Şimdi Ara

Kalorifer Fanı Çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
8.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Aracımın kalorifer fanı normal çalışırken bir ara bi çalışıp bi çalışmamaya başladı.

Daha sonra ise tamamen durdu.

Şuanda ise videodaki gibi çalışıyor.Fanı elimle çevirince dönüyor herhangi bir sıkışma falan farketmedim.

Fan hızını en sonada alsam autoyada alsam aynen bu şekil çalışıyor.

Sorun nedir acaba.

Sanayide ustalarda daha işe bakmadan başından savdılar.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kalorifer Fanı Çalışmıyorsa Ne Yapmalısınız?

Kalorifer fanınızın çalışmaması, soğuk kış aylarında rahatsız edici bir durum olabilir. Bu sorunu gidermek için izleyebileceğiniz birkaç adım vardır:

• Elektrik bağlantısını kontrol edin: Kalorifer fanının prize takılı olduğundan ve elektrik aldığından emin olun.
    • Sigorta kutusunu kontrol edin: Kalorifer fanına giden sigortanın atıp atmadığını kontrol edin. Atmışsa, yeni bir sigorta takın.
    • Termostatı kontrol edin: Termostatın doğru sıcaklığa ayarlandığından emin olun. Termostat arızalıysa, kalorifer fanı devreye girmeyebilir.
    • Toz ve birikintileri temizleyin: Kalorifer fanının ızgaralarında ve kanatlarında toz veya birikinti varsa, fanın düzgün çalışmasını engelleyebilir. Tozu ve birikintileri temizlemek için bir elektrikli süpürge veya fırça kullanın.
    • Fan motorunu kontrol edin: Fan motoru arızalıysa, fan çalışmayacaktır. Bir multimetre kullanarak fan motorunun süreklilik testi yapın. Süreklilik yoksa, fan motoru değiştirilmelidir.
    • Kalorifer kazanını kontrol edin: Kalorifer kazanı arızalıysa, kalorifer fanı da çalışmayacaktır. Kalorifer kazanının gaz beslemesi, elektrik beslemesi ve ateşleyiciyi kontrol edin. Arızalı bir parça tespit ederseniz, yetkili bir teknisyenden yardım alın.

Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra kalorifer fanınız hala çalışmıyorsa, daha ciddi bir sorun olabilir. Bu durumda, profesyonel bir tesisatçıdan yardım almanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • greenman G kullanıcısına yanıt
    Fanı elinizle çevirdiğinizde sıkışma yoksa muhtemelen fan motorunun kömürleri bitmiştir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkür ederim hocam.

Sorun motordan değilmiş.Sigortaların olduğu yerdenmiş.Bugun hallettik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: greenman

teşekkür ederim hocam.

Sorun motordan değilmiş.Sigortaların olduğu yerdenmiş.Bugun hallettik.

hocam genelde b tür arızalar elektik motorunun kömürü bitmeye yakın yapar. Sigorta kutusunun gevşeme yaparak elektriği iletmemesi nadir bir olaydır, acaba rolesi falan varda sorun rolede miydi sigortadamı?.
  • Sigorta kutusundaki sigortaların gevşemesi bende çürükler sebebiyle oluyor. Araba çok esnerse yağ lambasının olduğu sigorta gevşiyor. Kontağı açınca yağ ikazı yanmazsa sigortayla oynayıp düzeltiyorum şimdilik.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.