Şimdi Ara

Sigarayı bırakmak isteyenler buraya (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
2
Favori
42.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Gözümün önünde 1 dal sigaraya ayağını kestiren birini gördüm kısmını tam anlayamadım Bir de nefesinizde hırıltı var mıydı, bırakınca düzeldi mi? Nasıl bıraktınız, bıraktıktan sonraki olumlu/olumsuz süreci paylaşırsanız sevinirim.
  • bende bırakalı 8 ay oldu. ancak 2 gündür canım öyle bir sigara istiyor ki sanki hiç bırakmamış gibiyim. sizde de öyle oluyor mu.
  • Merhabalar,SİGARA ÖNCELİKLE UYUŞTURUCU BAĞIMLILIDIR. HAFİFE ALINMAMALIDIR. Sigara iki taraflıdır.

1. ZARARLAR
    2. YARARLAR

Zararlarını hepimiz biliyoruz maddi zarar(para) , nefes kesintisi , tat ve koku alma hissinde azalma hastalık riskleri , ölüm riski vs. bunlar insanı strese sokan ve sigaraya yönelten gerekçeler , biri size sigara seni öldürür dese de sigara içmeye devam edersiniz . Bunlar sizi uyarır ama bırakmanıza yardımcı olmaz .

Yararlarına gelince, konsantrasyon arttırdığına, stresle başa çıkmaya iyi geldiğini mutlu yaptığını rahatlattığını can sıkıntısını giderdiğin ZANNEDİYORUZ ..
    Bunların bir yanılsama olduğunu anladığınızda sigarayı bırakmamız da kolay olacaktır.

Link paylaşabiliyor muyum bilmiyorum ama şunu herkesin izlemesi gerekiyor:

https://www.youtube.com/watch?v=W2otiDo0jMw

• https://sigaradankurtulabilirsin.blogspot.com.tr/

Sigarayı bırakma düşüncesi olanlar bir göz atmak isteyebilir.
  • Sigarayı bırakmak çok zordur bilirim.
  • Arkadaşlar ben de yaklaşık 1,5 ay önce bıraktım. Beni en tetikleyen şey okuduğum bir yazı oldu. Sizlerle linki paylaşayım.

sigarayı bırakmak

Sadece deneyin arkadaşlar inanın ben yapabiliyorsam siz de yapabilirsiniz.
  • Merhabalar;
    Konu açılalı uzun zaman olmuş ama yakın zamana kadar da güncel kalabilmiş. Demek ki sigara epey bir insanın baş belası olmaya devam ediyor. Ki bende onlardan biriyim. NASP adlı bir sigara bırakma programı hakkında araştırma yaparken karşılaştım bu konuyla. İlk açıldığı tarihten itibaren bütün yazılanları üşenmeden okudum. Umarım bu konuyu açan arkadaş başta olmak üzere bırakma girişiminde bulunan diğer tüm arkadaşlar başarılı olmuşlardır.

Yakında bir kızım olacak kısmetse. Kendim için başaramadığım şeyi onun için başarmaya çalışacağım. Eşime de söz verdim, kızım doğana kadar bu illetten kurtulmuş olacağım diye. Burada yazılanlar beni biraz daha cesaretlendirdi. Hepinize teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: veyso60

Merhabalar;
    Konu açılalı uzun zaman olmuş ama yakın zamana kadar da güncel kalabilmiş. Demek ki sigara epey bir insanın baş belası olmaya devam ediyor. Ki bende onlardan biriyim. NASP adlı bir sigara bırakma programı hakkında araştırma yaparken karşılaştım bu konuyla. İlk açıldığı tarihten itibaren bütün yazılanları üşenmeden okudum. Umarım bu konuyu açan arkadaş başta olmak üzere bırakma girişiminde bulunan diğer tüm arkadaşlar başarılı olmuşlardır.

