Şimdi Ara

Şifresi Alınmamış Axess Gold Kartı İptal Etme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
2
Favori
3.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar başlıkta yazdığım gibi bir durum var. Temmuz ayında hesap açılırken kredi kartı da itelemişler yanında. 150 tl aidatı olduğundan kullanıp kullanmama konusunda kararsızdim zarfta duruyordu.

Dün kapatayım bari dedim bankayı aradım ve işlem yapmak için kart şifresi sordu bana bilgisayar. Bu durumda ne yapmam lazım illa kartı açıp sonra mı bankayı arayacağım. Kartı açarsam da aidat keserler birde diye korkuyorum

• Kayıp çalıntı menüsünü seçin. Şifresini belirlememiştim kartımı şimdi bulamıyorum yenisini de istemiyorum kapatın deyin
  • kullanmıyacaksanız kayıp calıntıdan kapatın gitsin. 180 gün kullanılmayan kartta naidat kesilemez
  • Teşekkürler arayacağım yarın
  • Kullanılmamış karta aidat kesilemez şifre belirmeye cekinmenize gerek yok.
  • Aslında şifre belirlenip karta yüklenmeden (ATM'da kredi kartını takıp ilk işlem) kart aktif hale gelmez. Böyle daha rahat kapatılabilirdi ama sanırım çağrı merkezinde şifreyi soruyor. Şifre oluşturun ve 180 gün içinde kartı iptal (kapattırma ile karıştırılmasın burası önemli) ettirmek istediğinizi söyleyin.

Şifre oluşturup, iptal ettirmezseniz 6 ila 11. aylar arasında aidat kesilir.

küçük bir dipnot, kart teslim zarfını kuryenin elinden teslim almazsanız kart otomatik iptal olur. teslim alırsanız da kart otomatik olarak artık sizindir [Kunye=]

bir de kişisel sinir: bonus'un olmadığı yer yok, en kallavi kartın aidatı 144 tl iken, bu gönlü bol olmayan axess'ın daha gold kartı bile 169 tl aidat alıyor. akbank yatacak yerin yok :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Expungee -- 22 Ocak 2020; 0:35:58 >

• Expungee kullanıcısına yanıt
    İptal ve kapatma arasındaki fark nedir hocam? Benim kartı hiç atm ye sokmadım ben. Şifre de belirlemeden duruyor öyle. Ne yapmamı önerirsiniz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aziz istifa A kullanıcısına yanıt
    Kartı iptal ettiriyorum derseniz, o bankada kredi kartı için imzaladığınız sözleşme, kartın numarası ve diğer bilgileri ve müşteri limitiniz iptal edilir. bankayla kredi kartı için hiçbir bağınız kalmaz.

kartı kapatıyorum derseniz, sözleşme ve diğer kart bilgileri iptal edilir ama müşteri limitiniz kalır. bankayla sadece fiziksel kart bağınız sona ener. o bankada halen bu limitiniz vardır.

Akbank'da sanırım şöyle bir sıkıntı var şimdi siz çağrı merkezini arayıp iptal ettirmek istiyorum derseniz galiba kart şifresini girmenizi istiyor. yani kartı aktive etmeniz lazım atm üzerinden ya da mobil uygulamadan.
    kartı aktive edebilirsiniz tamam ancak en geç 6 ay içerisinde (bankalar aidatı 6.ay ekstresinde kesiyolar cogunlukla) kartı hiç kullanmadan çağrı merkezi aracılığıyla iptal ettirmenizi tavsiye ederim.
    Evet bot yapmak istediğiniz işlemi söyleyin diyor daha sonra da kimlik bilgisi ve şifre soruyor. Yukarıda arkadaşların dediği gibi yaparak kayıp çalıntı ya girip bot a düşmeden iptal ettirebilirim belki şifre oluşturmaya gerek kalmadan
  • Hocam size soruyorum sürekli kusura bakmayın.

Aradım demin akbank ı kayıp çalıntıdan iptal edin yenisini de göndermeyin dedim yok annenizin kızlık soyadı bilmem ne en son iptal ediyorum yeni kart yönlendirmiyorum onaylıyor musunuz dedi bende evet dedim konuşma bitti.

Şimdi mobil uygulamaya giriyorum yine axess gold görünüyor bi tane son 4 numarası farklı. ne yaptı şimdi bunlar anlamadım açıkçası
  • quote:

Orijinalden alıntı: aziz istifa

Hocam size soruyorum sürekli kusura bakmayın.

