Şimdi Ara

Sigorta bir süre sonra atıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Arkadaşlar yukarıdaki resimde görülen, evimdeki ana sigorta (en sağ taraftaki) sürekli atıyor. Kaldırdığımda ise lambaların hiçbiri yanmıyor ve tuhaf bir şekilde banyonun lambasını yaktığımda (lamba mum gibi yanıyor) bu sefer salondaki priz çalışıyor. Salondaki prize bilgisayarı bağladığımda bilgisayara elektrik gelmiyor fakat bu sefer de mutfağın ve diğer odaların lambası yanıyor. Elektrikten öyle çok çok iyi anlayan biri değilim ve çok tuhaf bir durumun ortasındayım sanırım. Bu sorunun altından nasıl kalkarım yardım edebilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre_1881 -- 18 Ekim 2013; 23:42:24 >

• Sorunu çözdüm. Mutfağa yedekte duran bir ampül takmıştım meğer herşeyin sebebi hiç aklıma gelmeyen bu ampülmüş. Ampülü çıkarınca elektrik tesisatı normale döndü. Bu iş de bana 1 adet laptop adaptörüne mal oldu.
  • O ana sigorta dediğiniz kaçak akım rölesidir ve evinizdeki kaçak akımlar sizi öldürmesin diye vardır evinizin tesisatında arıza ve büyük ihtimalle kaçak akım var. Ben e bu sorunu göz ardı etmeyin bir elektrikçi çağırın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: modrizzt

O ana sigorta dediğiniz kaçak akım rölesidir ve evinizdeki kaçak akımlar sizi öldürmesin diye vardır evinizin tesisatında arıza ve büyük ihtimalle kaçak akım var. Ben e bu sorunu göz ardı etmeyin bir elektrikçi çağırın

Ama ampülü çıkarınca sorun ortadan kalktı, yine de çağırayım mı elektrikçi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre1881

quote:

O ana sigorta dediğiniz kaçak akım rölesidir ve evinizdeki kaçak akımlar sizi öldürmesin diye vardır evinizin tesisatında arıza ve büyük ihtimalle kaçak akım var. Ben e bu sorunu göz ardı etmeyin bir elektrikçi çağırın

Kaçak ampule kadar giden faz kablosunda yada ampulun duyunda olabilir. Siz en iyisi sabaha kadar o duy u kullanmayın sabah benden daha tecrübeliler bu sorunuza yanıt verecektir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Kaçak ampule kadar giden faz kablosunda yada ampulun duyunda olabilir. Siz en iyisi sabaha kadar o duy u kullanmayın sabah benden daha tecrübeliler bu sorunuza yanıt verecektir

Tamamdır, teşekkür ederim.

• Sanırım nötr hattında sorun var. Alıcılar iki faz arası devreyi tamamlıyor. Bir ustaya baktırın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sigorta sürekli atıyor
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Sigorta bir süre sonra atıyor
    Arkadaşlar yukarıdaki resimde görülen, evimdeki ana sigorta (en sağ taraftaki) sürekli atıyor. Kaldırdığımda ise lambaların hiçbiri yanmıyor ve tuhaf bir şekilde banyonun lambasını yaktığımda (lamba mum gibi yanıyor) bu sefer salondaki priz çalışıyor. Salondaki prize bilgisayarı bağladığımda bilgisayara elektrik gelmiyor fakat bu sefer de mutfağın ve diğer odaların lambası yanıyor. Elektrikten öyle çok çok iyi anlayan biri değilim ve çok tuhaf bir durumun ortasındayım sanırım. Bu sorunun altından nasıl kalkarım yardım edebilir misiniz?

Kendiniz yapamazsınız, gevşeklik var bazı buatlarda.

Saygılar...

• Tedaş'ı aradım, elektrik saatine giden kablolardan elektrikçinin nötr dediği kablo yanmış. Kabloyu ve elektrik sayacını değiştirdiler. Sorun bu şekilde çözüldü.
  • quote:

Tedaş'ı aradım, elektrik saatine giden kablolardan elektrikçinin nötr dediği kablo yanmış. Kabloyu ve elektrik sayacını değiştirdiler. Sorun bu şekilde çözüldü.

Ucuz atlatmışsınız. Nötr hattı gevşekliği daha büyük sorunlara sebep olabiliyor.

Saygılar...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.