Marlboro viskiyle dier bazı sigaralar şarapla yıkanıyor die bişi duydum sizce böyle mi ?? yani sigara ve şarap iç içe bişimidir?
walla neyle yıkanır bilmiyorumda sigarayı şarapa batırıp içen arkadaş çok iyi olduğunu söylemişti
quote:
Orijinalden alıntı: tunasilah
walla neyle yıkanır bilmiyorumda sigarayı şarapa batırıp içen arkadaş çok iyi olduğunu söylemişti
bu tür adamlar biranın içine sigara külü de atıyorlar.ne alaka?
quote:
Orijinalden alıntı: rezilvezir
bu tür adamlar biranın içine sigara külü de atıyorlar.ne alaka?
Alıntıları Göster
ben imalat esnasında içkinin kullanılıp kullanılmadığını ya da hangilerinde olup olmadığını öğrenmek istiyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: alkoc
ben imalat esnasında içkinin kullanılıp kullanılmadığını ya da hangilerinde olup olmadığını öğrenmek istiyorum.
Alıntıları Göster
benim bildiğim(doğru olup olmadığı kuşkulu ama....) mavi vbandrollü (kaçak)MALbora tütünü sarılmadan önce şarap ile yıkanıyor... hatta sigarayı alıp koklayın merak ederseniz...
quote:
Orijinalden alıntı: KKM
benim bildiğim(doğru olup olmadığı kuşkulu ama....) mavi vbandrollü (kaçak)MALbora tütünü sarılmadan önce şarap ile yıkanıyor... hatta sigarayı alıp koklayın merak ederseniz...
Alıntıları Göster
evet sadece kacak olanlar değil turkiyede yapılan yabancı sigaraların coğu alkol ile yıkanıyo hatta paketi ilk açtığınızda kokusunu rahatlıkla alabilirsiniz.
bilmemkı yıkanırmı acaba
Öyle birsey yok , öyle birşey olsa o sigara o fiyatta olmazdı , pahalı dersen bir malbora yaklasık 750 bin liradır vergileri cıkarsan hem de icilmesi de mekruh degil haram olurdu
quote:
Orijinalden alıntı: Real1256
Öyle birsey yok , öyle birşey olsa o sigara o fiyatta olmazdı , pahalı dersen bir malbora yaklasık 750 bin liradır vergileri cıkarsan hem de icilmesi de mekruh degil haram olurdu
evet vardır,şarapla yıkanır!... sigara içip içmemek sizin dini inanışınıza kalmış artık!
quote:
Orijinalden alıntı: crow
evet vardır,şarapla yıkanır!... sigara içip içmemek sizin dini inanışınıza kalmış artık!
Dünya üzerinde Sigara üretiminde kullanılan tütünlerin çoğu alkol içeren sıvılarla yıkanır!!!
quote:
Orijinalden alıntı: BAŞBAKAN
Bu mesaj silindi.
Alıntıları Göster
tütün şarapla yıkanı ama adi şarapla viskiyle yıkansa bi pakey ne kdr olur haberiniz varmı????
quote:
Orijinalden alıntı: wincih
tütün şarapla yıkanı ama adi şarapla viskiyle yıkansa bi pakey ne kdr olur haberiniz varmı????
Alıntıları Göster
bunların hepsi hurafe.eskidende gitane ın bu kadar sert olmasının nedeni içinde yüzde 3 esrar olmasıymış denirdi.halbuki esrar sigaradan daha hafifmiş duyduğuma göre
quote:
Orijinalden alıntı: klonajinsky
bunların hepsi hurafe.eskidende gitane ın bu kadar sert olmasının nedeni içinde yüzde 3 esrar olmasıymış denirdi.halbuki esrar sigaradan daha hafifmiş duyduğuma göre
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: klonajinsky
o olay doğrudur.. her haltı yemiş biri olarak konuşuyorum....
Sigaraya GITANES ile başladım... ama türkiyede görebildiğiniz mavi/lacivert paket...
GITANES'in bordo paketi war o hurafe dediğin o pakette gerçek oluyor...
