Şimdi Ara

Sigara bağımlılığm ve bırakma kararım # Burnumda & Ağzımda Yaralar çıktı # (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
37.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 13 yaşından beri kullanırım 3 gün önce bıraktım dedim daha ağzıma sürmedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rajeesh

aferimde, fazla büyütmüşsün gözünde bu olayı. genelde böyle büyütenler bırakamıyor rahat ol büyütmeye gerek yok. şu kadar gündür/saattir içmedim diye sayma

Katılıyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Metalurjist

Başarılar...

Ben de içiyorum ama bırakmak istemiyorum nedense. Mecburi durumlarda 2-3 hafta kadar içmediğim oluyor.

Zaten aşağı yukarı 1 yıldır içiyorum. Sebebi de içki yanında ve pc başındayken iyi gitmesi.

Ama şunu anladım içmediğim zaman krizlere girmiyorum. Can sıkıntısından dolayı içiyorum sadece.

Aynı şekilde
  • Suan en zor evrelerinden birindeyim sanirim:( arkadaslarla kafede oturuyoruz ve tek sigara icmeyen benim sknti cok buyuk:(
  • Ben günde 2ye düşürdüm.Arada sırada arkadaş ortamında azıttığım oluyor fakat neredeyse haftanın 4 gününü sabah ve akşam olmak üzere içiyorum :)
  • yaklaşık 24 saat oldu arada bir gelip giden krizler hariç şuanda gayet iyiym kesinlikle sigara içmek istemiyorum, fakat kahvaltıdan sonra ve okulda ders aralarında birazcık zorlanıcam gibi gözüküyor :)
  • Konu Günceldir
  • oha konuyu okuyunca bian kendimi gördüm bende 1-2 hafta içinde bırakmayı düşünüyorum
  •  Sigara bağımlılığm ve bırakma kararım # Burnumda & Ağzımda Yaralar çıktı #

Sigara var iphone 4de ben napim ozaman cebimde baska ne olsa birakinca

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: A ®h Pozitif

Sigara bağımlılığm ve bırakma kararım # Burnumda & Ağzımda Yaralar çıktı #

Sigara var iphone 4de ben napim ozaman cebimde baska ne olsa birakinca

Ben onu maddi açıdan örnek olarak göstermiştim

• Kararından asla vazgeçme Bundan sonra da bazı dönemler belki güzel bir ortam olacak ve canın bi tane yakmak isteyecek, ama asla asla ve asla yakma o sigarayı. Ben de bıraktım dört buçuk ay oldu
  • 4 yıldır bu tiryakilikle gitmeseymişsin iyiymiş,ama nerden dönsen kârdır.Bu forumda hala sigara içmenin özgürlük olduğunu sanan kişiler var umarım onlarda artık bunun özgürlük değil esaret olduğunu anlarlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: keremg

Kararından asla vazgeçme Bundan sonra da bazı dönemler belki güzel bir ortam olacak ve canın bi tane yakmak isteyecek, ama asla asla ve asla yakma o sigarayı. Ben de bıraktım dört buçuk ay oldu

Yanımda sigara içiliyor ama ben sigara içenlere imrenip "şimdi bi sigara yakmak vardı" demiyorum.. Tam tersine yanımdakiler bana imrenip "keşke bende sigara içmeden durabilsem" diyorlar

Ama bu burnumun ve ağzımın içinde çıkan yaralar ne olacak ?

• Yaralar zamanla geçer tahminimce ama şöyle bir durumda var o sigaranın tütünümüdür nedir vücudunda bazı bölgelere yerleşebilir.Bir akrabada çıkmıştı gençliğinde içtiği sigaradan dolayı ilerki yaşlarda vücudunda görülmüş,hastahanede bir kontrol anında.
  • bir iki güne geçer, büyütme
  • En fazla 6 gün dayanabildim ..
  • maval okumuşssun ama kim oturur bu safsataları okur bilmem kendine saygısı olan yazmış olduğun gereksiz safsatalar için ömründen dakikalar vermez ben öyle yaptım. felsefe şudur, o seni bırakmadıkça en yakın dostun olan sigarayı yarı yolda terk edip bırakmayacaksın. delikanlılığa sığmaz.

gel şimdi yak bi sigara ve eski mutlu keyf dolu günlerine özlem duyduğun o günlere saniyeler içinde geri dön.

