Şimdi Ara

İstanbul'da Kış lastiği gerekli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bu konu önceden çok tartışıldı biliyorum ama henüz net bir sonuç elde etmiş değiliz sanırım.

Son 2 haftadır hergün yabancı sitelerde kış lastiği karşılaştırmalarını okuyorum, değerlendirmeleri ve test sonuçlarını inceliyorum.
    Hepsinin altını çizdiği ana konu 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda kış lastiği gerekli. iyi güzel, bende son 20 yılda istanbulun sıcaklık ortalamalarına aylara göre bakıyorum genelde hep 7 derecenin üzerinde seyretmiş. Bu durumda kış lastiği olan biri nasıl performans alır?

Kış lastiğini 10 derece sıcaklıkta ıslak zeminde test ediyorlar (tam istanbulda kış havası) ve yaz lastiğinden daha uzun frenleme mesafesi olduğu görülüyor.

Birebir aynı araçta ıslak zeminde 110km ile giderken frene basıldığında
    Kış lastiği: 58metrede duruyor.
    Yaz lastiği: 51metrede de duruyor.
    Gördüğünüz gibi arada 7 metre fark var, büyük bir fark.
    Test videosu:
    http://www.youtube.com/watch?v=Oi-o_njQW34

İstanbul gibi kışı ılıman geçiren bir iklimde kış lastiği almak ne derece mantıklıdır? Hele arada kışın 10 derecenin üzerine çıktığı zamanlar çok sık oluyor. Emniyet için kış lastiği alıyoruz ama frenleme mesafesini çok arttırıyoruz.

Acaca ıslak zeminde daha iyi sonuç veren bir 4 mevsim lastik alınsa daha mantıklı olur mu? Yazın yaz, kışın 4 mevsim lastik acaba istanbul için iyi bir lastik seçimi olabilir mi?

• İstanbulda avrupa kışı ortalaması her 3 sene'de 2 hafta oluyor, bende 3 yıldır bu konu üzerinde karar veremedim kendi şartlarıma göre.

Gece geç saatlerde aracınızı kullanıyorsanız, her gün aracınızla işe gidip geliyorsanız ve köprüler ve geçitlerdeki buz olasılıkları dikkate alındığında bu şartlarda ben kış lastiği takardım, kullanıma bağlı olarak kış lastikleri fren mesafesi haricinde çok avantajlı.
  • Kış lastiğini, diğer tüm ürünler gibi özelliklerini bilip kullanmak gerekiyor.
    Evet malesef fren mesafesini uzatmakta.
    Dolayısıyla ona göre fren mesafesi bırakmak, daha sakin gitmek ve sert hareketlerden kaçınmak gerekiyor.
    Bazı insanlar kış lastiğim var diye düşünüp ralli pilotuna bağlayabiliyorlar
    Bence benim gibi hergün aracınızı kullanmanız gerekiyorsa taktırın.
    Yok eğer, yol çok kötü (çok soğuk veya kar yağışlı) ise aracımı evde bırakırım, en kötü otobüse veya taksiye binerim vs diyorsanız gerek yok.
  • Geçen sene Aralık ayında, İstanbul'da yaşanan kepazeliği bilmeyen yoktur, Kavacık'tan Kadıköy tarafına doğru 4 saate geldiğimi biliyorum. Kış lastiği kesinlikle gerekiyor, bunu bir kez daha anlamış oldum.
  • İstanbul için konuşuyorum bence gereksiz,onun yerine meteorolojiyi takip edin kar yağacak dedimi , arabanızla çıkmayın gideceğiniz yere taksi ile gidin zaten 3 gün kar yada don olur.
    Yağmur yağdığı zamanda hızınızı 10 km kadar azaltsanız, kış lastiğinden sağlayacağınız yarardan daha fazlasını elde edersiniz. Yağmurlu havalarda 4 mevsim lastik yeterince kafidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Malvolorne -- 25 Kasım 2013; 10:23:29 >
  • Zamanında taksiye binerim falan demiştim de rezil olmuştum. Bir kere Sarıyer gibi bir yerde 20dk durakta taksi bekledim ama gelmedi. Durakta bekleyen sansarlarin kara borsa gibi bayanlara torpil yapması ayrı bir sinir durumdu.

Minibüsler normal zamanda 20dk da bir ama o da iptaldi.

Üstelik takım elbise ve ayakkabı ile karda çamurda düşüp üstünü mahvetmek güne harika başlamama neden olmuştu. Yemin ettim o gün. .

3 yıldır da kar lastiği kullanıyorum. 760tlye aldım. Her kurusunu hak ediyor.

İstanbul'da Kış lastiği gerekli mi?

