Şimdi Ara

sıfır lastik kaç yıl kullanılır. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
15.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Carsever

Continental Conticrosscontact LX dört mevsim (M+S) lastiği 2 yıl 46000 km sonra adeta tahta gibi oldu. Ciddi tutunma kayıpları başladı, lastikçiler diş derinliğine bakarak (daha 6 mm dişleri vardı) daha idare eder diyordu ve değiştirip Goodyear Efficentgrip SUV aldım, dünya varmış dedim. Sessiz, yumuşak,güvenli.
    Tabi dört mevsim değil, bir çiftte kışlık almak durumunda kaldım.
    50.000 km yada 5 Yıl
    Eğer 2,5-3 yıl veya 25-30.000 km'den sonra bir tanesi onarılmayacak şekilde patlayıp değişmesi gerekirse 4'nüde değişmelisiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: esenlik

50.000 km yada 5 Yıl
    Eğer 2,5-3 yıl veya 25-30.000 km'den sonra bir tanesi onarılmayacak şekilde patlayıp değişmesi gerekirse 4'nüde değişmelisiniz

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bu tartışmaların dışında olacak ama aracımızın en önemli aprçalarından birisi lastiklerimiz, ihmal etmeyelim can taşıyoruz, üç beş lira kar edecez diye dönüşü olmayan yollara sapmayalım.Lastikçi falan değilim bu arada belirteyim Devlet memuruyum.Sizleri çok seviyorum Allaha emanet olunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Denim_Blue

Çatlak patlak aşınma fazla olmaz ise 5-6 sene kullanılabilir . Ama genellikle 2-3 senede bir değiştirilir. Raf ömrü 2-3 yıldır.

Raf ömrü 8 yıl değilmi , 3 yıl diye nerede yazıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • b3nce 2 yıldır.2 den sonra ilk hali gibi olmaz. imkani olan yenisini alsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: hemide kamanlı

Arkadaşlar bu tartışmaların dışında olacak ama aracımızın en önemli aprçalarından birisi lastiklerimiz, ihmal etmeyelim can taşıyoruz, üç beş lira kar edecez diye dönüşü olmayan yollara sapmayalım.Lastikçi falan değilim bu arada belirteyim Devlet memuruyum.Sizleri çok seviyorum Allaha emanet olunuz.

Alıntıları Göster
    ben aracımda 4 yılı geçmiş lastik bulundurmuyorum.
    herkesin kendi tercihi tabi 4 lastik ortalama 800 tl olsa 4 yıl kullansanız yıllık maliyet 200 tl olur 5 yıl kullansanız 160 tl olur para, can, mal, tercih hepsi sizin kendinize mantıklı geleni yapın derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Duratec

yıldan ziyade kilometre önemli bence.. max 40 bin km de bir değiştirmek lazım. Eğer çok uzun yol yapılıyor ve yüksek süratte araç kullanılıyorsa 30 bin km de bir değişmek daha mantıklı olur.

30 bin 40 bin mi? hocam lastik yerine pelikan silgi mi takıyorsun araca? :)) yeni lastikler imkan yok 70 binden önce diş derinliği güvensiz sınıra düşmez...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurozer

quote:

Orijinalden alıntı: Duratec

yıldan ziyade kilometre önemli bence.. max 40 bin km de bir değiştirmek lazım. Eğer çok uzun yol yapılıyor ve yüksek süratte araç kullanılıyorsa 30 bin km de bir değişmek daha mantıklı olur.

30 bin 40 bin mi? hocam lastik yerine pelikan silgi mi takıyorsun araca? :)) yeni lastikler imkan yok 70 binden önce diş derinliği güvensiz sınıra düşmez...

Alıntıları Göster
    Kullanım ve depolama koşullarının çok değişken olması nedeni ile sadece lastik üretim tarihine bakarak lastik ömrü hakkında kesin bilgi vermesi doğru değildir. Lastik ömrü konusunda, Brisa A.Ş. olarak, JATMA (Japan Automobile Tyre Manufactures Association = Japon Otomobil Lastiği Üreticileri Derneği) tarafından yapılan açıklamayı takip etmekteyiz.

