Şimdi Ara

Eksper bana yokuş yapıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracıma en sonki kar yağdığında duramayıp zengin zübbenin biri vurdu neden böyle itham ediyorum çünki aracıma vurdu gitti dertsiz tasasız derdi tasası bana böyle eksperlerle uğraşmak kaldı. Aracımın tamponu hasar aldı. Plakam yamuldu. Sol stop lambam çatladı. Tampon yerine tam oturmuyor. Eksper bey bu stop bu kazada olmamıştır diyor. Bunu nasıl tespit ettin hangi makina ile diyorum cevap veremiyor. Tamponuda Autoking yönlendiriyor , hemşerim oraya gitmeyi bende biliyorum benim aracımın yetkili servisine getirdim aracı onarabiliyosanız burda onarın yoksa yenisini takın diyorum karşı tarafın poliçesinde mini onarım var diyor ne alaka ise? Plaka içinse hiç sesi çıkmıyor. Ne yapmalıyım beni autoking mahkum edip yalapşap autokingde yapılan işleme mahkum etmeye hakkı varmı? Yamulan plakayı ben kimden isteyeyim yamuk plaka ilemi gezeceğim.? Tamponun zarar gören parçası değişebiliyor ve çok ucuz eskper sigortaya yalanacağım diye beni böyle maüdur etmeye hakkı varmı?

Eksperin maili:

Merhaba;

*** Bey bahse konu dosyada karşı aracın sizin aracınıza vermiş olduğu zarara bakıldığında, her iki araç üzerindeki hasar durumu göz önünde bulundurulduğunda stop lambası kanaatimce bu kazada meydana gelemeyeceği için değerlendirmeye alınmamıştır. İmzalamış olduğunuz trafik poliçelerindeki ek maddelere bakıp poliçenizin veya karşı tarafın poliçesinin tüm sayfalarını detaylı bir şekilde incelerseniz plastik parçalarda profesyonel onarım firması olan Autoking Firmasına yönlendirme yapılabileceğini anlayacaksınız. Citroen oem yetkisi ile Autoking firmasını bağdaştırmanız bu nedenle doğru bir ölçüm olmayacaktır. Zaten imzalamış olduğunuz yada sigortasından tazminat bedeli istediğiniz karşı aracın poliçesine baktığınızda mini onarım maddelerini de göreceksiniz. Vermiş olduğum karar üzerine ve poliçede bulunan maddelere de bakılacak olursa tampon Autoking firmasına yönlendirilecektir. Bunun akabinde tamponda onarılamayacak derecede bir deformasyon mevcut ise zaten Autoking firması tampon için onarılamaz raporunu tarafımıza sunacaktır. Şuan için tampon üzerinde yapılan incelemelerde onarılma ihtimali bulunduğu için bu firmaya yönlendirilmiştir. Eğer onarılamaz raporu gelirse tekrardan parçaya bakılarak hemen yenisi tedarik geçilerek servisinize ulaştırılır. Başka bir eksper talebinde bulunup bulunmayacağınız hususunda ise taktir sizindir, ancak bizim tarafımıza atanan ihbar konusunda herhangi bir iade talebimiz olmayacaktır.

Geçirmiş olduğunuz kaza dolayısı ile geçmiş olsun dileklerimi sunarım.

İyi günler dilerim.

Benim attığım mail:

