Şimdi Ara

Sıfır Oto almayın. Neden mi? Buyrun (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
2
Favori
2.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: hiroshi_nakamura

quote:

Orijinalden alıntı: Hellori Hazretleri

Anahtar ; Piyasası olmayan, mümkünse d sınıfı, düşük kilometrede, hasarsız ikinci el oto.

tam benim 2008 90bin km de trameri bembeyaz mondeoyu tarif etmişsin,, insanlar 35bin tl ye 2.0 motor 140 bg dizel mondeo almak yerine dacia seat clio punto polo falan alıyor yav hayret

niye alıyor? hemen söyleyeyim:

Araç-alım satım rehberi- Sayfa 75,

Ülke: Türkiye

Konu: 2. el araç alımı

Kısım c, madde 22 :

2.0 motorun Türkiye karşılığı : öcüüüüüü olduğundan alınması sakıncalıdır. vergisi yüksektir; alınması sakıncalıdır. alınırsa millete açıklanması derttir; alınması sakıncalıdır. bitmek tükenmek bilmeyecek "ya onların vergisi yüksek değil mi?, 2.0 motor çok yakar" sorularından gına geleceğinden alınması sakıncalıdır.

yani özetle:

anladın sen onu

• quote:

Orijinalden alıntı: goofyitu

quote:

Orijinalden alıntı: Eray ARKAN

Arkadaşlar bazılarınız sıfır araç almayalımda vergiler düşsün yazmış, tamam da işin aslı öyle değil. Şuanda devlet araç satılmasın daha doğrusu ithal araç satılmasın diye bu vergileri yüksek tutuyor, yani satılsında para kazanayım diye değil. Cari açık diye bir şey duymadınızmı? Satılan her ithal araç her ne kadar yüksek ötv den devlete para kazandırıyormuş gibi göstersede aslında cari açık oluşturur, elektronik malzemelerde kredi kartı taksitlerinin kaldırılmasıda aynı düzenlemeyle ilgilidir, yani ne kadar çok ithal ürün satışı o kadar çok cari demekktir. İyi forumlar.

bu da degil,bence hepsi birbirine baglidir
    devletin vergiye ihtiyaci vardir ve otomobilin otv si mtv si iyi gelir kapısıdır, fakat cari acik da isin baska yonudur,
    devlet hem vergisinden olmak istemez hem de cari acik istemez
    ama bu yapılan duzenlemelere bakınca ben bu isi cozemiyorum,belki bir bilen aciklar
    anlamadigim su ,bu denklemde yerli oto onem kazaniyor ama yerli oto icin bir avantaj yok,cok cuzi miktarda ulasim ve uretim maliyetini saymazsak

neden su sekilde degil,
    1.6 icin ornegin
    ithal oto %45 otv , hatta atiyorum %60 otv olsun
    ama yerli otoda otv olmasin yada %20-30 olsun

bu durumda
    1.devlet vergisini alir,cunku oto luks degil ihtiyac,ihtiyaci olan bir sekilde alacak
    2.cari acik azalir
    3.yerli uretim sayi ve marka anlamında artar,orta vadede yeni yatırımlar gelebilir/gelir
    4.yan etki olarak orta uzun vadede ithalat artar

yanlis dusundugum yer varsa birisi yazarsa bilgilenmis oluruz

Doğru. Az önce yazmamışım siz eklemişsiniz. Yapılması gereken uygulama yerli oto vergisini minimumda tutmak, ithalinkini yükseltmektir. Emin olun bunu devlet büyüklerimizde biliyorlar. Yanlış olan ise bence ülkeler arası siyasi sebeplerle bu hususun uygulamaya geçirilememesi. Bir ülke ekonomik anlamda tam bağımsız olmazsa sonuda böyle olur işte.

• Bu tarz belli kesimlere ayricalik sağlayan indirimlere karsiyim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam almayız.
  • bu indirimler gayet guzelmıs
  • Tepki verecekseniz sandığa gidin

Ben engelli indirimiyle aldım, benim yerimde gözünüz varsa her haliyle şartlarımızı değişmeye razıyım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Inque

Bu tarz belli kesimlere ayricalik sağlayan indirimlere karsiyim.

Belli kesimlere derken,hangi kesimler mesela.?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SAMET/

Tepki verecekseniz sandığa gidin

Ben engelli indirimiyle aldım, benim yerimde gözünüz varsa her haliyle şartlarımızı değişmeye razıyım

kime hitaben yazdınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: nilobramline0923

quote:

kime hitaben yazdınız

Engelli indirimiyle araç alınca laf eden insanlara söyledim. uzaktan özenilecek bir durum gibi geliyor herhalde.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nilobramline0923

quote:

kime hitaben yazdınız

Engelli indirimiyle araç alınca laf eden insanlara söyledim. uzaktan özenilecek bir durum gibi geliyor herhalde.

asker zaten çok kazanmıyor, engelli indirimi bence sosyal hukuk devletinde olması gereken bir indirim,
    belki koç aile indirimi ve çalışan indirimleri göze batabilir... doğrudur ben bu konuda ford'dan soğudum çünkü biz pahalıya alıyoruz millet 3-4 bin olsa da var ciddi indirimle alıyor.

• İndirim olarak yazdığınız oranlar duyuma göremi yoksa bilinçli mi onu merak ediyorum. böyle indirimleri baba oğluna zor yapar gibi duruyorda.
  • Engelli indirimi bence çok yerinde...

Ailende bir engelli varsa, devlet bari senin yüzünü güldürsün, mesela arkadaşımın babası engelli, onun vasıtasıyla kendine Mercedes aldı, alsın babacığı yıllarca sıkıntı çekmiş, bari bir mutluluğa vesile olsun. Bu niye birilerine batıyor anlamıyorum.

BU memlekette, herkes el verip benzin fiyatlarını düşürelim, daha iyi yaşayalım demiyor;

-Öğretmen az çalışıp çok maaş alıyor fazla

-Hostes hizmetçilikten başka bir şey yapmıyor, mini etekle dolaşıp 10 kağıt alıyor çok maaşını düşürelim , utanmadan grev yapıyor bir de namussuz

-Engelli indirimiyle oğluna araba alıyor ne gereği var otursun evinde

Ama devleti soyunca, sanane benim paramı soyuyor , oy veriyorum benim paramı soyuyor

Böyle adamlar yüzünden ülkemden soğudum, lanet olsun kıskanç herifler ya

• hasanmerto kullanıcısına yanıt
    bu konuda haklısın. insanlar yukarı çıkmak yerine yukarıdakini aşağıya indirmeye çalışıyor. En ilginç olanı da bu işi bu durumdan en çok etkilenenlerin yapması. Artık stocholm sendromu mudur nedir bilmem
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.