Şimdi Ara

Sıfırdan Türk Edebiyatı Serüvenim [0 Kitap]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Uzundur işten güçten ötürü kitap okumadım. Okuduğum kitaplar da hem popüler bilim kurgu ve fantastik edebiyattı. Türk edebiyatına hiç alaka göstermedim. Ancak Orhan Pamuk'un kütüphane videosunu izledikten sonra etkilendim ve Cumhuriyet sonrası edebiyata yoğunlaşacağım. Ancak rastgele kitaplar okumak yerine belirli bir yazarı odağıma alıp onu çalışacağım. Ve ona ait tüm eserleri, eleştirileri okuduktan sonra burada kendi görüşlerimi yazacağım. Burası bir nevi herkese açık günlük gibi olacak.

07.06.2020

Sıfırdan Türk Edebiyatı Serüvenim [0 Kitap]

Yusuf Atılgan ile başlıyorum.

Aylak Adam kitabını okuyacağım ilk olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-06D4C1909 -- 7 Haziran 2020; 22:23:49 >

• Aylak Adam güzeldir, yalnız okuyup beğenirsen gaza gelip Anayurt Oteli'ni de okumanı önermem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jack Rabbit Slims -- 8 Haziran 2020; 18:12:58 >
  • Peyami Safa'nın kitaplarını da öneririm.
  • Yusuf Atılgan yanlış başlangıç olmuş bence sizin okuduğunuz kitaplara nazaran. Postmodernist yazarlar kolay anlaşılabilecek yazarlar değil.(Anlaşılamaz demiyorum) Ben olsam Sabahattin Ali'den başlardım eğer Cumhuriyet sonrası okumuş olsaydım. Zaten kitaplarını okuduktan sonra(Mektuplaşmaları da kitaplaştırıldı) en azından Sabahattin Ali'yi az da olsa onun yazdıklarından tanımış olurdunuz.

Ama güzel bir konu olmuş. Yani yazarı tam anlamıyla tanıyabileceksiniz.(çoğu şeyiyle) Eleştirileri okumakta kitaplarda tam gòzden kaçan,göremediğiniz yerleri aydınlatmaya yarayacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haklısınız galiba. Kitaba başlar başlamaz zorlandım. Aşağıdaki paragraf Google çeviri gibi değil mi? Bende mi sorun?

Kalabalıkla ilgim kesiliverdi. Yine lök gibi oturdu içime o deminki sıkıntı. Bu kere garsonun yüzünden değildi Biliyordum. İlerde locaları derin sinemanın önünde müşteri beklediğini bildiğim şaşı kadının bende uyandıracağı tiksintiyle karışık acımayı düşünür düşünmez döndüğüm yan sokakta o geceki sokaktı bu bir yaralı kendine güven duygusuyla ağırlaşmış olarak geldi. Bir ay önce biri siyah bıyıklı iki terziden niye terzi? Bilmiyorum dayak yediğim gece de aynı sebepten aynı sokağa dönmüştüm. Belki bir ek sebep de vardı. Ona bir yardımda bulunmam gerektiği, bu yardımın onun iş gururunu incitmemesi bahanesinin ardında gizli, o derin localardan birine onunla girmek isteğinden korkuyordum. Şaşı kadın karmaşık yollardan bana Zehra teyzemi getiriyordu. Dizinde yatarken yalnız benim bildiğim kokuyla dolu, kimi duran, kimi kıpırdayan dudaklarına bakardım. Arada eğilir, ben büyük, inanılmaz bir şeyler olacağını beklerken salt burnumun ucunu öperdi. Yüzü bana İnerken gözleri şaşılaşırdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-06D4C1909 -- 8 Haziran 2020; 21:47:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-06D4C1909

Haklısınız galiba. Kitaba başlar başlamaz zorlandım. Aşağıdaki paragraf Google çeviri gibi değil mi? Bende mi sorun?

Kalabalıkla ilgim kesiliverdi. Yine lök gibi oturdu içime o deminki sıkıntı. Bu kere garsonun yüzünden değildi Biliyordum. İlerde locaları derin sinemanın önünde müşteri beklediğini bildiğim şaşı kadının bende uyandıracağı tiksintiyle karışık acımayı düşünür düşünmez döndüğüm yan sokakta o geceki sokaktı bu bir yaralı kendine güven duygusuyla ağırlaşmış olarak geldi. Bir ay önce biri siyah bıyıklı iki terziden niye terzi? Bilmiyorum dayak yediğim gece de aynı sebepten aynı sokağa dönmüştüm. Belki bir ek sebep de vardı. Ona bir yardımda bulunmam gerektiği, bu yardımın onun iş gururunu incitmemesi bahanesinin ardında gizli, o derin localardan birine onunla girmek isteğinden korkuyordum. Şaşı kadın karmaşık yollardan bana Zehra teyzemi getiriyordu. Dizinde yatarken yalnız benim bildiğim kokuyla dolu, kimi duran, kimi kıpırdayan dudaklarına bakardım. Arada eğilir, ben büyük, inanılmaz bir şeyler olacağını beklerken salt burnumun ucunu öperdi. Yüzü bana İnerken gözleri şaşılaşırdı.
    Noktalama işaretlerinde bir yanlışlık nedeniyle bir anlamsal bozukluk var gibime geliyor. Kitapta kahramanin ic konusmalari ve dusunceleri gectigi icin olayi toparlamak zorlasabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.