Şimdi Ara

Sıfır Ford Ranger 2.2 XLT almak. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
20.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ranger güzel araç ancak ticari amaçla alınmıyorsa 2 çeker tercih etmenin pek anlamı yok hobi amaçlı alınacaksa mutlaka 4x4 olmalı onunda dehşet mtv si mevcut 2 çekerle bozuk yollarda köy kasaba vs gidilir iş görür ancak çamurda karda kalırsın.2 çekerin tek avantajı mtv

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tanjugunduz

Yıllık vergisi ne kadar bu araclarin birde kaskosu normal otomobiller gibi mi çıkıyor
    Araç çok güzel valla bende merak ediyorum MTV ???

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni kasaları ilk çıktığı zaman 3.2 wiltrak almak için bayi ile anlaşmıştım turuncu efsaneydi ama mtv aşırı yüksek çıkınca alamadım. Yanlış hatırlamıyorsam 100 bin civarlarıydı o zaman aldığım fiyat. Nasip olursa bir gün kesin almak istiyorum hayırlısı ile bir Amerikan Pick-up.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu arada 3.2 lerin bir kısmı nasıl oluyorsa mtvlerini 4x4 gibi değil 4x2 gibi düşük ödüyorlar nasıl bir dümen var orda çözemedim bir türlü bu konuda bilgisi olan varsa aydınlatabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selhamnes -- 2 Kasım 2018; 14:41:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: selhamnes

Yeni kasaları ilk çıktığı zaman 3.2 wiltrak almak için bayi ile anlaşmıştım turuncu efsaneydi ama mtv aşırı yüksek çıkınca alamadım. Yanlış hatırlamıyorsam 100 bin civarlarıydı o zaman aldığım fiyat. Nasip olursa bir gün kesin almak istiyorum hayırlısı ile bir Amerikan Pick-up.
    Hocam 4x2 alırsan MTV binek araç gibi motor hacmine göre değil, ticari araca göre oluyor. Bilgin olsun.

4x4'lerde de kasa boyuna göre binek/ticari olayı vardı ama detayını hatırlamıyorum. Kasa belli bir uzunluktan fazla olunca 4x4 olsa bile ticariye göre MTV oluyordu sanırım.
  • 4x2 lerin MTV tutarı 2018 yılı için senelik 1600 lira. Ben 4x2 ile abartılmayacak derecede çamur dağ bayır gezdim. Balığa gidiyorum sık sık. Abartı derecede off road yapılacak sulu çamur bataklara girmedim. Fakat lütfen kafanızdaki ön yargılarınızı atın bu araçlar motor gücü ve yerden yüksek olması sebebiyle girip çıkmadığı yer pek yok. Ayrıca benim aracımda A-T lastik vardı bunun etkisi fazla. Eski aracım manuel vites olduğu için yakıt tüketimi uzun dönemde şehir içi 8.2 yeni alacağım araç otomatik vites olacağı için 9-9.5 litreden aşağı yakmaz. Arka koltuk mesafesi şaşılacak derecede iyi. Ben de f10 kasa 5 serisi vardı. İnanın o araç kadar sallanmıyor bu yani sanılanın aksine arkada hoplaya zıplaya gitmiyorsunuz. Gerçekten bu araçlar hakkında konuşulanlar daha önce hiç binmemiş ve kullanmamış olan insanların yaptığı yorumlar. Benim babamda buna dahil. Demediğini bırakmadı alırken, benden çok bindi arabaya. Yok park sorunuymuş bilmem ne. Elbette dar yerlere giremiyorsunuz ama aracı kullanması daha kolay. Kimse zaten yanınıza yaklaşmıyor. Araba büyük olduğu için geniş yerlere park ediyorsunuz haliyle. Derseniz bu kadar memnunsan niye sattın benim tek sebebim uzun yolda da bu aracın şehir içine yakın yakıt tüketimi yani uzun yolda yine 7.5 - 8 litre civarında yaktım. Fakat sattığım için çok pişmanım. Her yerde söylerim birbirinden alakasız onlarca araba kullandım ibiza cuprasından tutun f10 5 serisine ondan land rover defenderına kadar. Şehir içi 1-2 litre fazla yakmayı göze alıyorsanız bu araçlar sizi üzmez, keyif verir. Marka takıntım yok fakat Navara sonrasında Amarok bu araçlar arasında en konforlusu. Kesinlikle otomobil konforu vermez fakat ne bir trim sesi ne süspansiyon sertliği yoktur. Elimden geldiğince fikir arayanlara şeffaf bi şekilde yardımcı olmaya çalışırım.

