Şimdi Ara

SİGARAYA YENİ ZAM YOLDA! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
2.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • son zamdan sonra demek ki içiçiler burundan çekmeye başladı sigara dumanını.
    daha etkili ve ekonomik olsun diye galiba.
    şimdi yeni bi zam daha gelirse

• ben böyle saçmalık, böyle yüzsüzlük, böyle utanmazlık görmedim. ulan ekmekten bile özel tüketim vergisi alınıyor. yuh, oha, çüş...
  • Çok dunkof bu başımızdakiler ya

Beklenen gelir neden elde edilememiş acaba hiç soruyorlar mı ? Ülkede bomba gibi kaçak sigara satılıyor hele yenibosna'da görseniz her köşe başında tezgah var, marlboro 3.5 kağıt.

Zannedersin 23 Nisan çocuğu ülkenin başında hey allahım...
  • benzine degilde

sigara ve içkiye daha fazla vergi
  • para denkleşmedi diye yakında osurduğumuzdan, s.çtığımızdan da vergi alırlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeFurkan

benzine degilde

o iş öyle değil arkadaşım,bunlar sağlık maskesinin altına saklanıyor,

acaba sigaradan alınan vergilerin yüzde kaçı sağlık bakanlığına aktarılıyor,
  • quote:

Orijinalden alıntı: _KARDELEN_

Benim elimde olsa en ucuz sigara 50 kağıt olur

O yüzden her isteyene devlet emanet etmiyorlar abicim
  • ulen ben sigara 10 milyon olsun 100milyon olsun diyen adamin aklinin kabina tursu sıkıyım e sigara olmasaydi kulladigin internete cep tlfnuna girecekti bu vergi sigara icen degil burda soyulan sensin hepimiziz kardesim uyan artik ey millet bana dokunmayan yilan bin yil yasasin felsefesini birak o yilan hepimizi isiriyor bari uyansak ay diyip
  • quote:

Orijinalden alıntı: canuygar

ulen ben sigara 10 milyon olsun 100milyon olsun diyen adamin aklinin kabina tursu sıkıyım e sigara olmasaydi kulladigin internete cep tlfnuna girecekti bu vergi sigara icen degil burda soyulan sensin hepimiziz kardesim uyan artik ey millet bana dokunmayan yilan bin yil yasasin felsefesini birak o yilan hepimizi isiriyor bari uyansak ay diyip

zaten liraya geçtikten sonra %50 zam geldi

örneğin ben avea öğrenci ile 1 kontöre(20 kr) mesaj atabiliyordum

şimdi 30 kr

• quote:

Orijinalden alıntı: FIRM

quote:

benzine degilde

sağlığa harcanan paranın gelirin % kaçına tekabül ettiğine ve bu oranın diğer ülkelerde ne kadar olduğuna bir bak istersen

şu anda Türkiyede tıp turizmi diye birşey oluştu

millet avrupadan felan TR geliyor tedavi oluyor + artan para ile tatil yapiyor

• aha işte bu hükümeti devirir
  • 4ever gaçah fistön
  • quote:

quote:

quote:

benzine degilde

sağlığa harcanan paranın gelirin % kaçına tekabül ettiğine ve bu oranın diğer ülkelerde ne kadar olduğuna bir bak istersen

ben burda sigaradan alınan verginin sağlık bütçesine ayırılan oranından bahsediyorum,sen sağlık turizminden bahsediyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FIRM -- 18 Mayıs 2010; 13:04:59 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

benzine degilde

ben burda sigaradan alınan verginin sağlık bütçesine ayırılan oranından bahsediyorum,sen sağlık turizminden bahsediyorsun

lafin yarida kalmis sandim iki defa okudum yazdigini o virgülü sil sonundaki

• quote:

quote:

quote:

quote:

benzine degilde

baglantiyi kuramadiysan aradaki ne diyim

biraz daha dusun

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

benzine degilde

baglantiyi kuramadiysan aradaki ne diyim

biraz daha dusun

walla okudum kurdum ya niye böyle yapiyon beni üzüyosun

• quote:

Orijinalden alıntı: D_G_N

oh iyi olsun mu?

KAfayı mı yediniz siz?

