|
Bildirim
|
4x2 lerin MTV tutarı 2018 yılı için senelik 1600 lira. Ben 4x2 ile abartılmayacak derecede çamur dağ bayır gezdim. Balığa gidiyorum sık sık. Abartı derecede off road yapılacak sulu çamur bataklara girmedim. Fakat lütfen kafanızdaki ön yargılarınızı atın bu araçlar motor gücü ve yerden yüksek olması sebebiyle girip çıkmadığı yer pek yok. Ayrıca benim aracımda A-T lastik vardı bunun etkisi fazla. Eski aracım manuel vites olduğu için yakıt tüketimi uzun dönemde şehir içi 8.2 yeni alacağım araç otomatik vites olacağı için 9-9.5 litreden aşağı yakmaz. Arka koltuk mesafesi şaşılacak derecede iyi. Ben de f10 kasa 5 serisi vardı. İnanın o araç kadar sallanmıyor bu yani sanılanın aksine arkada hoplaya zıplaya gitmiyorsunuz. Gerçekten bu araçlar hakkında konuşulanlar daha önce hiç binmemiş ve kullanmamış olan insanların yaptığı yorumlar. Benim babamda buna dahil. Demediğini bırakmadı alırken, benden çok bindi arabaya. Yok park sorunuymuş bilmem ne. Elbette dar yerlere giremiyorsunuz ama aracı kullanması daha kolay. Kimse zaten yanınıza yaklaşmıyor. Araba büyük olduğu için geniş yerlere park ediyorsunuz haliyle. Derseniz bu kadar memnunsan niye sattın benim tek sebebim uzun yolda da bu aracın şehir içine yakın yakıt tüketimi yani uzun yolda yine 7.5 - 8 litre civarında yaktım. Fakat sattığım için çok pişmanım. Her yerde söylerim birbirinden alakasız onlarca araba kullandım ibiza cuprasından tutun f10 5 serisine ondan land rover defenderına kadar. Şehir içi 1-2 litre fazla yakmayı göze alıyorsanız bu araçlar sizi üzmez, keyif verir. Marka takıntım yok fakat Navara sonrasında Amarok bu araçlar arasında en konforlusu. Kesinlikle otomobil konforu vermez fakat ne bir trim sesi ne süspansiyon sertliği yoktur. Elimden geldiğince fikir arayanlara şeffaf bi şekilde yardımcı olmaya çalışırım.
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeytinkoy -- 2 Kasım 2018; 9:29:30 > |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|