Şimdi Ara

sigorta sürekli atıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
28.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • palio 1.4 aracımın kalorifer fanı ve çakmağın müşterek olan 30 amper sigortası sürekli atmakta neden olabilir

• Yapay Zekanın Yanıtı

Arabanızın Sigortası Sürekli Atıyorsa Ne Yapmalısınız?

Arabanızın sigortasının sürekli atması can sıkıcı ve tehlikeli bir sorun olabilir. Bu sorunun çeşitli nedenleri olabilir ve bu nedenleri belirleyip çözmek için adımlar atmanız önemlidir.

Nedenleri:

• Fazla Akım: Bir elektrik devresine sigortadan daha fazla akım akarsa, sigorta atar. Bu, araç klimanız, fanınız veya diğer elektrikli bileşenlerdeki bir kısa devreden kaynaklanabilir.
    • Zayıf Bağlantılar: Gevşek veya korozyonlu bağlantılar, sigortaların atmasına neden olabilir.
    • Yüksek Direnç: Sigortadan geçen devredeki aşırı direnç, sigortanın atmasına neden olabilir.
    • Hasarlı Bileşenler: Hasarlı bir alternator, marş motoru veya başka bir elektrikli bileşen, sigortaların atmasına neden olabilir.
    • Yanlış Sigorta: Sigorta, devredeki akımın kaldırabileceği amperajdan daha düşükse, atar.

• Akımı Kontrol Edin: Sigortanın neden attığını belirlemek için devredeki akımı kontrol edin. Fazla akım varsa, kısa devreyi veya aşırı direnci bulmanız gerekir.
    • Bağlantıları İnceleyin: Tüm elektrik bağlantılarını gevşeklik veya korozyon açısından inceleyin. Gerekirse sıkın veya temizleyin.
    • Bileşenleri Test Edin: Alternatör, marş motoru ve diğer elektrikli bileşenleri test ederek hasar olup olmadığını kontrol edin.
    • Doğru Sigortayı Kullanın: Sigortanın devredeki akımın kaldırabileceği amperajla eşleştiğinden emin olun.
    • Profesyonel Yardım Alın: Sorunu kendiniz çözemiyorsanız, bir oto elektrikçisine başvurun.

Önleyici Tedbirler:

• Arabanızı düzenli olarak bakıma götürün.
    • Elektrik sistemini düzenli olarak kontrol ettirin.
    • Sigortaları periyodik olarak değiştirin.
    • Arabanızı aşırı sıcağa veya neme maruz bırakmaktan kaçının.

Sigortanın sürekli atması, arabanızın elektrik sisteminde bir sorun olduğunu gösterir. Bu sorunu çözmek için yukarıdaki adımları izleyerek arabanızın güvenli ve sorunsuz çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • çakmak haznesine metal falan kaçmış olabilir kısa devreye sebep oluyordur
    ya da bağlantılarında bir problem vardır

bir ihtimal fan motorunun anahtarında da olabilir.

iyi takip ederseniz belki tesbit edersiniz. yani hangi donanımı kullandığınızda sigortanın attığını keşfederseniz işiniz kolaylaşır.
  • eyvallah saolasın bende çakmağı sökmüüştüm bakalım atacakmı tek tek deneyecez.
  • pardon benim aracımında 10 a. lik klima sigortası sürekli atıyor ve elektirikçi 30 a. lik sigorta taktı. servise baktıramadım daha ve radyatör fanı ve klima bu sigortadan geçiyormuş. ne yapmalıyım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bahatki

pardon benim aracımında 10 a. lik klima sigortası sürekli atıyor ve elektirikçi 30 a. lik sigorta taktı. servise baktıramadım daha ve radyatör fanı ve klima bu sigortadan geçiyormuş. ne yapmalıyım.

araç ve elektrik tesisatı tasarlanırken herşey hesaplanıyor ve olması gereken değerler neyse o değerlerde sigortalar ilgili yerlere takılıyor. yani bu demekki sizin sigortanız orjinalde 10 amper olduğuna göre eğer akım 10 amperi geçerse o hatta tehlike anlamına gelir ve sigorta atar. zaten sigorta bu iş içindir. nasıl bir mantık sigorta değerini yükselterek sorunu çözmeye çalışır bunu kabul edemiyorum.
    en kısa zamanda serviste kontrol ettirin. şu anda ilgili kablolarda 10 amperi geçince atması gereken akım 25 amper bile olsa sizin sigortanız 30 olduğu için atmayacak. işin sonu yangına kadar gidebilir.
    o elektrikçiyede bida uğramamanızı tavsiye ederim :)
    onun mantığıyla bütün sigortaları 40 lıkla değiştirelim hiç atmasın oh ne güzel.

• aynen katılıyorum.Orjinal sigorta değerini kitapçığınızdan öğrenebilirsiniz.Asla orjinalin üsütnde bir akım veya değerde sigorta takdırmayınız.Eğer devamlı olrak orjinal sigorta atıyorsa nedenini bulmak lazımdır.

Bu konu çok önemlidir ,yüksek amper sigortası takılan yerin kabloları görece olarak daha ince tasarlanmışlardır.Sigorta atmadığı için kablolar aşırı yüklenir ve ısınırlar ve yangın nedeni olabilir. Bilginiz olsun.
    quote:

Orjinalden alıntı: butcher911

quote:

Orjinalden alıntı: bahatki

pardon benim aracımında 10 a. lik klima sigortası sürekli atıyor ve elektirikçi 30 a. lik sigorta taktı. servise baktıramadım daha ve radyatör fanı ve klima bu sigortadan geçiyormuş. ne yapmalıyım.

araç ve elektrik tesisatı tasarlanırken herşey hesaplanıyor ve olması gereken değerler neyse o değerlerde sigortalar ilgili yerlere takılıyor. yani bu demekki sizin sigortanız orjinalde 10 amper olduğuna göre eğer akım 10 amperi geçerse o hatta tehlike anlamına gelir ve sigorta atar. zaten sigorta bu iş içindir. nasıl bir mantık sigorta değerini yükselterek sorunu çözmeye çalışır bunu kabul edemiyorum.
    en kısa zamanda serviste kontrol ettirin. şu anda ilgili kablolarda 10 amperi geçince atması gereken akım 25 amper bile olsa sizin sigortanız 30 olduğu için atmayacak. işin sonu yangına kadar gidebilir.
    o elektrikçiyede bida uğramamanızı tavsiye ederim :)
    onun mantığıyla bütün sigortaları 40 lıkla değiştirelim hiç atmasın oh ne güzel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 6 Haziran 2008; 12:55:37 >

• Selamün aleyküm 98 model vito aracımın otomatik cam ve aynalarının sigortası 3-4 saatte bir atıyor neden olabilir acaba bir bileni var mıdır ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sürekli arıza çıkaran araba
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Abdullah6334

Selamün aleyküm 98 model vito aracımın otomatik cam ve aynalarının sigortası 3-4 saatte bir atıyor neden olabilir acaba bir bileni var mıdır ?

otomatik cam zorlanıyor olabilir. ondan atıyor olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.