Şimdi Ara

'Sıfır aracın tüketim ortalaması bir süre sonra düşer' Şehir efsanesi mi? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
20.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaşlar ben şu an sıfır araba kullanıyorum ve bu tüketim işini birebir gözlemleyerek ölçerek yapıyorum.Sırf bu işi hobi olarak takip ediyorum..Yakıt ölçümünü her zaman depo doldurarak yapıyorum..Sürüş mesafesini ve şartlarını ayarlıyorum.Sıcaklığa ağırlığa vb..değişkenlere dikkat ediyorum..

Henüz 3000 km yapmadım ama 1500 km lik dikkatli kullanılması gereken dönemi çoktan tamamladım..Şu ana kadar herhangi bir tüketim azalması gözlemlemedim.Sıfır iken ne yakıyorsa şimdi de birebir aynısını yakıyor.(Gözle görülmesi mümkün olmayan bir hata payı olabilir.)

Bu konu içerisinde yazan 17 kişi tüketimin azaldığını 14 kişi de herhangi bir değişiklik olmadığını yazmış..Yani gözlemler hemen hemen eşit..Gelelim üreticinin klavuzlarına bu konuda sadece opel klavuzunda orijinal klavuza baktım Fuel and engine oil consumption may be higher during the running-in period.Running in (motoru alıştırma) süresince yakıt tüketiminin yüksek olabileceği belirtilmiş.Kesin olur da denilmemiş..Diğer kullanım klavuzlarında böyle birşey yazmıyor..

Şimdi alıştırma sürecince tüketim azalması olduğunu varsayalım.Peki bu hesap edilecek kadar ciddi oranda mıdır? 0.1 lt de tüketim azalmasıdır.1 lt de tüketim azalmasıdır.Burada 1 lt azalma olduğunu söyleyenler var.Nasıl olur da bir araba 3000-5000 km sonra aniden 1 lt daha az yakmaya başalr.Bu efsane değildir de nedir?BU denli bir tüketim azalamsı olsa firmalar tef davul çalıp duyururlar..

• japon araçları ilk 1000. kilometrede servise bakım için çağırıyorlar
    rodajla alakası oalbilir mi bunun?
  • Metal-Metale sürtünmenin olduğu her ünitede rodaj bir gerçektir. Tolerans aralıkları daha düşük üretim metotları sayesinde eskisi gibi uzun uzadıya süren bir durum değildir. Ayrıca 0,5-1 litre gibi bir düşüş de beklememek gerekir. Zamanla parçalar birbirine alıştıkça 0,2-0,3 lt gibi bir düşüş olacaktır. Daha yüksek olan düşüşlerin sebebi, bilindiği aksine rodajdan dolayı değil, arabaya alışma sürecimizin bitmiş olmasıdır. Huyunu suyunu bildiğimiz araçta gaz tepkilerimiz ve vites değişim aralıklarımız iyice oturur, dolayısıyla daha az yakıt yaktırır duruma geliriz.
  • düşse düşse ne kadar düşecek. 1 litre 2 litre falan mümkün değil. bence tamamen önemsiz bir durum. Kaldı ki motorun alışmasından ziyade kullanıcının araca alışması bence daha önemli tüketim açısından.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlkanExclusive

Abi fabrikadan rodaj yağı ile çıkıyor. Tam sentetik yağdan daha yoğun ayrıca parçaların birbirine alışması için içeriğide farklı.

tam sentetik yağa geçince 0.5 - 1 lt arası tüketim düşüyor.

Siz simdi bunu yazinca, araci bayiden teslim alirken, teknisyenlerle yasadigim diyalog kafamda canlandi bi anda.

ilk bakimdan sonra farkedilir bicimde tuketimin dusecegini belirtmisti teslim eden arkadas. Dusmustu de.

• 2015 yılında aldığım ve 13 bin yaptığım aracımın tüketimi azalmadı.Hatta ilk km lerde resim çekerdim ne kadar yaktı diye.Şu an yine aynı yolda aynı litre yakıtı tüketiyor.Bende inanmıyorum yakıtın düşeceği mevzusuna.
  • Astra h de 1 litre kadar düşmüştü.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Simdiki 9500kmde, ilk 3000 en cok yaktigi donemdi, 5000 ve 7000den sonra kademeli dustu.

Eski 1.4tdi aracimda 60binden sonra iyice düşmüştü ilk kmler metal alismasina bagli yakit düşse de, benim ornekteki gibi olan durumlarda kurumlanmanin getirdigi tuketim azalışı oluyor. Birkac tdi kullanicisindan da duymustum 60binden sonraki bu durumu..

• Selamlar..
    Konuyu acali 6 aydan fazla oldu..Araba 9 bin km ye yaklasti.Yaptigim deneyin sonucuna gore kesinlikle yakitta en ufak bir dusme soz konusu degil..Araci ilk aldigimdan beri yakiti gozlemliyorum.Yakitta artisin oldugunu soyleyebilirim ama katiyetle azalma yok..Ilk bakima kadar gozlemlerim devam edecek.Eger bakim sonrasi azalma olursa yine mutlaka burada paylasacagim..Actigim konunun arkasinda duruyorum..

