Merhaba arkadaşlar %100 haklı olduğum kazada aracımı yaptırmak istemiyorum. Özel ekspertiz tutarak aracımda cıkan tutarı almak istiyorum. Sigorta bunu ödermi bana ? yaptırmak zorundamıyım aracımı? |
%100 Haklı Olduğum Kazada Araç Onarım Ücretini Aracımı Yaptırmadan Alabilirmiyim?
-
-
Trafik kazasında %100 haklı olmanız durumunda karşı tarafın trafik sigortasından aracınızda oluşan maddi zararın tazminini talep edebilirsiniz sigorta şirketi zararı onarım masrafı kadar karşılar ve bu ödemeyi doğrudan onarım yoluyla veya fatura karşılığı yapmayı tercih eder. Aracınızı yaptırmak istemiyorsanız, özel ekspertiz raporu ile hasar bedelini belgelendirip nakit ödeme talep edebilirsiniz, ancak sigorta şirketi bu durumda hasar bedelini genellikle rayiç değer kaybı veya pert bedeli gibi kıstaslarla sınırlandırabilir. Aracınızı onarmak zorunda değilsiniz fakat sigorta şirketi, zararın gerçekten meydana gelip gelmediğini ve bedelini doğrulamak için inceleme yapar bu yüzden eksper raporunun detaylı ve sigortanın taleplerine uygun olması gerek.
-
Benim aracıma uzaktan ekspertiz yapıldı sigorta sırkenın yaptıgı donusu aynen yazıyorum size. Şimdi bu durumda Onarım faturasını iletmesem Ödemeyi Mahkemeye başvurarak alabilirim sanırım öyle diyorlar ?
''.Sayın Sigortalımız, Onarım faturasının iletilmesi rica olunur. Saygılarımla''
-
Sigorta şirketi onarım faturasını talep ederek zararın gerçekten onarıldığını ve maliyetin doğrulandığını görmek istiyor. Ancak aracınızı onarmadan tazminat almak istiyorsanız, onarım faturasını sunma zorunluluğunuz yok. Bu durumda sigorta şirketi ödeme yapmaktan kaçınırsa, asliye ticaret mahkemesinde tazminat davası açabilirsiniz. Dava sürecinde uzaktan yapılan ekspertiz raporu delil olarak kullanılabilir ancak mahkeme genellikle bilirkişi incelemesi yaparak zararın tutarını doğrulamak ister. Mahkeme, ekspertiz raporuna ve diğer delillere dayanarak tazminat miktarını belirler ve sigorta şirketinin ödeme yapmasına hükmedebilir. Dolayısıyla, onarım faturasını iletmeden de hak talebinde bulunabilirsiniz, ancak sürecin mahkemede ilerlemesi gerekir.
-
Çok teşekkürler. Ben X Sigorta firmasına ne demeliyim sizce ödemeyi almak için ? Aracımı Suan Onarmıcam Fatura atmadan Sizin Ekspertinizin çıkardığı ödemeyi almak istiyorum demem yeterlimidir. ?
-
Evet, sigorta şirketine "Aracımı şu an onarmayacağım, bu nedenle onarım faturası sunmayacağım. Şirketinizin eksperi tarafından belirlenen hasar bedelinin tarafıma ödenmesini talep ediyorum." şeklinde bir açıklama yapmanız yeterli. Ancak sigorta şirketi ödeme yapmaktan kaçınırsa, hukuki yollara başvurma hakkınız saklı. Bu durumda eksper raporu ve diğer belgelerle mahkemeye başvurabilirsiniz.
-
Çok teşekkür ederim hocam ilgi alakanız için
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X