*** plakalı aracın ruhsat sahibiyim. Mailinizi gördüm gerçekten çok üzüldüm. Resmen bu cevabınız ile beni yalancı durumuna düşürmüşsünüz. Murat Bey ben aracımın orasını burasını size yaptırmak istesem boyası kalkmış tamponumu sigortanıza boyattırırdım. Bunu size de ilettim ne zararım olduysa ben onun tanzimini istedim. Fakat siz nasıl ve hangi teknik ile karar verdiyseniz stop lambasının daha önce kırıldığını, bu kaza ile alakası olmadığı görüşünü ısrarla savunuyorsunuz. Bu kararı verirken hangi teknik ölçümden faydalandınız? Hangi cihazı kullandınız? Böyle kafanıza göre hüküm veriyorsunuz. Peki Murat Bey madem siz beni yalancılıkla itham ediyorsunuz o zaman bende tamponun komple boyanmasını istiyorum. Yamulan plakamın da tanzimini istiyorum. Sonuçta benim plakamı sigortalınız yamultmuş aracımın görüntüsünü bozmuştur. Yüzde sıfır kusurum olduğundan plakamın yamulmasının yanıma kalmasını da istemiyorum. Koskoca sigorta olarak arka tampon bandını utanmadan sıkılmadan Autoking’ e yönlendirmişsiniz. 100 liralık bant için Allah aşkına beni oraya buraya sürmeye ne hakkınız var? Ben aracımı Yetkili servis olan Citroen Otodem’e götürdüm. Autoking firmasının Citroen oem yetkisi bulunmamaktadır. Dolayısı ile bir onarım gerçekleştirilecek isede Bunun yetkili serviste gerçekleştirilmesi benim kanuni hakkımdır. Görevinizi hakkıyla yerine getiremediğiniz içinde sizi Sigorta Eksperler Birliği (SED) ‘e ve Sigorta firmasına şikâyet edeceğimi de bilmenizi isterim. Eğer hatanızda ısrar edip benide Autoking’e yönlendirmeye devam ederseniz sigorta şirketinden’ de başka bir eksper atamasını isteyeceğim kanuni haklarımın çok iyi bilincindeyim bunu da bilmenizi isterim. Yanlış söylem ve tespitlerinizi düzeltip mağduriyetimi gidermenizi ivedilikle rica ediyorum.

• Oyle eksperinde sigorta sirketininde... Trafik kazalarinda olusan deger kaybinida isteyebiliyorsunuz. Belirtmek istedim. Yanlarina birakmamak gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skyrime2828 -- 14 Mart 2015; 16:07:18 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sorunlar hep hileli tutanak tutan sahtekarların yüzünden, zararlarını dürüst insanlardan çıkarıyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eksper saçmalamış. Neye dayanarak söylüyor ki stop lambasının önceden kırık olduğunu ? Yeni eksper atanmasını isteyin. Ayrıca karşı tarafın vurup kaçması bile bütün hatayı kabullendiğinin ispatıdır zaten.
  • Eksper yokus yapiyorsa vites kuculteceksin.

• Sigorta eksperleri bağımsız olmaları gerektiği halde hepsi bir sigorta şirketine bağlı çalışıyor. Eğer sigorta şirketi yararına kararlar almazsa eksperlerin iş bulması zorlaşıyor. O yüzden eksperler sigorta şirketinin tarafında genelde. Size önerim poliçenizi okuyun tüm ayrıntılarına göz atın daha sonra sigorta şirketinizin bulunduğunuz yerdeki yetkili servisle anlaşması var mı kontrol edin. Karşı tarafın sigortası sizi ilgilendirmez aracınızdaki hasarı sizin kasko şirketiniz öder daha sonrasında karşı tarafın sigorta şirketine rücu eder. Kaskonuz olduğunu varsayıyorum tabi.

Siz sakın geri çekilmeyin hakkınızı savunun sonuna kadar.
  • autokig konusunda eksper haklı. Şuanda tüm sigorta şirketleri yamulan tamponu autokinge götürüyo düzelttiriyor ardından geri takıyor.

Far konusunda ise haklısınız , adamı kanser ederler , sigortaya şilkayet edin eksperin değişmesini isteyin (gerçi it iti ısırmaz diye de bir deyim var)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: soonkaya

Sigorta eksperleri bağımsız olmaları gerektiği halde hepsi bir sigorta şirketine bağlı çalışıyor. Eğer sigorta şirketi yararına kararlar almazsa eksperlerin iş bulması zorlaşıyor. O yüzden eksperler sigorta şirketinin tarafında genelde. Size önerim poliçenizi okuyun tüm ayrıntılarına göz atın daha sonra sigorta şirketinizin bulunduğunuz yerdeki yetkili servisle anlaşması var mı kontrol edin. Karşı tarafın sigortası sizi ilgilendirmez aracınızdaki hasarı sizin kasko şirketiniz öder daha sonrasında karşı tarafın sigorta şirketine rücu eder. Kaskonuz olduğunu varsayıyorum tabi.

Siz sakın geri çekilmeyin hakkınızı savunun sonuna kadar.

Hocam benim maalesef kaskom yok zaten olsa böyle yapamazlardı bana evet yetkili servis ile Anadolu sigortanın anlaşması var bu durumda ne yapılabilir? Ben autokinge mahkummuyum?

• quote:

Orijinalden alıntı: airarmada

autokig konusunda eksper haklı. Şuanda tüm sigorta şirketleri yamulan tamponu autokinge götürüyo düzelttiriyor ardından geri takıyor.

