Şimdi Ara

Sigorta atma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba 2008 fabia 1.4 tdi aracımda sürekli sigorta atıyordu 36 nolu sigorta, plaka ve gösterge sıhhi sigortası, çalıştığım için haftaiçi elektirikçiye gidemedim bende plaka lambalarını söktüm soketleri yerinden çıkardım sigorta atmıyor, merak ettiğim sorun burada mı mı diye sigortası atmıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ampulün ısısı kontakları sabitleyen plastikleri eritir ve temas edince sigorta atar. Plaka lambası tamir edilemiyorsa yenisi gerekecektir.
    Hella stop lambasının kasası ısıdan erimiş ve ampül değişimi için arka kapağı sökmekte zorlandım. Ömürlük olamaz sonuçta.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ben Kemal Geliyorum

Ampulün ısısı kontakları sabitleyen plastikleri eritir ve temas edince sigorta atar. Plaka lambası tamir edilemiyorsa yenisi gerekecektir.
    Hella stop lambasının kasası ısıdan erimiş ve ampül değişimi için arka kapağı sökmekte zorlandım. Ömürlük olamaz sonuçta.

Hocam plaka ampülünü söktüm gene sigorta attı, herhangi bir erime gözüme çarpmadı, soketleri komple çıkarınca sigorta atmadı sorun buradansa değişim yarın sağlayabilirim,

• Marka model olarak tekniğine hakim değilim ama anlatım şekline göre iki ihtimal var. Lâmba içindeki iletkenler temas ederek kısa devre yapar veya şase alan iletken kısa devre yapar. Montajı dikkat gerektirecek tasarıma sahip ise örneğin lambayı vidalarken bile kısa devre yaptırabilirsiniz.
    Masraf etmeden önce avometre varsa buzzer ile ampul sökülmüş halde uçları test ediniz. Ses verirse yeni lamba alırsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ben Kemal Geliyorum

Marka model olarak tekniğine hakim değilim ama anlatım şekline göre iki ihtimal var. Lâmba içindeki iletkenler temas ederek kısa devre yapar veya şase alan iletken kısa devre yapar. Montajı dikkat gerektirecek tasarıma sahip ise örneğin lambayı vidalarken bile kısa devre yaptırabilirsiniz.
    Masraf etmeden önce avometre varsa buzzer ile ampul sökülmüş halde uçları test ediniz. Ses verirse yeni lamba alırsınız.

Avometre var ampül sökülmüş halde ölçmeden sigorta atar soketten ampül giriş kısmını çıkarınca atmıyor, asıl merak ettiğim sorun gösterge ışığında falan olabilir mi sorun plaka lambasında mı ikiside aynı sigortaya bağlı

• Soketten ayırın ve ampulü de sökün. Buzzer konumunda lambaya değince ses çıkacak mi?

• Soketlere iki kablo sokup ampule direk bağla yanarsa mesele kalan aksamdan dır

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.