Şimdi Ara

Sigarayı bırakmak isteyenler buraya (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
2
Favori
42.980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben 13 yıldır sigara içiyorum ve bu geçen 13 yıl içinde en az 130 kere bırakma teşebbüsüm olmuştur.
    Geçen ay tütüne son isimli bir tablet aldım tamamen kandırmaca,
    18-Kasım-2010 tarihi itibari ile doktor konturolü ZYBAN tablete başladım . Buğün 3.günüm
    Halen siğara içiyorum ama 3 gün önce sigara içerken aldığım keyif yok sanki grip olmuşumda sigara içiyor gibiyim.
    İçimde sigaraya karşı anlamsız bir tiksinti var. Yarın ilaç dozu 2 katına çıkacak bakalım neler değişecek.
    İzlenimlerimi buradan sizlere yazacağım.

ALLAH HEPİMİZE BU MELANETTEN KURTULMAYI NASİP EDER İNŞALLAH.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafacec

Selamlar ;
    Ben 13 yıldır sigara içiyorum ve bu geçen 13 yıl içinde en az 130 kere bırakma teşebbüsüm olmuştur.
    Geçen ay tütüne son isimli bir tablet aldım tamamen kandırmaca,
    18-Kasım-2010 tarihi itibari ile doktor konturolü ZYBAN tablete başladım . Buğün 3.günüm
    Halen siğara içiyorum ama 3 gün önce sigara içerken aldığım keyif yok sanki grip olmuşumda sigara içiyor gibiyim.
    İçimde sigaraya karşı anlamsız bir tiksinti var. Yarın ilaç dozu 2 katına çıkacak bakalım neler değişecek.
    İzlenimlerimi buradan sizlere yazacağım.

ALLAH HEPİMİZE BU MELANETTEN KURTULMAYI NASİP EDER İNŞALLAH.

Siz istemedikten sonra herşey boş. Ama beyninizdeki sigara bağımlılığını bitirince bırakmak çok kolay. Tek yapmanız gereken kendinizle gireceğiniz savaştan galip çıkmanız. Sigara öyle bir yerleşmiş ki hayatımıza, onu silip atmak tamamen bizim elimizde. Zyban tiksinti ile bıraktırabilir ama sadece belirli süre, burada rolünüzü iyi oynayıp gerisini getirecek sizsiniz yine.

Tüm tiryakilerin ortak sorunu şu ve aslında bağımlılıkta tamamen bundan ibaret. Çay içince sigara içmeyi öyle bir yerleştirmişiz ki bilinçaltımıza, bunu sigarayı bırakınca oradan silmekte yatıyor olay. Yani sigarasızlık döneminde çay içince müthiş bir sigara içme isteği duyarız, bu aslında sigara ihtiyacından değil de bizim onu oraya yani bilinçaltımıza yerleştirmemizde olay.
    - Çay ve sigara
    - Yemek sonrası ve sigara
    - sabah kalktın sigara
    - üzüldün sigara
    - sevindin sigara
    - sinirlendin sigara
    - kahve içtin sigara
    - alkol aldın sigara
    - başın ağrıdı sigara
    vs. vs. vs. gidiyor.

Sigara içmeyen bir insan çay içince aklına sigara içmek gelmez. Ama biz tiryakiler kudururuz bu sonradan kendimize öğrettiğimiz alışkanlık yüzünden. Ne zamanki bu saydığım eylemlerin içinden sigara içme eylemini çıkartıp atarsınız beyninizden, yani sonradan öğretilmiş alışkanlığınızı bilinçaltından silince bağımlılığınızda o noktada son bulur... Bunun içinde tek yapılması gereken şey sigara içmeyerek göstereceğiniz sabırdır.

