Bildirim
sıfır km 2008 ile 2009 focus nasıl anlaşılır?
Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
Makyajlı olarak hem 08 hemde 09 var...Görünüm olarak ayırt edemezsiniz...Sadece ruhsatta anlaşılır...Birde Seat - Volkswagen'de aracın ön camındaki sanırım şasi numarasında belli oluyordu...Ortalarda bir yerde R08 veya R09 yazıyordu...Ordan anlaşılıyordu ama Ford'da varmı dikkat etmedim... -
aslında ruhsatta 2008 olması daha iyi.vergisi daha çabuk ucuzlar.sonuçta yeni kasa önemli olan trafiğe çıkış tarihi -
quote:
Orjinalden alıntı: rocky_m5
aslında ruhsatta 2008 olması daha iyi.vergisi daha çabuk ucuzlar.sonuçta yeni kasa önemli olan trafiğe çıkış tarihi
kaç model olduğunun vergi açısından bir önemi yok, 6 taksit yüksek ödüyorsun, sonraki 6 taksit düşük ödüyorsun.
valla güzel bir soru olmuş ama bayiiler 2008 çıkışlı 2009 vs diye söylediklerine göre bir şekilde anlaşılıyor olsa gerek, yoksa söylemezlerdi. -
hayır 3 sene geçtikten sonra vergi düşüyor ya ondan bahsediyorum -
quote:
Orjinalden alıntı: rocky_m5
hayır 3 sene geçtikten sonra vergi düşüyor ya ondan bahsediyorum
6 ay arayla 6 kere ödüyorsun toplamda 3 sene oluyor işte, aracının kaç model olduğu değil tescilinin ne zaman yapıldığı önemli.
2007 model 0 araç da bulup alsan bile yine ilk 3 sene 2009 model alan nekadar ödüyor ise o kadar ödeyeceksin.
hatta söyle bir saçmalık daha var: aracı 31 aralıkta aldın diyelim 1 gün için bir tam taksit mtv ödüyorsn, aynı arabayı 1 ocak ta almış olsan o taksidi ödemeyeceksin.
yani sene sonu indirimlerinden devlet de bir nevi faydalanıyor -
quote:
Orjinalden alıntı: 19can84
...
2007 model 0 araç da bulup alsan bile yine ilk 3 sene 2009 model alan nekadar ödüyor ise o kadar ödeyeceksin.
...
gerçekten mi?
quote:
Orjinalden alıntı: 19can84
...
hatta söyle bir saçmalık daha var: aracı 31 aralıkta aldın diyelim 1 gün için bir tam taksit mtv ödüyorsn, aynı arabayı 1 ocak ta almış olsan o taksidi ödemeyeceksin.
...
Yıl sonunda alım yapacaksın, resmi işlerini 1 Ocaktan sonraya sarkıtacaksın . Küçük yerlerdeki bayiler bu konuda yardımcı olurlar. mesela plakasız olarak aracı birkaç gün önceden size teslim ederler (polise yakalanma riskiniz var aman dikkat ) veya aracınızı muhafaza edebilecekleri bir yer varsa oraya çekip birkaç gün bekletirler. ben her ikisini de gördüm.
böylece bir hafta, 10 gün hatta 1 ay için fazladan 1 taksit MTV ödememiş olursunuz.
-
asıl soruya da cevap vereyim. aracın bir yerlerinde motor numarası, şasi numarası gibi bilgilerin olduğu bir küçük bir plaka var onun üzerinde yazar diye düşünüyorum model yılını. -
bende 2008 ila 2009 arasındaki farkın gördüğüm kadarıyla ...
kadrandaki yol bilgisayarı ekranından anlaya bilirsin
2008 de yol bilgisayarı tepede duran hararet ve yakıt ibrelerine deymiyor..ve arada bosluk var
ama 2009 da deyiyor -
quote:
Orjinalden alıntı: 42has42
2008 de yol bilgisayarı tepede duran hararet ve yakıt ibrelerine deymiyor..ve arada bosluk var
ama 2009 da deyiyor
emin misiniz resm var mı? o zaman tasarımı değişmiş oluyor -
quote:
Orjinalden alıntı: uA_Y_C_A
quote:
Orjinalden alıntı: 42has42
ama 2009 da deyiyor
emin misiniz resm var mı? o zaman tasarımı değişmiş oluyor
Evet Eminim
Bu 2009..
Ford Sitesinde Ve 2009 Brosüründe Bulunan Resim..
Bu Da 2008
Baska Farklar Varmı Bilmiyorum.. Cünkü Focus la daha Önceden Hiç yakından uzaktan alakam yoktu Taki
Yeni Focus Sedan TCDİ Titanyum Almaya Karar Verenedek
Not : Resimler Neden Görünmüyor Cözemedim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 42has42 -- 23 Kasım 2008; 3:01:02 >
-
çünki yanlış linkleri siteye kopyaladınız...upload yaptığınız o sitede DİRECT yazan Linki buraya kopyalmanız gerekmekte...diğerleri değil...ayrıca 2009 resmi açılmadı bi türlü
siz bize site linki verin en iyisi...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uA_Y_C_A -- 23 Kasım 2008; 14:41:28 > -
Tekrar Deniyorumm .
2008 Model...
2008 Model...
2009 Model... Bu Resim Yeni Focus Brosşüründe Ve Ford Sitesinden Alınmıstır..
Ve Şimdi Resimlerin Görünüyor Olamsı Lazım...
Resim Tüyoları İçin Tesekküler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 42has42 -- 23 Kasım 2008; 16:15:29 >
-
[haydaaahihihimüslüm.gif]kaça değişir o
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ucanhoroz -- 23 Kasım 2008; 18:35:58 > -
Ama Eskisine Göre Daha Güzel Olmus Bence!! -
hayır arkadaşlar...o gössterilen model 2008 DE DE var fakat o ekran GPS SİStemli Teyplerle birlikte geliyor...
Yani türkiyedeki ekranlarda hiçbir fark yok...bundan emin olabilirsiniz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uA_Y_C_A -- 23 Kasım 2008; 19:41:38 > -
quote:
Orjinalden alıntı: uA_Y_C_A
hayır arkadaşlar...o gössterilen model 2008 DE DE var fakat o ekran GPS SİStemli Teyplerle birlikte geliyor...
Yani türkiyedeki ekranlarda hiçbir fark yok...bundan emin olabilirsiniz
Biraz Daha acıklayıcı olurmusun Lütfen Yanlıs Bildiğimizi Düzeltelim
-
bu yol bilgisayarı, GPSi destekleyen teyplerde ( orjnalde gelebiliyor bu teyp) o fazlalık ekranda da yönlendirmeler oluyor... sadece fark bu... bizde gps olmadğından küçük ekran kullanılıyor..
gps nedir derseniz eğer,
GPS (Global Positioning System; Küresel Yer Belirleme Sistemi ya da Küresel Konumlandırma Sistemi), düzenli olarak kodlanmış bilgi yollayan bir uydu ağıdır ve uydularla arasındaki mesafeyi ölçerek Dünya üzerindeki kesin yeri tespit etmeyi mümkün kılar. -
ÖRNEK GPS'Lİ FORD TEYPLERİ
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X