Şimdi Ara

Sıfır VS İkinci El (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
1.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ilhan032

Focus Fiyat Listesi

Linea Fiyat Listesi

hocam valla aklımı çeldiniz , bu konuya başlamadan önce focus diyodum ama donanıma bakınca linea'nın aşağı kalır bi tarafı yok .

ford'un isminin bi ağırlığı var orası ayrı ama .

akıl çelmek yanlış anlaşılmasın sadece fikir değiştirmek anlamında kullandım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RusherRust -- 7 Ağustos 2012; 20:19:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: RusherRust

quote:

Orijinalden alıntı: faith_388

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: blue rondo

Passat Trendline 1.4 TSI BMT 55 bin TL. Yillik kullaniminiz cok yuksek degilse bu fiyata daha kaliteli bir aile araci su anda piyasada yok.

yıllık 2.000 km yapıyoruzdur rahat

bir de 1.4 pek düşünmüyoruz açıkçası

aynı fiyata ( aynı kalitede olmasa da ) 1.6 arabalar mevcut .

yıllık 2.000 km mi 20.000 mi? 2bin ise dizel almayın benzinli alın... 1.4 tsi(turbo) motoru neden düşünmüyorsunuz ?

yıllık 20.000 nerdeee ?

3.000- 4.000 falandır ( 2.000 az olmuş yanlış yönlendirdik )

2000 az gibi geldi gözüme benimde acaba bir sıfır eksik mi diye sordum Çok km yapmıyorsunuz yılda 10-15bin km yapanlar benzinli araba alasında sakınca yok... passat 1.4 tsi neden elediniz ? Benzinli derseniz farklı alternatiflerde sunabilirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faith_388 -- 7 Ağustos 2012; 20:48:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: jovanovic

Ilerde sikinti yaratir mi sorusunun cevabini dusunurken fiat'a gore mi dusunmek lazim ki?

altyapı fiat olduğu için böyle şeyleri düşünmenize zaten gerek yok.
    motor şanzıman konusunda problem yok mekanik aksam da aynen o şekilde.
    garanti süresi de uzun.
    bence alınabilecek en iyi araç şu anda.
    2. elde de biraz zor satılsa da fiyatı piyasası alfa romeo ile eşdeğer pek düşmedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

Ilerde sikinti yaratir mi sorusunun cevabini dusunurken fiat'a gore mi dusunmek lazim ki?

altyapı fiat olduğu için böyle şeyleri düşünmenize zaten gerek yok.
    motor şanzıman konusunda problem yok mekanik aksam da aynen o şekilde.
    garanti süresi de uzun.
    bence alınabilecek en iyi araç şu anda.
    2. elde de biraz zor satılsa da fiyatı piyasası alfa romeo ile eşdeğer pek düşmedi.

Bence zaten alinirsa uzun vadede kullanmak icin alinmali, al sat icin degil de...

Yalniz ben hala 7 yila kadar garanti uzatmanin toplam maliyetini merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jovanovic -- 7 Ağustos 2012; 23:55:38 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

onu serviste araştırmak lazım.
    zaten uzatmak zorunda değilsiniz altyapı komple fiat.
    yetkili servisten şikayet etsen özel serviste çözersin mevzuatı.
    Ki benim bildiğim fiat servisleri pek kazıkçı olmuyor.
  • quote:

quote:

onu serviste araştırmak lazım.
    zaten uzatmak zorunda değilsiniz altyapı komple fiat.
    yetkili servisten şikayet etsen özel serviste çözersin mevzuatı.
    Ki benim bildiğim fiat servisleri pek kazıkçı olmuyor.

Dogrudur fiat'in yaklasiminin genelde o yonde oldugunu soyluyorlar...

55bine full bir arac.... Eger ki uzun sureli binilecekse ne ala...

Tek sikintisi 2. el.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

şahsen 55k ya ağzına kadar dolu araba alabiliyor olsam en son sıkıntı edeceğim şey 2. el olur.
  • quote:

quote:

şahsen 55k ya ağzına kadar dolu araba alabiliyor olsam en son sıkıntı edeceğim şey 2. el olur.

Yani uzun sure goturur zaten...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben olsam mitsu alırdım. asx yada lancer.
    sorunsuzluk performans yakıt ekonomisi yeterli
    donanım. karşısına bi mazda çıkabilir diğerleri
    isim satar bunlar makine.
  • quote:

quote:

Passat Trendline 1.4 TSI BMT 55 bin TL. Yillik kullaniminiz cok yuksek degilse bu fiyata daha kaliteli bir aile araci su anda piyasada yok.

Sizin kullandiginiz kilometrelerde dizele yonelmeye hic gerek yok. Yillik 2 bin olmasin da 5 bin, 10 bin km olsun. Dizel icin uste 8-10 bin TL vermek akil kari degil.

Ayrica 1.4 TSI 122 PS motor da Karamursel sepeti degildir. Passat icin son derece yeterli bir performans sunar. Kullaniminiz ve butceniz bu yondeyse yukarida onerilen kimi marjinal seceneklere yonelmeye gerek yok. Zaten babaniz da buna kolay kolay yanasmayacaktir.

• birkaç firmanın bi ton tapınak şovalyesi olduğu
    müddetçe son derece kalite markalar marjinal
    kalır tabi bu ülkede .
    her türlü kartele sonuna kadar karşıyım.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

yıllık 2.000 km mi 20.000 mi? 2bin ise dizel almayın benzinli alın... 1.4 tsi(turbo) motoru neden düşünmüyorsunuz ?

yıllık 20.000 nerdeee ?

