Ben de 2023 superb aldım araçta trim sesi var ve yerini tespit edemiyorlar sunroof ya da göğüs diyorlar ses bana kafayi yedirtecek. Önce sunroofu sonra gogusu acacaklarmis. Sıfır aldığım aracı sokturup taktırmak istemiyorum. Arabadan midem bulandi. Yapacak arkadaş abi ses gelmeyene kadar söker söker takarız diyor lafa bak. Borçlar kanununun ilgili maddesi açık değil malın ayipli sayılması için bir kriter sunmuyor motorda inse ayıplı mal trim sesi de bence ayıplı mal benzer bir şey yaşayan var mı ? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Sıfır araçta trim problemi ayıplı mal satışına girer mi? (2. sayfa)
-
-
trimleri sökünce ilk hali gibi sıkı olmuyor daha. daha da başka trim sesleri gelmeye başlar. şikayet ettiğiniz trim sesi çok yüksek derecedeyse kurcalatın ama az şiddetli bir sesse bence hiç elletmeyin. müziğin sesini açın duymamak için.
-
Sattım gitti hocam 😁
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
naptınız o trim sesi mevzusunu? aracı ellettirdiniz mi yoksa saldınız mı öyle?
-
benim fabiada da sesler var. ne yetkili ne de yetkisiz kişilere sıfır arabamı trim sesi yüzünden elletmezdim. elletmedim de.
-
Servise götürmüştüm göğüs bölümünden değil de sağ kapıyı açıp oraya yalıtım malzemesi koymuslardı.Ses tamamen kesilmese de çok azalmıştı
Ben sürekli arabayı dinleyen biriyim. Sese takmamam mümkün değil. Tüm mevzuati okudum aynı arızayı 1 yılda 3 kez yapınca direkt misliyle değiştirme hakkım var. Ben kafaya takacagima onlar taksin. Sadece kafamı kurcalayan bizde adalet hep geç tecelli ediyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bu kadar kafaya takma hocam. trafikte gidiyor sonuçta bu araçlar. adamın biri gelip çarpsa arabadan soğuyacaksın demek ki.
-
Yüzde yüz katılamıyorum hocam. çok yapan araba var, az yapan araba var, çok nadir de olsa hemen hiç yapmayan var. üstelik araç sınıfı ile de doğrudan alakalı değil.
çok ülke gezme ve farklı ülkelerde yollarda araç kullanma fırsatım oldu. cam gibi yolda bile bir araba bızırdayacaksa bızırdıyor, emin olabilirsiniz.
-
Sıfır aracı bilemem ama eski araçta trim sesinin kaynağını bulmaya çalışmadan önce motor kulaklarını ve amortisör ve yürüyen sistemi kontrol etmek şart. Bunların yarattığı gereksiz titreşim de trim gürültüsü yapıyor.
K.
Hocam aslında kafaya takmamiz lazım. Bizim ulkemizdeki piyasayı Avrupalı üreticiler 3. Dünya pazarı olarak görüp çöp statusundeki her şeyi bize getiriyorlar. Biliyorlar ki hakkını aramaz arasa da çözüme ulaşmaz vs. Ben d sınıfı araba aldım en azından şöyle 2-3 yıl gecsinde ondan sonra ses gelsin. Müziğin sesini açıyorum baslı müzikte titresimden cızırtı yapıyor. Ona müdahale ettirdim yine devam ediyor lanet olsun baslı müzik dinlemem dedim bu seferde tıkırtı başladı. Ben de sizin gibi düşünüyordum dokundurmuyum actirmiyim vs ama arabaya her bindigimde yok boyle olmaz halletmem lazım diyorum bakalım Şubat'ta götürcem aracı servise tekrar.
Benim araçta motordan vs gelmiyor çünkü tam bir trim sesi değil daha çok tık tık sesi çukurlardan geçerken net bir şekilde tık tık ses geliyor ya da araba esnediginde vs geliyor. Ben servise goturdugumde acaba ben mi çok takıyorum çok ses gelmiyor mu belki oradakiler ses gelmiyor diye başlarina savarlar vs diye düşündüm ama önce aracı kabul eden arkadas araca bindi sonra ustalari bindi evet ses var dediler. Bariz bı ses var yani.
1000 km de şanzımanı patlayan adamın aracı bile ayıp mal sayılmazken sizinki..
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
2. kalite mal konusunda haklısınız. 2019'dan beri 5 adet sıfır araç aldım sattım. hepsinde de fabrikasyon işçilik hataları ve kalitesizlikler mevcuttu.
-
Forumdaki herkesin paylaştığım linki izlemesini tavsiye ederim. Türkiye'yi nasıl 3. Dünya ülkesi olarak gorduklerinin kanıtı. Aynı araba Avrupa'da kusursuz ama Türkiye dekilerin hepsini sorunlu.
Sebastian Carlos (@kedibekir) on XtwitterTürkiye’nin nasıl bir ülke olduğunu anlatan en net video.https://twitter.com/kedibekir/status/1748591679135785086?t=H4kt1UhLQ-9Sda8lOdwjxg&s=19
Sözde japonlar sağlammış, onlar eskide kaldı artık toyota, honda, suzuki falan hepsi dandik paslanir, göçük olur kaputu sallanır vs vs.. Efsane arabalar geçmişte kaldı.. Hitler bile şimdiki volkswageni o dsg denen mühendislik hatasini görse 2.kez kahrından intahar ederdi .. Sağlam arabalar bitti telefon gibi kullan at , zaten geri dönüştürülmüş malzemeden üretilen şeylerden eski dayanıklılığı beklemek hata olur.. Sadece araba değil her şey öyle , gıdaların bile eski tadı yok.. İnsanlar üredikçe, tüketim arttıkça kalite düşecek bunlar nispeten yine ortalama günler :))
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 20 Ocak 2024; 19:11:37 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X