JATMA'nın açıklamasına göre;

"Binek ve hafif ticari araçlara yönelik kullanılmış veya kullanılmamış (yedek-stepne dahil) lastikler üretim tarihinden sonra on (10) yaşını doldurmuş ise, gözle görünür herhangi bir hasara veya şekil bozukluğuna sahip olmasa dahi ya da diş dibi derinliği kullanım için yeterli gözükse dahi yenileri ile değiştirilmelidir."

Lastikler satın alınırken JATMA'nın tavsiye ettiği şekilde 10 yıl ömür ve uygun saklama koşulları göz önünde bulundurulmalıdır. Eğer lastik 2 yıl önce üretilmiş ve doğru şekilde saklanmış ise, doğru kullanım ile 8 yıllık daha ömrü var demektir.

yani 8 yaşında bir lastik aldıysanız dişleri bitmese dahi 2 sene kullanıp çıkarmanız gerekiyor arkadaşlar...

• sıfır lastik araca hiç takılmasa bile bayiye geldiği an kullanım ömrü başlar. bu ömürde yaklaşık 4 - 5 yıldır...

ayrıca kullandığınız yolun durumuna göre değişiklik göstermektle birlikte, diş derinliği 3 mm altına inince yada maksimum 5 yılda değişim gereklidir diye düşünüyorum.. hangisi önce dolarsa dedikleri hikaye...:D
  • quote:

Orijinalden alıntı: afb

sıfır lastik araca hiç takılmasa bile bayiye geldiği an kullanım ömrü başlar. bu ömürde yaklaşık 4 - 5 yıldır...

ayrıca kullandığınız yolun durumuna göre değişiklik göstermektle birlikte, diş derinliği 3 mm altına inince yada maksimum 5 yılda değişim gereklidir diye düşünüyorum.. hangisi önce dolarsa dedikleri hikaye...:D
    Düşük km yapan araçlar içerisinde şimdiye kadar 5 yıldan fazla süre performansını koruyabilen bir lastik görmedim. Az km yapan araçlarda 6 yıldan uzun süre değiştirilmemiş lastiklerin iyi yol tuttuğunu şimdiye kadar hiç görmedim. Ancak imkansız değil. Çok ısı farkı olmazsa, araç garaj arabası ise lastik ömrü artabilir.

Çok km yapan için de çok değişken bir mevzu bu. 60.000km dayanan aracım da oldu, 35.000'de lastik bitiren de oldu. Diş derinliği 3mm'ye düştüğünde lastik değiştirilmelidir. 1mm'ye düştüğünde lastiğiniz perttir.

Özetle net bir cevap yoktur. Kullanım koşullarına göre çok değişkenlik gösteren bir durumdur. Lastik ömrü kullanıcının gözlemlemelerine dayalıdır. Çok km yapan kişinin (lastiği yıldan ziyade km ile bitirecek kişinin) sert lastiklere yönelip, eski üretim lastik için lastikçi ile eşek pazarlığı yapması maliyeti minimize edecekken, az km yapan biri için mümkün olduğunca yeni üretim, yumuşağa yakın orta sertlikte bir lastik almak mantıklı olacaktır.

• Turanza er300 u tavsiye ediyorsunuz ancak ben hayatimda boyle kutuk lastik gormedim.alacagim son lastik. Kislik lastiklerim yaninda konforun otesinde kaliyo. Erimiyor ama seneler gectikce de kutuk oluyor.

