Şimdi Ara

Sigara bağımlılığm ve bırakma kararım # Burnumda & Ağzımda Yaralar çıktı #

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
1
Favori
37.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sigarayı bırakalı 6 gün filan oluyor. Ve burnumun içinde yaralar çıkmaya başladı. Dilimdede ufak ufak yaralar çıktı. . Bu durumu sigarayı bırakan yakınlarıma danıştım ve aynı durumun onlardada olduğunu söylediler. Sigarayı bıraktıktan sonra ağzın içinde ve burnun içinde yaralar çıkıyor
    Zor olanı başardım sigarayı bıraktım şimdi bu yaralar nedir ya ! Rahatsız ediyor sürekli kaşınıyor !
    -------------------------

20 yaşındayım ve 16 yaşından beri sigara içiyorum.. Daha önce sigarayı bırakmak için bi kaç deneyimim olmuştu fakat en başarılı olduğum deneyimimde bile 2 gün sigara içmeden dayanabildim..

Kendimce sigara içme nedenlerim #

# Yemekten sonra sigaranın tadının çok güzel gelmesi
    # Alkolün yanında sigara içmediğim zaman alkoldende tad alamamam
    # Sabah ilk uyandığımda sigara içmezsem kendime gelememem
    # Ders aralarında sigara içmediğim zaman derse odaklanamamam
    # Çayın veya Nescafenin yanında sigara içmediğim zaman içtiğim Çaydan/Nescafeden tad alamamam
    # Cinsel ilişki sonrası içtiğim sigaranın haz vermesi

Ve şuan aklıma gelmeyen diğer bazı sebebler. . .

Peki sigarayı bırakma kararımı neden verdim ?

# Kilo almamı engelliyor.
    Yemek yemek yerine sigara içmeyi tercih etmişliğim çoktur. Örneğin yorgun bi şekilde eve geldikten sonra yemek yemek yerine bi sigara yakmak. Ve az miktarda atıştırıp uyumak.

# Spor yaparken performansımı %100 etkiliyor
    Muay Thai sporuyla yakından ilgileniyorum. Sırf gözlerimle görebilmek amacıyla bir gün spora gitmeden 4-5 saat önce sigara içmeyi kestim. Ve 4-5 saattir sigara içmeyen biri olarak spor salonuna girdim. Antremanda gösterdiğim performansı; ertesi gün spora başlamadan 10 dakka önce sigara içtiğimde aldığım performansla karşılaştırdım. . Nerdeyse yarı yarıya etkilediğini gördüm.

# Ağzımda iğrenç bir tad bırakıyor
    Özellikle sabah ilk uyandığımda ağzımın içinin leş gibi olduğunu hissediyorum ve 2 defa arka arkaya dişlerimi fırçalasam dahi o his gitmiyor. Çenemde bi uyuşukluk ve boğazımda bi boşluk hissediyorum. Bu beni çok rahatsız ediyor.

# Ailem ve kız arkadaşım sigarayı bırakmamı istiyor
    Daha önce defalarca kez sigarayı bırakacağıma dair söz verdiğim halde bırakamamıştım. Ailem ve kız arkadaşım sigarayı bırakmamı bu kadar çok isterken, ben neden ısrarla sigara içiyorum? Bunun bilincinde olduğum halde genede bile bile yapacak kadar bağımlılık noktasına geldiğimi farkettiğimde, aslıda bağımlı olmadığımı her şeyin psikolojik olduğunu anladım.

Örneğin; Sigara içtiğim zaman üzerimde bıraktığı iğrenç koku ile kız arkadaşımın yanına gittiğimde kız arkadaşımın kokudan rahatsız olması. Belkide bana yakınlaşmasını engelleyecek kadar iğrenç bir kokudur, bunu sigara içen biri olarak bilemiyorum şuan.

