısına yanıt

Neresi bedava kaptan ya

• werneke W kullanıcısına yanıt
    Bende ev aldım. Hayırlı uğurlu olsun

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Ben polo özelinde bisey söylemedim.genel olarak söylüyorum.yakinda alan alacak alıcı kalmayacak.her yıl milyon milyon kim alacak araçları.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kıng365 kullanıcısına yanıt
    Eyvallah
    Size de hayırlı olsun

• werneke W kullanıcısına yanıt
    Ben de aynısını yapacağım da insanlarda da para yok.kiraya kim çıkacak o da sorun.

• vfnv kullanıcısına yanıt
    Ev fiyatları ve bankaların verebileceği veya verdiği kredi olayı çok zorluyor insanları
    Benim 4-5 sene önceden düşükten dövize dönmüşlüğüm vardı , yarısından biraz fazlasını da kredi çektim

Ben şehir merkezinde de çocuk büyüdü diye bir ev bulunsun diye aldım
    6-7 yaşında çocuk ile 12-13 yaşında çocuk ihtiyaçları farklı oluyor
    Öyle şehirden uzaklaştım odun yaktım oh mis ile bitmiyor
    Her şeyi deneyimleyince anlıyor insan

Ve söylediğiniz ile alakalı olarak kiraya vermek üzere almadım
    Haftada 2-3 gün o da kış ağırlıklı kullanmak için aldım

1.5 milyon para verip ayda 5-6 bin gelir gelmez
    Artışı olur olmaz uğraşmayı açıkçası istemedim

Netice de bu oyunun kuralları belli
    Yan daire 10 bine kiraya gitti diye 5 binlik evi hadi 10 yap ben diyemem birisine
    Kanunda belli ne şekilde ilerleyeceği
    Biliyorsun alıp kiraya vereyim diye planlarken
    Banka bana senin kredi düşük kaldı hadi arttıralım diyor mu 2-3 sene sonra ?
    Ama zarar da etmek istemem
    Karışık bir konu

Ne ev sahipleri ne kiracı bana göre tam olarak haklı değil
    51 49 kiracı ağır basıyor yine de

Yani evi alıp kira geliri hayali de bilemiyorum
    Komşum yaptı bir kaç ay önce
    500-600 bin verdi fiyatlar uygunken aldı
    Hem kirayı arttıramadı problem yaşadı ( direk ihtarı çekmedi ) hem de o zaman mazot 7-8 di şimdi kira aylık mazot parasını karşılamıyor

Diğer bir değişle 600 bin para bağladın getirdiği gelir mazotu mutfağı karşılamaz duruma geldi
    Satmak istiyor piyasa yüksekken vs

Hangi konuyu konuşursak konuşalım karışık ve çok fazla değişkeni var

• icemy kullanıcısına yanıt

Cam tavansız 2021 model Polo Life DSG 10.000 Km olanlar zaten 2. Elde şu anda 470.000 TL’ye gidiyor.

Sen 2022 model cam tavanlı olanına aldığın fiyat BEDAVA

Haftaya bu fiyatlara 2. Elde %3 - %4 daha koy yani haftaya cam tabansız olanı 485-495 civarı eder.

15 Mayıs’ta görüşelim bu tahminim burda yer alsın.

• Arkadaşlar bugün bayileri gezdim tekrar skoda da araç yok kamiq var 1 tane elit 565 diyorlar.seat arona var 510 a.begendim az çok aracı nasıl iyi Bi araç mi arona?ne dersiniz?

Önermem fakat fiyatlar artmadan piyasada daha iyi bilinen Alman araçlarından birini seçip almanızı öneririm

Yok ki araç almanı İngilizi fransizi kalmadı bakmadığım.yok bayilerde araç maalesef.

O halde mevcut alternatifler arasında en iyi 2. el piyasasına sahip olanı alıp geçin.

bence 2. elde malum mini german tankına da bakın iyi ekmek getiriyor

• icemy kullanıcısına yanıt

Hocam ; inşallah almışsınızdır. Aldın aldın modu açıldı yine.

• M.L.Crassus kullanıcısına yanıt

Yok hocam.Rengi biraz kararsızlığa itti.Birde kkm deki parayı bozmadım.Matrah güncellenmesini bekleyip elimdeki ne kadar artacak ona bakacağım.Birde kripto bataklığına girdim.Ordan bir çıkayım 

Her ay üstüne hatırı sayılır derecede eklememe rağmen inanılmaz bir erime var alım gücünde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi icemy -- 10 Mayıs 2022; 22:52:48 >
  • Beyler şimdi matrahmı düzenleniyor eywah eywah fiyatlar dahada artıcak demek

• Otomobil piyasası yine iyi motosiklet piyasası tutulan tüm modellerde komple merdiven altına geçmiş. Bayiyi arıyorsun bırak önümüzdeki ayı 3-5 ay sonrasına bile gün vermiyor. Çok garip zamanlardan geçiyoruz çok

• tenekekutu kullanıcısına yanıt
    Elinizde değeri hergun artan Bi Ürün var.bunu şimdi mi satarsınız 6 ay sonra %50 zamlı mi.durum bu mu bilmiyorum ama piyasa inanılmaz Bi yere gitti.
    1900w süper Coco tc motor alayım dedim ise git gel biraz da tarz bisey olsun diye.50k isteniyor.zaten arabada benzine veriyoruz o kadar motorda bari elektrikli olsun dersek sonuç bu.

• 
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.