Şimdi Ara

'Sıfır aracın tüketim ortalaması bir süre sonra düşer' Şehir efsanesi mi? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
99
Cevap
0
Favori
20.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu vesileyle sahibinden.com daki 1-2 yıllık araçların neden sıfırından daha pahalı olduğunu da ortaya çıkarmış olduk.Adam aracı açıp motoru alıştırıp 10 bin km bakımı yaparak yakıtı düşürüp size teslim ediyor.. Ee haliyle fiyatta sıfırdan farklı olsu değil mi?
  • Astra J kullanım kılavuzundan;

"İlk sürüş esnasında yakıt ve motor yağı tüketimi diğer zamanlara kıyasla nispeten daha çoktur ve dizel partikül filtresi temizleme işleminin daha sık yapılması gerekebilir"
  • Diğer kılavuzlarda üstü kapalı şekilde belirtilen (büyük ihtimalle "hani bu düşmedi" denmesi ihtimaline karşı önlem olarak) yakıt düşmesini Astra J'nin kılavuzunda açık açık ve net bir ifade ile gördükten sonra konu kapanmıştır sanırım.

Ha konu sahibi yine "bence, mantıken, katılıyorum, aslında, mantıklı" gibi subjektif ifadelerle konuyu uzatıp, "sahibindende neden ikinci elin pahalı olduğunu buldum eki eki" goygoyu yapmaya devam etmek isterse sıkıntı yok tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DolceVita.

Diğer kılavuzlarda üstü kapalı şekilde belirtilen (büyük ihtimalle "hani bu düşmedi" denmesi ihtimaline karşı önlem olarak) yakıt düşmesini Astra J'nin kılavuzunda açık açık ve net bir ifade ile gördükten sonra konu kapanmıştır sanırım.

Ha konu sahibi yine "bence, mantıken, katılıyorum, aslında, mantıklı" gibi subjektif ifadelerle konuyu uzatıp, "sahibindende neden ikinci elin pahalı olduğunu buldum eki eki" goygoyu yapmaya devam etmek isterse sıkıntı yok tabi.

İlk sürüş esnası derken ne kastediliyor.İlk defa çalıştırma da zaten yakıt tüketimi yüksek olur.Yok ilk defa aracı kullanmaysa ne kadarlık sürüşe ilk sürüş diyoruz 10 km mi 20 km mi yoksa daha mı fazla? Ford kullanıcı klavuzu yakıt tüketimini 1600 km den önce ölçmeyiniz diyor doğrudur.Ancak hemen hemen bütün araçlarda ilk 1500 km lik bir alışma devresi olduğunu yazar ve bu devrede aracın sakin kullanılması gerektiği tavsiye edilir.Buradan yakıt tüketimi 1600 den sonra düşer manası çıkarılamaz.Artar anlamıda çıkartırım buradan..

• Bu konuda en iyi ben yorum yapabilirim sanırım.

1.6 HDi motorla 307.000 km yol yaptım. İlk başlarda karma 5 litre yakan motorda km yükseldikçe tüketim de arttı. 300bini geçtiğimde yakıt tüketimim 100 km'de 10 litrelere dayanmıştı. Yakıt yetiştiremediğim için aracı değiştirmek zorunda kaldım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: x15

quote:

Orijinalden alıntı: DolceVita.

Diğer kılavuzlarda üstü kapalı şekilde belirtilen (büyük ihtimalle "hani bu düşmedi" denmesi ihtimaline karşı önlem olarak) yakıt düşmesini Astra J'nin kılavuzunda açık açık ve net bir ifade ile gördükten sonra konu kapanmıştır sanırım.

İlk sürüş esnası derken ne kastediliyor.İlk defa çalıştırma da zaten yakıt tüketimi yüksek olur.Yok ilk defa aracı kullanmaysa ne kadarlık sürüşe ilk sürüş diyoruz 10 km mi 20 km mi yoksa daha mı fazla? Ford kullanıcı klavuzu yakıt tüketimini 1600 km den önce ölçmeyiniz diyor doğrudur.Ancak hemen hemen bütün araçlarda ilk 1500 km lik bir alışma devresi olduğunu yazar ve bu devrede aracın sakin kullanılması gerektiği tavsiye edilir.Buradan yakıt tüketimi 1600 den sonra düşer manası çıkarılamaz.Artar anlamıda çıkartırım buradan..

İlk sürüş esnası derken aracın rodaj süreci kastediliyor.

Yok siz her sürüşte dizel partikül filtresi temizliyorsanız cümleyi farklı yerlere çekebilirsiniz. Mesela bugün sabah kontak açtım 5 dakika içinde üç kere filtre temizledim, işe varırken son 5 dakikada sadece bir kere temizledim Mantıksız değil mi? Cümlenin tamamı rodaj sürecinden bahsediyor.

"İlk sürüş esnasında yakıt ve motor yağı tüketimi diğer zamanlara kıyasla nispeten daha çoktur ve dizel partikül filtresi temizleme işleminin daha sık yapılması gerekebilir"

Daha bişey demiyorum kendi dünyanızda ne manası çıkarırsanız çıkarın.

• quote:

Orijinalden alıntı: rst78

Bu konuda en iyi ben yorum yapabilirim sanırım.