şaka bir yana parliament yerine klasik içebilirsin böylelikle 4gs için 2 yıl para biriktirmen gerekecek sadece 4,5 tl. tütün mü tütün ne fark eder.

özetlemek gerekirse yazılarını okudum imrendim, keşke benimde senin ki gibi sağlam iradem olabilseydi. bu yola baş koymuşsun devamını getirmeden kenara çekilme sakın, bırak şu illeti.

• quote:

Orijinalden alıntı: GökaLp.

------ Son Durum ---------
    Sigarayı bırakalı 6 gün filan oluyor. Ve burnumun içinde yaralar çıkmaya başladı. Dilimdede ufak ufak yaralar çıktı. . Bu durumu sigarayı bırakan yakınlarıma danıştım ve aynı durumun onlardada olduğunu söylediler. Sigarayı bıraktıktan sonra ağzın içinde ve burnun içinde yaralar çıkıyor
    Zor olanı başardım sigarayı bıraktım şimdi bu yaralar nedir ya ! Rahatsız ediyor sürekli kaşınıyor !
    -------------------------

20 yaşındayım ve 16 yaşından beri sigara içiyorum.. Daha önce sigarayı bırakmak için bi kaç deneyimim olmuştu fakat en başarılı olduğum deneyimimde bile 2 gün sigara içmeden dayanabildim..

Kendimce sigara içme nedenlerim #

# Yemekten sonra sigaranın tadının çok güzel gelmesi
    # Alkolün yanında sigara içmediğim zaman alkoldende tad alamamam
    # Sabah ilk uyandığımda sigara içmezsem kendime gelememem
    # Ders aralarında sigara içmediğim zaman derse odaklanamamam
    # Çayın veya Nescafenin yanında sigara içmediğim zaman içtiğim Çaydan/Nescafeden tad alamamam
    # Cinsel ilişki sonrası içtiğim sigaranın haz vermesi

Ve şuan aklıma gelmeyen diğer bazı sebebler. . .

Peki sigarayı bırakma kararımı neden verdim ?

# Kilo almamı engelliyor.
    Yemek yemek yerine sigara içmeyi tercih etmişliğim çoktur. Örneğin yorgun bi şekilde eve geldikten sonra yemek yemek yerine bi sigara yakmak. Ve az miktarda atıştırıp uyumak.

# Spor yaparken performansımı %100 etkiliyor
    Muay Thai sporuyla yakından ilgileniyorum. Sırf gözlerimle görebilmek amacıyla bir gün spora gitmeden 4-5 saat önce sigara içmeyi kestim. Ve 4-5 saattir sigara içmeyen biri olarak spor salonuna girdim. Antremanda gösterdiğim performansı; ertesi gün spora başlamadan 10 dakka önce sigara içtiğimde aldığım performansla karşılaştırdım. . Nerdeyse yarı yarıya etkilediğini gördüm.

# Ağzımda iğrenç bir tad bırakıyor
    Özellikle sabah ilk uyandığımda ağzımın içinin leş gibi olduğunu hissediyorum ve 2 defa arka arkaya dişlerimi fırçalasam dahi o his gitmiyor. Çenemde bi uyuşukluk ve boğazımda bi boşluk hissediyorum. Bu beni çok rahatsız ediyor.

# Ailem ve kız arkadaşım sigarayı bırakmamı istiyor
    Daha önce defalarca kez sigarayı bırakacağıma dair söz verdiğim halde bırakamamıştım. Ailem ve kız arkadaşım sigarayı bırakmamı bu kadar çok isterken, ben neden ısrarla sigara içiyorum? Bunun bilincinde olduğum halde genede bile bile yapacak kadar bağımlılık noktasına geldiğimi farkettiğimde, aslıda bağımlı olmadığımı her şeyin psikolojik olduğunu anladım.