• İmzadaki aracı bayiden çıkardığımda yaklaşık 2000 km 14-15litre/100km yaktı sonra yavaş yavaş 10-11 lere düştü dikkatli kullansam 8-9 yaktırırım

• Rodaj mekanik sürtünme var oldukça olacaktır. Kendi araçlarımdan ve çevremden yaşadıklarımı gözümün önüne getiriyorum. En yakın arkadaşım daha 2015 ağustosda 0 km kangoo aldı. 8000 - 9000 km'den sonra tüketim tam 1 lt düştü. Yaşamadan konuşmayın şu forumda ya

• quote:

Orijinalden alıntı: Spirited

motorlar demir ve alimunyumdan yapıldığı sürece,sütünme var olduğu sürece ve parçalar birbirine temas ettiği sürece rodaj diye birşey hep vardır ve var olacaktır.Eskisi gibi rodaj yoktur derken hocam? Şimdiki motorlarda sürtünme yok , aliminyum demir parça yok ve parçalar asla birbirine değmiyormu?Her 0 arabanın rodajı vardır.rodaj süresince ani devir yükselitlmemeli,frenlere yüklenilmemeli,uzun süre aynı viteste yüksek devirlerle gidilmemeli.en geç 5000 km dede yağ ve filitre değiştirilmeli ki rodajdan geriye kalan demir,aliminyum parçaları motor yağında uzun süre kalıp zarar vermesin.

Fakat yeni teknoloji ile beraber parçalar hep lazer kesim oluyor. Bu da çok çok az pürüz ve sürtünme demek değil midir?

• 2013 te sıfır aldigimiz 0.9 stepway sehir ici 7 lt ortalama yakiyordu.3 yil oldu suanda 7 lt yakiyor.hicbir degisiklik yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mercedes gla klavuzunda 1500 km ye kadar 140km yi geçmeyin diye yaziyor.aynı şekilde devirlere dikkat edin freni tepiklemeyin gibi ibareler var yanlış hatırlamıyorsam.

Ancak tüketim ile ilgili bir ibare yok.bence üreticiler motora zarar gelmesin diye bu uyarilari yapıyorlar tüketim ile ilgili bir önerileri bulunmuyor.

Rodaj konusunda ilk 1000 kmde performansli kullanım öneren bir kesim de var .

Kesin birşey söylemek güç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frostburn -- 28 Eylül 2016; 21:07:05 >
  • Rodaj konusu apayrı birşey ve dikkat edilmeli.
    Yakıtın düşmesi olayı abartıldığı kadar değil.Eski araçlarda belki büyük bir düşüş oluyordu fakat günümüzde bir litre düşse bile bence büyük bir düşüş sayılır. İnsanlar araca alıştıkları için (uygun vites uygun devir) düşüşü kendileri yapıyor fakat bu düşüşün km yaptıkça olduğunu düşünüyorlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağır motor ne ya. :D Ben 0 i20 ile 20.000 KM'ye kadar adam akıllı arabanın gazına basmadım. 2000-2500 devir arası kullandım benzinli arabayı. :D Ama basınca diğer i20'ler ne kadar gidiyorsa oda o kadar gidiyordu. Yakıt tüketiminde de en ufak bir değişme yoktu.

Tabii ki araba alındığı gibi yüksek devir çevirmenin değil rodaj döneminde her dönemde araca zararı vardır.
  • 20 den fazla 0 araba sahibi oldum işkembeden sallamayın düştüğü falan yok

• Rodaj diye bişey var, rodajdan sonra yakıt düşmesi diye bişeyde var. Ama bunun sebebi araç değil, şöfordür. Nasıl ki mekanik parçaların uyumu diye bişey var, kişinin aracına alışması içinde belli bir süre geçmesi gerekte. Ben aracı ilk aldığımda bütünlesene kadar biraz süre geçti. Bu sürede gaza tepkilerini vs ölçtüm araçta. Daha sonrasında alışınca 0,5 litre civarı bi düşüş oldu yol bilgisayarına değerine göre. İlk aldığım kmlerde 7,8 lt civarı yakıyodum. Şuan 7,3-7,5 civarına geriledi şehir içi..

Bi başka durumda, aracı 0 km bayiden aldığınızda cillop gibi boyası var heryeri tertemiz. İlk kmler araca onca para bayılmanızın verdiği incelik sayesinde araca daha iyi bakıyosunuz, yavaş gidip aracı inceliyosunuz. Aman çok basmiyimde motorum yorulmasın diyosunuz. Daha sorasında ilk heyecanlar geçince dipgaz gezmeye başlayıp, ışıklarda ilk kalkan olduğunuz için yakıt biraz daha artıyor.

Sonuç itibariyle araç aynı yakıyor, ama sürücü aynı yaktırmıyor...

• Rodajla ilgili bir şeyler okuyayım diyip de yine asoz un servetini ve aldığı 0km arabaları öğrenmiş olmak bugün de çok sevindirdi beni. Teşekkürler kahraman, bizi her konuda olduğu gibi bu konuda da tartışılan konuyla alakasız; aldığın araçları saydığın için...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.