Mavi paketler ise.. % 0.9 nikotin içerirken CAMEL bile %0.03 nikotin oranına sahip... o sebeple bukadar sert....
sigara şarap ile yıkanmaz fakat bizim arkadaşlar CİGARAYI şarap ile banyo yaptırıyolardı.. hatta onuda aştılar para batıyomuş viski ile duş aldırmaya başladılar
quote:
Orijinalden alıntı: alkoc
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: alkoc
sana garanti verebilirim;samsun,maltepe,bahar,ballıca,maltepe gold........... bunlar da yoktur
quote:
Orijinalden alıntı: mur_dock
quote:
sana garanti verebilirim;samsun,maltepe,bahar,ballıca,maltepe gold........... bunlar da yoktur
Alıntıları Göster
yaw arkadaşlar citan de esrar var diyenler gidin 5 milyona kıyın alın biraz ot çekin bakalım citanla arasında en ufak bir benzerlik varmı?
malbora içersindeki o koku viski değil aromasıydı eskiden artıksadece bir kimyasal tütün üzerine çeşitli işlemler yapılır bu işlemlere en tabi tütün viginya tütünleridir çünkü bu tütün doğal bir aroma içermez dolgu tütünüdür ani sadece yertutar dumanı kokusu ve tadı yok denecek zayıflıktadır bu nedenle çeşitli tütünlerle harmanlanır örneğin camel türkiyenin ege bölgemizin ince sarı küçük yapraklı tütünlerinin harmanıdır virginya tütünü çok yaygın yetiştirilir bu kalite sinden değil kalitesizliğindendir
tütün yetiştirmede en önemli unsur azot dengesidir tütünün azotsuz topraklarda yetişmesi makbuldür eğer tütün azotlu toprakta yetişirse hızlı büyür yaprak boyutu artar yaprak miktarı artar yapraklar kalın damarlı olur (tekelin heryıl trilonlar kaybetmesinin nedeni budur) azotlu toprak ta yetişen tütün asit gurup tütünlere yaklaşır yanınca yün yanığı benzeri koku ve tat verir damarlar genişse iyi kurumaz depoda kızışma yapar yanmada saplar kaır yanma kalitesi düşer.
tütününe envai çeşit uygulama vardır örneğin purolar en bilinene uydulama şerbete bulanan tütün yaprağı elle yuvarlanarak hazırlanır ki en bilinen şerbet sulandırlmış pekmezdir yine aynı şekilde arpa malt ı ile ıslatmak yada demlemek iyi bir yöntemdir temelde bu bir yıkama değil depolamada bu malzemelerle ıslama isleme ve bulundurma şeklinde yapılır
ancak günümüzde yüksek maliyetlerden ötürü bu yöntenler yerine tütüne kimyasal yıkamalar yapılır örneğin malboro sıgarası sadece virginya tütününden yapılır tütünün hızlı yanması bumanın yoğun laşması o viskimsi koku raf ömrünü uzatma amcıyla uygulanan 20 den fazla kimyasala sahiptir
sorular gelirse tekrar yazarım konu çok dallı budaklı
bu arada gerçekten iyi bir harman tatmak isterseniz kısa birinci alın etüvde 50c de 3 gün bekletin ve için
+1..evet dediğin olay marlboro için doğru...
quote:
Marlboro viskiyle dier bazı sigaralar şarapla yıkanıyor die bişi duydum sizce böyle mi ?? yani sigara ve şarap iç içe bişimidir?
quote:
Orijinalden alıntı: ILoveYouHagi
+1..evet dediğin olay marlboro için doğru...
quote:
ulan cidiye alıp açıklama yazıyoruz da neye yarıyor kendi vaktimizi yiyoruz yokyere
quote:
Orijinalden alıntı: thedevilslieutenant
ulan cidiye alıp açıklama yazıyoruz da neye yarıyor kendi vaktimizi yiyoruz yokyere
Alıntıları Göster
KANKA SEN BİLİNÇLİ BİE KEŞH SİN GALİBA
quote:
Orjinalden alıntı: thedevilslieutenant