Şimdi Ara

Sigarayı bırakınca akciğerler eski haline döner mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 4 yıldır sigara kullanıyorum. Bunun toplam iki yılı 3-4 günde bir paket, diğer iki yılı ise günde 1 paket şeklinde. Sigarayı şuan bırakırsam akciğerlerim, boğazım vs. hiç içmemiş birisi gibi olur mu? Zararın neresinden dönülürse kâr biliyorum fakat merak ettim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Döner

• Hayir

• Up

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Döner

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dürüm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tavuk döner mi et döner mi ?

Göğüs Hastalıkları polikliniğine git detaylı bilgi verirler sigarayı bırakırsan daha rahat nefes alırsın ama Ak Ciğerler kaç senede ne kadar düzelir bilemeyiz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ne kadar doğrudur bilmiyorum duyduğum kadarı ile akciğer kendini 7 senede yeniliyormuş, şuan sigarayı bırakırsan 7 sene sonra hiç sigara içmemiş ciğerlerin olacak.

• Asla eskisi gibi olmaz dostum. Büyük oranda kendini yeniliyor, yaklaşık 10 yıl sürüyor ama malesef akciğerler sigarada bulunan zifir, katran gibi bazı maddeleri atamıyor. İleriki yaşlarda(60-70 den sonra) geçireceğin bir bronşit tarzı hastalıkta ağır geçirme ihtimalin yüksek. İyi bakman lazım yani ciğerlerine.

• 10 senedir içiyorum. Günde 1 paket civarı. Bir ara 2-3 hafta kadar bıraktım. İnanın o zaman bile çok çok farketti. Komple bırakırsanız 0 ciğer gibi olmasa bile %90 seviyelerine gelirsiniz bence,sporlara vs. desteklerseniz iyice açılır. 8-10 sene içinde eski haline döner vs. yazıyordu sağlık bakanlığı broşürlerinde ama o konuda hakkında net bilgim yok. İçmemek en iyisi, bıraktığım dönemde çok kısa bir süre bile rahatlığı hissettirmişti bana.

• Nikotin denen madde 2 3 günde kandan atliyor akciğerlerin temizlenmesi de ort 10 sene sürüyor ha temizlendikten sonra anadan doğduğun hale gelir mi onu bilemem

• %95 falan eski haline döner ama bence o farkı hissetmezsin bile

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.