• sigarayı çeşitli bırakma yöntemleri ile bırakmak çoğu zaman başarısızlıkla sonuçlanıyor, sigarayı bırakmış biri olarak sigarayı tek kalemde silip attım, bir çok kişi azaltmaya flan çalışıyor bu sigaraya esir olmanın göstergesidir bırakmaya çalırken bile sigaradan ayrılamamak bir şeyi değiştirmiyor o maddeyi elinize almanız ve yakmanız bütün olayı bitirir... bir tane veya 10 tane birşeyi değiştirmez az içerim ve daha az zehirlenirim diye bir mantık yoktur her zaman sayının yükselme potansiyeli olur... burada önemli olan bilinçtir gelecek için sağlık için bırakmak ve arkana bile bakmamak gerekiyor, ne makaleler okudum günde 3 paket 4 paket 30 yıl 40 yıl içipte bırakanlar var... adamlar ben sıgarayı içmiyordum resmen ekmek yerine su yerine yiyordum ben bıraktıysam bırakamayacak insan yok diyor bu olay geçekten istemekle ve ALLAHIN yardımı ile gerçekleşecek birşeydir... bize istemek dua etmek düşer...

• quote:

Orijinalden alıntı: Mister No

iyide hocam içmeyincede baş ağrısı yapıyo ayrıca baya keyifsiz oluyorum

sigara yerine fındık fıstık cips falan yiyeyim desem o da obezite olarak geri döncek :D iki ucu **** değnek hesabı :D

Hiç bişey yapmıyo hocu. Ben bıraktım, dediğin gibi sigara isteğini bir şeylerle kapatması gerekiyor insanın yoksa deli oluyor, gidip fındık fıstık yeme. Ben ne yaptığımı söyleyeyim;

Pazardan 10 kilo kekik aldım dal halinde olanlardan, sabah akşam kaynatıp kaynatıp içiyorum hem isteğini geçiriyor hem sağlıklı :D Kilo da almazsın şekerine dikkat edersen, dışarda biyerde yakalanırsan sigara isteğine, limonlu maden suyu al acayip geçiriyor. Sigarayı bırakmakda hiç bir zorluk yok, tek bir problem var:

İRADE

• Uzatmayın beyninizdeki savaşınızı, Nikotin bağımlılığından kurtulmak insana hiçbir zarar vermez. Sıkın büzüğünüzü azıcık irade gösterin, ve hiçbir zaman "Daha erkendi, keşke bırakmasaydım, bana zararı yoktu, bak herkes içiyor bişey olmuyor, tek zevkim vardı onada 3 kuruş parayı çok gördüm, bir tane yakayımda sonra yine devam ederim, ben bu acıyı sonsuza kadar çekemem, ben sigarasız bir ömür naparım, 1 tane yaksam mı?"""" gibi aptal fikirleri beyninize sokmayın siz salak değilsiniz.

Beyin nikotini çok sever ve sizi, size aldattırır, kendi kendine aldatmacalar oynar; yani iradenizin karşısındaki tek rakibiniz yine kendinizsiniz. O yüzden kendinizi aldatmayı bırakın da iradeniz işini yapıp sizi bu tuzaktan kurtarsın.

Son öğüt "1 tane içsem mi" veya ah şimdi 1 sigara içseydim derseniz o noktadan itibaren kriz başlar ve eni sonu o tek bir sigarayı içer ve başa dönersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sayaras -- 24 Kasım 2010; 22:47:06 >

• Bende gerilim tipi baş ağrıları ve teşhisi konulmuş miğren hastayım.
    Sigaradan kaynaklı baş ağrısı 3. günde geçiyor biraz katlanmalısın.
    Ben halen zyban kullanıyorum doğal yollarla bırakmada yaşadığım huzursuzluk ve sigara içme isteği yok.
    Sadece eline koluna biraz dikkat edeceksin.
    Özellikle çay kahve olayına fazla takılma.

quote:

