Şimdi Ara

Sıfır Oto almayın. Neden mi? Buyrun (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
2
Favori
2.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: freeman6161

ekstra bir kampanya olmadığı sürece koç ailem indirimi %3 %5 civarı. zaten herkese yapılan indirim kadar

yılda 1 veya 2 kere ekstra kampanya oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shift41

Sayende sıfır araba almaktan vazgeçtim. Allah razı olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: INTRUDERTR

BENCE BİSİKLET EN İDEALİ

arada bi lastik iniyo bir tek o masrafı var . akşam spora bilmem neye halısahaya gideceğinize işe gidip gelin araçla. bence şuan araçla gidip gelenlerin %70i bisikletle gidip gelebilir .

bisiklette bir yere kadar hocam uzağa gidemiyorsunuz karda,yağmurda gidilmiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hiroshi_nakamura

quote:

Orijinalden alıntı: jjuuddaass

quote:

Orijinalden alıntı: hiroshi_nakamura

quote:

Orijinalden alıntı: Hellori Hazretleri

Anahtar ; Piyasası olmayan, mümkünse d sınıfı, düşük kilometrede, hasarsız ikinci el oto.

tam benim 2008 90bin km de trameri bembeyaz mondeoyu tarif etmişsin,, insanlar 35bin tl ye 2.0 motor 140 bg dizel mondeo almak yerine dacia seat clio punto polo falan alıyor yav hayret

çünkü aldıkları araba daha yeni oluyor bende 2008 mondeoya 35 bin lira vermezdim 35 bin liraya dizel espli cam tavanlı agzına bir dolu punto varken neden gidip eski araba alayım ki sonuçta 7 yaşına gelmiş araba..

2.0 TDCİ mondeonun sıfırı 161,350 tl , üstelik kasa değişmedi, yeni kasa 2015 te gelecek diyorlar,araba 6 yıllık ama 16 yı da 26 yı da görür,yeterki bakımını iyi yap,,,35 e sandero, clio benzinli alınabilir,bunlar yeni olsa ne olur, eşeği boyasan eşek gene eşek

şimdi tamamen şu mantıkla düşünüyorum sıfır olmuş olsa mondeo tamamen haklısın, ama 2. el alırken yeniyi düşünmek zorundayız her tarafta çakallıklar km düşürmeler pert araba satmalar vs.vs. olaylar..2008 model bi araçta risk 2013 lere göre çok daha fazla, tanıdıktan alınmış olsa mondeo mantıklı sıfırdan beri sahibi olsak mondeo mantıklı ama 2. el tanımadıgımız bilmedigimiz yerden yeni araba çok daha mantıklı sonuçta dedigim gibi 7 yaşına gelmiş araba

• quote:

Orijinalden alıntı: olineoline12

quote:

Orijinalden alıntı: freeman6161

ekstra bir kampanya olmadığı sürece koç ailem indirimi %3 %5 civarı. zaten herkese yapılan indirim kadar

yılda 1 veya 2 kere ekstra kampanya oluyor

son iki senede cmax,focus ve fiesta da birer kampanya oldu. oda model motor ve donanımı belli,indirim var gel istediğini al olmuyor yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: alisha pug

quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Pek cok insanin 0 km arac almazsak otomobillerden alinan otv nin dusecegine dair bir inanci var.

Ancak atladiginiz nokta bu ulkenin vergiden baska bir geliri yok. Her yil butce yapilir ve neyden ne kadar para gelmesi gerektigi gorusulur.

Devletin isleyisini surdurebilmesi icin bu para gereklidir. Bu parayi otomobilden cikartamazsa devlet benzinden cikartir. Benzinden cikartamazsa dogalgazdan o da yetmezse kdv artar. Yani ozetle o para sizin cebinizden cikar. Bos umutlara kapilmamaniz ve hayal dunyasinda yasamamaniz dilegiyle .

kesinlikle katılıyorum eğer insanlar 0 oto almazlar ise kdv artar ihtiyaç malzemeleri zamlanır

takasa baslarız olur biter. Ureten daima kazanır arkadaslar

• quote:

quote:

BENCE BİSİKLET EN İDEALİ

arada bi lastik iniyo bir tek o masrafı var . akşam spora bilmem neye halısahaya gideceğinize işe gidip gelin araçla. bence şuan araçla gidip gelenlerin %70i bisikletle gidip gelebilir .

Alişma meselesi bende çok soğuk yada asiri yağmurda kullanmiyorum ama yagmurluk la ckk rahat gidip geliniyor.4 yasinda oglum var ona koltuk bile aldim anaokuluna göt7rüyorum onuda işe giderken.

Ben daha önve neden bisiklet almmamisim diyorum şimdi. Kesinlille herkesin denemesi lazim.

