< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Sigarayı bırakınca akciğerler eski haline döner mi?

-
-
Döner
-
Hayir
-
Up
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Döner
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Dürüm
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
tavuk döner mi et döner mi ?
Göğüs Hastalıkları polikliniğine git detaylı bilgi verirler sigarayı bırakırsan daha rahat nefes alırsın ama Ak Ciğerler kaç senede ne kadar düzelir bilemeyiz.
-
Ne kadar doğrudur bilmiyorum duyduğum kadarı ile akciğer kendini 7 senede yeniliyormuş, şuan sigarayı bırakırsan 7 sene sonra hiç sigara içmemiş ciğerlerin olacak.
Asla eskisi gibi olmaz dostum. Büyük oranda kendini yeniliyor, yaklaşık 10 yıl sürüyor ama malesef akciğerler sigarada bulunan zifir, katran gibi bazı maddeleri atamıyor. İleriki yaşlarda(60-70 den sonra) geçireceğin bir bronşit tarzı hastalıkta ağır geçirme ihtimalin yüksek. İyi bakman lazım yani ciğerlerine.
10 senedir içiyorum. Günde 1 paket civarı. Bir ara 2-3 hafta kadar bıraktım. İnanın o zaman bile çok çok farketti. Komple bırakırsanız 0 ciğer gibi olmasa bile %90 seviyelerine gelirsiniz bence,sporlara vs. desteklerseniz iyice açılır. 8-10 sene içinde eski haline döner vs. yazıyordu sağlık bakanlığı broşürlerinde ama o konuda hakkında net bilgim yok. İçmemek en iyisi, bıraktığım dönemde çok kısa bir süre bile rahatlığı hissettirmişti bana.
-
Nikotin denen madde 2 3 günde kandan atliyor akciğerlerin temizlenmesi de ort 10 sene sürüyor ha temizlendikten sonra anadan doğduğun hale gelir mi onu bilemem
%95 falan eski haline döner ama bence o farkı hissetmezsin bile
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X