• raf ömrü hikaye
    marka bir lastik aldıysanız
    değişim;
    ön arka yaparsınız diş derinliği ve çatlak,balon
    durumuna göre değişir

Misal michelinin ölüsü iş yapar bir lastik
    bizzat deneyimim oldu bu konuda

• Aracım 6 yıllık, km 44 bin ,lastikler 5 6 mm civarında continental eco3
    Ama geçen yıldan beri fren performansı hissedilir derecede düştü.Yaza yedeğiyle birlikte 5 lastik almayı düşünüyorum.Starmax ı araştırıyorum olmadı yine conti olacak..
    4 yıldan sonra lastikler dişleri yeterli olsa da hissedilir derecede perfonmans kaybına uğruyor..
    Benim gözlemim bu şekilde

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Continental Conticrosscontact LX dört mevsim (M+S) lastiği 2 yıl 46000 km sonra adeta tahta gibi oldu. Ciddi tutunma kayıpları başladı, lastikçiler diş derinliğine bakarak (daha 6 mm dişleri vardı) daha idare eder diyordu ve değiştirip Goodyear Efficentgrip SUV aldım, dünya varmış dedim. Sessiz, yumuşak,güvenli.
    Öncelikle doğru basınçta kullanmaya çalışırım.

frenajlarda abs sık devreye girmeye başladıysa yazlıkları,

lastik elastikiyetini kaybedince kışlıkları değiştiririm,

Ne dişine bakarım ne de yaptığım km ye.

Lastik işi güvenliğin en büyük vesilesiir, umuma açık forumda sorulması yersiz bence, trafikteki umuma açık araçlardaki lastiklerin durumu herkesin malumu, işte o trafik bu forum.

O yüzden siz ne zaman isterseniz o zaman değişir.

• quote:

Orijinalden alıntı: kimiferhat

Öncelikle doğru basınçta kullanmaya çalışırım.

frenajlarda abs sık devreye girmeye başladıysa yazlıkları,

lastik elastikiyetini kaybedince kışlıkları değiştiririm,

Ne dişine bakarım ne de yaptığım km ye.

Lastik işi güvenliğin en büyük vesilesiir, umuma açık forumda sorulması yersiz bence, trafikteki umuma açık araçlardaki lastiklerin durumu herkesin malumu, işte o trafik bu forum.

O yüzden siz ne zaman isterseniz o zaman değişir.

Alıntıları Göster
    2010 tarihli Hankook'ları halen kullanmaktayım, diş derinliği çok iyi, yanakta kılcal çatlaklar başlamış, değiştirmem gerek, fakat hep erteliyorum maddiyattan, Fazla hız yapmadan dikkatli kullanıyorum.

• quote:

Aşağıdakilerden biri gerçekleştiyse değişim vakti gelmiştir.

1. Diş derinliği 3 mm altına inmiş (5mm daha iyi)
    2. Yanaklarda çatlaklar oluşmuş.
    3. ABS çok kolay devreye girmeye başlamış veya yol tutuşu belirgin şekilde azalmış.

Km, yıl vs bunlar lastiklerin markasına, modeline, nerede saklandığına, nasıl yolda kullanıldığına vs göre değişir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SIRADANUS -- 12 Şubat 2016; 14:05:14 >
  • 3-4 yılmmaksimum 100 bin km. İdeali 3 yıl 60/bin km

• Aracımda 2012 8. Hafta michelin lastikler var 41 bin km.ömrünü tamamlamış mıdır

• 5 seneden sonra yaptığı km sine bakılmaksızın dişleri olsa dahi yol tutuşu frenlemesi azalıyor.Araci aldığımızda üzerindeki lastiklerden biliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolder24

https://store.donanimhaber.com/99/61/a9/9961a93e16de08f1b9d29633070673bd.jpghttps://store.donanimhaber.com/b1/1a/3f/b11a3fbacd819f785b37a692977ef0ea.jpghttps://store.donanimhaber.com/99/61/a9/9961a93e16de08f1b9d29633070673bd.jpg
     sıfır lastik kaç yıl kullanılır. sıfır lastik kaç yıl kullanılır.

Alıntıları Göster
    2010 un lastiği aynen 2016 yılındayız halen kullanıyorum ama sert çatlaklar on lastıklerde oluştu aynen süratte sıkıntı olusturabılır ama Mıchelın yıne kullanıyorsunuz yanı senelerce parasını çıkartmıştır ama aracım sadece 16 bınde .

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.