# Sigarayı bıraktığımda kaybedecek hiçbir şeyimin olmaması
    Sigarayı bıraktığımda kaybedeceğim bir şey yok. Ama kazanacağım çok şey var. Sağlık, para ve bir maddeye bağımlı olarak yaşamaktan kurtulmak gibi. . Bu kadar çok şey kazanmak elimdeyken, ben bunları elimin tersiyle neden iteyim ki ?

# Maddi açıdan yıkmasada sallaması
    Günde 8.25TL ' den ayda 248TL para yapıyor. Ayda 248 TL az para değil. Bu parayı sigaraya vermek yerine çok daha yararlı, eğlenceli ve ihtiyaç duyduğum şeyler alabilirim.

Örneğin; ayda 248 TL sigaraya vermek yerine, almak istediğim telefonu alabilirim. ( Hemde 10 ayda sigaraya verdiğim parayla )
    Cebimde 1 paket sigara olacağına, iPhone 4s olması tercihimdir

Örneğin: 9 ayda 2.250 TL para yapar. Kış boyunca sigara içmek yerine, yazın 3 aylık yazlık ev kiralayabilirim.
    Kışın cebimde 1 paket sigara olacağına; yazın 3 ay boyunca deniz+kumsal+kızlar+gece hayatı tercihimdir

# MOLA = SİGARA olması
    Benim için hayatım boyunca hep "mola" kelimesi "sigara içmek" anlamını taşımıştır.. İş yerinde mola verdiğim zaman sigara içerim, dershanede tenefüslerde sigara içerim, lise hayatım boyunca tenefüslerde sigara içerdim, sinemada ilk bölüm bittikten sonra bile sigara içerdim, uzun yolculuk yaptığımda otobüs mola verdiğinde sigara içerdim, arkadaşlarımla PlayStation oynarken bile oyunu dondurup sigara içmeye çıkarım. .

Neden hayatımın bütün bölümünü etkilemesine izin vereceğim ki ?

Evet çok zor olacak. Hatta belki başım ağrıdan çatlayacak ilk bir kaç hafta. Ama ben kazanacağım şeyleri düşündükçe, baş ağrısına hatta sigara krizine girmeye razıyım.

Bu topice sigarayı bıraktıktan 2 gün sonra, 4 gün sonra ve 1 hafta sonra gibi periyotlarla yaşadığım krizleri, sigara içme isteğimle verdiğim savaşı yazacağım.. Belki sigarayo bırakmada izlenilen yollarla veya bu yola girmiş, bu yolda ilerleyen birinin yaşadığı şeyleri görünce bazı insanlara yararlı olabilirim. Veya bu yollardan daha önce geçmiş olan birisi bana yardımcı olabilir. Umarım bunu sağlarız. Okuduğunuz için teşekkür ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GökaLp. -- 7 Aralık 2011; 21:13:48 >

• basarılar.bende bırakayım diyorum ama el alıskanılıgı cok zor..
  • 3. haftamdayım maşşallah diyin laaan
  • Bu konuda bile zengin olduğunu iyice vurguluyorsun ne diyim. Paran varsa iç.
  • Başarılar...

Ben de içiyorum ama bırakmak istemiyorum nedense. Mecburi durumlarda 2-3 hafta kadar içmediğim oluyor.

Zaten aşağı yukarı 1 yıldır içiyorum. Sebebi de içki yanında ve pc başındayken iyi gitmesi.

Ama şunu anladım içmediğim zaman krizlere girmiyorum. Can sıkıntısından dolayı içiyorum sadece.
  • Takip.
  • bende yaklaşık 8-9 senedir içiyorum, düşüncelerimi birebir yansıtmışsın.
    Gerçekten tam duygularımı içeriyor ve bende sürekli bunları düşünüyordum yaklaşık 2 3 aydır ve bende bırakmaya karar verdim bu yazıdan sonra.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ayni ben gibi dusunuyorsun valla ozellikle aksam yemegimi yiyince canim acayip sigara cekiyor bakalim bende deneyecem ama ..
  • benim için önemli olan ilk 2 hafta , ayrıca üniversitede yurt ortamında aşırı derece sigara içiliyor, doğal olarak canın istemese bile çekiyor, benim için en zor olanı bu, yurda gittigimde o ortamda 5 6 gün içmeden dayanabilirsem başka sorun kalcağını düşünmüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Metalurjist

Başarılar...

