Şimdi Ara

Sıfır Ford Ranger 2.2 XLT almak. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
45
Cevap
0
Favori
20.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arac guzel ama ticari bir pick up icin en fazla 60-65000TL verilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4x4 pick-up araclarda da vergiler otomobil, SUV gigi yuksekten aliniyor. Her sene TUV muayenesi var ticari ruhsat oldugu icin.

4x2'lerde MTV ticari arac kategorisinde.

Birde, gecen yillarda bir mevzuu vardi. 4x4 Pick-up araclarda arka yukleme alani uzunlugu dingil mesafesinin yarisindan az ise vergi Otomobil vergisi, yarisindan fazla ise ticari arac vergisi olarak odeniyordu.

Hatta bu yuzden bir donem Mitsubishi L200'ler uzun sasi-kisa sasi olarak farkli boylarda satisa sunulmustu.

Bu mevzuu hala var mi bilmiyorum. Varsa bile, pazara sunulan modeller bu iki olcu opsiynunu sunabiliyor mu onu da bilmiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2016 hilux revo 4x2 kullanıyorum..Vergi konusu şu şekilde:
    1-4x2 kamyonette eğer sürücü ve ön yolcu kısmı var ama arkada taşıma alanından başka seyahat edilecek alan yoksa (ford transit gibi kamyonet gibi) ticari kamyonet vergisi ödüyorsun.Eğer hilux ranger amarok gibi arkada yolculuk edecek 2. koltuk bölümü varsa panelvan vergisi ödüyorsun.(enteresan ama vergi dairesine sordum yazılı olarak böyle cevap geldi)
    Soru:Panelvan vergisi ödeyince hız limiti panelvan gibi mi oluyor?Hayır, ruhsatta ne yazıyorsa ki bende kamyonet yazıyor, dolayısıyla panelvan vergi veriyorsun, kamyonet gibi yavaş gidiyorsun..

2-4x4 araçlar arazi taşıtı işlem görüp otomobiller gibi mtv veriyor.(6 bin tl yıllık)
    Soru:4x4 kamyonetlerde otomobil gibi vergi veriyorum, onlar gibi hızlı gidersem ceza yer miyim? Evet ceza yersin..4x2 kamyonet hız limitinde kullanıyorsun ticari araç gibi muamele görüyorsun çünkü...

3-4x2 yada 4x4 ticari kamyonetler her yıl muayeneye girer..

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.