Yakında bir kızım olacak kısmetse. Kendim için başaramadığım şeyi onun için başarmaya çalışacağım. Eşime de söz verdim, kızım doğana kadar bu illetten kurtulmuş olacağım diye. Burada yazılanlar beni biraz daha cesaretlendirdi. Hepinize teşekkür ederim.
    Allah kolaylık versin kardeşim, inş.. başarır ve kurtulursun bu illetten.
    sana tavsiyem her kriz geldiğinde vur kafayı yat uyu, uykuda canın istemez,
    uyandığında ise kriz geçmiş olur beyin uyuşuk olur ve canın istemez.
    ne pahasına olursa olsun sakın tekrar başlama,
    inan ki yaşlanınca bıraktığına çok şükredeceksin.

• quote:

Orijinalden alıntı: yunus2tr

Allah kolaylık versin kardeşim, inş.. başarır ve kurtulursun bu illetten.
    sana tavsiyem her kriz geldiğinde vur kafayı yat uyu, uykuda canın istemez,
    uyandığında ise kriz geçmiş olur beyin uyuşuk olur ve canın istemez.
    ne pahasına olursa olsun sakın tekrar başlama,
    inan ki yaşlanınca bıraktığına çok şükredeceksin.

Alıntıları Göster
    Teşekkür ederim Yunus inşallah bırakacağım. Bu defa kararlıyım. Tavsiyelerini de dikkate alacağım. Tekrar teşekkürler.
  • Sigaraya tekrar başlasinmi doğru söyle :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tekrar Merhaba;
    Sigarayı bıraktım, yaklaşık bir ay oldu ve tahmin ettiğimden daha kolay geçiyor. Bu işi önce kafada bitirmek gerçekten önemliymiş. Daha önceki bırakma denemelerim gibi olmadı bu defa. Evet canım sigara içmek istiyor zaman zaman ama bu isteği kolaylıkla bastırabiliyorum bu defa. İyiki bırakmışım. Bir ayda bile kendimdeki değişimi farkedebiliyorum. eğer sizde bırakmak istiyorsanız önce kafada bitirin sonra hayatınızdan çıkarın
  • evde bir paket parlement duruyor, dün 7 tane içtim , bu gün içmedim paketi evde bıraktım. ne olacak şimdi? bırakacaz mı acaba bilemedim :)
    bırakmak istiyorum 25 yıldır içiyorum , artık gece uyuyamaz oldum, göğüsümde sıkışma oluyr, ne yapmışım ben kendime 25 yıl , bildiğin manyaklık yemin ederim.
  • Tekrar merhaba;
    Son yazdığım mesaja baktım da sigarayı bırakalı 1 ay oldu demişim :) Şimdi ise 6 buçuk ay olmuş. Bu defa gerçekten bıraktım diyebiliyorum. Nadirende olsa aklıma geliyor, canım çekiyor ama kolaylıkla aklımdan çıkarabiliyorum. Benim en büyük şansın kızım oldu. O doğduğu gün bırakacağıma dair yemin etmiştim ve öylede oldu. Bu benim için bir motivasyon kaynağı oldu. Sigara her aklıma geldiğinde kızım gözümün önüne geliyor ve derhal sigarayı siliyorum zihnimden. Şuana kadar gayet iyi gitti. İnanın herşey çok daha güzel oldu. Darısı başınıza
  • Bugün tam 9 ay oldu. Her şey yolunda. Sİgarasız bir hayat çok daha huzurlu. Hem maddi, hem manevi. Ara ara yazmaya devam edeceğim.
  • Bırakıyoruz diye bir yer var Kuşadası'nda. Hastanenin içinde. Oradan terapi aldım ve muazzam huzurlu bir şekilde, hiç sıkıntı çekmeden sigarayı bıraktım: https://birakiyoruz.com/

• Bıraktım ulan 7 ay oldu.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 6 aydır bırakma isteğim var ama bırakamıyorum. En sonunda evdekiler olaya el koydu paketi aldılar ve 3 saatte bir bir dal veriyorlar, bikaçgüne 4 saate çıkıcak. Bu şekilde bıraktırmaya çalışıyorlar, bende hala içme isteği var ne olucak bakalım.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.