Bütçe tutmadığı için yapılıyor zam.

Eğer ülkedeki çoğu tiryaki bırakırsa...

Benzin 6 lira olur

Buda ilk etapta toplu taşıma ücretlerine zam demektir

Nakliye edilen her ürüne zam demektir.

Bütçe neden tutmadı?

Çünkü insanlar sigarayı bırakmaya ve azaltmaya başladı.

kafayı yemedim ben. sigara sağlığa zararlıdır.

bu yüzden babamın ayağı kesildi, ve çalışamıyor.

içine düştüğüm sıkıntıyı siz tahmin edin artık.

işte binlerce kişinin böyle sıkıntılara düşmesini istemediğim için "oh iyi olmuş" diyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: W140

quote:

Orijinalden alıntı: D_G_N

oh iyi olsun mu?

KAfayı mı yediniz siz?

Bütçe tutmadığı için yapılıyor zam.

Eğer ülkedeki çoğu tiryaki bırakırsa...

Benzin 6 lira olur

Buda ilk etapta toplu taşıma ücretlerine zam demektir

Nakliye edilen her ürüne zam demektir.

Bütçe neden tutmadı?

Çünkü insanlar sigarayı bırakmaya ve azaltmaya başladı.

kafayı yemedim ben. sigara sağlığa zararlıdır.

bu yüzden babamın ayağı kesildi, ve çalışamıyor.

içine düştüğüm sıkıntıyı siz tahmin edin artık.

işte binlerce kişinin böyle sıkıntılara düşmesini istemediğim için "oh iyi olmuş" diyorum.

Hocam öncelikle büyük geçmiş olsun. Yalnız şöyle bir durum var. Sigara pahalı diye çocuklar sigaraya başlamayalım özenti olmayalım demeyecekler ki. İllaki başlayacaklar. Özentilik ve arkadaş çevresi yüzünden olacak bunlar. İstese başlamaz da çocuklar. Ben hiç başlamadım ve bu kararımdan da oldukça memnunum. Sigara içen arkadaşlarım 1km yi zor yürürken nefes nefese kalırken ben daha dinçim. 22 yaşındayım benden küçükler tıkanıyorlar halısahada maç yaparken ki ben ayda bir maç yapan insanım. İsterse içmez demek istediğim.
    Şimdi istersen sigarayı içmezsin ama seve seve vergileri ödemek zorundasın. Dediğin gibi sağlık en önemli şey ancak bu durum sigara içmeyenlerden de fazlasıyla çıkacak. Şu an Türkiye deki tiryaki sayısı bir anda %70 düşerse. sallıyorum birmilyon kişiden üçyüzbine düşerse bu sayı devlet sigaradan alamadığı vergileri, bütçe açıklarını başka yerlere vergi koyarak karşılayacak. Benzine suya elektriğe doğalgaza hatta bir süre sonra böyle giderse hava alma vergisi bile çıkabilir. O yüzden sigaraya bu kadar vergi fazla. İçkiye aşırı fazla. Millet içmezse o kadar vergiyi yine başka yerlerden çıkaracak. Ülke de üretim namına birşey yok ki. herşeyi dışarıdan alıyorsunuz. Dışarıya bağımlı hale geldik. Düşük kur yüksek faiz sistemi ile malesef dışarıya bağımlı hale geldik. Dünyanın en büyük ülkelerinden birisiyiz diyoruz ama tarımlar geçinen bir ülkenin daha tohum fabrikasının bile olmayışı kendimizi kandırdığımızın bir kanıtıdır.
    Yapılması gereken şey kaçakçılığı, yolsuzluğu önleyerek bu ülkeyi dolandıranların ayağına taş bağlayarak Ege sularında boğulmalarını izlemektir.

• Abi konu sigara sağlığa zararlı değildir veya sigara sağlı yararlıdır değil konu bize nasıl geçirdikleri anlayın şunu artık içki fiyatlarıdamı artacakmış :(
  • Len bi içkimiz var ona da hep zam yapılıyor

Neyse;

Yaşasın askeri kantin

Biz sesimizi çıkarmaz,herşeyi kabullenirsek daha çok yolarlar bizi....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GKHN_93 -- 18 Mayıs 2010; 14:20:30 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.