Far konusunda ise haklısınız , adamı kanser ederler , sigortaya şilkayet edin eksperin değişmesini isteyin (gerçi it iti ısırmaz diye de bir deyim var)

Hocam benim tamponumda yamuk yok sadece kuşak bandında çizik var. Altta boya kalkması var ama o sorun değil bende buna kızıyorum 100 liralık tampon bandı için beni autokingde süründürmeye çalışıyor eksper bey. Autoking kim bilir ne zaman sıra verir ne zaman aracımı geri verir ve kimbilir plastik bir tampon bandını ne derece adam gibi onarabilir?
  • Piyasadaki sigorta şirketlerinin büyük çoğunluğu autoking ile anlaşmalı... Sadece mini onarım değil; plastik aksam, çelik jant, cam hasarları için de... Bu ne demek; eğer aracınızın tamponu ezik-çizik-yırtık ise ve tamir edilebilir durumda ise öncelikle autoking'e gider... eğer tamir edilemez veya tamir edilse bile araç kullanımına veya güvenliğine ters bir durum söz konusu ise autoking "onarılamaz" raporu verir ve sigorta şirketi tamponu değiştirir. Sizin yetkili servise gitmeniz bu durumu değiştirmez. Autoking ile anlaşması olmayan şirketler de Otto Zenith, RS, Doctor Vinyl gibi firmalar ile anlaşmalıdır; o şirketler de önce tamir yolunu seçer...

Sigortacılık mantığında "her hasar gören parça yenisi ile değiştirilir" diye birşey yoktur; tamir edilebilirse tamir edilir, tamir edilemezse değişim olur. Bu hem sizin ertesi senelerde daha az prim ödemeniz, hemde kaynakların sınırlı kullanımı ile ülke ekonomisine katkı sağlamaktadır. Çünkü kasko poliçelerinde aksi belirtilmediği sürece "orjinal yedek parça" kullanılır; bu da ithal ağırlıklı parça demek.

Bunun dışında eksperler malesef kişisel görüşlerini beyan etmekten kaçınmıyorlar; halbuki eksperlerin işi "tarafsız" şekilde rapor yazıp sigorta şirketine göndermek. Bazen sanki hasar parasını kendileri ödeyecekmiş gibi davrandıkları için sizin de yaşamış olduğunuz gibi tatsızlıklar olabiliyor. Konu ile ilgili hizmet aldığınız sigorta acentesine veya sigorta şirketinin hasar servisine durumu açıklarsanız sizlere yardımcı olacaklardır.

• Eksper kanaatlerini "-miştir,-muştur" şeklinde yazmiş sanki kendi kafasında yarattigi degil de genel geçerliligi olan kararlarmiş gibi.

Eksper degisimi yapin hocam sizin yazdiginiz mesaja olumlu bi dönüs olmazsa. Adamlar size "geç o işi" muamelesi yapmiş resmen far konusunda. Külhanbeyi agzindan farkı kelimelerin özenle secilmis olmasi sadece.Hakkinizi arayacaginizi bilelim,rahat edelim bizler de ve emsal olsun.
    Bol şans

• Bu sefer devreye karşı tarafın sigortası gireceği için süreç değişecek. Sigortacınızla görüşün o size daha ayrıntılı bilgi verecektir. Ya da forumda sigortacı arkadaşlar mevcuttu onlara danışabilirsiniz. Ben 2-3 senedir sektörün içinde olmadığım için yanlış bilgi vermek istemiyorum. Geçmiş olsun umarım en kısa sürede sorununuz çözülür.
  • Geçen ay arkadaşın arabasına E-5 tarfiğinde arkadan çarptılar. Trafikte olduğu için çok fazla hasar yoktu. Arka tampon tırnakları kırıldı,plaka lambası düştü,bagaj kapısının içindeki panel yumuldu. Götürdü aracı yetkili servise bıraktı. Sonuçta tampon yenilendi,panel değişti. Autoking nedir yahu eksper ne karışır.

• Tezkere taze galiba hocam

• kasko ismi söyler misiniz?
  • Senin gibi ejperin allah belasini versin yedign ekmek girtlaginda kalsin

• quote:

Orijinalden alıntı: respect_89

Tezkere taze galiba hocam

Hocam kastettigin kelimeleri askerde ogrendim dogrudur ama cok oldu bitireli

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.