2000 az gibi geldi gözüme benimde acaba bir sıfır eksik mi diye sordum Çok km yapmıyorsunuz yılda 10-15bin km yapanlar benzinli araba alasında sakınca yok... passat 1.4 tsi neden elediniz ? Benzinli derseniz farklı alternatiflerde sunabilirim...

bizim şimdiki araba benzinli babam uzun yolda pek memnun kalmıyor yakıt masrafından ( 1.6 megane / 100 km / yaklaşık 6 L benzin )

bir ara diyordu dizel alcam kurtulcam diye , ama dizelin alırken de serviste de cep yaktığını duydum. ( dizel de benzinli de olabilir şu an )

bu ne derece doğrudur acaba ?

bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim .

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

yıllık 20.000 nerdeee ?

bizim şimdiki araba benzinli babam uzun yolda pek memnun kalmıyor yakıt masrafından ( 1.6 megane / 100 km / yaklaşık 6 L benzin )

bir ara diyordu dizel alcam kurtulcam diye , ama dizelin alırken de serviste de cep yaktığını duydum. ( dizel de benzinli de olabilir şu an )

Bu dogru benzinli ile dizel arasında fiyat farkı var bakımları ağır...Bu yüzden forumda yılda 10ile 12bin km yapanlar benzinli alsın derler...Dizel isterseniz Megane Sport Tourer'i de listeye ekleyin derim...
    55bin civarına benizli D segmenti araçlarda var mesela
    Ford Mondeo 1.6 trend 52.230TL yakıtı biraz fazla Şehiriçi 9.2 Şehirdışı 5.4 ortalama 6.8 0-100hızlanması 12.3saniye
    Passat 1.4TSİ 55.000TL Şehiriçi 7.8 Şehirdışı 4.9 ortalama 5.9 0-100 hızlamnası 10.3saniye Turbo oldugu için performanstada üzmez...
    Mondeo 1.6 ama passat 1.4TSİ daha performanslı...Temiz ikinci el bulabilirseniz daha donanımlılarını alabilirsiniz...
    İkinci el mondeo'lara bakarsanız ecoboost 160bg olanlara bakın şehiriçi 9.1 yakar, 0-100hızlanması 9.3saniye...

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

yıllık 20.000 nerdeee ?

Bu dogru benzinli ile dizel arasında fiyat farkı var bakımları ağır...Bu yüzden forumda yılda 10ile 12bin km yapanlar benzinli alsın derler...Dizel isterseniz Megane Sport Tourer'i de listeye ekleyin derim...
    55bin civarına benizli D segmenti araçlarda var mesela
    Ford Mondeo 1.6 trend 52.230TL yakıtı biraz fazla Şehiriçi 9.2 Şehirdışı 5.4 ortalama 6.8 0-100hızlanması 12.3saniye
    Passat 1.4TSİ 55.000TL Şehiriçi 7.8 Şehirdışı 4.9 ortalama 5.9 0-100 hızlamnası 10.3saniye Turbo oldugu için performanstada üzmez...
    Mondeo 1.6 ama passat 1.4TSİ daha performanslı...Temiz ikinci el bulabilirseniz daha donanımlılarını alabilirsiniz...
    İkinci el mondeo'lara bakarsanız ecoboost 160bg olanlara bakın şehiriçi 9.1 yakar, 0-100hızlanması 9.3saniye...

çok sağol çok güzel yazmışsın .

peki hocam bu D segmenti dediğin şey nedir ? pek anlamam bu işlerden yeni yeni giriyorum bu işlere

• C Segmenti: megane, jetta, focus, c4, golf, fluence, octavia gibi araçlardır.

D Segmenti: insignia, 508, passat, superb, mondeo, latitude gibi araçlardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilhan032

C Segmenti: megane, jetta, focus, c4, golf, fluence, octavia gibi araçlardır.

D Segmenti: insignia, 508, passat, superb, mondeo, latitude gibi araçlardır.

teşekkürler
  • Otomobil segmentleri, otomobillerin hacim, fiyat, performans gibi ölçütlerle değerlendirilmesi ile oluşturulan sınıflardır. Segmentler tüketicinin alım seviyesini de gösterir...
    C segmenti alt orta sınıf otomobil
    D segmenti üst orta sınıf otomobil olarak geçiyor... Arabam.com 'un testlerinden ilgilendigin arabalar hakkında bilgi alabilirsin yararlı oluyor...
  • Bu ay başına kadar ikinci el Civic düşünüyordum. Uçmuş durumda olan ikinci el piyasasını görünce ve çevremden gelen "40.000 liraya ikinci el araba mı alacaksın?" telkinlerinin de etkisiyle sıfır almaya karar verdim. İkinci ele vereceğim paranın üzerine 6-7bin lira daha verip sıfır almayı düşünüyorum şimdi. Hem de böylece daha donanımlı olan yeni kasa sahibi olabileceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jedi_master -- 8 Ağustos 2012; 17:09:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jedi_master

Bu ay başına kadar ikinci el Civic düşünüyordum. Uçmuş durumda olan ikinci el piyasasını görünce ve çevremden gelen "40.000 liraya ikinci el araba mı alacaksın?" telkinlerinin de etkisiyle sıfır almaya karar verdim. İkinci ele vereceğim paranın üzerine 6-7bin lira daha verip sıfır almayı düşünüyorum şimdi. Hem de böylece daha donanımlı olan yeni kasa sahibi olacağım.

mantıklı karar vermisşiniz,bravo.
  • ilginize teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.