Şimdi Ara

Sıfırdan sinema ve oyun odası yapmak istiyorum. Fikir ve ürün tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
2.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar imkanlarım dahilinde evimin bir odasını sinema ve oyun odasına çevirmek istiyorum.
    Projeksiyon dünyasına yeni yeni giriyorum ve bilgi sahibi olmaya çalışıyorum.

Forumda lg pb60g ürününü kullanan arkadaşların yorumuna bakarak ve ürün ömrünün uzun olması bakımından cazip geliyor ama teknik özellikler konusunda yeterli bilgim olmadığı için karşılaştırma yapamıyorum.

İlk etapta perde yerine duvara yansıtmayı düşünüyorum odamdaki duvar epat ve yüzey olarak müsait. Koltuk, sandalye içinde armut puflar ve sallanan sandalye gibi ürünleri düşünüyorum.

Tabiki olmazsa olmaz ses sitemimiz var daha tam olarak ona karar vermedim tekno marketlerde indirimli ürünler oluyor, onlar içinde detaylı arama yapmaya başlıyacağım yakında.

Sizden ricam dikkat etmem gereken unsurlar nelerdir, ürün alırken nelere dikkat etmem gerekir.

Genel bütçe
    Projeksiyon:1000-1500 TL
    Ses sistemi:400-750 TL
    Diğer aksesuarlar :250-500 TL

• projeksiyon icin bende pa60 ve 70 arasinda 1 ay kaldim 70 aldim. daha buyuk oldugu icin fan sesi az olur dedim fakat parlaklik ayarini en ust kademede kullanamiyorum sesten dolayi. yani tavsiyem 60 tan uzak dur. 70 in dahili hoparloru yeterli. ama ben yine de vestelden aldigim sisremi bagladim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • titanichay kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler bilgi için ses sistemi ile kullanacağım için fan sesi çok da rahatsız etmez diye düşünüyorum ama denemek lazım. 70 modelinden mennunmusunuz hocam peki sinema ve oyun için deneme şansınız oldumu.
  • hocam geceleri 2 - 3 film izliyorum. bazen recevere bağlayıp televizyon izliyorum. ama oyun oynamadım. cihazdan gayet memnunum. dediğim gibi sadece fan sesi yüzünden ışık parlaklığını ikinci kademede tutuyorum. 700 ansilümen geceleri gayet yeterli gündüz de işe yarıyor ama pek tatlı vermiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • titanichay kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam tekrar teşekkürler. Vakit olarak bende günlük max 2 saat kullanabilirim oda film, oyun ve maçlar olmak üzere. Anladığım üzere normal seyirde gayet tatmin eden bir cihaz sizi.
    Gündüz kullanımım çok sık olmaz belki pazar günleri olursa zaten odaya özel siyah fon yaptırmayı düşünüyorum ışığı kesmek için. Geriye sadece input lag verilerine ve yorumlarına bakmak kalıyor.
    Oyun performansı incelemelerimden sonra kesin kararımı veririm galiba.
    Size sorum 3d film izleme şansınız oldumu ürünün tüm modellerindemi yoksa bir seridemi 3d ready özelliği var anlamadım.3d için ayrı bir aparat felan mı gerekiyor yoksa.

Lg nin şöyle bir ses sistemi var 349 Tl ekonomik gözüküyor.
    Apartmanda kullanacağım için çok iyi bir sistem almayı düşünmüyorum. Birazda işin ekonomik kısmındayım. Lg Dh4430p ürünün kullanan arkadaşlar varsa yorumlarına açığım.

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.M.M.M, -- 28 Ağustos 2013; 9:48:36 >

• Eğer günde maksimum 2 saat kullanacaksanız led cihaz almayın derim,
    yada en azından led ve normal lambalı cihazı yan yana koyun ve öyle alın,
    aynı fiyata normal lambalı cihaz almanızı tavsiye ederim,
    Led lambalı cihazların avantajları,
    çok uzun lamba ömürlerine sahiptirler,
    hafif olmaları sebebiyle taşıması kolay,
    küçük yer kaplar ve fan sesi daha azdır,

önceliğiniz yukarıdaki üç maddeden biri değilse yani beklentiniz görüntü kalitesi ise led lambalı cihaz önermem,
    yada en azından led cihaz almadan önce aynı fiyatta normal lambalı cihaz denemelisiniz.
  • newonw1 kullanıcısına yanıt
    Herhangi bir taşıma olayım olmayacak sabit olur hocam, günlük kullanımda dediğim gibi 2-3 saati geçmez yoğun bir tempom var hafta sonu biraz artabilir kullanım süresi ama ortalama 2-3 saat olur günlük.

Fan sesi olayına pek birşey diyemeceğim denediğim yada gördüğüm projeksiyonların çoğunda çevre gürültüsü vardı dikkat edemedim.
    Sormak istediğim normal bir ses sistemiyle film oyun vs kullanımdayken fan sesi cidden rahatsızmı ediyor yoksa tolere edilebilir düzeydemidir?

Alabileceğim fiyat aralığında pek fazla inceleme bulamadım forumda o yüzden diğer modelleri pek bilmiyorum, uygun çözünürlük, input lag sorunu olmayan cihazlara tabiki açığım. Sonuçta başlangıç düzeyinde
    birşeyler arıyorum ileriki zamanlarda bütçeye bağlı olarak daha üst sınıfa yönelebilirim.

Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.

• günümüz teknolojisinde fan sesleri minimum seviyelere inmiş durumdadır,
    çok detaycı değilseniz film izlerken fan sesi duymazsınız.
    bu işin en iyi çözüm yolu cihaza karar verip yerinde uygun şartlarda incelemek olacaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.