2012yi 2013e bağlayan günler. Yer istanbul. Kar gureme aracı sonrası bile yolda yurunmuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Gecen kis cok faydasini gordum

• Sabahları 7 gibi yola çıkan biri olarak geçen seneki bizzat kendi tecrübelerimi paylaşayım, değerlendirmeyi siz yapın:

- Bilhassa Aralık ortalarından sonra (tam tarihte yanılıyor olabilirim), sabahları araca bindiğimde gözüken sıcaklık en fazla 6-7 civarıydı. 3-4 dereceyi gördüğüm gün sayısı da oldukça çok oldu.
    - Yola çıkınca bilhassa rüzgar koridoru olan mevkilerde ve viyadüklerde 1-2 dereceye kadar düştüğü oluyor.
    - Bilhassa sabahları asfaltta bazı yerlerde gizli buz olabiliyor. Veya kırağı çalması denir, güneş yüzünü gösterene kadar kayganlık gösterir yüzey.
    - İş yerimin girişi yokuş aşağı ve böyle çok aşırı soğuk olmayan bir günde ben sessiz sedasız içeri girdikten sonra ard arda gelen gümbürtülerle dışarı fırladık. Yokuş olan yerde gizli buz olmuş ve 2 araç ard arda kayıp karşıdaki duvara çarpmıştı.

Meteorolojik ortalamalarda gün boyu sıcaklık yüksek gözükse de, günün farklı saatlerinde ve farklı bölgelerde sıcaklıklar düşebiliyor. Dolayısıyla kış lastiğinin gerektiği bir duruma ne zaman maruz kalabileceğinizi kestiremiyorsunuz. İstanbul gibi şehirlerde bu süre 2-3 aydır, daha soğuk şehirlerde belki 5-6 aydır.
    Kaldı ki kışın herhangi bir sebeple şehir dışına çıkmak durumunda kalıyorsanız, Bolu dağı gibi sıcaklığın şehir içine göre belki 6-7 derece birden düştüğü yollardan geçme ihtimalini de düşünün.

İstanbul'da yaşayan biri olarak, kış lastiği kullandığım 3 kış mevsimi boyunca kullanımda bir dezavantajını yaşamadım.
    Kişinin kullanım durumu ve ihtiyaçlarına göre gerekebilir veya gerekmeyebilir. Kendi açımdan bana gerekli olduğunu düşünüyorum.

• bende kış lastiği alsam mı diye düşünüyorum. geçen senelerde ihtiyacım olmadı, gerektiğinde zincir taktım ve işlek olmayan yolları kullanmamaya çalıştım çok sorun olmadı. belediye yolları güzel temizlese, tuzlasa hiç sorun olmaz ama belli olmuyor ne yapacakları.

benim endişem 7 derece olayı. istanbulda kış aylarında hep 7 derecenin altında olmuyor. bu durumda lastikler olumsuz etkilenmez mi?
  • Hava şuan 1 derece

• Kışın araç kullanan için kış lastiği önemli güney ve ege sahilleri hariç bence tüm yurtta kullanılmalı.
  • Eğer aktif olarak kullanılacaksa araç, kesinlikle şart.
    Kar yağdığında ben arabamı yerinden oynatmam diyorsanız gerek yok. Ayrıca gece don yapınca yollar, emin olun kış lastiğinin de bir esprisi yok.
    Benim kış lastiğim var diye yazın olduğu gibi sürmeye çalışırsanız sonuç hüsran olur.
  • Daha 1 saat önce yaptığımı savunmasamda Ayazağa dan Ataşehire evime geldim. Aracın üzerinde Continental CcSport2 var. Ayazağadan Levent yoluna çıkan rampa temizlenmemişti fakat çekiş kontrolününde sayesinde hızımı dahi azaltmaya ihtiyaç duymadan çıktım eve gelirken de kendi sokağımda sadece park ederken 30sn fazla uğraştım kenarlara çok kar birikmişti.

Ben sıkıntısız geldim tamam problem yok ama yaşaya da bilirdim. Heleki henüz ciddi bir kar yağmadı geçen sene altımdaki 306 ile Dudullu da neler çektiğimi ben bilirim. Şunu söylemek istiyorum kısacası, kar zarar oranını iyi hesaplamak gerekli kabul edelim İstanbul da en fazla 1 hafta ciddi bir yağış söz konusu oluyor. Bir kış lastiğinin ömrünün 4 yıl olduğunu varsayarsak vereceğiniz parayla 4 yılda birer hafta idare etmeniz gerek toplu taşıma gerekse taksi kullanmanız yararınıza olur. He diyorsanız ki ben illa hergün arabamı kullanmak zorundayım sıkıntı yaşamak istemiyorum ozaman paraya hiç acımayın ucuzundan da olsa bir takım kış lastiği edinin. Allahtan bi mani çıkmadığı müddetçe de ya aracımı çıkartmıcam bir daha yada kış lastiği alıcam. Babamın Focus da GoodYear ın Ug8 kış lastikleri var banamısın demeden tırmanmadığı rampa kalmıyor. Şimdilik aracımı evde bırakıp babamın arabayı kullanıcam bu durumda benim kış lastiği almamın hiçbir mantığı yok. Durumu kendinize göre düşünüp hangisi mantıklı ise onu seçin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.