Şimdi Ara

SİGORTA ARACI TAM YAPTIRMIYOR.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    3ay önce kaza yaptım. Motosikletle arabaya vurdum(Motosikletli benim). Karşı taraf %100 kusurlu polis tutanağı ve mobese kaydı mevcut. Kazadan sonra 20gün evde yattım. O süre zarfında evrakları yetkili servise gönderdim ve onarım işlemlerini başlattım. Motorun expertizi yapılıp değişecek parçaların listesi ve fiyatı çıktı. Orjinal parçalar toplam tutarı kdvsiz 8500tl. Eksper bana 1500tlye onarım yapabileceğini motoru onun istediği yere aldırmamı istedi. Ben onarımı kabul etmedim. Şaşe yamuk, amortisörler yamuk, yan kapak ve çamurluklar kırık. Bu parçaları düzelttirip boyatacakmış. Ben onarımı kabuk etmeyince rapor yazıp sigorta şiketine göndermiş. Motosiklet sahibi 1500tlyi kabul etti diye. Şirkette iban numaram eksikmiş para yatıracaklarmış. Ayrıca motoru çektirdiğim yetkili serviste benden 750tl otopark ve ekspertiz parası talep ediyor. Bu 750tl tutarı sigorta şirketi kabul etmiyor ben kendim çektirdiğim için. İzlemem gereken yol nedir? Tecrübeli ve bilgili arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.

Saygılar, iyi forumlar.

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vwag -- 13 Şubat 2019; 23:44:32 >
  • Sigorta firması: Doğa Sigorta. 1 dilekçe 2 mail 4 müşteri hizmetlerini arayıp şikayet kaydı bıraktırdım kesinlikle geri dönüş yapmıyorlar.

Yetkili servis mahkemeye ver dedi.

Avukata vekalet verdim olmadı dava açacağız.

Benim asıl merak ettiğim yetkili servisin parasını ben mi ödeyeceğim? Yan sanayi ve düzelttirerek onarım yaptırmak istiyorlar ben bunu reddettim ama adamlar diretiyor sallıyor beni, cevap verme tenezzülü bile vermiyorlar. Öylece duruyor motor serviste her geçen gün de otopark parası işliyor 3 aydır.
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vwag -- 13 Şubat 2019; 23:44:18 >
  • Teşekkür ederim.

Malesef kaskom yok. Şuan ne yapacağımı da bilemiyorum galiba dava açarım.
  • Yetkili servis olmasa adamlar fiyatı kabul etmeme lüksü var fakat yetkili serviste kabul etmek zorunda. Asla telefonda cevap verme teklifi mail attır. Asla kendin yaptırma motoru hiç bir şekilde ödeme alamazsın sigortadan.

Yetkili servisten fiyat bilgisi al. Sigorta tahkim kurulu var. Oraya ek belge olarak form dolduruyorsun internette var. Yetkili servisten dolayı direk seni haklı bulucaklar. Fakat asla şikayetinden vazgeçme bu tarihten itibaren ceza yesinler bir güzel.

Gelelim yetkili servis olayına. Kaza yaptıktan sonra oraya çekmen ve orada kalması aenin sorumluluğunda. EKSPERTİZ bedeli sigorta ödemek zorunda fiyata dahil. Otopark ücretini ise mal sahibine dava açıp alabilirsin fakat eğer gerçekten Kaza sonucunda yaralanıp motoru alacak durum değilsen. Benim motor kazamda 90 gün yattı otoparkta motor. 2 kere ameliyat oldum dava ile 70 gün aldık. Mahkeme sigorta ile anlaşmazlık olduğunu tarihleri kabul etmiyor. Serviste durmasına gerek yoktur dedi. Ve evet şuanda motorun serviste yapılmadığı halde kısaca onay gelmediği halde durmasının bir mantığı yok.

Şase yamuk ise nasıl tamir oluyor anlamadım direk Pert alırsın servisten alacağın rapor ile. Fiyat anlaşmazlığı yerine pert işlemi olması gerektiğine diret. Yani itirazını buna göre yap.

Benim motor Pert çıkartmak için tek dilekçe ile çözüldü. Bir ay filan sürdü cevap gelmesi. Pert e çıkan motoru bir arkadaş tamir edip kar ile sattı.

Tekrar söylüyorum o motorun eğer abartarak söylemediysen tamir edilme şansı yok. Motosikletler pert e çıkmıyor ağır hasarlı kalıyor. Fakat senin pert çıkmış gibi para alma hakkın var. Sonrasında satış yapma tamir ettir bin bu sana kalmış. Araba ilr aynı mantık ilerlemiyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Geçmiş olsun. İleride bu tür durumlarla karşılaşmamak için mutlaka kasko yaptırın, fiyat yüksek çıkıyorsa gerekirse bütük klozları çıkartın sadece yetkili servis ve orijinal parça kısımları kalsın. Bu tür kazalarda kaskonuz yoksa karşı tarafın zorunlu trafik sigortasına kalırsınız, onlar da kanunun tanıdığı imkanla gidip sanayide tamir veya orijinal olmayan parçayla değişim yaptırırlar. Sadece kaskonuz varsa, kaskonuz yetkili serviste tüm tamiratı ve orijinal parça değişimini yaptırır, sonrasında karşı tarafın trafik sigortasından çatır çatır alır parayı. Maalesef çarpılan tarafı cezalandıran, çarpan tarafı koruyan böyle de çarpık bir trafik sigortası sistemimiz var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Eksper bana yokuş yapıyor.
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yalnız yetkili servisin otopark ve ekspertiz ücreti adı altında sizden 750TL istemesi normal değil. Böyle bir ücret talep edemezler. Sonuçta orda yapılmayacak mı bu iş? Dışarı yaptıracağınız için istemiş olmalılar bu durumda servis de haklı.
    Bu durumlarda kasko işe yarar ama malesef motosiklet kaskosu çok pahalı, yaptıramıyorsunuz. Karşı tarafın dandirik sigorta şirketi ve eksperleri ile uğraşmak zorunda kalıyorsunuz. Doğa sigorta ne ilk defa duyuyorum. Geçmiş olsun. Bir de üzerinden çok zaman geçmiş ayağa kalkar kalmaz bu işlerin peşine düşmeliydiniz veya sizin adınıza birisi takip edecekti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cervinff -- 7 Haziran 2018; 10:10:21 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.