Aradım demin akbank ı kayıp çalıntıdan iptal edin yenisini de göndermeyin dedim yok annenizin kızlık soyadı bilmem ne en son iptal ediyorum yeni kart yönlendirmiyorum onaylıyor musunuz dedi bende evet dedim konuşma bitti.

Şimdi mobil uygulamaya giriyorum yine axess gold görünüyor bi tane son 4 numarası farklı. ne yaptı şimdi bunlar anlamadım açıkçası
    Yok hocam estağfirullah. Forumdaşlarımızı bankalardan korumak görevimiz

Anladığım kadarıyla kayıp/çalıntıdan talebini alırken yanlışlıkla (ya da otomatik) yeni kart çıkart seçeneğini kapatmamış müşteri hizmetlerindeki arkadaşımız, bu sebeple son 4 hanesi (ilk 6 hanesi muhtemelen aynısı) farklı yani yeni bir kart çıkartmıştır. ancak siz iptal ettiğinizi belirttiğiniz için bu yeni kart da 7 gün içerisinde artık görünmeyecek tamamen iptal edilmiş olacaktır diye anlıyorum.

7 gün sonra tekrar kontrol ederseniz muhtemelen bu yeni kartın da yok olduğunu göreceksiniz.

haa oldu da bu yeni kart basıldı falan size geldi. üstteki mesajlarımdaki gibi asla kuryeden teslim almayın. kart sözleşmesinde yazar bu, zarfı kuryeden aldığınız al kart sizindir, teslim alınmış demektir :)

tabii zaten bu kart basılırsa talebinizden sonra bankamızı bddk'ya da şikayet ediyoruz ki kafasına göre millete kart fırlatmasın :)

Yardımcı olabiliyorsak eyvallah :)

Ben iptal edin dedim telefonda artık o ne yaptı orasını bilemiyorum tabi. İşin ilginci ne kartın kapatıldığına dair ne de hadi kafasına göre iş yaptı bana kart yeni kart yolladı ona dair hiçbir SMS gelmedi.
  • quote:

Ben iptal edin dedim telefonda artık o ne yaptı orasını bilemiyorum tabi. İşin ilginci ne kartın kapatıldığına dair ne de hadi kafasına göre iş yaptı bana kart yeni kart yolladı ona dair hiçbir SMS gelmedi.
    Hocam çağrı merkeziyle konuşmanız en temiz yol olmuş zaten. O kayıtlar orada duruyor her halükarda.
    Şimdi o kart bir daha falan basılıp da size gelirse teslim almayıp direkt şikayet edin. kanun bu konuda çok açık zaten, yetkili kurumlar gerekli cezayı keserler bankaya.

Kartın iptaline dair bildirim gelmez. çünkü siz bu 7 günde kart ile harcama falan yapabilirsiniz bu durumda kart iptal edilemez, sizin talebiniz düşer. o yüzden göndermezler sms falan.
    Çok teşekkür ederim hocam. O zaman 1 hafta bekleyip göreceğiz
  • Akbankda kart kapatma islemi 7 il 10 gun arasnda bu dogru. Teklf gelir puan verebilirlrr belki sana kapatmayn die
  • Bugün müşteri hizmetlerini arayalı tam 1 hafta oldu ve mobil uygulamada üzerimde herhangi bir kart görünmüyor sadece kredi kartı başvuru menüsü çıkıyor yani karttan kurtulmuş oldum çok teşekkür ederim hocam yardımınız için
  • quote:

Bugün müşteri hizmetlerini arayalı tam 1 hafta oldu ve mobil uygulamada üzerimde herhangi bir kart görünmüyor sadece kredi kartı başvuru menüsü çıkıyor yani karttan kurtulmuş oldum çok teşekkür ederim hocam yardımınız için
    Rica ederim hocam ne demek, bankalara karşı vatandaşı korumayı görev edindik
  • Aynı şey başıma geldi şu sayfalardan yararlandım. Olurda aynı problemi yaşayan olursa umarım sorununu çözer.

hesapkurdu.com
    Kullanılmayan Kredi Kartı Ne Yapılmalı? - Hesapkurdu.com
    https://www.hesapkurdu.com/kredi-karti/rehber/kullanmadiginiz-kredi-kartlarini-kirip-atmayin

senetle araba, ev, konut, alışveriş, telefon
    Gelen Kredi Kartını Kullanmazsam İptal Olur Mu? Aidatı Var Mı?
    https://www.pesinatsizsenetle.com/gelen-kredi-kartini-kullanmazsam-iptal-olur-mu/

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.