Şimdi Ara

Trafik sigortasını yenilemediğim aracı sattım.sıkıntı olur mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
3.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Hanımın aracını bugün sattım.
    Epey zamandır satmayı düşünüyordum zaten, hazır bayram üzeri piyasada kıpırdanma var dedik,
    koyduk ilana ve 5 gün içinde satıldı.

şimdi bu aracın yaklaşık 3 aydır trafik sigortasını yenilememiştim.
    satacağım diye garajda duruyordu.

Aracın satış tarihi itibariyle bana herhangi bi ceza gelir mi ? Trafiği yapmadık diye herhangi bi yaptırımı olur mu ?

Merak edenler için sattığım araç 98 model polo HB otom. 150 binde boyasız değişensiz kazasız. 21,500e verdim. tavanda güneş yanıkları vardı.

• benim bildiğim trafik sigortası olmayan araç satılamıyordu. Siz nasıl sattınız? Bir şekilde sattıysanız hiçbir şey olmaz.
  • K@sToR kullanıcısına yanıt
    araç satışında trafik sigortasına bakılmıyor.

Benim bildiğim sadece vergi borcuna bakılıyor, muayeneye bile bakılmıyor.Vergi borcu+ogs hgs borcun varsa onu ödemeden satışı yapamazsın.
  • Trafik sigortası olmayan aracın satış işlemi gerçekleştirilemez.
  • reallist55 kullanıcısına yanıt
    Muayeneye de bakılıyor. Siz yanlış biliyorsunuz hemde baya.
  • Sigortasız araba satılır. Muayenesiz araç satılmaz. Muayene biterse sigorta yaptırmadan da muayene yapılamaz. Sonuç olarak sadece sigorta bittiyse sorun yok...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CekomastikSilikon kullanıcısına yanıt
    Hocam aracı sattım,
    noter trafiğe filan bakmıyor,
    ilk defa araç satmadım.

Mesela HGS borcu vardı başka aracımın, noter onu öde sonra satış olur dedi.Vergi ve trafik cezalarına bakıyor noter, oda tebliğ edilmiş sisteme girilmişse.

Trafiğe noter bakmıyor.3 ay geçmişti işte aracımın trafiği onu sattım.

Muayeneyede bakmıyor, bakılsa hasarlı pert araçların satışı nasıl yapılıyor ?

herneyse, benim sorum bu değil ki zaten, bana yapmadığım trafik poliçesi yüzünden bi ceza gelir mi ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • fredyboys F kullanıcısına yanıt
    O zaman yenilemediğim süreç için (ortalama 3 ay ) herhangi bi yaptırım yapamazlar dimi ?
  • reallist55 kullanıcısına yanıt
    Şaşırdım. Motosiklette mi farklı uygulama var acaba? Sigortası bitmiş motorsikleti satın alamadım, muayenesi bitmiş motosikletimi de satamadım. Ya motor ile araba farklılık gösteriyor ya da şehire göre farklı uygulama var ki sanmıyorum.

Muayenesi geciken aracın aylık cezası var ama bu araç plakasından araca çıkar, aracınızı sattıysanız sizi bağlamaz ama muayenesi bitik aracın satılacağını hala düşünmüyorum.
  • vay be fiyata bak.hurdası bile servetsigortasız araba satılmayada başlanmış

aslında mantıklı. satılan arabaya neden sigorta yapılsın,zaten alan kişi kendi adına yaptırmak zorunda

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • CekomastikSilikon kullanıcısına yanıt
    Sigortasız motosiklet satanlar da var forumlarda. Araç satışı için sigorta engel değil normalde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CekomastikSilikon

Trafik sigortası olmayan aracın satış işlemi gerçekleştirilemez.

Şöyle emin konuşuyorsunuz ya bitiyorum

Muayene ve vergi veza borçları varsa satış olmuyor diye biliyorum ben

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Ölüsü bile para ediyor meredin

• Trafik sigortasina bakilmaz.Vergi borcu ve muayanesiz aracin satisi olmuyor.

• Bizim turk milleti kulaktan duyma islere niye inanir anlamak zor arastirinca zaten ogrenirsin cok basit sekilde.sigortasiz aracla satisin ne alakasi var sigorta birine carptigin zaman karsi tarafin zarari icin var satilcak arabaya sigorta yapilir mi akil var fikir var.kulaktan duyma seylere itibar etmeyin sigortasiz arac satisa engel degildir alakasi yoktur.

• Konu sahibi sigortasız sattım diyor, demekki satılıyormuş.Sonrasında bir problem olur mu diye sormuş.Ben tahmini olarak fikrimi beyan ediyorum.Trafik sigorta hasarsızlığınız sona erer ve otomobil aldığınızda yüksek fiyattan sigorta yaptırmak zorunda kalırsınız.Sonuçta yaptırılmamış bir sigorta var ve bunun yaptırımı mutlaka vardır.

• Sigortasız satılabilir, bu ay başında bende bir araç sattım sigortası uzun süredir yoktu. Yaptırım olacağını düşünmüyorum, olsa noter filan uyarı yapardı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.