1.6 HDi motorla 307.000 km yol yaptım. İlk başlarda karma 5 litre yakan motorda km yükseldikçe tüketim de arttı. 300bini geçtiğimde yakıt tüketimim 100 km'de 10 litrelere dayanmıştı. Yakıt yetiştiremediğim için aracı değiştirmek zorunda kaldım.

Rodaj sürecinde 2 litre yakarken rodaj bitince 5 litreye çıktı demiştin abi onu da hatırlatalım
  • DolceVita. kullanıcısına yanıt
    Tamam kabul ediyorum opel ilk sürüş esnasında yakıt tüketimi yüksek oluyor diyor.İlk sürüş denilen alıştırma süresi demekki opellerde varmış ve yakıt tüketimi azalıyormuş..Peki bu klavuz ilk sürüşün ne kadarlık bir süre gerektirdiğini ve alıştırma sürecinde ne kadarlık bir tüketim artışı olabileceğini de yazıyor mu? Ben burada ısrarla kendi inandığım düşünceyi savunmuyorum.Konu başlığında da yazdığım gibi doğruyu arıyorum ancak bu yazı beni tatmin etmiş değil..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x15 -- 12 Mart 2016; 22:29:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: x15

Tamam kabul ediyorum opel ilk sürüş esnasında yakıt tüketimi yüksek oluyor diyor.İlk sürüş denilen alıştırma süresi demekki opellerde varmış ve yakıt tüketimi azalıyormuş..Peki bu klavuz ilk sürüşün ne kadarlık bir süre gerektirdiğini ve alıştırma süreci sonrasında ne kadar tüketim olduğunuda yazıyor mu? Ben burada ısrarla kendi inandığım düşünceyi savunmuyorum.Konu başlığında da yazdığım gibi doğruyu arıyorum ancak bu yazı beni tatmin etmiş değil..

Bütün kılavuzlar motorun alışma sürecinden bahseder. Bütün motorlar da temelde aynı prensiplerle çalışıp aynı metodlarla üretildiğine göre birinde tüketim düşer birinde artar muhabbeti olamaz.

Motor parçaları rayına oturdukça motor verimi maksimuma ulaşır ve harcanan yakıt azalır. Opel de kılavuzunda bunu yazmış zaten. Yoksa Opel araçlarını bambaşka bir teknoloji ile üretmiyor.

Parçaların birbirine alışma sürecini ve bu süreçte yağ tüketiminin yüksek olduğunu kabul ediyorsunuz da düzene oturan bir sistemin başlangıçtaki düzensiz duruma göre daha az yakacağını kabul etmekte neden bu kadar güçlük çekiyorsunuz anlamıyorum. Yağ tüketimi yüksekse motor içerisinde sürtünme yüksektir. Sürtünme yüksekse yakıt tüketimi de yüksektir. İki iki dört.

Konuya bakarsanız yakıtın düştüğünü söyleyenlerin sayısı da daha fazla, 12 araçlı arkadaşı saymazsak tabi. Onun 12 aracı hepimize bedel. Kılavuzlar da bu yönde baskı yapmış.

Sıkıntı nerede yani?

• Firmalar yakıt tüketim testlerine sıfır araç gönderiyor demek ki gerizekalılar hepsi..
    Onlar yüksek değerlere göre hesap ediyorsa madem bizim fabrika verisinden az yakıyo olmamız lazım değil mi?
    Bu nasıl bir akıl tutulması yahu..
    Tüketim testleri için 30-40 bin km yok yapıp da mı gönderiyolar:)
    Vallaha akıl sınırlarını zorlayan adamlar var burda cvp vermek boşa

• x15 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Dediklerinizde haklilik payiniz var ancak yazdigim ilk yazida ki degerler zaten tamamen gozlem iceriyor.

Kullanim guzergahim ortalama hizlar birebir ayni hatta arabaya alismamla birlikte biraz hoyratca davrandigim gibi bir gercekte var. Degisen tek kosul hava sartlari.

Yazdigim rakamlar tamamen bireysel tecrubem, kesinlik icermiyor.

Rodaj ve yakit dusmesinin yasanacagina inananlardanim.

• Hocam ben rodaj filan bilmem ama kullandığım sıfır araçların hiçbirinin yakıt tüketimi bi süre yada 1 yıl sonra düşmedi başta neyse sonra da aynı kaldı bence o fabrika verileri tamamen yalandan ibaret

• bence dizel için geçerli olabilir çünkü benzinde bizzat denedim pek bir fark yok
    ama filtreler falan yenilenince tabiki performans farkı var
  • aynen
  • ridleyscott kullanıcısına yanıt
    Abi fabrikadan rodaj yağı ile çıkıyor. Tam sentetik yağdan daha yoğun ayrıca parçaların birbirine alışması için içeriğide farklı.

tam sentetik yağa geçince 0.5 - 1 lt arası tüketim düşüyor.
  • hic gozlemlemedim kullandigim araclarda. birde motoru acma vardi aracin maksimum hizini artiriyordu.

• İlk bakımdan sonra yakıt düşüyorsa ilk bakımı aracı alır almaz yaptıralım madem.
  • honda civic otomatik elegans 2008

1000 -5000-10000 her seferinde ortalama düştü

passat 1.6tdı dsg 2015

1000 farketmedi- 5000- ortalama düştü 10.000 bekliyorum.

tabi havaların ısınması denk geliyor passata o da yanıltabilir

şahsen rodaja inanıyorum
  • anlaşılan bazı modellerde gerçek bazılarında şehir efsanesi
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.