Şimdi Ara

Sürekli arıza çıkaran araba

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, ben üniversite öğrencisiyim 7 ay önce 1997 model Volkswagen Polo aldım ancak aldığımdan beri neredeyse her ay sanayiye gidiyorum.

Sürekli başka bir parçada sorun çıkıyor akü, diskler, balatalar, su eksiltmesi vs. falan derken 6-7 bin lira masraf yaptım araca.

Ancak sorunlar devam ediyor bugün de LPG'ye geçmeme sorunu başladı aracı aldığımda ekspertize sokmuştum değişeni, kazası yok, motor durumu iyi demişti

ama aracın sorunları da bitmiyor öğrenci olarak zorlanıyorum 7 aydır yaptığım masraftan dolayı elde tutmam mı mantıklı olur yoksa arıza çıkarmaya devam eder mi satmalı mıyım?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. (Aracın kilometresi 235 bin.)

• Belli ki çok iyi durumda değil aracınız. Eski de olsa iyi bakılmış bir araç her ay sanayiye götürmez. Harcadığınız para da azımsanacak bir rakam değil. Eğer aracı ciddi anlamda elden geçirip sorunlarını düzelttiyseniz bu saatten sonra bir süre rahat rahat kullanırsınız ancak ciddi problemleri varsa ve bunun sonu gelmiyorsa bu araç size keyiften ziyade eziyet veriyor demektir. Satmak daha mantıklı olabilir. Bu arada su eksilten bir motorun durumu hiç de iyi değildir ve ciddi masrafı vardır. Ayrıca üzgünüm ama 24 yaşında lpg'li bir aracın 235 binde olması ve kazasız olması ihtimali de oldukça düşük. Sanki bir katakulli dönmüş gibi.
  • bakımsız araç almışsın yapacak bir şey yok. akü balata gibi sarf malzemeleri sayma. ben olsam biraz daha eskitirim. ayrıca o yaşta lpgli araç her zaman problem çıkarır unutmamak lazım

• Olacak o kadar
    Aracın yaşı senden büyük
  • O araba tek nokta enjeksiyonlu, problemli motoru olan bir araba. LPG de tuzu biberi olmuştur.

• 24 yaşında araç, masrafı bitmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her zaman derim, eski araba alıyorsan değişen boyaya değil, yürüyene elektroniğe çok iyi baktırman gerekli. O aracın masrafı bitmez. Biri biter 2 ay sonra yine başlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bir garip arıza
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu araçta 6-7 bin tl harcadıysanız hem sarf malzemelerinin hem de arızaların bir çoğunu halletmişsinizdir diye düşünüyorum. Asıl şimdi kullanılcak hale gelmiş araç.

• Arabanın yaşı senden büyük.. Ayrıca saydığın çoğu malzeme sarf. Lpg ye geçmeme ufak bir masraflada halledilebilir. Böyle eski arabalar adama sanayi tecrübesi kazandırır

• Zararın neresinden dönersen kardır
  • Sat kurtul paradan çok psikolojin bozulur
  • Benim 2011 model arabam tüp olmadığı hâlde 10 bin tl masraf çıkardı hocam seninki 97 model 24 yaşında araba illaki masrafı olur durumun varsa bozulduğu zaman yaptır yaptır bin bence satsan yerine aynı paralara daha iyisini alamayacağın kesin.
  • tam binecek hale gelmiş.. lpg'ye geçmeme sorunu ucuza çözülür bence.

• Hocam bahsettiğiniz parçalar her araçta olabilecek araba aldığınız zaman gözden çıkarmanız gereken parçalar.
    Ayrıca eski yorulmuş araç masraf çıkartır bizde 2015 model 400 binde araç var ona bile masraf etmekten bıktık artık
    Herşeyi değiştirdim tamam dersin hiç olmadık bi parçası bozulur bu işler böyle

• Ben de üniversiteyken yaşımdan 2 kat büyük bir arsaba almıştım.
    Sanayide bu külüstürle ilgilenen tek usta ile akraba olmuştum nerdeyse.
    Neyseki 6 ay sonra satıp kurtulabilmiştim.
    İyi bir tecrübe olmuştu.

• Bende de 98 polo vardı 250 binde satmıştım benzer masraflardan dolayı.Maalesef benzer masrafları sürekli çıkaracaktır, tek sağlam yeri motoru.Onu da tüp öldürür.Diğer bütün masrafları peyderpey sürekli şekilde artarak devam edecektir, parçası da pahalı olduğu için insanı araçtan soğutuyor.Ancak o paralara özellikle uzun yolda gidecek başka kaliteli konforlu araç bulamazsınız.Satacaksaniz ihtiyacınıza göre yeni bir araç alıp alamayacağınızin hesabını iyi yapın; sonuçta elindeki aracı artık biliyorsun, başka bilinmedik bir araç da o paralara yine benzer arızaları çıkarır ve bu masraflar daha da öngörülemeyen masraflar olabilir.Son olarak yeni nesil bir araç alana kadar bence aracınıza binin, arıza çıkara paranız olunca yaptırın, şu devirde düşük maliyetli iyi araç bulmak çok zor ve büyük risk! Sadece şehir içi kullanırim kullanırım diyorsanız yine teneke misali masrafi az olan küçük araçlar alabilirsiniz ancak dediğim gibi ihtiyaç-fiyat-performas beklentinizi iyi analiz edin.

• Hepsinin meydana gelmesindeki sebep lpg 99 da aldığımız sıfır poloyu 2012 yılına kadar yağ bakımı ve genel bakım harici bir masraf çıkarmadı ve satarken araç 180 bin km deydi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karahancer2 -- 24 Şubat 2021; 21:41:7 >
  • bana sat   kral arabadır. 6 bin masraf ettiysen tam binilecek kıvamdadır şimdi o.

• O yaşta yolda birakmayan arizaya, ariza demem :)
  • Öncelikle cevap veren herkese tek tek çok teşekkür ederim.

Bu bütçeye alacağım araç zaten yine 20+ yaş olacak muhtemelen o da başımı ağrıtacak o yüzden bu araçta devam etme kararı aldım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.