Şimdi Ara

sıfır lastik kaç yıl kullanılır. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
88
Cevap
0
Favori
15.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Acıl degısım yapıycam ama sezon sonu eylül ekım aylarında çünkü çok km. zaten yapmıyorum arabaylan yazında garajda ısmetse yatıcak araba
  • ACıl degısım yapıycam Kumho Ecsta yada kh serısıde olabılır tahmınım. ama km ye vurursak yılda cok az bır km yapmışım tabıı bu sürede dıger araçlarıma bınmıstım
  • 4 yılda 1 değiştiririm, tr yolları belli zaten
  • butterfly_effect_53 B kullanıcısına yanıt
    Diş derinliği nasıl ölçülüyor hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üretim yılından itibaren 4 yıl sonunda yada 40 bin km sonunda değiştirilmesi en uygunu ama ticari kaygılarla bu süre uzasa uzasa 5 yıl/50 bin km yi geçmemeli.

300 liraya aldığımız bir çift botta 200 liraya aldığımız tek bir lastiğin 1/10 u kadar malzeme bile yoktur onun için lastiğe verilen paraya acımayın.

• DH-ALEMDAR kullanıcısına yanıt
    yazdıklarını destekliyorum kısa ve net doğru bilgi vereyim bende.

lastik üretildiği tarihten itibaren raf ömrü 2 yıldır. toplam kullanım miktarı ise 5 yıl - (eksi) raf ömrü. diğer kısımlar ise 3.5 mm altına düşen diş derinliği oluştuğunda, balon yaptığında, lastikten parça koptuğunda, yarık oluştuğunda veya 40-50 bin km yi doldurduğunda değişim yapılması gerekmektedir. değişim yapılırken mutlaka karşı taraftaki lastikde değişmesi gerekir, sağlam olsa dahi. uzun süreli araç park halinde bekleyecekse mesela yurtdışına 3-5 aylığına çıkıyorsunuz lastiklerin havası olması gereken gibi olmalı altına tahta koymak en doğru çözümdür betonla ilişkisini kesmek gerekir. yazlık ve kışlık lastik değişimlerinde ise çıkan lastiği mümkünse hava ile temasını kesmek en akıllıca çözüm olur. lastiğin bozulmasının ve sertleşmesinin önüne geçilir. dik konulmalıdır üst üste yığılmamalıdır. örnek olursa hurç dediğimiz elektrikli süpürge ile havasını çekip vakumladığımız poşetlere koyup vakum işlemi uygulayabiliriz.

• mevsimsiz_kar45 kullanıcısına yanıt
    Değişen lastik takım halinde ise, yani janta takılı kalacaksa (iki takim lastik-jant yazlık kışlık seklinde kullananlar), yatık şekilde üstüste koyulur, dikine koyulmaz, eksik bilgi olmasın.

• Bizim tanıdık var tam bir emekli adam :) arabayı sadece şehir içinde kullanır 40 dan fazla hız yapmaz herif 9 sene kullandı aynı lastiği asfalt da kullandığı için dişleri erimemisti bile vizeye girecem diye değiştirdi g*t korkusundan

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.