• selhamnes kullanıcısına yanıt
    Ödediğiniz senelik mtv tutarı aracın kasko bedelinin %5 inden fazla ise mtv tutarını bir alt dilimden ödüyorsunuz. Yani 4x2 vergisi diye bi şey yok.
  • Bu araçlar her yıl muayeneye giriyor değil mi?
  • D@rbeli M@tk@p kullanıcısına yanıt
    4x2 ler her yıl giriyor.
  • Geçen yıl işim dolayısıyla Ranger 4x4 aracı 1 yıl kullandım, bu sene işyeri Mitsubishi L200 4x4 Tornado aldı ve onu kullanıyorum, her iki aracı mukayese edecek olursam;
    Konfor: Ses izolasyonu olarak kesinlikle Mitsubishi daha başarılı, motor sesi olarak da Mitsubishinin motor sesi kabine çok az geliyor, Ranger 110 km den sonra içeriye dayanılmaz derecede motor sesi alıyor, Mitsubishide bu yok. Ama iç dizayn olsun, Direksiyonun yumuşaklığı (Ford da elektrikli, Mitsubishi de Hidrolik), Vites geçişlerinin ve debriyajın harikulade yumuşaklığı ile Ford daha konforlu. Arazi performansı olaraksa kesinlikle Mitsubishi, Ford da, sadece 4x2, 4x4, ve 4x4 Low varken, Mitsubishi de ek olarak 4x4 ün daha da ağır devirlisi ve diferansiyel kilidi de var, ayrıca araziye girince Mitsubishi daha rijit duruyor ve insana güven veriyor.
    Yakıt Tüketimi, ilginç bir şekilde Mitsubishi motor olarak büyük olmasına rağmen, Rangerdan az tüketiyor (İzmir şehir içi, dışı karışık Mitsubishi 8 lt, Ford en az 9 Lt re tüketiyor)
    Donanım olarak hemen hemen ikiside aynı idi, sadece Rangerda çist bölgeli klima varken, Mitsubishi de yok sadece dijital klima var.
    Bir de son olarak şunu söyleyeyim Mitsubishi de çok ilginç bir özellik var (Ranger da olmayan) Sabah ilk çalıştırma da motor soğukken kaloriferi açtığınızda motor devri birden yükseliyor ve yaklaşık 2 dakika sonra içeriyi muazzam bir şekilde ısıtmaya başlıyor, sanırım resistans var, geçen gün izmir de hava sıcaklığı 6 dereceye düştü, ve bu özellik inanılmaz bir keyif verdi bana.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dukeee

Olabilir hocam bu şekilde yapılı bu renkte başka araç yoktu Eskişehir'de.
    Haklısınız. Zaten Eskişehir'de dikkatimi çeken iki pick-up araçtan biri bu diğeri ise Banaz Otomotiv'in sahibinde olan Ford Raptor'dı (sanırım).
  • zeytinkoy kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim onu biliyorum. 4x4 olunca binek olarak alınıyor mtv alternatifi yok bildiğim kadarı ile ama 3.2 lerin bir kaç tanesini sahibinden de gördüm yıllık 600 TL mtv ödüyorlardı bir tanesinden vergi dairesine bu şekilde işlettiğini öğrendim ama nasıl yaptığına dair bir bilgi alamadım

• Dukeee D kullanıcısına yanıt
    O söylediğinizi biliyorum ama benim anlatmak istediğim o değildi bir kaç ilan gördüm sahibinden de hatta bir tanesi ile görüşmüştüm vergi dairesinde 3.2 4x4 olan aracı aynı 4x2 ler gibi yılda 600 TL mtv çıkıyor gözüküyor ama nasıl yaptığının detayını bilmiyorum.

• quote:

8-9 bin lira kadar tuttu. Bu arada 118 bin liraya 4x2 otomatik araç buldum ayırttım nasipse haftaya alacağım. Diğer bayiler kafayı yemiş kimisi liste fiyatından yüksek fiyat söylüyor.
    Hangi bayi hocam bu antalya otokoç 151 2 çekere 167 4 cekere fiyat verdi

• kyokushin K kullanıcısına yanıt
    Yanlış anlamazsanız bayiyi pazartesi paylaşayım. Kapora gönderemedim çünkü adıma ayırttım sadece. Eğer bu fiyatlara yakın isterseniz İzmir İzkara yönlendirebilirim. Yine İzmir arkas iyi fiyat veriyor.
  • Ford çetaş 130 bin dedi 4x2 dizel at...

Mtv si 1600tl civarı 4x2 lerde aracın ağırlığı baz alınıyor.

4x4 ler binek araç muamelesi gördüğü için 2.2 motor vergisi çıkıyor.

• Dukeee D kullanıcısına yanıt
    Tabiki teşekkürler

• quote:

4x2 ler her yıl giriyor.
    4*4'ler de her yıl giriyor.

• amadeus99 A kullanıcısına yanıt
    Bunu bilmiyordum. Ülke pvp server gibi gerçekten. Araba kamyonet, 4x4 olursa otomobil vergisi, otomobil olarak vergi var ama köprü olarak 3. köprüden geçmek zorundasın, 4x4 diye otomobile soktular senelik 5000-9000 arası vergi ödedin ona da tamam her sene TÜV'e gideceksin
  • quote:

Bunu bilmiyordum. Ülke pvp server gibi gerçekten. Araba kamyonet, 4x4 olursa otomobil vergisi, otomobil olarak vergi var ama köprü olarak 3. köprüden geçmek zorundasın, 4x4 diye otomobile soktular senelik 5000-9000 arası vergi ödedin ona da tamam her sene TÜV'e gideceksin
    Mantık bu toprakları çoktan terketti.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.