• quote:

quote:

quote:

BENCE BİSİKLET EN İDEALİ

Alişma meselesi bende çok soğuk yada asiri yağmurda kullanmiyorum ama yagmurluk la ckk rahat gidip geliniyor.4 yasinda oglum var ona koltuk bile aldim anaokuluna göt7rüyorum onuda işe giderken.

Ben daha önve neden bisiklet almmamisim diyorum şimdi. Kesinlille herkesin denemesi lazim.

Zaten ankara memur sehri bisiklet kullansalar var ya kişi başı ayda 600-700 tl tasarruf ederler. En kotu yılda 7500 tl ceplerinde kalır. 10 yılda ev parası

• Forumda konularımdan rahatsız olan çok kişi var. Sürekli konuları kapatmaya calışıyorlar. Şunu belirtmeliyimki tum açtıgım konuları ve mesajları worde kaydediyorum. Siz kapatsanızda tekrar acacagım. IP adresimi kitliyorsunuz erişimi engelliyorsunuz ama bosuna; elimde birçok ip adresi var ve birçok farklı ip adresinden farklı nick alıp girebiliyorum foruma. Boşuna debelenip durmaya devam edin. İnsanları bilinçlendireceğim sizler engel olmaya çalışsanızda
  • Asıl olması gereken vergilerin yarıya indirilmesi ve özürlü vatandaşlarımızın araç alımlarının aracın vergisiz fiyatı üzerinden devletin meblağyı %50 oranında sübvanse etmesi gerekmektedir... Özellikle maddi durumu iyi olmayan kişiler için hatta yıllık vergileri alınmamalıdır.
  • Araba lüks ihtiyaç devletin topladığı vergileri toplu ulaşıma hızlı trene hava alanlarına yatırması lazım. Yürümek için daha geniş kaldırımlar ve bisiklet yollarına harcanmalı vergiler.. Sovyetler birliğini gören bir arkadaşım orda otomobilin bir hobi aracı olduğunu söylemişti insanların otomobile ihtiyaçları olmadığını günün her saatinde gitmek istedikleri her yere tren metro ve otobüsün olduğunu söyledi. şehir içinde ve dışında istediğimiz yere klimalı oturarak hızlı ve güvenli olarak ulaşımı sağlamalı devlet.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

quote:

Çunku Renault araçları zaten askeri personel %15 indirimle alıyor
    Çunku Rent a car cılar, galericiler vs gider gösteriyor ve arac onlara cok cok ucuza mal oluyor
    Çunku Ford da koç ailem indirimiyle çalışanlarına %18 indirimli araç satıyor.

Tum oto firmaları çalışanlarına %3-6 arası indirim mutlaka yapıyorlar.
    Engelli olanlar araçları alırken %40 ötv ödemiyorlar buda satış fiyatının %30 altı demek.

Ülkede otomobil alan her 6 kişiden biri engelli, biri askeri personel yada firma çalışanı, biri de rent a car vb. Şirket indirimiyle araç alıyor kdv dusuyor aracı gider gösterbiliyor vs.. Kalan %50 sizlersiniz. Sizlerde aracı pahalı fiyattan almış olursunuz. Bu nedenle sıfır araçlardan uzak durun derim. Saygılar

Şirketler arabalarıyla evlilik yapıyorlar ve onları hiç satmamak üzere garajlarında saklıyorlar.
    Arkadaşım her şirket miyadının dolduğu anladığı arabayı satar. Satarken fatura keser. Faturayıda şirkete hangi oranda kdv ile aldıysa o miktarda keser.
    Ha değerini düşük gösterir kdv den yine vurur ayrı ancak anlaşılırsa maliyede şirkete öyle bir vurur ki.

50 bine aldıgı arabadayı 20 bine satınca birinde 9000 tl brinde 1800 tl kdv var. Biz zaten araba bedavaya geliyor demiyoruz sırf yazmış olmak için yazmayın surda birazcık kafa yorun bazı seylere

Hangi arabayi 50 ye alip 20 ye satiyor? Buyuk firmalar zaten 100 bine gelmeden ellerinden cikartir arabalarini. Buda en fazla 2 yil demektir. Hic bir rent a car firmasi salak degilse piyasasi olmayan arabayi almaz. Eee hangi araba 2 senede 30 bin lira kaybediyor neyin kafasi?
    Rent a cat isiylede ugrasiyoruz kalkip bana laf olsun diye konusma diyorsun.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Çunku Rent a car cılar, galericiler vs gider gösteriyor ve arac onlara cok cok ucuza mal oluyor

Engelli olanlar araçları alırken %40 ötv ödemiyorlar buda satış fiyatının %30 altı demek.