Orijinalden alıntı: Mister No

iyide hocam içmeyincede baş ağrısı yapıyo ayrıca baya keyifsiz oluyorum

sigara yerine fındık fıstık cips falan yiyeyim desem o da obezite olarak geri döncek :D iki ucu **** değnek hesabı :D

gerçi büyük ihtimalle askerde bırakıcam gibime geliyo çünkü ben genellikle sigarayı bişeyler okurken kahveyle beraber keyif amaçlı içiyorum,mesala dışarda falan canım hiç istemiyor.Fakat işte evde olunca mutlaka içiyorum

ne yapmamı önerirsiniz arkadaşlar

• Halen merak edenler vardır. Ben halen içmedim ve bugün 26. gün
  • benim 8.ci ay unutmuşum sigarayı. sağlık konuya bakayım derken eski günler geld aklıma iyiki kurtulmuşum diyorum... bırakanları tebrik ediyorum. tamamen irade gücüdür.
  • 2000 yılından beri 3 den beri sigara içiyorum.27 yaşındayım. İlk zamanlar içime çekmiyordum onuda öğrenince bağımlılığa adım attım.

Askerde iken 1- 15 paket sigara içtim, 2007 yıılına doğru sigarayı 3-4 nefes çeker oldum ama bırakamadım.

1 ay a yakın sigarayı bıraktım nasıl yaptım basıl başardım bilmiyorum.Sonra sinirlendim 1 tane yaktım.Ertesi gün dostumun düğünün de tekrar başladım.

O günden bu yana sigarayı yarım içer atarım,içemiyorum tamamını.

Bir kaç senedir ciddi bırakmak istiyorum, her akşam hırıltılı ses len pis kokuyu farkedince bırakıyorum sabah kahvaltıdan sonra ben yakmasam başkası yaksa bende yakıyorum.

Sevindiğim de ,üzüldüğümde, kızdığım da, keyif bastığında boş kaldığımda bilgisayar başında çay geldiğinde yemekten sonra sigaraya sanki sevgilim miş gibi sarılıyorum, param varsa her zaman yanımda olan bu pis şeyi en iyi arkadaşım olmasından yıllardır gına geldi

Bende bırakmak istiyorum ciddi ciddi.İnşallah bende bırakırım sizde bırakırsınız bu pis kokulu zehirli şey adeta yaşamıma girmiş, bırak başla bırak başla, BIRAKKK B......

Acaba şu 50-70 tli lik bitkisel haplardan mı alsam.

• Valla o dediğiniz çay-kahve-yemek-keyif-stres durumlarıyla sigaranın organik bağını beyninden kıracaksınız.
    İnsanoğlunun kendi kendine attığı en büyük kazık sigaradır. Kendi yarattığımız bir dumana köle olmuşuz.
    Bırakın be, insan olun artık, yazık günah kıymayın canınıza, sistemli bir zehir nasıl zevk, nasıl arkadaş olur, o sizin aldatmacanız.
    Sigara içmeyen bir insandık hepimiz zamanında ve bir gün kendi ellerimizle-genelde arkadaş kazığı-beynimize kazıdık
    birde bakmışız bir zamanlar aklımıza bile gelmeyen kağıda sarılı kuru otlara köle olmuşuz.
    Yok Yok hiçbir insan yok ki böyle aciz olamaz, isteyen herkes bırakır. Yeter paranıza yazık, canınıza yazık.
    KOAH nedir ir araştırın, akciğer kanseri nedir araştırın, ekşisözlük'te açın okuyun, ne kadar rezil bir durum oldugunu anlayın.
    veee yüzde 90 ya KOAH ya da akciğer kanseri olacaksınız-eğer içmeğe devam ederseniz.
    Başka bir hayatınız yok bırakın gitsin, bırakırken tek düşmanınız beyniniz sizi kandıracak inanmayın hepsi yalan ne olur Allah'ının seven, canını seven
    batan gemiden kendini kurtarsın artık....
    Benim oldu neredeyse 2 ay, acıyorum sigarayla geçen 14 yılıma, yazık günah oldu heba oldu ne diyeyim, üstüne de kendimi zehirlemek için verdiğim 26 bin 500 Tl..........