Ben de içiyorum ama bırakmak istemiyorum nedense. Mecburi durumlarda 2-3 hafta kadar içmediğim oluyor.

Zaten aşağı yukarı 1 yıldır içiyorum. Sebebi de içki yanında ve pc başındayken iyi gitmesi.

Ama şunu anladım içmediğim zaman krizlere girmiyorum. Can sıkıntısından dolayı içiyorum sadece.

Kesinlikle bende bu yüzden içiyorum.Bıraksam bırakırım fakat annemin hastalığı,okul falan beni çok bunalttı.Sigara içerken ne bileyim uzaklaşıyorum her şeyden.
  • quote:

Başarılar...

Benimde sorunum buydu işte. Bırakmak istemiyordum. Gerçi hala öyle, bırakmak istemiyorum. Ben sigaramla mutluydum. Ama belkide öyle olduğunu sanıyorumdur.. Sigara içmek bana zevk veriyor. Nasıl çikolata yemek bi insana zevk verirse, sigarada bana zevk veriyordu. Severek içiyordum yani bağımlılıktan değil.

Aslında günde 2-3 tane sigara içen insanlara imreniyorum... Nasıl oluyorda tamamen bırakmadan, veya tamamen tiryakisi olmadan 2-3 tane içerek yetinebiliyorlar? Öyle olmayı bende isterdim açıkcası.. Ama 2-3 taneyle kurtulamıyorum, devamı geliyor. Şuan tam 3 saattir sigara içmiyorum ( ben 3 saatte 5 tek sigara içerdim normalde ) Uyumadan önce bi tane içsem, acaba günde 2-3 tane içme isteğim doğrultusunda ilerleyebilir miyim? Komple bırakmayı bende istemiyorum sanırım. . Ama diğer türlüde korkutuyor. o 2-3 tane 7-8 e çıkar. Sonra gene 1 pakete döner kaset başa sarar diye

• geç bunları. Kız arkadaşın ne kadar daimi
  • quote:

Orijinalden alıntı: GökaLp.

quote:

Başarılar...

Benimde sorunum buydu işte. Bırakmak istemiyordum. Gerçi hala öyle, bırakmak istemiyorum. Ben sigaramla mutluydum. Ama belkide öyle olduğunu sanıyorumdur.. Sigara içmek bana zevk veriyor. Nasıl çikolata yemek bi insana zevk verirse, sigarada bana zevk veriyordu. Severek içiyordum yani bağımlılıktan değil.

Aslında günde 2-3 tane sigara içen insanlara imreniyorum... Nasıl oluyorda tamamen bırakmadan, veya tamamen tiryakisi olmadan 2-3 tane içerek yetinebiliyorlar? Öyle olmayı bende isterdim açıkcası.. Ama 2-3 taneyle kurtulamıyorum, devamı geliyor. Şuan tam 3 saattir sigara içmiyorum ( ben 3 saatte 5 tek sigara içerdim normalde ) Uyumadan önce bi tane içsem, acaba günde 2-3 tane içme isteğim doğrultusunda ilerleyebilir miyim? Komple bırakmayı bende istemiyorum sanırım. . Ama diğer türlüde korkutuyor. o 2-3 tane 7-8 e çıkar. Sonra gene 1 pakete döner kaset başa sarar diye

Bırakmak istemiyorsanız zorlanırsınız açıkçası. En azında azaltmaya çalışın bence. Yemek sonrası, öğle arası gibi zamanlar belirleyin. O şekilde deneyin bir de.

