2. El C segment dizel veya ikinci el d segment benzinli.Ama önce kendi ihtiyaclarınızı belirlemelisiniz.Belkide size b segment yeterli olacaktır.Ama sıfır b segment yerine temiz C segment HB araç herzaman daha mantiklidir.
quote:
Orijinalden alıntı: CouragePapillon
2. el araba almak zor iş tekrarlıyıorum B segmenti 0 al.
2. el alacaksan;
km sinden emin olacaksın(yetkili servis bakımlı olması şart bunun için, gerçi işi abartıp her 15.000 km de bi km düşürenler de var)
Neresi boyalı, neresi değişmiş nasıl değişmiş emin olacaksın( şasede bi sorun olup olmadığını nası kestireceksin)
Arabayı gideceksin teste sokacaksın( Boyalı arabaya boyasız diyen aptal satıcıyı çekeceksin)
Hadi yukardakileri bi nebze yaptın, e peki bu arabanın nasıl kullanıldığını, nerelerde kullanıldığını nasıl bileceksin ?
Herhangi bi mekanik arızaya sahip olmadığına nasıl emin olacaksın ?
Demek istediğim çeşit çeşit sıkıntı. Belki benim titizliğimden, cahilliğimden gözümde büyüyordur bu sıkıntılar. Ben senin yerinde olsam 0 arabadan şaşmam. Ama ben de isterim şuan kullandığım civic i satıp bi 2002 model 3.20CI almak :)
Arkadaşım sen hiç arabayı expertize sokmadın anlaşılan. expertiz 2 bölümden oluşur ve 60 tl dir. 30 luk kısmı kaporta boya vsvs diğer 30 luk kısmı motor ve yürüyen aksam. Yani arabanın motorunu geçtim haşat etmeyi kılına zarar verdiyse çıkar o raporda bir bir Devir eski devir değil bırakın şu 2. alınmazları
Bizde arkadaşa 4 ay 2. el araba aradıktan sonra sıfır seat ıbıza dsg almaya karar verdik , hep yalan dolan 3 kağıt ,, en son beylikdüzü birmottan 2. el araç alalım dedik ekpertiz raporunu önümüze koydular bizde yetkili servis die inandık tek parçada boya vardı alıcaktık arabayı her konuda anlaştık , bi exper yakınımız arabayı gördüğünde bize kapılarda boya olduğunu söledi sonra anlaşıldıki kaput dahil 7 parcada boya var aletta , istanbulda 2. el almak çok zor istoç ta tüm disel arabalar anlaşmış gibi 80000 90000 km de ne kadar büyük raslantı değilmi