• merhaba
    ben de telkinli mp3 yolu ile bıraktım.www.hayatimdegisti.com diye bir site var. ücretsiz telkinleri arasındaki sigara bırakmayı dinledim.Bu lanet şeyi 1 haftada bırakabileceğimi bilsem daha önce bu telkini denerdim..
  • ferhat kardeş seninde konudaki msjların 7-8 gün sürmüş,konuyu açmışsın bence bıraktıysan son noktayı koy konuya...bırakamadıysan sesinin çıkarma D:
  • Bence sigara bırakırken destek çok önemli hep köstek olanlara inat, bırakmak isteyenlere “yaparsın sen” diyin. Hatta destek olmak için onlara sigara ile ilgili sitelerden faydalı linkler bulun iletin. Burada da sigarayı bırakmak için kullanabilecekleri destek programı buldum https://sigarayibitirin.com/sigarayi-birakma-yolculugunuzda-size-destek-olmak-istiyoruz.aspx

Sigarayı bırakmak isteyenler buraya

• Evet arkadaşlar Merhabalar,

Konuyu açan kişi benim. Bu benim yeni üyeliğim.

Sigarayı 9 Kasım 2010 tarihinde bırakmıştım ve şuan bırakalı 1 sene 7 ay olmuş durumda.

1 yıl sonra:
    •Akciğerler kendini temizleme yeteneğini tekrar kazanır
    •Sigara içen birisine göre sigaraya bağlı kalp krizi riski yarıya düşmüştür.

Bu duruma gayet alıştım hiçte beni etkilemiyor. Çalıştığım yerde sigara içilmiyor. Dışarıda vakit geçirdiğim arkadaşlarım pöfür pöfür sigara içiyor. İnsan bir kere soğuyup bağlantısını kestimi bir daha kesinlikle istemiyor. Tabi bu da kişiden kişiye değişir :)
  • Merhaba arkadaşlar sigarayı bıraklı 1 sene 10 ay oldu :) Konuyu açan kişi benim bu arada...

Bu başlık pek hit vermiyor. Sigarayı bırakmak isteyenler buraya diye yazınca millet ot böcek satışı filan var sanıyordur. Keşke daha sağlam bir başlık bulsaydım...

Azcıkta kendimden bahsedeyim. 1 aya yakın bir zamandır spor salonuna yazıldım body yapıyorum :). 10 aydır dominostayım. Millet dışarıda sigara içerken dumanının kokusu bile geldiğinde inanın kusacak gibi oluyorum. Tabi bu irade meselesi kimi adama arkadaşı sigara uzatır hatır koyar. Oda kıramaz alır. Kimi adama da arkadaşı sigara uzatır hatır koyar. Ama o adamda tavrını koyar(Aynı benim gibi :) ) Neredeyse 2 yıla yakın bir zaman olucak. Bu süre zarfında hiç mi sinirlenip delirmedim. Evet sinirimden etrafa bile saldırasım geldi fakat hiç bir zaman aklıma sigara yakmak gelmedi. Ehh salla yak bir tane stresini alsın hikayeleri vardır ya. Hiç bir zaman düşünmedim öyle birşey çünkü sigarayı ben kafamda bitirmiştim. Çok sinirliysem alırım bir tane bira içer sonrada yatarım...

Neyse hadi biraz katılım gösterin...

• Mrb Ben Sigarayi Bırakalı 3 gun oldu biraz zorlanıyorum araştırmalar yapıyorum ama senin 2 seneden beri bırakmıs olman gerçekten çok mutlu etti beni :)
  • Sigara da bir uyuşturucudur ama bunun farkında değiliz. Nikotini baştan aşağı süzen temizleyen bir vücudumuz var gün geçtikçe zararlar birikiyor.