• Ben de yaklaşık 3 senedir falan içiyorum,1 sene kadar önce bi 3 ay falan bırakmıştım ama sonra tekrar başladım birtakım nedenlerden dolayı.2 gündür hem hastalıktan dolayı hem de aklımın bir köşesinde sürekli duran "sigarayı bırak" fikrinden dolayı ben de içmiyorum ve çok büyük bir ihtimalle tamamen bırakıcam.Tamamen sağlığımı önemsediğimden dolayı bırakıyorum yoksa şuan 8.25 olan parliament 12-13 lira bile olsa sanırım verirdim.
  • Hocam Bende Senin gibi sayılıyırm bende 18 yaşında başladım . Şu son 1 -2 ay kadar önce 2 paket falan içiyordum günde. Kim ne derse desin Kafada bitirmek gerekiyor önce. Şimdi 10 tane falan içiyorum. Kafanda bitirdiysen gerisi kolay.
  • Sende istek göremedim. Bir kaç güne başlarsın sen gene uğraşma.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: GökaLp.

quote:

Başarılar...

Bırakmak istemiyorsanız zorlanırsınız açıkçası. En azında azaltmaya çalışın bence. Yemek sonrası, öğle arası gibi zamanlar belirleyin. O şekilde deneyin bir de.

En iyisi hiç içmemek. Günde 2-3 tane içerim demekte hikaye.. Kendini kandırmaktan başka bir şey değil

Şuan daha iyi anlıyorum; sigara bağımlılığı tamamen psikolojik bir durum. . Fiziksel olarak bi bağımlılık söz konusu değil. Sigara içmediğiniz zaman yoksunluk belirtisi çekmiyorsunuz. Soğuk soğuk terlemiyorsunuz, eroinmanlar gibi. Kafada bitiyor her şey...

İş yerinde beraber çalıştığım bi abim var. 28 yıldır sigara içiyormuş. Ve 2 ay önce sigarayı bıraktı gözümün önünde. Şimdi Body' başladı. . Sigarayı bırakıp spora başlamak hayatımda verdiğim en doğru karar diyor. Çok mutlu olduğunu ve bunca yıl ahmaklık yaptığının farkına vardığını söylüyor.
    ( Not: Sigarayı bırakma kararı aldığında "ÇOK PİS" küfür etmişti bir daha içersem . . . . ama gerçekten büyük bi küfürdü )

Sigarayı bırakanlar kervanına katılanlardan bi başkasıda en yakın arkadaşım. 4 aydır ağzına sigara sürmüyor. Bi anda bıraktı.. Ve sigarayı bıraktığından dolayı çok mutlu olduğunu, kesinlikle bırakmam gerektiğini söylüyor
    ( Bu arkadaşımda sigarayı bırakırken çok büyük küfür etmişti )

Millete artık "dama" demiş. . Bırakırken küfür ediyorlar bir daha içersem ....... diyerek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GökaLp. -- 4 Aralık 2011; 0:55:45 >

• Tebrikler güzel tespit inş. başarırsın bende mücadele ediyorum. Bu aralar bitkisel olarak kapsülleri kullanıyorum. Sigarayı bıraktırmıyor bitkiseller fakat sigarayı bırakınca gelen sitressi motivasyon azlığını önleme konusunda yardımcı oluyor.
  • Yaklaşık olarak 3.5 saattir sigara içmiyorum normalde 6-7 tek sigara içmiştim şuana kadar. .

Ve şuan başımın ağrıdığını hissediyorum. İçmezsem uyuyamıcağımı biliyorum. Ve bi vampirin kana susayışı gibi sigaraya hasretim bu kadar kısa süre geçmesine rağmen...

Şimdi 'faklı bi yöntem' uygulayıp bi hayli yorulacağım ve uykum gelecek. Ardındanda uyuyacağım başka yolu yok çünkü vurup kafayı yatmak istiyorum

Yarın akşam ( aradan 1 gün geçtikten sonra ) tekrardan güncelleyeceğim konuyu.

Hepinize iyi geceler. Başaracağız.
  • aferimde, fazla büyütmüşsün gözünde bu olayı. genelde böyle büyütenler bırakamıyor rahat ol büyütmeye gerek yok. şu kadar gündür/saattir içmedim diye sayma
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.