Örneğin; Sigara içtiğim zaman üzerimde bıraktığı iğrenç koku ile kız arkadaşımın yanına gittiğimde kız arkadaşımın kokudan rahatsız olması. Belkide bana yakınlaşmasını engelleyecek kadar iğrenç bir kokudur, bunu sigara içen biri olarak bilemiyorum şuan.

# Sigarayı bıraktığımda kaybedecek hiçbir şeyimin olmaması
    Sigarayı bıraktığımda kaybedeceğim bir şey yok. Ama kazanacağım çok şey var. Sağlık, para ve bir maddeye bağımlı olarak yaşamaktan kurtulmak gibi. . Bu kadar çok şey kazanmak elimdeyken, ben bunları elimin tersiyle neden iteyim ki ?

# Maddi açıdan yıkmasada sallaması
    Günde 8.25TL ' den ayda 248TL para yapıyor. Ayda 248 TL az para değil. Bu parayı sigaraya vermek yerine çok daha yararlı, eğlenceli ve ihtiyaç duyduğum şeyler alabilirim.

Örneğin; ayda 248 TL sigaraya vermek yerine, almak istediğim telefonu alabilirim. ( Hemde 10 ayda sigaraya verdiğim parayla )
    Cebimde 1 paket sigara olacağına, iPhone 4s olması tercihimdir

Örneğin: 9 ayda 2.250 TL para yapar. Kış boyunca sigara içmek yerine, yazın 3 aylık yazlık ev kiralayabilirim.
    Kışın cebimde 1 paket sigara olacağına; yazın 3 ay boyunca deniz+kumsal+kızlar+gece hayatı tercihimdir

# MOLA = SİGARA olması
    Benim için hayatım boyunca hep "mola" kelimesi "sigara içmek" anlamını taşımıştır.. İş yerinde mola verdiğim zaman sigara içerim, dershanede tenefüslerde sigara içerim, lise hayatım boyunca tenefüslerde sigara içerdim, sinemada ilk bölüm bittikten sonra bile sigara içerdim, uzun yolculuk yaptığımda otobüs mola verdiğinde sigara içerdim, arkadaşlarımla PlayStation oynarken bile oyunu dondurup sigara içmeye çıkarım. .

Neden hayatımın bütün bölümünü etkilemesine izin vereceğim ki ?

Evet çok zor olacak. Hatta belki başım ağrıdan çatlayacak ilk bir kaç hafta. Ama ben kazanacağım şeyleri düşündükçe, baş ağrısına hatta sigara krizine girmeye razıyım.

Bu topice sigarayı bıraktıktan 2 gün sonra, 4 gün sonra ve 1 hafta sonra gibi periyotlarla yaşadığım krizleri, sigara içme isteğimle verdiğim savaşı yazacağım.. Belki sigarayo bırakmada izlenilen yollarla veya bu yola girmiş, bu yolda ilerleyen birinin yaşadığı şeyleri görünce bazı insanlara yararlı olabilirim. Veya bu yollardan daha önce geçmiş olan birisi bana yardımcı olabilir. Umarım bunu sağlarız. Okuduğunuz için teşekkür ediyorum

bazı çevreler El arabasını Cİnsel ilişki diye tanımlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Arch Enemy`

Yaralar zamanla geçer tahminimce ama şöyle bir durumda var o sigaranın tütünümüdür nedir vücudunda bazı bölgelere yerleşebilir.Bir akrabada çıkmıştı gençliğinde içtiği sigaradan dolayı ilerki yaşlarda vücudunda görülmüş,hastahanede bir kontrol anında.

Nikotin mi ?

Yerleşebilir derken nasıl bir yerleşmeden bahsediyorsun

Dayımda sigarayı bıraktı onun dilinde yaralar çıkmaya başladı. .

İş yerinde beraber çalıştığım adamında burnunun içinde yaralar çıktı.

Şimdi aynı şeyler bendede olmaya başladı.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.