Gece uyurken canınız sigara istemez, uykunuzdan uyanmazsınız, diğer uyuşturucular gibi değildir. Sigaraya uyuşturucu gözüyle bakmak bırakmada yardımcı olabilir.
  • Arkadaslar,
    18 yildir 1 pakete yakin sigara iciyorum, cok tiryakiyim ve ne zamandir da birakmak istiyorum. Nefes problemleri yasiyorum ve ailede de amfizem hastaligi var. Ne kadar kotu bir sey oldugunu yakindan biliyorum. Bir kac ay once nefes testi yaptirdim. Kucuk solunum yollarim %50 tikanmis. Yani durum cok vahim. Cok defalar sigarayi birakma denemelerim oldu; nikotin bandi, nikotin sakizi, irade gucu, allen carr kitabi, hipnoz...denemedigim yol kalmadi ama kafamda korkunc bir bagimlilik var. Yarin son gunum, yarindan sonra sigarayi birakiyorum. Ama bunun da diger denemeler gibi basarisizlikla sonuclanmasindan korkuyorum. Sigarayi biraktigimda yasadigim korkunc mutsuzluktan korkuyorum. Her birakmamda, o kadar mutsuz oluyorum ki, boyle olacagina icmek daha iyi diye yine basliyorum. Zaten genel anlamda da cok iradeli degilim. En son internette bakinirken bu forumu buldum. Sigarayi birakanlar birbirine destek oluyor. Belki yasadigim zorluklari anlatmak, sizlerin deneyimlerini ogrenmek, ne bileyim bir kac tavsiye belki de cok faydali olacak. Ben de isteyenlere elimden geldigince destek olmak isterim. Bazen insana yureklendirici sozler fayda eder, bazense sadece yasadigi zorluklari karsi tarafin anlamasi, hatta benzer seyleri karsi tarafinda yasadigini duymak insana guc verebilir. Ama su an icimi muthis bir panik kaplamis durumda. Acaba bu konuyu konusarak mi daha rahat atlatirim, yoksa gormezden gelerek, hic dusunmemeye calisarak mi, onu da tam bilmiyorum aslinda. Sigarayi birakmis, benim gibi ileri derecede tiryaki arkadaslar, deneyimlerinizi paylasirsaniz cok mutlu olurum. Kac gun cok iskence cekerim acaba?

• Sigarayı bırakmak için 5 senedir bir caba içindeyim. 5 senelik süreçte sanırım iki yılı hiç içmedim geri kalan 3 yılınıda bırakmayı ilgilenmekle gecirdim.
    evvela 2 buyuk sigarayı bırakma girişimimde devletin önerdigi iki ilacı kullanarak bıraktım. Faydaları var ama 1 yıl gecmesine karsın hep canım sigarayı istedi cehennem gibi bir yıl gecirdim. Sonrasında arastırmaya basladım. Sigarayı bırakabilmek benim için sorun degildi. Benim için sorun olan yeniden baslamamaktı. Bununda altınta yatanlar psikolojik nedenler, simdi hipnoz tedavisi alıyorum 2. seansım bitti. İlk seans sonrası. 10 adet filan içmişimdir. Dün ikinci seansta biraz daha cesaretlendim ve dünden beri 2 adet içtim toplamda 5 seans sürücek hergünki tecrubelerimi buraya yazıcagım. Bende bu saplantı haline geldi öle yada böyle hayatımdan çıkarıcağım.
  • Biliyorum hergünü belirticeğimi söylemiştim ama heyecandan unuttum :) 3. günümde tamamen sigara aklımdan gitmişti. 4. 5. günler daha az yoklugunu hissettim. Ama bir bosluk vardı. Tabii günde 20 kere yaptıgınız bir seyi bırakınca garipsiyosunuz. Bugun tam 22 . günüm ve canım hiç sigara istemiyor 10. ve 15 günler biraz sıkıstırdı fakat o sıkıstırmayı yenebilecek güçteydim. Artık sigara içmeyen ve özgür biriyim umarım bu sekilde devam eder bende hipnoz inanılmaz işe yaradı. Bundan sonra sorunlarımda da kullanıcagım. Herkesin sigarayı bırakmasını temenni ediyorum:)
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.