Ülkede otomobil alan her 6 kişiden biri engelli, biri askeri personel yada firma çalışanı, biri de rent a car vb. Şirket indirimiyle araç alıyor kdv dusuyor aracı gider gösterbiliyor vs.. Kalan %50 sizlersiniz. Sizlerde aracı pahalı fiyattan almış olursunuz. Bu nedenle sıfır araçlardan uzak durun derim. Saygılar

Şirketler arabalarıyla evlilik yapıyorlar ve onları hiç satmamak üzere garajlarında saklıyorlar.
    Arkadaşım her şirket miyadının dolduğu anladığı arabayı satar. Satarken fatura keser. Faturayıda şirkete hangi oranda kdv ile aldıysa o miktarda keser.
    Ha değerini düşük gösterir kdv den yine vurur ayrı ancak anlaşılırsa maliyede şirkete öyle bir vurur ki.

50 bine aldıgı arabadayı 20 bine satınca birinde 9000 tl brinde 1800 tl kdv var. Biz zaten araba bedavaya geliyor demiyoruz sırf yazmış olmak için yazmayın surda birazcık kafa yorun bazı seylere

Hangi arabayi 50 ye alip 20 ye satiyor? Buyuk firmalar zaten 100 bine gelmeden ellerinden cikartir arabalarini. Buda en fazla 2 yil demektir. Hic bir rent a car firmasi salak degilse piyasasi olmayan arabayi almaz. Eee hangi araba 2 senede 30 bin lira kaybediyor neyin kafasi?
    Rent a cat isiylede ugrasiyoruz kalkip bana laf olsun diye konusma diyorsun.

Bu kiralık albealar 2 yasında demi o zaman. Accent eralarda kesin oyledir hatta 2 yasına gelmiş hepsini satmışlar ama yinede kiralıyolar ne hikmetse

• Sıfır al iki ay sonra kar ederek sat

• engelli aldığı aracı sadece engelliye satabilir diye biliyorum.

• Borusan %13 min maks %16 indirim uyguluyor.

• quote:

Kucuk at civcivler yesin. Renoda asker indirimi yuzde 15 degil, yuzde 10 bile degil yuzde 5. Yilda bir kampanya yapip tek modelde yuzde on indirim yapiyorlar her sene.

Fordda calisanlara yapilan indirim yuzde 18 degil, yuzde 5 yada yuzde 8. Buyuk ihtimalle yuzde 5.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar bazılarınız sıfır araç almayalımda vergiler düşsün yazmış, tamam da işin aslı öyle değil. Şuanda devlet araç satılmasın daha doğrusu ithal araç satılmasın diye bu vergileri yüksek tutuyor, yani satılsında para kazanayım diye değil. Cari açık diye bir şey duymadınızmı? Satılan her ithal araç her ne kadar yüksek ötv den devlete para kazandırıyormuş gibi göstersede aslında cari açık oluşturur, elektronik malzemelerde kredi kartı taksitlerinin kaldırılmasıda aynı düzenlemeyle ilgilidir, yani ne kadar çok ithal ürün satışı o kadar çok cari demekktir. İyi forumlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eray ARKAN

Arkadaşlar bazılarınız sıfır araç almayalımda vergiler düşsün yazmış, tamam da işin aslı öyle değil. Şuanda devlet araç satılmasın daha doğrusu ithal araç satılmasın diye bu vergileri yüksek tutuyor, yani satılsında para kazanayım diye değil. Cari açık diye bir şey duymadınızmı? Satılan her ithal araç her ne kadar yüksek ötv den devlete para kazandırıyormuş gibi göstersede aslında cari açık oluşturur, elektronik malzemelerde kredi kartı taksitlerinin kaldırılmasıda aynı düzenlemeyle ilgilidir, yani ne kadar çok ithal ürün satışı o kadar çok cari demekktir. İyi forumlar.

bu da degil,bence hepsi birbirine baglidir
    devletin vergiye ihtiyaci vardir ve otomobilin otv si mtv si iyi gelir kapısıdır, fakat cari acik da isin baska yonudur,
    devlet hem vergisinden olmak istemez hem de cari acik istemez
    ama bu yapılan duzenlemelere bakınca ben bu isi cozemiyorum,belki bir bilen aciklar
    anlamadigim su ,bu denklemde yerli oto onem kazaniyor ama yerli oto icin bir avantaj yok,cok cuzi miktarda ulasim ve uretim maliyetini saymazsak

neden su sekilde degil,
    1.6 icin ornegin
    ithal oto %45 otv , hatta atiyorum %60 otv olsun
    ama yerli otoda otv olmasin yada %20-30 olsun

bu durumda
    1.devlet vergisini alir,cunku oto luks degil ihtiyac,ihtiyaci olan bir sekilde alacak
    2.cari acik azalir
    3.yerli uretim sayi ve marka anlamında artar,orta vadede yeni yatırımlar gelebilir/gelir
    4.yan etki olarak orta uzun vadede ithalat artar

yanlis dusundugum yer varsa birisi yazarsa bilgilenmis oluruz

• Turkiye'de sifir arac almak zaten baslica bir hata. Ancak luks araclar sifir alinmali. Zaten oyle bir araci alicak olursam da turkiye'de almam.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.